6 tipp a negatív vásárlói vélemények kezelésére és kezelésére

A negatív véleményeknek nem feltétlenül kell a vállalkozásnak befejeződniük. Ehelyett ölelje meg őket, kezelje őket, & fordítsa meg őket, hogy kihasználhassa őket.

A negatív vélemények kezelése

Mint egy kisvállalkozás tulajdonosa, amelynek weboldala és online jelenléte van, valószínű, hogy valamikor negatív visszajelzéseket fog kapni. Végül is lehetetlen mindenkinek örülni.

Ezen negatív vélemények némelyike ​​valóban otthont jelenthet, és fájdalmasan és frusztráltan érzi magát. Azt mondják, hogy az ügyfélnek mindig igaza van, de néha egyenesen ésszerűtlen lehet. Ha negatív véleményt kapott, akkor gyorsan foglalkoznia kell vele, hogy az ne károsítsa a lényegét. Ha nem, a vállalkozás hitelessége és jó hírneve a tét.

A fogyasztók többsége szerint a pozitív vásárlói vélemények segítenek számukra a helyi vállalkozások bizalmában.

Kattintson a Tweet-re

De honnan tudja, hogy vannak véleménye a vállalkozásáról? A fogyasztók számos helyen elküldhetik véleményüket. Ökölszabályként keresse fel a Google-t, és keressen rá a vállalati névre. Úgy viselkedik, mintha potenciális vásárló lennél, és próbáljon mindent látni a perspektíva szerint. Ezzel sokkal világosabb képet kap arról, amit ügyfelei látnak, és hogyan fogják felismerni az Ön webhelyét.

GYORS TIPP: Menj tovább Google figyelmeztetések és beállíthat egy riasztást, így bármikor, amikor vállalkozásadat megemlítik az interneten (amikor valaki elhagy egy véleményt), értesítést kap, így a cím feltöltésére azonnal válaszolhat.!

Hogyan kell kezelni a negatív értékeléseket

Miután negatív véleményt találtál, mit csinálsz? Az indulás elősegítése érdekében 6 módszer van, amelyek segítségével megközelítheti és kezelheti ezeket a negatív értékeléseket profi módon. Ez segít megőrizni webhelyének professzionalitását, és biztosítja, hogy csak a jó jön a rosszból.

1. Válasz minden negatív áttekintésre & Tegyen ajánlatot magánkézbeszédre

Az online véleményekkel kapcsolatos fő probléma az, hogy azok nyilvánosak. Online mindenki számára láthatja és megítélheti webhelyét.

Ha el kellett kezdenie kezelni a problémát az ügyféllel a felülvizsgálati oldalon, például a Trust Pilot vagy Site Jabber, mindenki láthatja a beszélgetés kibontakozását, és ha az ügyfél nem rendelkezik azzal, amit mondani kell, akkor több kárt okozhat, mint hasznot..

Ha negatív véleményt kezel, ne felejtse el online a címet megvizsgálni, hogy más online felhasználók láthassák, hogy ezt teszed – de kérje meg az ügyfelet, hogy vegye fel a kapcsolatot az e-mail címével, így magántulajdonban oldhatja meg a problémát..

Oldja meg a negatív értékeléseket magántulajdonbanEz egy kiváló példa a negatív véleményre, ahol a vállalkozás tulajdonosa foglalkozik az áttekintéssel, de magán megoldást kínál a probléma megoldására. Mutatja másoknak, hogy törődik vevőiddel, és sajnálom, hogy ez negatív tapasztalattal rendelkezik, és hogy személyesen meg fogja javítani ezt nekik.

2. Válaszoljon az összes vevői véleményre

A fenti megfontolásokkal együtt az is fontos, hogy minden héten különítsen el időt arra, hogy válaszoljon minden véleményére, mind a jó, mind a rossz kérdésre. Ez azt mutatja, hogy törődik ügyfeleivel, még vásárlás után is.

Ez különösen akkor fontos, ha a rossz véleményekre válaszolunk. Ha nem válaszol, és az ügyfelek ezt látják, amikor pozitív véleményre válaszol, akkor két üzenetet küldhet:

  • Nem érdekli az ügyfelek
  • Félek, hogy foglalkozik a vállalkozásának problémáival

Természetesen általában nem erről van szó. Az ügyfelek mégis így fogják felismerni téged. Szóval, meg kell címeznie őket!

Tartsa a válaszokat rövidesen és pontosan. Próbáld megtartani őket 100 szó alatt.

Az egyes véleményekre adott válaszokkal megmutathatja minden jövőbeli ügyfelének, hogy Önök ott vannak számukra, mind az értékesítés előtti, mind utáni.

Válaszoljon az összes véleményre

GYORS TIPP: Fontolja meg a nyelvet, amelyet a véleményezés során használ. Ha az ügyfél boldog és jó tapasztalata van, akkor vegye figyelembe ezt mosolygó hangulatjelek használatával és mondván, hogy reméli, hogy hamarosan megismerheti őket. Ha azonban ügyfele ideges, ne találkozz olyan szarkasztikus vagy lelkiismeretes hangulatjelekkel. Legyen profi és semleges.

3. Takarja le a rosszat a jóval

Az egyik taktika, amellyel megszabadulhat a negatív véleményektől, az az, hogy ösztönözze boldog ügyfeleit, hogy írjanak jó véleményeket, hogy hígítsák a rossz véleményedet.

Sajnos a legtöbb boldog vásárló nem írja meg véleményét. Ha egy ügyfélnek jó tapasztalata van az üzleti vállalkozásával, és a szolgáltatás a vártnál jobb volt, általában boldogulnak el, és ennyi. A boldogtalan ügyfelek azonban nagyobb valószínűséggel hagyják el véleményüket, mert negatív tapasztalataik voltak.

Ezért mindig vegye fel a kapcsolatot boldog ügyfelekkel, és kérje meg őket, hogy hagyjanak véleményt. Arra ösztönözheti őket, hogy ezt tegyék meg e-mail marketing üzenetek segítségével, vagy ösztönzőket kínálhatnak, például kedvezményeket az ügyfelek számára, akik őszinte véleményt hagynak.

TUDTAD? Amikor az ügyfél elhagy egy jó véleményt, akkor ne feledje, hogy jó tapasztalatokkal rendelkezik a termékével / szolgáltatásával kapcsolatban, és hogy vevőik utazása véget ért – tehát elmennek az útjukból, hogy visszajelzést küldjenek Önnek. Tegye ezt a lehető legkönnyebbé!

Próbálkozzon azzal, hogy a jó véleménye meghaladja a rosszat a 10-től 1-ig. Például, ha egy potenciális vásárló megnézi az Ön webhelyének véleményét, és látja, hogy 100 véleményed van – ezek közül 90 jó és 10 rossz -, akkor továbbra is valószínű hogy megnyerje őt.

4. SERP-k használata negatív vélemények ellen

A fentebb felsorolt ​​technikához hasonlóan néha egy áttekintési oldal egy lefelé vezető útra irányul, és úgy tűnik, hogy csak negatív értékelésekkel jár. Még akkor is, ha régi értékelések és megváltoztatta a módját, ezek az értékelések továbbra is kísértetre hoznak téged.

Ezt szem előtt tartva elég nehéz megpróbálni, hogy ezeket az értékeléseket jó értékelésekkel hígítsuk. Szóval mit tehetsz??

A válasz; vonzza a figyelmet egy másik webhelyre.

Ha fel tudja építeni és ösztönözheti az embereket, hogy a friss véleményről a frissített szolgáltatásról egy másik webhelyen hagyjanak, hasonlóan a fenti megfontolásokhoz, ha van egy negatív véleményekkel és egy pozitívokkal teli webhely, akkor ez továbbra is kiegyensúlyozott kilátás egy új ügyfél, és ez sokkal jobb, mint pusztán negatív vélemények feltöltése a webhelyen.

5. Tanuljon tévedéseiből

Fontos szempont, hogy mit gondolnak a vélemények valójában az Ön vállalkozásáról. Lehet, hogy van egy olyan szolgáltatás vagy szolgáltatás a webhelyén, amelyet nem vett figyelembe, és ezzel foglalkozni kell.

Tanuljon a hibáibólKépforrás

Gondolhatja, hogy tökéletesítette üzleti vállalkozását, de a nap végén nem Ön az, aki használja. Az ügyfelek vannak, és ha van valami mondaniuk, figyeljen rá.

Keresse meg az igazságot az áttekintésben, amelyet kaptak, és nézd meg, változtathatsz-e benne. Azt is megnézheti a felhasználót, hogy megnézze-e online trollját, és sok más véleményt hagyott-e más cégekről, és hogy visszajelzéseik jogszerűek-e.

Itt található egy ellenőrző lista azokról a dolgokról, amelyeket figyelembe kell vennie a negatív vélemények megfigyelésekor.

  • Van igazság a nyilatkozatban??
  • A felülvizsgálat tisztességes??
  • A recenzens jogos vásárló??
  • Ez egy visszatérő probléma, amelyet a vélemények tartalmaznak?
  • Ez valami, amit nem vett észre?

Ahogy áttekinti ezt az ellenőrző listát, könnyen felismerhetőnek kell lennie, hogy van-e valami, amit javítani kell vállalkozásán belül.

Ha valamit meg akarja változtatni a webhelyén, és a felhasználó valóban problémát talált az Ön webhelyén, akkor feltétlenül tájékoztassa őket, és megköszönje nekik, hogy megismerte, és tudatosította a helyzetet..

A kritikát nehéz lehet felvenni, de érdemes megfontolni, mivel új sikertörténetekhez vezethet.

Kattintson a Tweet-re

6. Kérje a negatív áttekintés eltávolítását

Ha a legrosszabb rosszabbá válik, érdemes felvenni a kapcsolatot a vélemény-átadó társasággal, hogy megtudja, tudják-e levonni a felülvizsgálatot. Természetesen a legtöbb áttekintő webhely nyitott platform, ahol a felhasználók szabadon beszélhetnek a webhely tapasztalatairól, így vonakodhatnak attól, hogy lemondják.

Ha azonban jogos kifogása van, kivételt tehet. A legtöbb platformon eltávolítják a visszaélésszerű értékeléseket a trollokból vagy a ténylegesen helytelen véleményeket / hazugságokat.

Sőt, olyan esetekről is beszámoltak, hogy a versenytársak arra számíthatnak, hogy az ügyfelek rossz véleményeket adnak az Ön webhelyéről, így a valódi ügyfelek sokkal nagyobb valószínűséggel járnak és vásárolnak webhelyükön..

Győződjön meg arról, hogy a felülvizsgálat jogszerű és valódi vevőtől származik. Kisvállalkozás tulajdonosaként valószínűleg a tényleges vásárlót emlékszik a felülvizsgálatból. Ha az egyik munkatársa kapcsolatba lépett az ügyféllel, kérdezze meg tőlük. Ha valóban kiderül, hogy a felülvizsgálat hamis vagy egy versenytárstól származik, akkor képesnek kell lennie arra, hogy jelentést tegyen.

Következtetés

Természetesen, ha negatív véleményt kap a vállalkozásáról, borzasztóan érzi magát, de ez nem a világ vége. A szükséges lépések megtételével ellensúlyozhatja a rossz áttekintés negatív hatásait, és pozitív dologokká alakíthatja vállalkozása számára. Ha objektív módon és nem személyesen tudja megtenni a negatív visszajelzéseket, megtanul valamit az út mentén, és felfedez új fejlesztési módokat.

Mindig mindig emlékezzen arra, hogy foglalkozik minden olyan problémával, amely először felmerült webhelyén, majd foglalkozik a véleményekkel. Az ügyfél élményének mindig az elsőnek kell lennie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me