7 tipp a Facebook üzleti oldalának bővítéséhez

Tanulja meg, hogyan kell kezelni & bővítse a Facebook üzleti oldalát ezzel a 7 hasznos tippel, amelyek garantáltan további követői lesznek & kedvel!


Tippek a Facebook üzleti oldalának bővítéséhez

Ha Ön üzleti tulajdonos vagy csak él, akkor valószínűleg hallotta a jó szándékú tanácsokat arról, hogy miként kell a Facebookot használnia ügyfelek keresésére. Komolyan véve, láthatja, hogy még egyszer látja ezt a reklámot, amikor az izgatott emberek komoly kifejezésekkel mondják el neked azt a társaságot, amely INGYENES „Facebook-fiókot” épít Önnek, hogy az emberek mondhassák: „Találtunk téged a Facebookon!”

Első dolgok: semmi sem ingyenes! Ha nem tartja meg a szolgáltatásaikat, akkor elmennek a Facebook-oldaloddal és a követőkkel. Wow … ez egy alku joga? Ha ténylegesen tulajdonában van a semmi, ez a téma legyen a finom nyomtatásban.

Talán felvette néhány olyan közösségi média osztályt, amely egy olyan grafikán ábrázolja az eredmények elérésének stratégiáját, amely úgy néz ki, mint egy fordított labdarúgó játékdiagram a kedvenc főiskolai csapatod számára.

Nézd, nem olyan bonyolult. Az igazság az, hogy vállalkozása megtalálható a Facebookon, és ügyfeleket szerezhet, ha hajlandó időt és technikát fordítani annak megvalósítására. Íme 7 fantasztikus tipp, amelyekből olyan munkákat találtam, amelyek a Facebook oldalát forgalmi aranybányává változtatják:

1. tipp: Tartalmi szabályok

Mindenki együtt – kollektív nyögés! Igen, a tartalom létrehozása fájdalom. Az az igazság, hogy a legtöbb ember a jobb tartalom helyett inkább többet tesz ki. A valóság az, hogy a közönség a tartalom vonatkozásában követi az ön vezetőjét. Az erős tartalom ütemtervben történő létrehozása elősegíti az olvasók felkészülését és részvételét.

Itt van egy megközelítés – Vegyen ki egy havi naptárat, és nézze meg három hónapot előre. Kérdezd meg magadtól – Mi történik három hónap alatt, és hogyan illeszkedik az értékesítési ciklushoz? Az ünnepek és a megfigyelések mind a tartalmi terv részét képezik, ezért bizonyos napokon kezdje el írni a következő típusú tartalmakat (az üzleti vállalkozásának megfelelő módon): blog, értékesítés / promóció, videó, idézetek / tények / statisztikák és közösségi üzenetek, ha helyi vagy. Ha látja, hogy a tartalomnaptár fejlődik, akkor határidők vannak az ilyen típusú tartalmak mindegyikére. Most rendeljen hozzá egy témát az ilyen típusú tartalmakhoz. A tartalmi naptár lehet általános vagy konkrét, amennyit csak akar.

Facebook tipp: Hozzon létre tartalmi naptárt a feladáshoz

ELVITEL: A tartalom létrehozása nem nehéz feladat. Ön irányítja azt, ami kijön az oldaláról. Az ütemterv megtervezése nyomon követi Önt és segít a tartalom létrehozásának kezelésében.

2. tipp: Az idő minden & TÖBB.

Lehetetlen hangsúlyozni annak fontosságát, hogy megtaláljuk a megfelelő időt és dátumot a tartalomhoz. Készítheti a legjobb tartalmat a bolygón. Ha a közönség téved vagy az időzítés ki van kapcsolva, akkor senki sem fogja látni, vagy érdekel. Például egy videó a Halloween Halloween-eladásáról teljesen ki van kapcsolva – hacsak nem adsz neki egy aranyos pörgetést, és Spooky Good Christmas Sale-nek hívod! Az idő 99% -ában a közönség elvárására kell összpontosítania a legsürgetőbb események és témák körül, így könnyebb bekapcsolódni, mint elterelni. Itt a tartalmi naptár segít felmérni a különböző időpontokra, dátumokra és a közönség anyagára vonatkozó reakcióit. A Facebook-oldaláról származó betekintésed megmutatja, mikor a közönség legnagyobb része a Facebook-on van – használja ezt iránymutatásként -, és nyomon tudja követni, hogy a tartalma milyen jól teljesít ebben az időben. Megtudhatja, hogy a blogok jobban teljesítenek egy adott időben vagy napon. Ha igen, csípje be ezt a naptárat, és kezdje el optimalizálni. A tartalomnak arra kell irányulnia, hogy a vásárlót * ismételten * elkapja abban a pillanatban, amikor vásárolni akar.

A legjobb és legrosszabb idők a Facebook-on való közzétételhez

ELVITEL: A következetes feladás fontos, de meg kell találnia azt a kedves helyet, ahol a Facebook oldal minden nap találkozik vevőjével, hasznos tartalommal a közönség számára.

3. tipp: Vegye fel az ügyfelet.

Mindannyian tudjuk, hogy egy olyan ember, aki nem jelent semmit, hanem magukról beszél. Legyen őszinte – a közösségi médiában te vagy az a személy? A közösségi média egy randevú kapcsolat, amelyben udvarol az ügyfelekkel. Ha mindig a blogjairól, promócióiról és videóidról beszél, akkor is belekeveredsz! Az üzleti üzlet aranyszabálya először az ügyfél. Ez vonatkozik a közösségi médiára is. Vegyen fel ügyfeleit valamivel, amiről beszélni akarnak – RÉSZ! Készítsen egy felmérést, hogy kérdéseket tegyen fel az ügyfelek számára arról, hogy mi szereti / nem tetszik. Készítsen olyan grafikákat, amelyek több választást mutatnak az A / B / C jelöléssel, egyértelműen megjelölve egy hozzászólással, amely megkérdezi, hogy melyik a legjobban. Jelöljön ki egy csillogó beszámolót, vagy indítson olyan versenyt, amelyben az embereknek hozzászólást kell adniuk. Mindezek révén arra késztetheti az embereket, hogy látják magukat az Ön termékei vagy szolgáltatásai segítségével. Az alábbi példában ha megtudja, hogy az ügyfelek szódát (az Ön termékét) isznak pizzával, akkor érdemes lehet párbeszédet kezdeményezni egy pizzacéggel és a pizzát használhatja hirdetéseiben..

Facebook tipp - vegyen részt rajongóival

Bónusz – ezek a technikák további előnyt kínálnak a marketing betekintés megszerzéséhez. Ha további vásárlókat talál, mint például a kék ing, a piros ing helyett – mi a legjobb elem az eladásra? A kék ing! Ha az Ön felmérése azt eredményezi, hogy az ügyfél gyűlöli a telefonon történő várakozást, és inkább egy képviselővel szeretne beszélgetni, akkor érdemes lehet csevegési funkciót hozzáadnia a webhelyéhez. Ha megtudja, hogy sok ügyfelünk naponta többször csipog, akkor fontolhatja meg egy osztályt, hogy tanítsa a Twitter taktikát.

A Facebook rajongói lekérdezése

ELVITEL: Az emberek szeretnek információkat megosztani magukról. Ez a szociális média növekedésének alapja. Tegyen fel kérdéseket, és keressen mintákat a válaszokban olyan kérdésekre, amelyek segíthetnek a marketingben.

4. tipp: készítsen filmet.

Igen, videóról és rövid animációról beszélek. Mielőtt ismét megkapták azt a kollektív nyögést – légy kreatív és szórakoztató! A közösségi média azt jelenti, hogy a világ minden mozgási helyén van az ügyfelek elfogása. Olyan termékek használata, mint a Ripl hogy egyszerű árajánlatot vagy eladást készítsen, zenéket, linkeket és képeket adjon hozzá, hogy mozgásba léphessen marketingjével. Ösztönös az ember számára, hogy vizsgálja meg, mi mozog. Ezeket az animált darabokat könnyű létrehozni, és az embereknek figyelniük kell azt, hogy eldöntsék, akarják-e – WIN / WIN!

Természetesen vannak a szokásos video utak, például az ügyfelek ajánlása, a termék előnézete és az információk megosztása. Ezeknek kell alapulniuk minden video marketing kampányhoz. Megemlítettem, hogy ezeknek a videóknak az e-mailben is szerepelniük kell? Miért? Nos … itt van miért ….

Facebook tipp - készítsen filmet

ELVITEL: A videó és a rövid animált marketingdarabok felhasználásával az unalmas régi „mindenki ezt csinálja” marketingjévé válhat egy dinamikusan mozgó vonat, amely összegyűjti a kedveléseket és megosztja azokat. TIPP – ne felejtse el hozzáadni a logóját és a kattintható linkeket!

5. tipp: A rajongók vásárlóinak konvertálása.

A legtöbb ember a Facebook rajongókról a potenciális vásárlók gyűjteményeként gondolja, anélkül hogy indokolt volna nekik a vásárlási ciklusba lépni. A hozzászólásoknak mindig (MINDIG!) CTA-val vagy cselekvésre ösztönözniük kell. Ez nem bál. Nem arra törekszel, hogy kérdezés nélkül az embereket kedvelje téged. Az egyértelmű cselekvésre ösztönző álláshelyek a legtöbbet kapják. akció, mert elmondja az embereknek, mit akarnak csinálni. Ha azt akarja, hogy a vásárlók kupont hozhassanak az Ön üzletébe, vagy használjon promóciós kódot a fizetés során, akkor a Facebook számára csak olyan promóciókat adjon meg, amelyek azt mondják nekik, hogy tegyék meg. Ha van egy olyan felirata, amely azt mondja: “Facebook rajongóink 10% -ot kapnak minden vásárlásért”, akkor készülj fel a regisztrációhoz a regisztrációban, hogy rajongja a Facebook oldalt, mert ösztönözte ügyfeleit cselekedni.

Facebook tipp - használjon kuponokat

Ez az interneten is működik? Igen, a fenti példához hasonlóan, adjon hozzá egy lépést a pénztárához vagy a weboldalhoz, amely azt mondja: „Szeretne ma 5% -ot megtakarítani vásárlásán? Csatlakozzon a Facebook-hoz a kódhoz. ” Ily módon elmondja az ügyfeleknek, hogy fontos a közösségi médián keresztül tartani a kapcsolatot.

ELVITEL: Adjon egyértelmű utasításokat az ügyfeleknek a vásárlási folyamatban való interakcióról és annak előnyeiről minden egyes üzenetnél. Ha elmondja az ügyfélnek, hogy hogyan vásárol, vagy indokolja számukra a vásárlást, akkor olyan előnyre épül, amelyet csak a közösségi médián keresztül érhetnek el..

6. tipp: Növelje a taktikákat.

A legtöbb ember az emberek számára küld üzenetet. Nincs nagy meglepetés, igaz? Az emberek olvassák az Ön üzenetét! Valóság-ellenőrzés – az emberek elolvasják az Ön üzenetét, ha a keresőmotorok és a Facebook algoritmusok összekapcsolják őket az Ön üzenetével. Ha helyi vállalkozása van, elutasítanám egy olyan cikk elkészítését, amely tippeket ad a Facebook számára, ha nem mondtam el neked a tökéletes üzenet címke-összetételét: címkézés, geo-címkézés és hash-címkézés. Lehet, hogy észrevetted, hogy a Facebook (és általában a közösségi média) világa a címkézés körül forog. Tekintettel arra, hogy a bejegyzésedben már van egy kép / videó linkkel és cselekvésre ösztönzővel (CTA), a bejegyzés valódi kapcsolata a fontos kulcsszavak jó hash-címkézésének létrehozása és a földrajzi címkézés, hogy megosszák a tartózkodási helyed (város, állam , vagy üzleti). A kulcsszó-hash-címkézés (#) lehetővé teszi azoknak a kereséseknek a közzétételét, akik keresik a terméket / szolgáltatást az Ön által megadott alapján. Az erős földrajzi címkézés (@) segíti a helyi embereket abban, hogy megtalálja az Ön termékeit / szolgáltatásait a helyük közelében. A kombináció forgalmat generál az ajtó és a bolt felé. Mint az alábbi Oreo példában, a jó tartalom, amely tájékoztat, keveredik a hash-címkézéssel és a CTA-val, növeli a sütik eladását.

Facebook tippek - használja a virágzó taktikákat

ELVITEL: A jó közösségi média feladási technikáinak és az erőteljes tartalomnak a kombinálása növeli a vállalkozások és a webhelyek forgalmát.

7. tipp: Virtuális ingatlan eladó.

Akár helyi, akár országosan koncentrál, a közösségi média ingatlanja korlátlan és ingyenes! Kettős lehet olyan jó partnereket találni, amelyek bókot adnak üzleti vállalkozásának > hármas > megnégyszerezi a szemét a képernyőn. Egy másik társaság promóciója olyan ajánlatokkal vagy különleges ajánlatokkal, amelyek csak a partneri kapcsolatok miatt állnak rendelkezésre, gyorsabban növeli az Ön követését, mint bármely más módszer. Mint az ingyenes hirdetés, a közösségi események és az üzleti partnerek megosztása jóváírást és láthatóságot nyújt Önnek, ami nagy forgalmat eredményez az Ön vállalkozása és webhelye számára..

Ne feledje, hogy megoszthatja helyét rajongóival. Az alábbi Man of Steel példányban az embereket arra ösztönzik, hogy osszák meg történeteiket arról, hogy mi teszi őket Superman-ként, hogy megjelenjenek az oldalon.

Facebook-tippek - használja a virtuális realstate-t

ELVITEL: A partnerségek megszerzésével a vállalkozás és a rajongói bázis felhasználásával katapultálhat a Facebook oldalán. Ne felejtsd el megosztani a helyed (és kérdezd meg ugyanezt cserébe).

Természetesen van egy szinte kötelező emlékeztető a pontok összekapcsolásáról a közösségi médiában. Ha rendelkezik weboldallal, névjegykártyával, prospektusokkal, szórólapokkal, e-mailekkel vagy automatikus válaszadókkal, akkor a Facebook oldalát jól láthatóan fel kell tüntetnie a csatlakozási meghívással.

Következtetés

Úgy tűnik, hogy a Facebook tele van politikai hozzászólásokkal, szponzorált hirdetésekkel és más zavaró tényezőkkel. Ön rajtad múlik, hogy túlmutat-e a közösségi média vakságán, hogy aktiválja az ügyfelek részvételi és részvételi szándékát. Amikor az ügyfelet bevonja a vásárlási ciklusba, bekapcsolja a Facebook mindenütt létező forgalmi aranybányáját.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map