7 Konsideratat kryesore të pagesës për pronarët e dyqaneve Magento

Strategjitë kryesore të pagesave kryesore për një Magento eStore, sigurojnë përpunim të qetë për pagesa të ndryshme, & rrisni shitjet tuaja në internet me këto 7 këshilla.

Konsideratat e pagesës kryesore të Magentit

Ekonomia tregtare është një pjesë e madhe e ekonomisë globale. Sipas të dhënave statistikore, të ardhurat globale e e-commerce do të arrijë në 4,5 trilion dollarë në vitin 2020. Rritja e madhe e kësaj fushe të tregtisë bën hapësirë ​​për bizneset e ndryshme që të ofrojnë shërbimet e tyre në treg dhe të përmirësojnë shërbimet e tregtisë. Në përgjithësi, rivalitetet midis bizneseve të pazgjidhura krijojnë vlerë të re dhe cilësi të përmirësuar të shërbimeve në çdo fushë të punës. Në ditët e sotme, ne kemi dy platforma mbizotëruese në këtë fushë. Nga njëra anë, ka WooCommerce. Nga ana tjetër, ne kemi Magento. Në këtë artikull, unë do të diskutoj shtatë nga konsideratat më të shpeshta të pagesave për pronarët e dyqaneve Magento.

A E DINI? Magento përbën 29.1 përqind të pjesës së tregut për të gjitha platformat eCommerce.

1. Organizimi i produkteve

Ndërsa Magento ka provuar të jetë një platformë e shkëlqyeshme për tregtarët në internet, është vetëm një mjet online. Kjo është arsyeja pse suksesi i saj do të varet nga përdoruesit e saj. Everydo pronar i një dyqani Magento duhet të ketë në mendje një gjë – përdoruesit bashkëkohorë të Internetit janë blerës të sofistikuar me sytha shije mjaft të zhvilluar. Nëse organizata juaj e dyqanit nuk u siguron atyre ato që u nevojiten në sekonda, ata thjesht do të lënë dyqanin tuaj. Në atë rast, do të përjetoni të tre “netët” – pa blerje, pa pagesa, pa të ardhura.

Shembull i organizatës së produktit MagentoOrganizimi i produkteve brenda dyqanit tuaj Magento është një faktor kryesor për sukses.

Duke e ditur këtë, gjithmonë kushtojini vëmendje mënyrës se si i prezantoni produktet tuaja në të gjithë faqen e internetit. Për më tepër, sigurohuni që kategoritë e produkteve të jenë të mirëorganizuara dhe lehtësisht të arritshme nga çdo faqe e vetme. Gjithashtu, konsideroni të përfshini një shirit kërkimi në secilën faqe, kështu që e gjithë përvoja e blerjeve është e shpejtë dhe intuitive. Sa më shpejtë që blerësit të blejnë, aq më shumë artikuj do të shesësh. Më në fund, mund të aktivizoni opsion automatik i kërkimit dhe përshpejtoni procesin e kërkimit. Të gjitha këto veprime do të çojnë në një numër më të madh të pagesave dhe, rrjedhimisht, të ardhura më të larta.

2. Pagesa të besueshme por të ngadalta bankare

Kur i keni rregulluar produktet tuaja në një mënyrë miqësore për përdoruesit, mund të filloni të mendoni për opsione të ndryshme pagese. Rregulli i madh është që blerësve Magento duhet t’u ofrohen disa alternativa. Blerësit në internet shpesh vijnë nga vende të ndryshme dhe kanë zakone të ndryshme pagese. Duke përdorur një qasje të tillë me mendje të hapur, ju do të tërheqni më shumë blerës ndërkombëtarë, që është gjithmonë një mundësi e shkëlqyeshme. Pra, le të fillojmë me pagesa të transferit bankar. Blerësit kombëtarë dhe lokalë do të përfitojnë më shumë nga kjo zgjidhje pagese. Nga ana tjetër, blerësit ndërkombëtarë mund të gjejnë tarifa të komisionit të transferit bankar mjaft të shtrenjta, kur krahasohen me disa zgjidhje më të përballueshme (lexoni rreth PayPal më poshtë). Përveç kësaj, mund të duhen ditë që bankat në disa vende të përpunojnë pagesa në internet, gjë që është një telash për çdo pronar të e-commerce.

Nëse akoma doni të aktivizoni këtë opsion, shkoni në seksionin System në pultin tuaj Magento dhe për rrjedhojë klikoni në konfigurimin, shitjet dhe mënyrat e pagesës. Zgjidhni opsionin Pagesa e Bankës. Në seksionin Udhëzime shtoni llogarinë tuaj bankare, emrin e bankës dhe adresën e saj, si dhe numrin e kursit të bankës. Më në fund, emërtoni këtë operacion pagese transferimi bankare dhe ruani ndryshimet.

3. PayPal për Ankesë Global

PayPal është Magento e zgjidhjeve të pagesave, do të thotë se është një nga portat kryesore për transaksione në eCommerce. Prandaj, bashkimi i dyqanit tuaj Magento me këtë mundësi pagese është një zgjedhje perfekte për biznesin tuaj elektronik. Nga njëra anë, klientët tuaj mund të paguajnë mallrat e tyre të blera me kartat e tyre të kreditit përmes PayPal. Nga ana tjetër, ata mund të transferojnë para nga llogaria e tyre PayPal në llogarinë tuaj në kohën më të shkurtër të mundshme.

Sa për tarifat e transferimit, ato janë dukshëm më të ulëta se tarifat e komisionit bankar për pagesa ndërkombëtare. Për shembull, kur bëni pagesa brenda SH.B.A., tarifa është 2.9% plus 0.30 $. Megjithatë, tarifat për pagesa ndërkombëtare do të ndryshojnë, pasi normat e ndryshme të monedhës luajnë një rol të rëndësishëm këtu.

Procedura e shtimit të kësaj zgjidhje në ekuipazhin tuaj të pagesave Magento është e njëjtë si për pagesa bankare. Thjesht zgjidhni pagesa PayPal në vend të Pagesës së Bankës dhe ruani ndryshimet.

Për t’i dhënë fund të gjitha, ju lehtë mund të lidhni një krijues i thjeshtë i faturave me këtë zgjidhje, për të bërë fatura për klientët tuaj PayPal. Kjo do t’ju ndihmojë të merreni me faturimin në një mënyrë të qetë. Dhe siç e dimë të gjithë – faturimi i shpejtë do të thotë pagesa e shpejtë.

Modeli i krijuesit të faturaveModeli i faturave të korporatave – Aldona

4. Karakteristikat e Sigurisë së Pagesave

Magento ofron një gamë të gjerë të shtresave të sigurisë për sipërmarrësit e tyre në tregti elektronike. Një nga mjetet më efikase për rritjen e sigurisë është protokolli 3-D Secure. Ato tre D përfaqësojnë tre domene që ndihmojnë në vërtetimin e blerësve në internet, d.m.th. kartat e tyre bankare. E para është domeni i emetuesit – banka që lëshoi ​​kartën e blerësit. E dyta është domeni i blerësit – banka që lëshoi ​​kartën e pronarit të tregtisë elektronike. Më në fund, i treti është fusha e ndërveprimit – një platformë e krijuar në internet, e përbërë nga ndërfaqja e shumëfishtë protokollare (MPI) dhe serveri i kontrollit të hyrjes (ACS). Certifikatat dixhitale të përfshira në këtë operacion sigurohuni që pagesa dhe marrësi të jenë përdorues autentikë të kartave dhe llogarive të tyre.

Nëse dëshironi të aktivizoni 3-D Secure, shkoni tek seksioni Pagesat në Sistem dhe klikoni në butonin Test. Kur konfigurimi testohet dhe vërtetohet, shkoni te Seksioni i Metodave të Pagesave dhe aktivizoni Sigurt 3-D. Tani do të funksionojë në çdo mënyrë të vetme pagese që përdorni në dyqanin tuaj Magento.

5. Krijimi i marrëveshjeve speciale

Një nga strategjitë thelbësore të tregtisë elektronike për të ardhura më të larta dhe pagesa më të lehta është ofrimi i llojeve të ndryshme të marrëveshjeve të veçanta për klientët tuaj. Gjëja e shkëlqyeshme për Magento është që ju mund të krijoni dhe aktivizoni këto marrëveshje duke përdorur rregullat e çmimit të shportës së blerjeve. Për shembull, nëse doni të jepni një zbritje prej 25% për çdo klient që blen një produkt nga një kategori e veçantë, filloni panelin e administratorit në Magento dhe shkoni te Promovimet. Këtu duhet të zgjidhni seksionin e Rregullave të Pricemimeve të Shportës së Shportave. Procesi i përcaktimit të rregullave të reja përbëhet nga hapat e mëposhtëm:

  • Përkufizimi i rregullës – Emri i rregullit (psh. 20% zbritje për një kategori produktesh), grupe blerësish që mund të përdorin kuponë për këtë kategori të produkteve dhe kodin kupon.
  • Veprimet – Përcaktimi i zbritjes (përqindja në këtë rast, por gjithashtu mund ta shprehni atë si shumë), së bashku me produktet për të cilat do të aplikohet.
  • Kushtet – Vendosja e grupeve të blerësve dhe në cilat kushte janë të pranueshme për këtë zbritje.
  • Kodet e kuponit – Nëse dëshironi të përdorni kuponat për marrëveshjet tuaja speciale me zbritje, ja ku do të krijoni atëherë, si dhe vendosni formatin e preferuar të kodit.

Kjo procedurë është goxha e drejtpërdrejtë dhe e thjeshtë në Magento. Sidoqoftë, nëse keni probleme për të vendosur rregullat e shportës, mund të gjeni udhëzime të hollësishme këtu.

6. Rëndësia e Shportës së Qëndrueshme të Blerjes

Sipas një përkufizimi të dhënë nga Tregti e madhe, një shportë blerëse e vazhdueshme është “një tipar në një dyqan në internet që ruan produkte në shportën e blerjeve të një klienti përtej një vizite”. Nëse doni të shndërroni blerësit tuaj të rastit në klientë të përsëritur, shtimi i këtij opsioni është një domosdoshmëri.

Për shembull, nëse një klient është ndërprerë gjatë procesit të blerjes dhe ata nuk mund ta përfundojnë blerjen e tyre tani, është me rëndësi që karroca e tyre t’i pret ata pasi të kthehen në dyqanin tuaj elektronik. Magento ju jep një shans për të krijuar një karrocë të tillë në një mënyrë miqësore për përdoruesit. Së pari, zgjidhni seksionin System dhe më pas zgjidhni Konfigurimin në panelin e administratorit Magento. Duhet të shikoni seksionin e Konsumatorëve në të majtë, si dhe Shportën e Vazhdueshme të Shportës. Pas zgjedhjes së Opsioneve të Përgjithshme, aktivizoni opsionin Enable Persistence.

Tani është koha për të caktuar kohëzgjatjen e cookies të vazhdueshme. Do të shihni që numri i paracaktuar është 31,536,000 sekonda. Kjo është e barabartë me një vit. Do të thotë që një klient që kthehet në një karrocë të braktisur brenda një viti, do të gjejë të njëjtën karrocë me të gjitha sendet që ata kishin zgjedhur kur të largoheshin. Për udhëzime më të hollësishme mbi opsionet e karrocave, lexoni këtë udhëzues.

Gjithashtu, çdo pronar i dyqanit elektronik duhet të dijë se çështja e cookies dhe ruajtja e informacionit për klientët është një çështje serioze ligjore. Pra, sigurohuni që të ndërtoni politikën tuaj të të dhënave në përputhje me ligjin, veçanërisht nëse punoni në Bashkimin Evropian, pasi politika e tyre e intimitetit është mjaft e rreptë. Mund të mësoni më shumë rreth legjislacionit evropian mbi cookies në Uebfaqja zyrtare e BE-së.

7. Parandalimi i pagesave të vonuara

Puna me blerësit në internet është vetëm njëra anë e tregtisë në internet. Pronarët e ECommerce gjithashtu duhet të bashkëpunojnë me bizneset e tjera. Këtu ata duhet të jenë të përgatitur për të gjitha llojet e surprizave kur bëhet fjalë për të punuar me ndërmarrje të tjera. Për shkak të numrit në rritje të bizneseve në internet, ekziston një probabilitet më i lartë që disa nga partnerët tuaj të biznesit do të vonohen me pagesa të tyre. Meqenëse çdo sjellje e tillë e papërgjegjshme do të ndikojë në buxhetin tuaj, pronarët e dyqaneve elektronike duhet të sjellin një politikë të rreptë kur bëhet fjalë për menaxhimin e borxhit. Ndonjëherë mund të bëni disa përjashtime, për shembull kur partneri juaj afatgjatë po përjeton vështirësi të përkohshme financiare. Në të gjitha rastet e tjera reagojnë menjëherë dhe shfrytëzojnë të ndryshme teknikat e mbledhjes së borxheve për të kthyer pasuritë që i përkasin dyqanit tuaj elektronik.

përfundim

Ajo që e bën një dyqan Magento të ndryshëm nga një dyqan me tulla dhe llaç është konteksti i tij në internet. Nëse përdorni opsionet më të mira të pagesës dhe karakteristikat e mbrojtjes për dyqanin tuaj elektronik, ka shumë të ngjarë që biznesi juaj të rritet me një ritëm të qëndrueshëm. Por gjithmonë mbani në mend se është një biznes ashtu si çdo tjetër. Prandaj, kërkon punë të përkushtuar dhe menaxhim të vendosur nëse doni që ajo të zhvillohet në përputhje me planet tuaja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me