6 tipp a Google Cégem (GMB) listájának javításához

Ismerje meg, hogyan javíthatja a Google Cégem adatait hasznos tippekkel, amelyek fellendítik a helyi SEO-t & növeli vállalkozásának láthatóságát a keresőmotorokban.


A Google Cégem (GMB) tippei

Követelés a A Google Cégem (GMB) felsorolása (korábban Google Helyek néven is ismert) az első lépés minden olyan kisvállalkozás tulajdonosának, aki helyi SEO-t kíván végrehajtani. A GMB használatának megkezdése a helyi vállalkozások számára elengedhetetlen, és ez növeli esélyét arra, hogy megjelenjen a Google Helyi Csomagjában, a Helyi Finderben, a Google Mapsben, sőt az organikus rangsorban is. Ez egy nagy teljesítményű eszköz a vállalkozások és az ügyfelek helyi szintű összekapcsolásához. Azoknak, akik még nem jelentkeztek, ezt most meg kell tennie https://www.google.com/business/.

A Google Cégem (GMB) listáján szereplő vállalkozások hozzáférhetnek a Google legértékesebb ingatlanához – a Google-hoz Helyi grafikon és Map Pack. Biztos vagyok benne, hogy látta mindkettőt korábban, amikor valami helyről keresett:

Google Local Graph példaPélda a Google helyi grafikájára egy helyi pizzéria számára.
Google Map Pack példaPélda a Google Map Pack csomagjára, amely 3 közeli pizzériát mutat be.

Feltételezem ebben a cikkben, hogy már rendelkezik GMB-bejegyzéssel, és 6 fontos tippet adok neked, amelyekről azt találom, hogy sok kisvállalkozás tulajdonosa nem tesz eleget a GMB-fiókjuknak..

VICCES TÉNY: A GMB annyira népszerű, hogy havonta több mint 1 milliárd felhasználót fogad el egy ingatlanon. És ez csak az emberek száma a Google Maps-en, a Google harmadik leggyakrabban használt termékénél, a YouTube és a Google Search mögött – ez utóbbi a Google első leggyakrabban használt terméke, és kapcsolódik a GMB-hez is.!

1. Töltse ki teljesen a profilját & Legyen naprakész

Ez nyilvánvalónak tűnhet, de ügyeljen arra, hogy szánjon időt a profil kitöltésére. A GMB-listája megmondja a felhasználóknak, hogy kik vagytok, mit csinálsz, hol tartózkodnak, és egyéb releváns információkat, amelyekkel az emberek érdeklődhetnek az ügyfelekké válás iránt. Ennek elmulasztása megnehezíti a potenciális ügyfeleket, és valószínűleg csökkenti a láthatóságát is. Ezenkívül bárki javasolhatja a vállalkozás adatainak szerkesztését, még a versenytárs is! Ezért nagyon fontos, hogy figyelemmel kísérje adatait, és naprakészen tartsa őket.

Bárki javasolhatja a vállalkozás adatainak szerkesztését, még a versenytárs is! Ezért vigyázzon arra, hogy folyamatosan figyelje és frissítse a listáját. 

Kattintson a Tweet-re

A Google Cégem oldal kezdeti prioritása a következő:

 • Vállalkozás neve
 • Cím
 • Telefonszám
 • Működési idő
 • Weboldal
 • Kategória

A vállalkozás típusától függően további információkat kell hozzáadni. Például egy étteremtulajdonosnak hozzá kell adnia a menüt a listához. Beállíthat attribútumokat az üzleti vállalkozás speciális jellemzőire is, például „Van WI-FI” és „Kültéri ülőhelyeket kínál”. Ez mind fontos része a GMB beállításának.

GYORS TIPP: Ha több üzleti helyszíne van, akkor ideális, ha minden GMB-feljegyzés közvetlenül a webhely egy egyedi oldalára irányul, az adott helyre vonatkozóan, ahelyett, hogy mindegyiket a kezdőlapra viszi..

Továbbá, állítson be különleges órákat vállalkozása számára ünnepnapokon és más szabálytalan időkben. Rengeteg egyéb információt kell kitölteni és naprakészen tartani!

2. Kérjen vevői véleményeket

A Google véleménye rendkívül nagy hatással van az ügyfelek döntésére. Öt kis csillag kiemelkedő helyet foglal el a keresési eredmények között a neve mellett. Vessen egy pillantást az értékelések világára, amelyet néhány érdekes statisztika foglal össze Intelligens betekintés:

 • Az ügyfelek figyelembe veszik a vásárlási döntések 97% -át!
 • Az ügyfelek 58% -a habozik, vagy nehezen tudja meghozni a vásárlási döntést, ha erről a cégről / márkáról nem állnak rendelkezésre vélemények.
 • A vélemény legfontosabb része az ügyfelek számára a részletek, nem pedig a csillagbesorolás.
 • Az emberek csaknem egyharmada nem bízik a márkában pozitív és negatív vélemények keveréke nélkül.

A Google azon elkötelezettsége, hogy hiteles keresési eredményeket szolgáltasson, súlyosan befolyásolja a vállalkozás, a márka vagy a termék hírnevét érintő fogyasztói visszajelzéseket.

Amikor először keres a Google Maps szolgáltatásban, akkor az alapértelmezés szerint a “Relevancia”, és nem a “Távolság” – jelzi, hogy a Google a minőségi eredményeket részesíti előnyben a közelség mellett.

Kattintson a Tweet-re

kérjen vásárlói véleményeket

Az elmúlt 12 hónapban az értékelések száma szerint 150 kellemes hely volt. Miután megkapta ezt a sokat, a Google automatikusan kitölti az Ön AdWords hirdetéseinek áttekintését!

Ne hagyja, hogy a véleményeket megkapja. Győződjön meg arról, hogy a pozitív és negatív véleményekre reagál. Íme néhány helyzet és lehetséges válasz ezekre:

 • Pozitív vélemények: Válaszolj megköszönve ezeket az embereket, hogy kapcsolatba léptek veled. Ne hagyja ott. Győződjön meg arról, hogy az ügyfelek, akik túl sok mérföldet hagynak, hogy pozitív élményre adják visszajelzését, tudják, hogy hallgatnak, és tudják, hogy értékelik visszajelzéseiket.
 • Negatív vélemények: Ne félj! Az utolsó dolog, amit meg akarsz csinálni, az a csata indulása a véleményekről. Válaszoljon a negatív véleményekre, és próbálja meg a beszélgetés fennmaradó részét offline állapotba helyezni.
 • Besorolások áttekintés részletei nélkül: Válaszoljon pozitívan a pozitív értékelésekre, és kérjen részleteket arról, hogy mi tett ilyen jó élményt. Valami: “Köszönöm az ötcsillagos minősítést! Szeretnénk még néhány visszajelzést arról, hogy mi tett ilyen jóvá a látogatását! ” Ha ezeket az embereket arra ösztönzi, hogy hagyjanak részleteket, elősegíti vállalkozása relevanciáját. Ha negatív értékelések vannak véleményük nélkül, biztosítsa a véleményezõnek a módját a beszélgetés offline elérésére – „Üdvözlet. Sajnáljuk, hogy úgy érezte, hogy tapasztalata nem felel meg az elvárásainak. Mindig minden pozitív élményre törekszünk minden vásárló számára, és szeretnénk tudni, mit tehetnénk azért, hogy így legyen. Kérem, hívja a boltot, és személyesen kérjen tőlem, Mr. Smith.

GYORS TIPP: Az emberek szeretik tudni, hogy valódi emberrel beszélnek. Írja alá az összes válaszát, hogy az emberek tudják, hogy te vagy – azaz „Köszönöm, Mr. Mr.. Tulajdonos”.

3. Engedélyezze a szöveges üzeneteket

Az amerikaiak szöveges üzeneteket gyakrabban használnak, mint telefonhívásokat. Ha ezt szem előtt tartja, nem lenne ideális engedélyezni a szöveges üzenetküldést márkájának?

GMB SMS válaszidő

A szöveges üzenetek engedélyezése sokkal nagyobb kommunikációs csatornát nyit meg a potenciális ügyfelek számára. Fontolja meg egy pillanatra azon emberek számát, akik munka közben online keresnek – elrejtve a szekrénybe, ahol a főnök nem látja a számítógép vagy a mobiltelefon képernyőjét, de hallja a hangját! Szöveges üzenés, hasonlóan a videohirdetésekhez, amelyeknek nem kell hangot felhasználniuk, megnyitja ezt a területet a diszkrét kommunikációhoz.

A szöveges / sms üzenetküldés engedélyezése a Google Cégem szolgáltatásban?

 1. Jelentkezzen be a Business.Google.com webhelyen
 2. Válassza az üzenetküldés fület a bal oldali menüben
 3. Adja meg a mobiltelefon számát
 4. Ellenőrizze telefonszámát egy szöveges üzenetben megadott hitelesítő kód megszerzésével.

GYORS TIPP: Válaszoljon gyorsan a szöveges üzenetekre – a Google figyel! Átlagos válaszidejét a Google-on jelzi, hogy az emberek láthassák.

4. Használja ki a Google Bejegyzéseket

Feladhat a Google-on?

Használjon Google-hozzászólásokat

A 2017-ben kiadott GMB most engedélyezi az üzleti üzeneteket. Ezek a hozzászólások további információkat jelentenek a helyi grafikonon azáltal, hogy lehetővé teszik a képen és a szövegben gazdag üzenetküldést, amelyek a webhely meghatározott oldalaira mutatnak. Ezek felállíthatók hétekként, amelyek egy hét alatt eltűnnek, vagy eseményekként, amelyek az esemény teljes időtartamán át tartanak.

Csakúgy, mint az összes elem a Google-on keresztül, a mutatók elképesztőek. Minden alkalommal, amikor feljegyzésed fel van állítva, láthatja az egyes generált megjelenítések és kattintások számát.

GYORS TIPP: A Google nem ismerte el a SEO-ban rejlő előnyöket a Google-hozzászólások használata révén. Mindemellett a Google-ról ismert, hogy jutalmazza azokat, akik Google-termékeket használnak, és nagyobb figyelmet hív fel a felhasználókra, amikor vállalkozásaikat keresik, ami növelheti az átkattintási arányt (CTR).

5. Link más Google-szolgáltatásokhoz

A Google-szolgáltatások teljes világa rendelkezésre áll, amelyek a Google Cégem tulajdona alapján származhatnak. A GMB csomópontként szolgálhat más Google szervezetek számára. Már csatolva van a Google+ üzleti oldalához, a Google Térképhez és a Google Kereséshez.

Zökkenőmentesen integrálható Google AdWords-fiókjába. A GMB lehetővé teszi a Google AdWords híváskövetési számának használatát, és összekapcsolhatja tartózkodási helyét / hírnevét a Google AdWords-rel.

A GMB-adatok felsorolhatók az AdWords hirdetésekben

Amikor összekapcsolja GMB-fiókját az AdWords kampányával, lehetőséget ad arra is, hogy hirdetése megjelenjen a Google Maps-en!

Csatlakoztassa a GMB-t az Adwords-hez

A GMB lehetővé teszi, hogy gazdag képekkel és akár virtuális fényképezéssel is bemutathassa vállalkozását. A Google Street View segítségével fotótúrát vehet fel vállalkozása számára:

Mutassa be vállalkozását gazdag képekkel

6. Válaszoljon a kérdésekre

A Google kérdése egyre népszerűbb.

Válaszoljon a GMB listáján szereplő kérdésekre

Arra biztatjuk a felhasználókat, hogy tegyenek fel üzleti kérdésekkel kapcsolatos kérdéseket, amelyek nyilvánosan megjelennek az Ön GMB-listáján. Amikor felteszik ezeket a kérdéseket, értesítést kapunk róla, valamint azokról az emberekről, akik már benyújtottak véleményt vagy már voltak az Ön tartózkodási helyén.

GYORS TIPP: Válaszoljon gyorsan a kérdésekre, mert ha nem, akkor a többi Google-felhasználó! Mivel vállalkozása tulajdonosa, akkor a legjobb helyzetben van, hogy pontos információkat nyújtson.

Érték van a már meglévő tartalmak proaktív kihallgatása és újracélzása során. A legtöbb vállalkozásnak van egy GYIK oldala, és a legtöbb értékesítési szintnek kérdései vannak, amelyeket rendszeresen kapnak.

Vegye fel ezeket a kérdéseket, és kérdezze meg őket a Google-on. Kérjen segítséget ezen értékesítési képviselők, a pincérek / pincérnők és más alkalmazottak számára is. Adjon választ az üzleti oldaláról. Ezeket a kérdéseket kényelmes helyen találja meg az emberek. Ezenkívül megakadályozza az embereket, hogy kérdezzék ezeket a kérdéseket, és ne kapjanak választ, vagy félrevezető válaszokat kapjanak.

Következtetés

A Google Cégem az üzleti vállalkozás online jelenlétének erőteljes és szükséges része. A helyi keresés azon vállalkozások függvényében történik, amelyek adatokat szolgáltatnak a Google-nak, hogy ezáltal könnyen továbbadhassák az üzleti vállalkozása területén található keresőknek. A Google tulajdonságokkal való integráció kulcsa az online felfedezésnek és a kényelmes keresésnek.

A Google Cégem szolgáltatásban a név szerepel!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map