7 këshilla për rritjen e faqes suaj të biznesit në Facebook

Mësoni si të menaxhoni & rriteni faqen tuaj të biznesit në Facebook me këto 7 këshilla të dobishme që janë të garantuara për t’ju marrë më shumë ndjekës & preferencë!


Këshilla për rritjen e faqes suaj të biznesit në Facebook

Nëse jeni pronar i afarizmit ose thjesht i gjallë, atëherë me siguri keni dëgjuar këshillat me kuptim të mirëfilltë se si duhet të përdorni Facebook-un për të gjetur klientë. Rëndësisht, a mund të qëndroni ta shikoni edhe një herë atë tregtar në të cilën njerëzit e ngazëllyer ju tregojnë me shprehje të sinqerta për kompaninë që do t’ju ndërtojë një “llogari në Facebook falas”, në mënyrë që njerëzit të thonë: “Ne ju gjetëm në Facebook!”

Gjërat e para Së pari – Asgjë nuk është e lirë! Nëse nuk i mbani shërbimet e tyre, atëherë ata largohen me faqen tuaj në Facebook dhe çdo ndjekës të fituar. Wow… kjo është e drejtë? Ju keni pronësinë aktuale për asgjë nuk duhet të jetë një temë në shtyp të mirë.

Ndoshta ju keni marrë disa nga ato klasa të mediave sociale që hartojnë strategjinë për të arritur rezultate në një grafik që duket si një diagram i lojërave të futbollit të kundërt për ekipin tuaj të preferuar të kolegjit.

Shikoni, nuk është aq e komplikuar. E vërteta është se biznesi juaj mund të gjendet në Facebook dhe ju mund të merrni klientët N IFSE jeni të gatshëm të vendosni kohën dhe teknikën për ta bërë atë të ndodhë. Këtu janë 7 këshillat e mia të mrekullueshme që kam gjetur vepra që do të kthejnë faqen tuaj në Facebook në një minierë ari të trafikut:

Këshillë 1: Rregullat e përmbajtjes

Të gjithë së bashku – rënkim kolektiv! Po, krijimi i përmbajtjes është një dhimbje. E vërteta është se shumica e njerëzve përqendrohen në vendosjen e më shumë në vend të përmbajtjes më të mirë. Realiteti është që audienca juaj do të ndjekë epërsinë tuaj kur bëhet fjalë për përmbajtjen. Krijimi i përmbajtjes së fortë në një orar i ndihmon lexuesit të parashikojnë dhe të marrin pjesë.

Këtu është një qasje – Merrni një kalendar mujor dhe shiko tre muaj përpara. Pyete veten – isfarë po ndodh në tre muaj dhe si përshtatet në ciklin tuaj të shitjeve? Pushimet dhe vëzhgimet janë të gjitha një pjesë e planit tuaj të përmbajtjes, kështu që filloni të shkruani në ditë të caktuara llojet e mëposhtme të përmbajtjes (siç është e përshtatshme për biznesin tuaj): blog, shitje / promo, video, citime / fakte / statistika dhe mesazhe në komunitet nëse ju jeni lokal. Kur e shihni kalendarin tuaj të përmbajtjes të zhvillohet, do të keni afate kohore për secilin prej këtyre llojeve të përmbajtjes. Tani, caktoni një temë për secilin prej këtyre llojeve të përmbajtjes. Kalendari juaj i përmbajtjes mund të jetë po aq i përgjithshëm ose specifik sa dëshironi.

Këshillë për Facebook: Krijoni një kalendar përmbajtjesh për postim

takeaway: Krijimi i përmbajtjes nuk është pjesa e vështirë. Ju jeni nën kontrollin e asaj që del nga faqja juaj. Hartimi i një orari do t’ju mbajë në rrugën e duhur dhe do t’ju ndihmojë të menaxhoni krijimin e përmbajtjes.

Këshillë 2: Koha është gjithçka & MË SHUMË.

Shtë e pamundur të theksohet rëndësia e gjetjes së kohës dhe datës së duhur për përmbajtjen tuaj. Ju mund të krijoni përmbajtjen më të mirë në planet. Nëse audienca juaj është e gabuar ose koha juaj është e fikur, atëherë askush nuk do ta shohë apo kujdes. Për shembull, një video në lidhje me shitjen tuaj të Krishtëlindjes në Halloween është krejtësisht e fikur – nëse nuk i jepni një rrotullim të lezetshëm dhe e quajti atë një Shitje të Krishtlindjeve Spooky Good! 99% të kohës, duhet të përqendroheni në pritjen e audiencës rreth ngjarjeve dhe temave që janë më të ngutshme, kështu që është më lehtë të angazhohen sesa të devijoni. Kjo është ajo ku kalendari juaj i përmbajtjes do t’ju ndihmojë të vlerësoni reagimet tuaja në periudha të ndryshme, data dhe materiale të audiencës. Pasqyrat tuaja nga faqja juaj në Facebook do t’ju tregojnë kur pjesa më e madhe e audiencës tuaj është në Facebook – përdorni atë si një udhëzues – dhe ndiqni sa mirë bën përmbajtja juaj gjatë asaj kohe. Ju mund të zbuloni se bloget bëhen më mirë në një kohë ose ditë të caktuar. Nëse është kështu, shkulni atë kalendar dhe filloni të optimizoni. Përmbajtja duhet të jetë e gjitha për kapjen e blerësit tuaj * në mënyrë të përsëritur * në momentin kur ata duan të blejnë.

Herët më të mira dhe më të këqija për tu postuar në Facebook

takeaway: Postimi i vazhdueshëm është i rëndësishëm, por duhet të gjeni vendin e ëmbël ku faqja juaj në Facebook takon klientin tuaj çdo ditë me përmbajtje të dobishme për audiencën.

Këshillë 3: Angazhoni blerësin tuaj.

Ne të gjithë e dimë se një person që nuk bën asgjë por flasim për veten e tyre. Jini të sinqertë – në mediat sociale, a është ai personi që jeni? Media sociale është një marrëdhënie takimi, në të cilën po falni klientët tuaj. Nëse gjithmonë flisni për bloget tuaja, promovimet tuaja dhe videot tuaja, atëherë do të jeni gjithashtu JU! Rregulli i artë i biznesit është i pari klient. Kjo vlen edhe në median tuaj sociale. Angazhoni klientët tuaj me diçka për të cilën ata duan të flasin – THEMSELVES! Krijoni një studim për t’i bërë klientëve pyetje për ato që pëlqejnë / nuk më pëlqejnë. Krijoni grafikë që tregojnë disa përzgjedhje me A / B / C të shënuara qartë me një postim ku kërkoni cilat pëlqejnë më së miri. Theksoni një Testimonial të gazuar ose drejtoni një konkurs në të cilin njerëzit duhet të japin kontribut. Këto janë të gjitha mënyrat me të cilat mund t’i bëni njerëzit të shohin veten duke përdorur produktet ose shërbimet tuaja. Në shembullin e mëposhtëm, nëse zbuloni se klientët tuaj pinë sode (produktin tuaj) me pica, atëherë mund të dëshironi të filloni një partneritet me një kompani pizza dhe të përdorni pica në reklamat tuaja.

Këshillë në Facebook - angazhohuni me fansat tuaj

Bonusi – këto teknika ju japin avantazhin shtesë për të fituar njohuri të marketingut. Nëse zbuloni më shumë klientë si bluza blu në vend të bluzës së kuqe – cili është artikulli më i mirë për të shitur? Këmishë blu! Nëse sondazhi juaj jep atë klient të urrejtë të presë në telefon dhe do të preferojë të bisedojë me një përfaqësues, atëherë mund të konsideroni shtimin e një veçori chat në uebfaqen tuaj. Nëse zbuloni se shumë nga klientët tuaj cicërojnë disa herë në ditë, atëherë mund të konsideroni një klasë për të mësuar taktikat e Twitter.

Votimi i tifozëve tuaj në facebook

takeaway: Njerëzit duan të ndajnë informacione për veten e tyre. Kjo është baza e rritjes së mediave sociale. Bëni pyetje dhe kërkoni modele në përgjigjet për gjërat që mund të ndihmojnë marketingun tuaj.

Këshillë 4: Bëni një film.

Po, po flas për video dhe animacion të shkurtër. Para se të kemi atë rënkim kolektiv përsëri – le të bëhemi krijues dhe argëtues! Media sociale do të thotë që ju keni të gjithë dhomën e wiggle në botë për të kapur klientët tuaj. Përdorimi i produkteve si RIPL për të marrë një vlerësim të thjeshtë ose shitje, shtoni muzikë, lidhje dhe fotografi i jep lëvizje marketingut tuaj. Beingshtë instinktive që qenia njerëzore të shikojë se çfarë lëviz. Krijimi i këtyre pjesëve të animuara është i lehtë dhe njerëzit duhet ta shikojnë atë për të vendosur nëse e dëshirojnë atë – WIN / WIN!

Sigurisht, ekzistojnë rrugët e zakonshme të videos si dëshmitë e klientit, pamjet e produktit dhe shkëmbimi i informacionit. Këto duhet të jenë një bazë për çdo fushatë të marketingut video. A e përmenda që këto video duhet të hynin edhe në emailin tuaj? Pse? Epo… ja pse….

Këshillë në Facebook - bëni një film

takeaway: Përdorimi i videove dhe pjesëve të shkurtra të marketingut të animuar mund ta kthejnë marketingun tuaj të mërzitshëm “të gjithë po e bëjnë atë” në një tren dinamik lëvizës që mbledh pëlqime dhe aksione. SHENIM – mos harroni të shtoni logon tuaj dhe lidhje të klikueshme!

Këshillë 5: Shndërroni tifozët në blerës.

Shumica e njerëzve mendojnë për fansat në Facebook si një koleksion të blerësve të mundshëm pa u dhënë atyre ndonjë arsye për të kaluar në ciklin e blerjes. Postimet duhet gjithmonë (gjithmonë!) Të kenë një CTA ose thirrje për veprim. Kjo nuk është premtim. Ju nuk po mundoheni t’i detyroni njerëzit të pëlqejnë ju pa pyetur. Postimet me një thirrje të qartë për veprim marrin më së shumti, pra…. veprim sepse ju u tregoni njerëzve atë që dëshironi të bëjnë. Nëse dëshironi që blerësit të sjellin një kupon në dyqanin tuaj ose të përdorni një kod promo gjatë arkëtimit, atëherë ofroni Facebook vetëm promovime që u thonë atyre ta bëjnë atë. Nëse keni një shenjë në dyqanin tuaj që thotë, “tifozët tanë të Facebook marrin 10% për çdo blerje”, atëherë përgatituni për regjistrimet në regjistër për të adhuruar faqen tuaj në Facebook sepse ju keni motivuar klientët tuaj të veprojnë.

Këshillë në Facebook - përdorni kuponë

A funksionon edhe ajo në internet? Po, si në shembullin e mësipërm, shtoni një hap në karrocën tuaj ose faqen kryesore që thotë, “a doni të kurseni 5% në blerjen tuaj sot? Bashkohuni me Facebook-un tonë për kodin. ” Në këtë mënyrë, ju po u thoni klientëve tuaj se qëndrimi në kontakt përmes mediave sociale është i rëndësishëm për ju.

takeaway: Jepni klientëve udhëzime të qarta se si të bashkëveprojnë në procesin e blerjes dhe përfitimet e bërjes së tij me çdo postim. Duke i thënë klientit se si të blini ose duke u dhënë atyre një arsye për të blerë, ju po ndërtoni në një përfitim që ata mund të marrin vetëm përmes mediave tuaja sociale.

Këshillë 6: Taktikat e lulëzojnë.

Shumica e njerëzve postojnë për njerëzit. Asnjë surprizë e madhe, apo jo? Njerëzit lexojnë postimet tuaja! Kontrolli i realitetit – njerëzit lexojnë postimet tuaja nëse motorët e kërkimit dhe algoritmet e Facebook i lidhin ato me postimet tuaja. Nëse keni një biznes lokal, unë do të rishisja përsëri në krijimin e një artikulli me këshilla për Facebook nëse nuk ju thoja tag-formula për një postim të përsosur: etiketimin, etiketimin gjeografik dhe etiketimin e hash. Ju mund të keni vënë re se bota e Facebook (dhe mediat sociale në përgjithësi) sillet rreth etiketimeve. Duke pasur parasysh që postimi juaj tashmë ka një imazh / video me një lidhje dhe thirrje për veprim (CTA), lidhja e vërtetë për një postim është në krijimin e etiketimeve të mira hash të fjalëve kyçe të rëndësishme dhe shënjimit të gjeo-etiketave për të ndarë vendndodhjen tuaj (qyteti, shteti , ose biznesi). Etiketimi i hash në fjalen (#) ju jep mundësinë e kërkimit post nga ata që kërkojnë produktin / shërbimin tuaj nga ato që ju ofroni. Shenja gjeografike e fortë (@) ndihmon njerëzit lokalë të gjejnë produktet / shërbimet tuaja rreth vendndodhjes së tyre. Kombinimi prodhon trafik në derën tuaj dhe dyqanin tuaj. Si në shembullin Oreo më poshtë, përmbajtja e mirë që informon është e përzier me etiketimin hash dhe CTA sjellin rritje të shitjeve të cookie-ve.

Këshillat në Facebook - përdorni taktikat e lulëzimit

takeaway: Kombinimi i teknikave të mira të postimit në media sociale me përmbajtje të fortë rrit trafikun në biznese dhe faqe në internet.

Këshillë 7: Pasuri të paluajtshme virtuale për shitje.

Pavarësisht nëse jeni të përqendruar në nivel lokal ose kombëtar, pasuritë e patundshme në median sociale janë të pakufizuara dhe falas! Gjetja e partnerëve të mirë që komplimentojnë ofertën tuaj të biznesit mund të dyfishohet > trefishohet > katërfishoni sytë tuaj në ekran. Promovimi i një kompanie tjetër me oferta ose oferta speciale në dispozicion vetëm për shkak të partneritetit tuaj mund të rritet më e shpejtë në vijim se çdo metodë tjetër. Ashtu si reklamimi falas, ndarja e ngjarjeve në komunitet dhe partnerët e biznesit ju japin kredi dhe dukshmëri, e cila do të çojë në trafik të lartë në biznesin tuaj dhe faqen tuaj.

Mos harroni se mund të ndani hapësirë ​​me fansat tuaj. Në shembullin Man of Steel më poshtë, njerëzit inkurajohen të ndajnë tregimet e tyre për ato që i bëjnë ata si Supermen të shfaqen në faqe.

Këshillat e Facebook - përdorni pasuri të paluajtshme virtuale

takeaway: Fitimi i partneriteteve mund të katapultojë faqen tuaj në Facebook duke përdorur biznese të tjera dhe bazën e tifozëve të tyre. Mos harroni të ndani hapësirën tuaj (dhe kërkoni të njëjtën gjë si kthim).

Sigurisht, ekziston një kujtesë gati e detyrueshme për lidhjen e pikave në mediat sociale. Nëse keni një uebfaqe, kartelë biznesi, broshura, fletëpalosje, postë elektronike ose përgjigje automatike, atëherë duhet të keni faqen tuaj në Facebook të shfaqur në mënyrë të dukshme me një ftesë për t’u bashkuar.

përfundim

Facebook duket i mbushur me postime politike, reklama të sponsorizuara dhe shpërqendrime të tjera. Varet nga ju që të arrini në verbërinë e mediave sociale për të aktivizuar dëshirën e klientit tuaj për të marrë pjesë dhe angazhuar. Kur të përfshini klientët tuaj në ciklin e blerjes, do të futni në minierën e arit të trafikut në Facebook që ekziston për secilin biznes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me