6 съвета за подобряване на вашата обява в Google My Business (GMB)

Научете как да подобрите списъка си в Google My Business с полезни съвети, които ще засилят местното SEO & увеличете видимостта на бизнеса си в търсачките.


Съвети от Google My Business (GMB)

Иск за а Списък на Google My Business (GMB) (известен още като Google Places) е първата стъпка за всеки собственик на малък бизнес, който иска да извършва местно SEO. Първите стъпки с GMB са задължителни за местния бизнес и нещо, което ще увеличи шансовете ви да бъдете показани в Google Local Local Pack, Local Finder, Google Maps и дори в органично класиране. Това е мощен инструмент за свързване на бизнеса и клиентите на местно ниво. За тези от вас, които не сте се регистрирали, трябва да го направите сега на https://www.google.com/business/.

Фирмите с обяви в Google My Business (GMB) имат достъп до най-ценните недвижими имоти в Google – Google Локална графика и Карта пакет. Сигурен съм, че сте виждали и двете преди, когато търсите нещо локално:

Пример за Google Local GraphПример за локалната графика на Google за местен ресторант за пица.
Пример за Google Map PackПример за Google Map Pack, показващ 3 списъка на ресторанти за пица в близост.

В тази статия ще предположа, че вече имате списък с GMB и ще ви предоставим 6 важни съвета, според които много собственици на малки фирми не успяват да направят своя акаунт в GMB.

ЗАБАВЕН ФАКТ: GMB е толкова популярен, че ви предоставя на имот, който хоства над 1 милиард потребители на месец. И това е само броят на хората в Google Maps, третият най-използван продукт на Google, след YouTube и Google Търсене – последният е първият най-използван продукт на Google, който също се свързва с GMB!

1. Попълнете изцяло вашия профил & Поддържайте го актуален

Това може да изглежда очевидно, но не забравяйте да отделите време, за да попълните пълния си профил. Вашата обява в GMB казва на потребителите кой сте, какво правите, къде се намирате и друга подходяща информация, която да заинтересува хората да станат клиенти. Пренебрегването на това ще затрудни потенциалните клиенти и евентуално ще намали и видимостта ви. Освен това всеки може да „предложи редакция“ на вашата бизнес обява, дори и конкурент! Затова е много важно да следите информацията си и да я поддържате актуална.

Всеки може да предложи редакция на вашата бизнес обява, дори и конкурент! Затова внимавайте винаги да следите и поддържате актуализацията на вашия списък. 

Кликнете, за да щракнете

Първоначалният приоритет на страницата ви в Google My Business трябва да бъде:

 • Име на фирмата
 • адрес
 • Телефонен номер
 • Работно време
 • уебсайт
 • категория

Има още информация, която трябва да добавите, в зависимост от вашия бизнес тип. Например собственикът на ресторант трябва да добави и менюто си към списъка. Можете също така да зададете атрибути за специфични характеристики на вашия бизнес, като например „Има WI-FI“ и „Предлага места за отдих на открито“. Всичко това е важна част от вашата настройка на GMB.

БЪРЗ СЪВЕТ: Ако имате няколко бизнес местоположения, е идеално всеки списък с GMB да е директен на уникална страница на уебсайта Ви за това конкретно местоположение, а не да ги отвеждате на началната страница.

освен това, задайте специални часове за вашия бизнес по време на празници и други нередовни времена. Има много друга информация, която трябва да бъде попълнена и поддържана актуална!

2. Поискайте отзиви от клиенти

Отзивите в Google имат изключително въздействие върху решението на клиента. Пет малки звезди заемат видно място в резултатите от търсенето до вашето име. Нека да разгледаме света на рецензиите, обобщен от няколко интересни статистики от Smart Insights:

 • Клиентът преглежда фактор в 97% от решенията за покупка!
 • 58% от клиентите ще се колебаят или ще имат затруднения при вземането на решение за покупка, ако няма налични отзиви за тази компания / марка.
 • Най-важната част от рецензията за клиент са подробностите, а не оценката на звездите.
 • Близо 1/3 от хората не вярват на марка без комбинация от положителни и отрицателни отзиви.

Ангажиментът на Google за предоставяне на надеждни резултати от търсенето тежи изключително на отзивите на потребителите относно репутацията на този бизнес, марка или продукт.

Когато първоначално търсите в Google Maps, по подразбиране е „Уместност“, а не „Разстояние“ – показва предпочитанията на Google към качествените резултати пред близостта.

Кликнете, за да щракнете

поискайте отзиви от клиенти

Сладко място по отношение на броя отзиви е 150 през последните 12 месеца. След като получите толкова много, Google автоматично ще попълва отзиви за вашите реклами в AdWords!

Не го оставяйте обаче да получавате отзивите. Уверете се, че отговаряте на положителни и отрицателни отзиви. Ето няколко ситуации и възможни отговори на тези:

 • Положителни отзиви: Отговорете, като благодарите на тези хора, че се свързват с вас. Не го оставяйте там Уверете се, че клиентите, които изминават допълнителната миля, за да ви оставят отзиви за положително изживяване, да знаят, че слушате и да осъзнаят, че оценявате отзивите им.
 • Отрицателни отзиви: Не се ядосвайте! Последното нещо, което искате да направите, е да започнете битка на рецензии. Отговорете на отрицателните отзиви и се опитайте да прекарате останалата част от разговора офлайн.
 • Оценки без подробности за преглед: Отговорете с положителна оценка и попитайте подробности за това, което го направи толкова добро изживяване. Нещо като: „Благодаря ви за 5-звездната оценка! Ще се радваме на още отзиви за това, което направи вашето посещение толкова добро! “ Насърчаването на тези хора да оставят подробности насърчава уместността на вашия бизнес. Ако те са отрицателни оценки без рецензии, предоставете на рецензента начин да изведе разговора офлайн – „Здравей. Съжаляваме, че почувствахте, че опитът ви не отговаря на очакванията ви. Винаги се стремим към положителни преживявания за всички клиенти и бихме искали да знаем какво бихме могли да направим, за да го направим по този начин. Моля, обадете се в магазина и ме попитайте лично, господин Смит.

БЪРЗ СЪВЕТ: Хората обичат да знаят, че говорят с истински човек. Подпишете всичките си отговори, така че хората да знаят, че сте вие ​​- т.е. „Благодаря, господин Смит. Собственик “.

3. Активиране на текстови съобщения

Американските текстови съобщения са по-често, отколкото правят телефонни обаждания. Имайки това предвид, не би ли било идеално да активирате текстови съобщения за вашата марка?

Време за отговор на GMB SMS

Активирането на текстови съобщения отваря много по-голям канал за комуникация за вашите потенциални клиенти. Помислете за момент количеството хора, които търсят онлайн, докато са на работа – скрити далеч в кабината си, където шефът им не може да вижда екрана на компютъра или мобилния си телефон, но може да чуе гласа им! Текстово съобщение, подобно на видеорекламата, която не трябва да използва аудио, отваря тази област за дискретна комуникация.

Как да активирате текстови / SMS съобщения в Google My Business?

 1. Влезте в Business.Google.com
 2. Изберете раздела за съобщения в менюто отляво
 3. Въведете номера на мобилния си телефон
 4. Потвърдете телефонния си номер, като получите код за упълномощаване с текстови съобщения.

БЪРЗ СЪВЕТ: Отговаряйте незабавно на текстови съобщения – Google наблюдава! Средното ви време за отговор е посочено в Google, така че хората да могат да виждат.

4. Използвайте Google Posts

Можете да публикувате в Google?

Използвайте публикации в Google

Издаден през 2017 г., GMB вече позволява бизнес публикации. Тези публикации поставят допълнителна информация в местната ви графика, като позволяват публикации, обогатени с изображения и текст, които водят до конкретни страници на вашия сайт. Те могат да бъдат зададени като новини, които изчезват след седмица, или като събития, които продължават през продължителността на събитието.

Подобно на всички елементи чрез Google, показателите са невероятни. Всеки път, когато публикацията ви е актуална, можете да видите броя импресии и кликвания, които генерира всяко от тях.

БЪРЗ СЪВЕТ: Google не е признал никакви присъщи предимства на SEO от използването на публикации в Google. Имайки предвид, че Google е известен с това, че възнаграждава тези, които използват продуктите на Google, и привлича повече внимание на потребителите, когато търсят вашия бизнес, което може да увеличи честотата на кликване (CTR).

5. Връзка към други услуги на Google

Има цял свят от услуги на Google, които са там и могат да произтичат от собствеността ви в Google My Business. GMB може да действа като център за други организации на Google. Той вече е прикачен към вашата бизнес страница в Google+, Google Maps и Google Търсене.

Той може също така да бъде интегриран безпроблемно във вашия акаунт в Google AdWords. GMB ви позволява да използвате номера за проследяване на обажданията в Google AdWords и можете да свържете местоположението / репутацията си с Google AdWords.

Данните от GMB могат да бъдат посочени в рекламите на adwords

Когато свържете своя GMB акаунт с кампанията си в AdWords, вие също така давате на рекламата си шанс да се покаже в Google Maps!

Свържете GMB с Adwords

GMB също така ви позволява да покажете бизнеса си чрез богати изображения и дори виртуална фотография. Чрез Google Street View можете да получите фото турне, добавено към вашия бизнес:

Покажете бизнеса си чрез богати изображения

6. Отговорете на въпроси

Въпросите с Google набират все по-голяма популярност.

Отговорете на въпроси от вашата обява в GMB

Потребителите се насърчават да задават въпроси, свързани с бизнеса, които се показват публично в списъка ви с GMB. Когато бъдат зададени тези въпроси, ще бъдете уведомени, както и хората, които са изпратили отзиви или са били до вашето местоположение преди.

БЪРЗ СЪВЕТ: Отговаряйте бързо на въпроси, защото ако не го направите, другите потребители на Google ще го направят! Като собственик на вашия бизнес вие сте в най-добрата позиция да предоставите точна информация.

Има стойност в проактивния разпит и преназначаването на съдържанието, което вече имате. Повечето фирми имат страница с често задавани въпроси и повечето етажи за продажби имат въпроси, които получават редовно.

Вземете тези въпроси и ги „задайте“ в Google. Потърсете помощ от тези представители на продажбите, сервитьорите / сервитьорките и други служители. Предоставете отговор от вашата бизнес страница. Това поставя тези въпроси на удобно място, за да могат хората да ги видят. Той също така пречи на хората да задават тези въпроси и да не получават отговори или да получават подвеждащи отговори.

заключение

Google My Business е мощен и необходим елемент от онлайн присъствието на вашия бизнес. Местните шарнири за търсене на фирми, които предоставят информацията си на Google, за да се улесни пренасочването към търсещите хора във вашия бизнес район. Интеграцията със собственостите на Google е ключова за онлайн откриването и удобното търсене.

В Google My Business, това е в името!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map