7 tip til vækst af din Facebook-virksomhedsside

Lær hvordan man administrerer & voks din Facebook-virksomhedsside med disse 7 nyttige tip, der garanteres at give dig flere følgere & kan lide!


Tip til udvidelse af din Facebook-virksomhedsside

Hvis du er en virksomhedsejer eller bare er i live, har du sandsynligvis hørt det velmenende råd, der drones om, hvordan du skal bruge Facebook til at finde kunder. Seriøst, kan du stå for at se den kommercielle endnu en gang, hvor de begejstrede mennesker fortæller dig med alvorlige udtryk for det firma, der vil opbygge dig en “Facebook-konto GRATIS,” så folk kan sige, “vi fandt dig på Facebook!”

Første ting først – Intet er gratis! Hvis du ikke beholder deres tjenester, går de væk med din Facebook-side og eventuelle følgere. Wow … det er en god handel, ikke? Du har faktisk ejerskab af, at intet skal være et emne med det lille skrift.

Måske har du taget et par af disse klasser på sociale medier, der kortlægger strategien for at opnå resultater i en grafik, der ligner et omvendt fodboldspil-diagram for dit yndlings collegehold.

Se, det er ikke så kompliceret. Sandheden er, at din virksomhed kan findes på Facebook, og du kan få kunder, hvis du er villig til at bruge tid og teknik for at få det til at ske. Her er mine 7 fantastiske tip, som jeg har fundet værker, der vil gøre din Facebook-side til en guldminesrafik:

Tip 1: Indholdsregler

Alle sammen – kollektivt stønn! Ja, det er en smerte at oprette indhold. Sandheden er, at de fleste mennesker fokuserer på at lægge mere ud i stedet for bedre indhold. Virkeligheden er, at dit publikum vil følge dit forspring, når det kommer til indhold. Oprettelse af stærkt indhold i en tidsplan hjælper læserne med at forudse og deltage.

Her er en tilgang – Tag en månedlig kalender og se tre måneder fremad. Spørg dig selv – hvad sker der om tre måneder, og hvordan passer det ind i din salgscyklus? Ferier og høytid er alle en del af din indholdsplan, så start med at skrive på bestemte dage følgende typer indhold (som det passer til din virksomhed): blog, salg / promo, video, citater / fakta / statistikker og community-meddelelser, hvis du er lokal. Når du ser din indholdskalender udvikle sig, har du frister for hver af disse typer indhold. Tildel nu et emne til hver af disse typer indhold. Din indholdskalender kan være så generel eller specifik, som du ønsker.

Facebook tip: Opret en indholdskalender til udstationering

TAG VÆK: Oprettelse af indhold er ikke den svære del. Du har kontrol over, hvad der går ud fra din side. At designe en tidsplan holder dig på sporet og hjælper med at administrere indholdsoprettelse.

Tip 2: Tid er alt & MERE.

Det er umuligt at understrege vigtigheden af ​​at finde det rette tidspunkt og dato for dit indhold. Du kan oprette det bedste indhold på planeten. Hvis dit publikum har forkert, eller din timing er slået fra, vil ingen se eller pleje det. For eksempel er en video om dit julesalg på Halloween helt slukket – medmindre du giver det en sød spin og kalder det et Spooky Good Christmas Sale! 99% af tiden, skal du fokusere på forventning fra publikum omkring begivenheder og emner, der er mest presserende, så det er lettere at engagere sig end at aflede. Det er her din indholdskalender hjælper dig med at måle dine reaktioner på forskellige tidspunkter, datoer og publikumsmateriale. Din indsigt fra din Facebook-side fortæller dig, når det meste af dit publikum er på Facebook – brug det som en retningslinje – og sporer, hvor godt dit indhold klarer sig i løbet af det tidsrum. Du kan måske finde ud af, at blogs klarer sig bedre på et bestemt tidspunkt eller dag. I så fald skal du justere kalenderen og begynde at optimere. Indhold skal handle om at fange din køber * gentagne gange * i det øjeblik, hvor de vil købe.

Bedste og værste tider at sende på Facebook

TAG VÆK: Konsekvent udstationering er vigtig, men du skal finde det søde sted, hvor din Facebook-side møder din kunde hver dag med nyttigt indhold til publikum.

Tip 3: Engagér din kunde.

Vi ved alle, at en person, der INGENTING men snakker om sig selv. Vær ærlig – er det personen i sociale medier? Sociale medier er et datingforhold, hvor du går efter dine kunder. Hvis du altid taler om dine blogs, dine promoveringer og dine videoer, er du også for dig! Den gyldne forretningsregel er kunden først. Dette gælder også på dine sociale medier. Engagere dine kunder med noget, de vil tale om – TEMSELVER! Opret en undersøgelse for at stille kunder spørgsmål om, hvad de kan lide / ikke kan lide. Opret grafik, der viser flere valg med A / B / C tydeligt markeret med et indlæg, hvor du spørger, hvad de bedst kan lide. Fremhæv en glitrende udtalelse eller kør en konkurrence, hvor folk skal give input. Dette er alle måder, du kan få folk til at se sig selv ved hjælp af dine produkter eller tjenester. I eksemplet herunder, hvis du finder ud af, at dine kunder drikker soda (dit produkt) med pizza, kan du måske starte et partnerskab med et pizzafirma og bruge pizza i dine annoncer.

Facebook tip - engag med dine fans

Bonus – disse teknikker giver dig den ekstra fordel ved at få marketingindsigt. Hvis du finder ud af flere kunder som den blå skjorte i stedet for den røde skjorte – hvad er den bedste vare, der skal sælges? Den blå skjorte! Hvis din undersøgelse giver den kunde hader at vente på telefonen og foretrækker at chatte med en repræsentant, kan du overveje at tilføje en chatfunktion til dit websted. Hvis du finder ud af, at mange af dine kunder tweet flere gange om dagen, kan du overveje en klasse til at undervise på Twitter-taktik.

Polling dine facebook fans

TAG VÆK: Folk elsker at dele information om sig selv. Dette er grundlaget for væksten af ​​sociale medier. Stil dem spørgsmål og kig efter mønstre i svarene for ting, der kan hjælpe din markedsføring.

Tip 4: Lav en film.

Ja, jeg taler om video og kort animation. Før vi får den kollektive stønn igen – lad os blive kreative og sjovt! Sociale medier betyder, at du har alt det vrede rum i verden til at fange dine klienter. Brug af produkter som RIPL at tage et enkelt tilbud eller salg, tilføje musik, links og billeder giver bevægelse til din markedsføring. Det er instinktivt for mennesket at se på, hvad der bevæger sig. Det er nemt at oprette disse animerede stykker, og folk skal se det for at beslutte, om de vil have det – WIN / WIN!

Der er selvfølgelig de sædvanlige videougaines som klientudtalelser, forhåndsvisning af produkter og informationsdeling. Disse bør være et grundlag for enhver videomarkeringskampagne. Nævnte jeg, at disse videoer også skulle gå i din e-mail? Hvorfor? Nå … her er grunden ….

Facebook tip - lav en film

TAG VÆK: Brug af video og korte animerede markedsføringsstykker kan gøre din kedelige gamle “alle gør det” marketing til et dynamisk bevægende tog, som samler likes og deler. Tip – glem ikke at tilføje dit logo og klikbare links!

Tip 5: Konverter fans til købere.

De fleste mennesker tænker på Facebook-fans som en samling af potentielle købere uden at give dem nogen grund til at gå ind i købscyklussen. Indlæg skal altid (ALTID!) Have en CTA eller en opfordring til handling. Dette er ikke prom. Du kæmper ikke for at få folk til at lide dig uden at spørge. Indlæg med en klar opfordring til handling modtager mest, ja…. handling, fordi du fortæller folk, hvad du vil have dem til at gøre. Hvis købere ønsker at bringe en kupon ind i din butik eller bruge en promo-kode under kassen, skal du kun give Facebook reklamekampagner, der fortæller dem at gøre det. Hvis du har et skilt i din butik, der siger, “vores Facebook-fans modtager 10% på hvert køb,” skal du være klar til tilmeldingerne på registret for at fan af din Facebook-side, fordi du har motiveret dine kunder til at handle.

Facebook tip - brug kuponer

Fungerer det også online? Ja, som i eksemplet ovenfor, skal du tilføje et trin i din kassen eller hjemmeside, der siger, “vil du spare 5% på dit køb i dag? Bliv medlem af vores Facebook for koden. ” På denne måde fortæller du dine kunder, at det er vigtigt for dig at holde kontakten via sociale medier.

TAG VÆK: Giv kunderne klare instruktioner om, hvordan de interagerer i købsprocessen og fordelene ved at gøre det med hvert indlæg. Ved at fortælle kunden, hvordan de skal købe eller give dem en grund til at købe, bygger du en fordel, de kun kan få gennem dine sociale medier.

Tip 6: trives taktik.

De fleste poster for folk. Ingen stor overraskelse, ikke? Folk læser dine indlæg! Realitetstjek – folk læser dine indlæg, hvis søgemaskiner og Facebook-algoritmer forbinder dem til dine indlæg. Hvis du har en lokal virksomhed, ville jeg huske at oprette en artikel med tip til Facebook, hvis jeg ikke fortæller dig tagformlen for et perfekt indlæg: tagging, geo-tagging og hashtagging. Du har måske bemærket, at verdenen af ​​Facebook (og sociale medier som helhed) drejer sig om tagging. I betragtning af at dit indlæg allerede har et billede / video med et link og en call-to-action (CTA), er den reelle forbindelse til et indlæg i at skabe god hash-tagging af vigtige nøgleord og geo-tagging for at dele din placering (by, stat eller forretning). Nøgleord hash-tagging (#) giver dig mulighed for at søge efter indlæg fra dem, der leder efter dit produkt / tjeneste efter det, du leverer. Stærk geo-tagging (@) hjælper lokale mennesker med at finde dine produkter / tjenester omkring deres placering. Kombinationen giver trafik til din dør og din butik. Som i Oreo-eksemplet nedenfor, er godt indhold, der informerer, blandet med hashtagging og CTA medfører øget cookie-salg.

Facebook-tip - brug blomstrende taktik

TAG VÆK: Ved at kombinere gode socialt medieopslagsteknikker med stærkt indhold øges trafikken til virksomheder og websteder.

Tip 7: Virtuel ejendom til salg.

Uanset om du er lokalt eller nationalt fokuseret, er dine sociale medier ejendom ubegrænset og gratis! At finde gode partnere, der komplimenterer dit forretningstilbud, kan fordoble sig > tredobbelt > firdobler dine øjne på skærmen. At promovere et andet firma med tilbud eller særlige tilbud, der kun er tilgængelige på grund af dit partnerskab, kan vokse dit følger hurtigere end nogen anden metode. Ligesom gratis reklame giver deling af community events og forretningspartnere dig kredit og synlighed, hvilket vil føre til høj trafik til din virksomhed og dit websted.

Husk, at du kan dele plads med dine fans. I eksemplet Man of Steel nedenfor opfordres folk til at dele deres historier om, hvad der får dem til at lide Superman, der vises på siden.

Facebook-tip - brug virtuel realstate

TAG VÆK: At få partnerskaber kan katapultere din Facebook-side ved hjælp af andre virksomheder og deres fanbase. Glem ikke at dele din plads (og bede om det samme til gengæld).

Der er selvfølgelig en næsten obligatorisk påmindelse om at forbinde prikkerne i sociale medier. Hvis du har et websted, visitkort, brochurer, flyers, e-mails eller auto-responders, skal du have din Facebook-side fremtrædende vist med en invitation til at deltage.

Konklusion

Facebook virker overfyldt med politiske poster, sponsorerede annoncer og andre distraktioner. Det er op til dig at nå forbi blinde sociale medier for at aktivere din kundes ønske om at deltage og engagere. Når du engagerer dine kunder i købscyklussen, bruger du Facebook-guldminen med trafik, der findes for hver virksomhed.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map