7 основи на печелившата маркетингова стратегия на Instagram

Мислите да използвате Instagram като част от маркетинговата си стратегия? Ето основните неща за успеха с Instagram.

Стратегии за маркетинг в Instagram

Трудно е да се пренебрегне влиянието на Instagram в днешния маркетингов свят. С милиони хора, които използват Instagram всеки ден, той е сред най-добрите платформи за показване на вашите продукти. Като най-ангажираната мрежа след Facebook, не искате да пропускате големия маркетинг прозорец, който Instagram може да отвори за вашия бизнес.

За да използвате Instagram ефективно в своя полза, трябва да имате план. План, който ще ви позволи да мащабите височините на маркетинга в Instagram. За да ви помогнем в това, по-долу са важни съвети за спечелване на маркетингова стратегия на Instagram:

1. Започнете с основите

За да стартирате печеливша маркетингова стратегия на Instagram, трябва да започнете с основните положения. След като създадете акаунт, изгответе креативна и привлекателна биография. Биографията трябва да съдържа вашето име и това, което правите.

Снимка на Instagram на творческо биоБиографията ви в Instagram трябва да е наясно какво правите и да разговаряте с вашата ниша

Най-важното обаче е да сте ясни във вашата ниша. Разбирането на вашата ниша ще ви помогне да разберете кои последователи се интересуват от вас и как да персонализирате съдържанието си, за да привлечете вашата целева аудитория.

Докато развивате акаунта си, не забравяйте да останете във вашата ниша. Това е единственото нещо, което ви отличава от вашите конкуренти. Направете своя рутина редовно да публикувате висококачествено съдържание и докато сте в него, като използвате съответните хештагове.

Когато навлизах в маркетинговото пространство на Instagram, чух да науча за инструментите на търговията. Имаше много да науча за увеличаването на броя на последователите, достигането до утвърдени играчи и курирането на съдържание за моята аудитория. Всъщност, ако не бях научил за основите на това пространство, нямаше да ми е лесно да се ориентирам в маркетинговото пространство в Instagram. Имах известен първоначален опит в маркетинга на социалните медии, но не и с Instagram като платформа. Ако не сте готови да правите маркетинг в Instagram, влизате, без да знаете основните съвети и трикове, тогава може да не успеете.

2. Разберете вашата аудитория

Преди да се впуснете в маркетинговата стратегия на Instagram, трябва да разберете цифрите и стойностите на вашата целева аудитория, които използват Instagram. Ако маркетинговата стратегия и приложението, като цяло, ще работят за вас, числата трябва да ви предпочитат силно.

Разберете вашата аудитория в InstagramАнализирайте целевата си аудитория (пол, възраст, държава)

Разбирането на аудиторията ви помага в избора на съдържанието. Ако аудиторията ви се състои от млади хора, вашето съдържание ще използва главно визуализации (въпреки че има изключения в зависимост от ниша!). Аудиторията влияе върху представянето на съдържанието и следователно е от съществено значение за печелившата маркетингова стратегия.

Познаването на вашата аудитория е от съществено значение за вашите кампании и видимост. Когато провеждате кампания, е по-лесно, когато целевата аудитория е известна, отколкото общата аудитория. Помага ви да знаете правилните хаштагове, които да използвате, за да достигнете до вашата аудитория.

3. Посетете други Instagrammers

Подобно на външния свят, връзката с хора с еднакви интереси работи в полза и на двамата. След като се присъедините към Instagram, отделете време да реагирате на визуализации от други Instagrammers, работещи в същата ниша като вас.

Тези партньорства често водят до нови последователи или научават нещо или две от други. Той не трябва да се ограничава до по-малки акаунти, но и да се разпростира върху по-големи акаунти, които имат повече изгледи, много последователи и по-високо ниво на ангажираност от вашите.

За начинаещ е трудно да бъде забелязан от големите акаунти в Instagram. С няколко хака обаче можете да използвате следните съвети, които да ви помогнат да се видите или дори да изградите трайни отношения с голям акаунт в Instagram. Когато се занимавате с по-голям Instagram акаунт:

  • Не харесвайте само една снимка – във всеки голям акаунт в Instagram, хората винаги харесват снимки. Харесването на една снимка по никакъв начин не би ви направило видимо за собствениците. Но харесването на няколко снимки ще ви направи уникални от всички хора, харесващи най-новата снимка.
  • Коментирайте, а не харесвайте – харесването на публикацията им означава, че ви е харесало, но коментирането означава, че сте направили нещо повече от просто. Винаги отделяйте време да коментирате публикации в по-значими акаунти в Instagram.
  • Персонализирайте вашите коментари – избягвайте коментари, които звучат общо или които биха могли да бъдат сбъркани с ботове. Направете коментарите си подробни с това, което чувствате относно публикацията. Работи.
  • Задайте въпроси – коментирането на публикация е силно препоръчително, но задаването на въпроси е основният начинаещ разговор. Повечето хора обичат да бъдат питани за тяхната работа и те ще се радват да отговорят, особено ако комплимент предхожда въпрос.

Тук може да искате да имате подготвени предварително добри имейл съобщения / коментари, така че помислете за разглеждане на някои от най-добрите пишещи компании достъпна онлайн.

4. Използвайте влиянието

Възползвайте се от Instagram InfluencersРазгледайте влиятелите във вашата страна и се свържете с тях

Точно както подсказва името, влияещите са хора с а значително следвайки кой може да се люлее на мнение на голям брой хора. Те са най-вече модни тенденции, чиито мнения се оценяват в Instagram.

Ако споделяте едни и същи теми и покажете своята стойност, те може да се заинтересуват от вас и да ви подкрепят, като ви изложат. Въпреки това, други влиятелни лица може да изискват да платите, за да ги накарате да популяризират съдържанието ви.

Въпреки това, когато ангажирате влияещи, уверете се, че по-съществена част от тяхното следване се състои от вашата целева аудитория.

Според моя опит работата с влиятелни фактори може да помогне за допълване на вашите маркетингови усилия. По-специално, когато започнах да курирам съдържание и да споделям съдържание в Instagram на публиката си, разбрах, че не достигам до аудиторията си, както искам. Покритието беше подпункт. За да гарантирам, че съдържанието ще достигне до подходящата аудитория в правилната форма, трябваше да работя с екип от влиятели. Споделянето на съдържанието беше по-лесно с влияние. Hashtags биха достигнали до множество аудитории. Имаше разговори, изградени в резултат на засилено споделяне на съдържание като пряк резултат от работата с влиятелни лица. За да се изведе дори значението на тези влиятели, беше по-лесно да се създаде и поддържа марка. Конвергенцията на съдържанието, споделяно от влиятелните лица, беше моите акаунти и моите публикации и това ми позволи да създам теми и марки, които биха отличавали уникално работата ми. Instagram има голяма употреба в пространството на социалните медии. В даден момент, в крайна сметка, ще разберете, че не можете да достигнете до аудиторията си цялостно, без да влагате усилията на влиятелни лица.

5. Маркирайте съдържанието си

Instagram не поддържа добавянето на живи връзки към вашите публикации. Това е визуално ориентиран сайт, който поддържа само изображения и видео. Ето защо, когато публикувате вашето съдържание, уверете се, че го маркирате силно, за да бъде вашата маркетингова стратегия ефективна и ефикасна.

Използването на тематични цветове и шрифтове ще бъде много ефективно при брандиране на вашето съдържание. С всяко съдържание, което публикувате, винаги се уверете, че има нещо, което го идентифицира като ваш продукт. По този начин, всеки път, когато съдържанието ви се вижда в Instagram, то може да бъде лесно свързано с вас, без да използвате връзки на живо.

6. Използвайте hashtags

Потребителският ви профил сам по себе си е неефективен, но използването на hashtags ще ви направи по-видими. Използването на hashtags работи във ваша полза, когато се свързвате с други Instagrammers, използвайки същия хештаг. Помага ви да взаимодействате с Instagrammers, които са използвали същия хештег, преди да е работил акаунта ви.

Използвайте hashtags в InstagramИзползването на популярни hashtags ще помогне на аудиторията ви да достигне до вас

С използването на хештегове обаче трябва да се внимава, за да се избегнат препълнени хештагове. Избягвайте използването на общи хеш-маркери, които ще имат вашата публикация в пул с милион други. Друга възможност е да търсите хештеги, които работят правилно с вашата ниша.

Определянето на правилния хештег, който работи с вашата ниша, не е достатъчно. Кликнете върху hashtags, за да видите дали съдържанието ви се римува с това, което е публикувано там. Ако съдържанието ви пасва, използвайте хештега, тъй като е вероятно да достигнете до голям брой хора, които споделяте в едни и същи интереси. Няма ограничение за използването на hashtags, така че ги използвайте в своя полза!

Самите публикации не могат да достигнат до аудиторията цялостно. Опитах това в ранните си маркетингови дни в Instagram и беше доста предизвикателно да достигна до моята аудитория. Реших да се впусна в стратегия, която ме видя да работя изключително с хештеги. Hashtags помагат за марката на съдържанието по някакъв начин, с изключение на основната им функция да правят съдържанието да стане вирусно. Маркетингът се състои в това да се гарантира, че съдържанието достига до възможно най-много хора, за да се гарантира генерирането на повече клиенти, както и преобразуването. Хештаговете бяха и все още са важен инструмент в инструментариута на маркетинг в Instagram.

7. Създайте стратегия за съдържание

А маркетингова стратегия без съдържателна стратегия е непрактично. Всички социални медии и съдържание съществуват в симбиотична връзка; и двете зависят един от друг за съществуване. Създаването на стратегия за съдържание включва определяне на типа съдържание за споделяне, времето на публикуване и честотата на публикуването.

Видът на споделяното съдържание зависи от формата и контекста. Формулярът е как възнамерявате да споделяте съдържанието си. Предпочитате само текст, изображение или видео? Контекстът, от друга страна, е как вашето съдържание е пригодено да се вписва в гласа на вашата компания.

Времето за публикуване зависи от много фактори. Винаги трябва да се стремите да публикувате в момент, когато това е най-удобно за вашата целева аудитория. Честотата на публикуването трябва да бъде редовна. Повечето хора не следят акаунти, които нямат определена честота на публикуване. Не искате да разочаровате аудиторията си, като публикувате нередовно, нали? Приемайте редовен и чест модел на публикуване.

Влизайки в маркетинг в Instagram, нямах сложна стратегия за съдържание. Имах само обмислена маркетингова стратегия. И така, надолу по въпроса, трябваше да измисля стратегия за съдържание, която да ми позволи изключително да създавам съдържание – снимки и видеоклипове, които бяха в синхрон с публиката, както и моята маркетингова стратегия. Ако не балансирате между маркетинг и създаване на съдържание, тогава тези дисбаланси ще изхвръкат за вашата работа и ще бъдат очевидни в резултатите ви. За тази цел предприех необходимите действия, за да гарантирам, че съдържанието е в съответствие с предпочитанията на аудиторията, както и с продукта, който пусках на пазара. Резултатите бяха приемливи и отговориха на очакванията.

В заключение, като печеливша маркетингова стратегия на Instagram се основава както на малките, така и на по-значимите тънкости. Instagram е сред най-добрите платформи за социални медии в момента, като добре обмислената маркетингова стратегия ще извърви дълъг път в осигуряването на успех.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me