7 Thelbësoret e një Strategjie Fituese të Tregut në Instagram

Po mendoni të përdorni Instagramin si pjesë të strategjisë tuaj të marketingut? Këtu janë elementët thelbësorë për të pasur sukses në Instagram.


Strategjitë e marketingut në Instagram

Shtë e vështirë të injorohet ndikimi i Instagramit në botën e sotme të marketingut. Me miliona njerëz që përdorin Instagram çdo ditë, është ndër platformat më të mira për të shfaqur produktet tuaja. Duke qenë rrjeti më i angazhuar pas Facebook, nuk dëshironi të humbisni në dritaren e madhe të marketingut që Instagram mund të hapet për biznesin tuaj.

Për ta përdorur Instagramin në mënyrë efektive në avantazhin tuaj, duhet të keni një plan. Një plan që do t’ju lejojë të shkallëzoni lartësitë e marketingut në Instagram. Për t’ju ndihmuar ta bëni atë, më poshtë janë sugjerime thelbësore për të patur një strategji fituese të marketingut në Instagram:

1. Filloni me bazat

Për të filluar një strategji fituese të marketingut në Instagram, duhet të filloni me bazat. Pasi të krijoni një llogari, përpiloni një bio krijuese dhe tërheqëse. Bio duhet të përmbajë emrin tuaj dhe atë që bëni.

Pamja në Instagram e një bio krijueseBio juaj në Instagram duhet të jetë e qartë se çfarë bëni dhe të flisni me ngrohtësinë tuaj

Gjëja më e rëndësishme, megjithatë, është të jesh i qartë në kamare. Të kuptuarit e ngrohtësisë tuaj do t’ju ndihmojë të dini se cilat ndjekës janë të interesuar për ju dhe si ta përshtatni përmbajtjen tuaj për të tërhequr audiencën tuaj të synuar.

Ndërsa zhvilloni llogarinë tuaj, sigurohuni që të qëndroni në ngrohtë. Shtë e vetmja gjë që ju dallon nga konkurrentët tuaj. Bëni rutinën tuaj për të postuar përmbajtje me cilësi të lartë rregullisht, dhe ndërsa jeni në të, duke përdorur hashtags përkatëse.

Kur po hyja në hapësirën e marketingut në Instagram, dëgjova të mësoja për mjetet e tregtisë. Kishte shumë për të mësuar në lidhje me rritjen e numrit të ndjekësve, arritjen e lojtarëve të vendosur dhe kurimin e përmbajtjes për audiencën time. Në të vërtetë, nuk do të mësoja për bazat e kësaj hapësire, nuk do të ishte e lehtë për mua të lundroja në hapësirën e marketingut në Instagram. Kam pasur një përvojë fillestare në marketing në mediat sociale, por jo me Instagram si një platformë. Nëse nuk jeni duke bërë marketing në Instagram, duke hyrë pa ditur këshillat dhe truket thelbësore, atëherë mund të bindeni.

2. Kuptoni audiencën tuaj

Para se të futeni në një strategji të marketingut në Instagram, duhet të zbuloni shifrat dhe vlerat e audiencës tuaj të synuar që përdorin Instagram. Nëse strategjia e marketingut dhe aplikacioni, në përgjithësi, do të funksionojnë për ju, numrat duhet të ju favorizojnë shumë.

Kuptoni audiencën tuaj në InstagramAnalizoni audiencën tuaj të synuar (gjinia, mosha, vendi)

Të kuptuarit e audiencës tuaj ndihmon në kurimin e përmbajtjes. Nëse audienca juaj përbëhet nga të rinj, përmbajtja juaj do të përdorë kryesisht pamjet vizuale (megjithëse ka përjashtime në varësi të një ngrohtë!). Audienca ndikon në prezantimin e përmbajtjes dhe, për këtë arsye, është thelbësore për një strategji të marketingut fitues.

Njohja e audiencës tuaj është thelbësore për fushatat dhe shikueshmërinë tuaj. Kur kryeni një fushatë, është më lehtë kur audienca e synuar është e njohur sesa një audiencë e përgjithshme. Kjo ju ndihmon të njihni hashtags e duhur për t’u përdorur për të arritur audiencën tuaj.

3. Arrijnë tek Instagrammers të tjerë

Ashtu si në botën e jashtme, të kesh marrëdhënie me njerëz me të njëjtat interes funksionon në të mirë të të dyve. Pasi të keni hyrë në Instagram, kushtojini kohë të reagoni ndaj pamjeve vizuale nga Instagrammers të tjerë që punojnë në të njëjtën kamare si ju.

Këto partneritete shpesh çojnë në pasues të rinj ose mësojnë një gjë ose dy nga tjetra. Ajo nuk duhet të kufizohet në llogari më të vogla, por gjithashtu të shtrihet në llogari më të mëdha që kanë më shumë shikime, shumë ndjekës dhe një nivel më të lartë angazhimi sesa juaji.

Për një fillestar, është e vështirë të vihet re nga llogaritë e mëdha në Instagram. Sidoqoftë, me disa halle, mund të përdorni këshillat e mëposhtme për t’ju ndihmuar të shikoheni, ose madje të ndërtoni një marrëdhënie të qëndrueshme me një llogari të madhe në Instagram. Kur merreni me një llogari më të madhe në Instagram:

 • Mos më pëlqen vetëm një fotografi – në çdo llogari të madhe në Instagram, njerëzit gjithmonë pëlqejnë fotot. Të pëlqesh një fotografi në asnjë mënyrë nuk do të të bëjë të dukshëm për pronarët. Por pëlqimi i shumë fotografive do t’ju bëjë unik nga të gjithë njerëzit që pëlqejnë foton e fundit.
 • Komentimi sesa si – pëlqimi i postit të tyre do të thotë që ju pëlqeu, por komentimi do të thotë që keni bërë më shumë sesa thjesht. Merr gjithmonë kohën tënde për të komentuar postimet në llogaritë më të rëndësishme në Instagram.
 • Personalizoni komentet tuaja – shmangni komentet që tingëllojnë gjenerike, ose të cilat mund të gabohen për bots. Bëni komentet tuaja të hollësishme me atë që ndjen për postimin. Punon.
 • Bëni pyetje – komentimi për një post është shumë i këshillueshëm, por bërja e pyetjeve është fillestari kryesor i bisedës. Shumica e njerëzve u pëlqen të pyeten për punën e tyre, dhe ata do të jenë të lumtur të përgjigjen, veçanërisht nëse një kompliment i paraprin një pyetjeje.

Këtu, ju mund të dëshironi të keni përgatitur paraprakisht disa email / komente të mira në internet, kështu që konsideroni të shikoni disa nga kompanitë më të mira të shkrimit në dispozicion në internet.

4. Bëni përdorimin e ndikuesve

Përdorni Influencuesit e InstagramitEksploroni ndikuesit në vendin tuaj dhe kontaktoni me ta

Ashtu siç sugjeron emri, ndikuesit janë njerëz me një në vijim të konsiderueshëm kush mund ta ndryshojë mendimi i një numri të madh njerëzish. Ata janë kryesisht trendet, pamjet e të cilëve vlerësohen në Instagram.

Nëse ndani të njëjtat tema dhe tregoni vlerën tuaj, ata mund të jenë të interesuar për ju dhe t’ju mbështesin duke ju ekspozuar. Sidoqoftë, ndikuesit e tjerë mund të kërkojnë që ju të paguani që ata të promovojnë përmbajtjen tuaj.

Sidoqoftë, kur angazhoni influencues, sigurohuni që një pjesë më thelbësore e tyre vijuese të përbëhet nga audienca juaj e synuar.

Në përvojën time, të punosh me influencues mund të ndihmojë në plotësimin e përpjekjeve tuaja të marketingut. Veçanërisht, kur fillova të kuroj përmbajtjen dhe të ndaj përmbajtjen në Instagram para audiencës time, kuptova se nuk po arrija audiencën time ashtu siç doja. Mbulimi ishte nën-par. Për të siguruar që përmbajtja të arrinte audiencën e duhur në formën e duhur, më duhej të punoja me një ekip ndikuesish. Ndarja e përmbajtjes ishte më e lehtë me ndikuesit. Hashtagët do të arrinin në audiencë të shumëfishtë. Ka pasur biseda të ndërtuara si rezultat i rritjes së shkëmbimit të përmbajtjes si rezultat i drejtpërdrejtë i punës me ndikuesit. Edhe për të sjellë rëndësinë e këtyre ndikuesve në perspektivë, ishte më e lehtë të krijosh dhe të mbash një markë. Konvergjenca e përmbajtjes së ndarë nga ndikuesit ishin llogaritë dhe postimet e mia, dhe kjo më lejoi të krijoja tema dhe marka që do të veçonin punën time në mënyrë unike. Instagram ka përdorim të lartë në hapësirën e mediave sociale. Në një moment kohor, në fund të fundit, do të kuptoni se nuk mund të arrini audiencën tuaj në mënyrë gjithëpërfshirëse pa injoruar përpjekjet e ndikuesve.

5. Markoni përmbajtjen tuaj

Instagram nuk e mbështet shtimin e lidhjeve të drejtpërdrejta me postimet tuaja. Shtë një sit me orientim vizual që mbështet vetëm imazhe dhe video. Prandaj, kur postoni përmbajtjen tuaj, sigurohuni që ta markoni atë në masë të madhe që strategjia juaj e marketingut të jetë efektive dhe efikase.

Përdorimi i ngjyrave dhe shkronjave të temave do të jetë shumë efikas në markën e përmbajtjes tuaj. Me çdo përmbajtje, ju postoni, siguroni gjithmonë që ka diçka që e identifikon atë si produktin tuaj. Në këtë mënyrë, sa herë që përmbajtja juaj është e dukshme në Instagram, ajo mund të lidhet lehtësisht me ju pa përdorimin e lidhjeve live.

6. Përdorni hashtags

Profili juaj në vetvete është joefikas, por përdorimi i hashtags do t’ju bëjë më të dukshëm. Përdorimi i hashtags funksionon në avantazhin tuaj kur lidheni me Instagrammers të tjerë duke përdorur të njëjtën hashtag. Kjo ju ndihmon të bashkëveproni me Instagrammers të cilët përdorën të njëjtën hashtag para se të mbaronte llogaria juaj.

Përdorni hashtags në InstagramPërdorimi i hashtags popullore do të ndihmojë audiencën tuaj të arrijë juve

Megjithatë, me përdorimin e hashtags, duhet të keni kujdes që të shmangni hashtags të mbushur me njerëz. Shmangni përdorimin e hashtags-ve gjenerikë që do të kenë postimin tuaj në një pishinë me një milion të tjerë. Përndryshe, kërkoni për hashtags që funksionojnë saktë me kamare tuaj.

Identifikimi i hashtagut të saktë që funksionon me ngrohtësinë tuaj nuk është e mjaftueshme. Klikoni në hashtags për të parë nëse përmbajtja juaj vargje me atë që është postuar atje. Nëse përmbajtja juaj përshtatet, përdorni hashtag pasi ka të ngjarë të arrini një numër të madh njerëzish që i ndani për të njëjtat interesa. Nuk ka kufi në përdorimin e hashtags, kështu që përdorni ato në avantazhin tuaj!

Vetëm postimet nuk mund të arrijnë audiencën në mënyrë gjithëpërfshirëse. E provova këtë në ditët e mia të hershme të marketingut në Instagram, dhe ishte mjaft sfiduese për të arritur audiencën time. Vendosa të filloj një strategji që më pa mua të punoja ekskluzivisht me hashtags. Hashtagët ndihmojnë për të markuar përmbajtjen në një farë mënyre, përveç funksionit të tyre parësor për ta bërë përmbajtjen të bëhet virale. Marketingu ka të bëjë me sigurimin që përmbajtja të arrijë në shumë njerëz të jetë e mundur për të siguruar gjenerimin e më shumë rezultateve si dhe konvertimin. Hashtags ishin dhe janë ende një mjet i rëndësishëm në manualin e mjeteve të tregut në Instagram.

7. Krijoni një strategji përmbajtjeje

A strategjia e marketingut pa një strategji përmbajtjeje është jopraktike. Do media sociale dhe përmbajtje ekzistojnë në një marrëdhënie simbiotike; të dy varen nga njëri-tjetri për ekzistencë. Krijimi i një strategjie të përmbajtjes përfshin vendosjen e llojit të përmbajtjes për t’u shpërndarë, kohën e postimit dhe shpeshtësinë e postimit.

Lloji i përmbajtjes së përbashkët varet nga forma dhe konteksti. Forma është se si ju keni ndërmend të ndajnë përmbajtjen tuaj. Preferoni vetëm tekstin, një imazh apo një video? Konteksti, nga ana tjetër, është se si përmbajtja juaj është përshtatur për t’u përshtatur me zërin e kompanisë tuaj.

Koha e postimit varet nga shumë faktorë. Gjithmonë duhet të synoni të postoni në një kohë kur është më e përshtatshme për audiencën tuaj të synuar. Frekuenca e postimit duhet të jetë e rregullt. Shumica e njerëzve nuk hapin llogari që nuk kanë një frekuencë të përcaktuar të postimit. Ju nuk doni të zhgënjeni audiencën tuaj duke postuar në mënyrë të parregullt, a? Miratoni një model të rregullt dhe të shpeshtë të postimit.

Duke hyrë në marketing në Instagram, nuk kam pasur një strategji të hollësishme të përmbajtjes. Kam pasur vetëm një strategji të menduar për marketing. Kështu që, në vijim, unë duhej të dilja me një strategji të përmbajtjes që do të më lejonte ekskluzivisht të krijoja përmbajtje – foto dhe video që ishin në sinkron me audiencën, si dhe strategjinë time të marketingut. Nëse nuk ekuilibroni midis marketingut dhe krijimit të përmbajtjes, atëherë këto çekuilibrime do të rrjedhin në punën tuaj dhe do të jenë të dukshme në rezultatet tuaja. Për këtë qëllim, unë ndërmori veprimet e nevojshme për të siguruar që përmbajtja ishte në përputhje me preferencat e audiencës, si dhe produktin që po tregoja. Rezultatet ishin të pranueshme dhe plotësuan pritjet.

Si përfundim, të kesh një strategji fituese e marketingut në Instagram bazohet në të dyja ndërlikimet e vogla dhe ato më domethënëse. Instagram është ndër platformat më të mira të mediave sociale aktualisht, të kesh një strategji të menduar mirë të marketingut do të shkojë një rrugë e gjatë për të siguruar sukses.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map