6 полезни Facebook инструменти за вашия маркетинг на социални медии

Открийте моите топ 6 любими инструменти за дигитален маркетинг за Facebook и как те могат да бъдат използвани за подобряване на вашето маркетингово преживяване във Facebook.

Полезни Facebook инструменти за маркетинг на социални медии

Конкуренция. Това е ключовата дума на днешната ера на маркетинга и това е, в което участват всички. Каналите в социалните медии като Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, ами те са просто среда. Те са общото място, където се срещат потребителите и доставчиците (бизнеса), мястото, където търсенето отговаря на предлагането.

Всеки респектиращ национален или международен бизнес сега използва най-малко мрежа от социални медии, защото наистина, без маркетинг на социални медии, една компания вероятно днес се смята за подозрителна.

Facebook със сигурност е гигантската риба в морето на социалните канали. Има безброй платформи за социални медии, които в момента са активни в мрежата – всяка от тях се опитва да постигне конкретни цели, но все пак никоя от тях не може да се сравни със социалното място, което революционизира онлайн тенденциите и онлайн пазарите.

Как можете да превъзхождате във маркетинг във Facebook?

Е, подобряването на маркетинговите ви резултати във Facebook разчита на повече фактори, отколкото вероятно си представяте. За щастие, в момента можете да намерите много „помощ“, ако се стремите да го потърсите.

Помощта, за която говоря, идва под формата на дигитални инструменти за подобряване на вашия маркетинг опит във Facebook. Разгледайте тези инструменти като полезни приятели или основни ресурси, които позволяват по-добро управление и разширяване на кампаниите.

Предимствата на инструментите за дигитален маркетинг за промоция във Facebook

Защо повечето успешни маркетолози, малки и средни компании и корпоративни агенции използват маркетингови инструменти за социални медии? Тъй като имат много конкретна крайна цел, а това е да подобрят качеството на вашата маркетингова кампания и следователно да помогнат на вас и вашия екип да постигнете подобрени резултати.

Всеки инструмент решава конкретен проблем. Когато става въпрос за маркетинг във Facebook, има много „проблеми“ и предизвикателства по пътя.

Кликнете, за да щракнете

Ето някои от предимствата на интегрирането на цифрови инструменти във вашите маркетингови стратегии във Facebook:

 • Те помагат за поддържане и подобряване на осведомеността и репутацията на вашата марка.
 • Те помагат при управлението на вашите рекламни кампании във Facebook (предлагайки подобрени решения, идеи и функции за спестяване на време)
 • Те помагат в управлението и подобряването на взаимоотношенията с клиентите.
 • Те помагат при проследяване на събития, ангажираност и водещи резултати – това води до подобрена социална отчетност.
 • Те подобряват вашето разбиране за целевата аудитория, като предлагат невероятно полезни мнения поради тяхното ефективно проследяване.

Това са само някои от предимствата, които идват с инструментите за социални медии, използвани за маркетинг във Facebook, но въпреки това ще намерите повече.

Топ 6 цифрови инструменти за маркетинг във Facebook

Ако сте убедени и готови да предприемете действие, ние улесняваме това за вас, като ви предлагаме 6 изчерпателни отзиви за най-добрите инструменти за маркетинг във Facebook. Отделете време, за да тествате всеки и да видите дали си струва да инвестирате и да запазите в дългосрочен план. Да започваме.

1. AdEspresso

Снимка на AdEspresso

AdEspresso е инструмент, предназначен да подобри вашите платени рекламни кампании във Facebook, Instagram и Google. По-конкретно, това е един от най-ефективния софтуер, който ви помага да създавате, управлявате и анализирате рекламните си кампании във Facebook. Той също е ефективна опция за сътрудничество с вашите клиенти и клиенти чрез Facebook, както и невероятна платформа, която предлага образователно обучение във Facebook.

Използвайки го, можете да се научите да създавате, стартирате и оптимизирате Facebook реклами от нулата, дори и да не сте го правили преди.

Този инструмент предлага разнообразни решения за множество потенциални клиенти. Агенции, електронна търговия, малък и среден бизнес и единични рекламодатели могат да се възползват от функциите на този инструмент, плащайки справедливата цена само за необходимите услуги.

AdEspresso има функция „Академия“, която се състои от десетки полезни ръководства за маркетинг във Facebook, които наистина могат да превърнат новаците в експерти. Те предлагат ръководства за създаване, оптимизиране и проследяване на реклами във Facebook, предлагат урок за рекламиране в Google Adwords, ръководство за маркетинг в Instagram и много други.

Те разнообразяват учебния си материал в ръководства, електронни книги, уебинари и статии в блогове. Всяка информация е безплатна.

И накрая, AdEspresso предлага 14-дневна пробна версия за всички функции (включително тази за сайтове за електронна търговия и корпоративни агенции). Ето защо можете да се убедите в полезността на този инструмент, без да инвестирате пари в началото, независимо от размера и целта на вашия бизнес..

2. Hootsuite

Снимка на Hootsuite

Hootsuite е сред най-добрите маркетингови инструменти за социални медии, които могат да опростят, но в същото време да засилят управлението на маркетинга ви във Facebook. Hootsuite е толкова популярен, защото предлага почти всяко решение за предлагане на невероятно полезни решения за управление на всеки маркетинг на социални медии, малък бизнес или агенция, който търси услугите си.

Преди да опиша подробно функциите на този инструмент, заслужава да се отбележи, че Hootsuite е една от най-надеждните компании сред играчите на Fortune 1000. Функциите на инструментите са широко възприети от многомилионни фирми като VISA, Monster, Airbnb и много други. Какво ни казва това? Е, ако най-успешните марки се доверят на това, тогава те трябва да си струва да бъдат разгледани от всички нас!

Hootsuite се предлага с множество функции, които могат да обслужват нуждите на почти всеки маркетолог:

Този инструмент ви позволява да управлявате множество социални мрежи на едно място. След като се регистрирате и влезете, ще бъдете посрещнати от просто и спретнато табло за управление, което ви позволява да свържете вашите акаунти във Facebook, Pinterest, Twitter, Instagram, YouTube, Google+ и WordPress. След като ги свържете, управлението им става парче торта.

Hootsuite ви позволява да

 • Създайте ново съдържание,
 • Планирайте публикации в календар
 • Отговорете на споменаването на вашата марка
 • Открийте качествено съдържание, което може да бъде курирано
 • Открийте и следете най-горещите теми в социалните канали

По същество този удивителен инструмент за социален маркетинг ви позволява да правите всичко, което правите на нормалния си социален канал от едно място, и добавя десетки полезни функции и предимства, които ще подобрят качеството на вашите кампании.

Относно Facebook, Hootsuite ви позволява лесно да качвате (или планирате) визуално съдържание, като например видеоклипове във Facebook, видеоклипове на живо във Facebook, снимки, графики и т.н. Чрез използването на визуално съдържание е много вероятно да подобрите ангажираността на страницата си.

Ако притежавате екип от професионалисти, които ще ви помогнат с задълженията за маркетинг в социалните медии, както и с услуги за корекция, можете да свържете повече страници във Facebook (и страниците на други социални мрежи) на едно място. Това помага на всяка компания да поддържа своята чувствителна информация сигурна и готова за всеки, който се нуждае от нея.

3. Sprout Social

SproutSocial екранна снимка

SproutSocial е още едно ефективно средство за маркетинг на социални медии, което обещава да ускори процеса за вас, да ви помогне да автоматизирате задълженията си и да предложи цялостна анализа за вашите Facebook страници (и не само). Подобно на Hootsuite, Sprout Social интегрира повече социални медийни мрежи на едно място и ви предлага лесен за използване интерфейс, който обещава страхотни функции.

Първо, можем да видим, че компанията предлага множество решения за множество видове бизнес. Има три големи планове (Предприятие, Агенция, Малък бизнес) и четири дефинирани нужди (Социален мениджмънт, Социален маркетинг, Обслужване на клиенти, Застъпничество за служители).

Както можете да забележите, можете също да дадете приоритет на социалните си кампании само в една социална мрежа, тъй като този инструмент се интегрира с Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn и Google+.

Платформата Sprout е проектирана да обслужва четири основни потребности от социален маркетинг:

 • Анализ (приятно проектирана и много полезна опция за анализ)
 • Ангажираност (има перфектните функции, които ви помагат да наблюдавате ангажираността на вашата страница)
 • Публикуване (просто публикуване на график за публикации) & управление на рекламни кампании)
 • Слушане (открийте тенденциите & използвайте ги в кампаниите си)

Единственият недостатък е, че ценообразуването е доста пикантно:

 • Премиум планът (най-малкият) е на цена $ 99 / месец
 • Корпоративният план (препоръчителният) е на цена $ 149 / месец
 • Enterprise планът (за големи бизнеси) е на цена от $ 249 / месец

Въпреки това, преди да вземете своето решение, можете да се насладите на 30-дневния им безплатен пробен период и да се убедите сами как платформата отговаря на вашите маркетингови дейности във Facebook.

4. Likeanalyzer

Likeanalyzer е специален инструмент, който се занимава само със страници във Facebook. С този инструмент можете да проследявате и анализирате спецификата на всяка Facebook страница, която искате, включително и вашата. Той действа като „съветник“, който обещава да даде страхотни предложения, които имат за цел да оптимизират и повишат ефективността на всяка съществуваща страница във Facebook.

Можете да използвате Likeanalyzer, за да извършите „здравна проверка“ на страницата си във Facebook, така че ще съберете полезни сведения за PRO и CONs на вашата страница.

Общ преглед на коментарите на Likeanalyzer

Тази екранна снимка показва общите коментари, приписани на произволна страница, която съм избрал. Има още „Категории“, които са обхванати и всяка от тях има оценка. Резултатът се определя от специална система за оценяване, определена от повече фактори.

Пример за първа страница на Likeanalyzer

Секциите на първа страница например предполагат причините, поради които елементите на първата ви страница са полезни или пагубни.

Другите секции съдържат доклади, които завършват оценката на отзивчивостта на страницата ви, информация за страницата, времето и типове публикации.

Той показва полезни показатели като „растеж“, харесвания, „степен на ангажираност“ и „хора, които говорят-за-това“ (PTA). Когато статистиката ви изглежда добре, можете да забележите зелена маркировка до тях. Когато те са бедни, ще получите червена маркировка и някои съпътстващи предложения как да подобрите страницата си.

Как можете да използвате този инструмент по най-ефективния начин?

На първо място, прегледайте страницата си и следвайте всяко предложение за подобрение, което може да получите. Второ, трябва да го използвате за целите на конкурентния анализ. Можете лесно (и свободно) да идентифицирате Facebook страниците на вашите конкуренти и да разберете къде те се объркват. Можете също така да идентифицирате моделите, които са направили успешните ви най-трудни конкуренти.

Използвайте Likeanalyzer често и скоро ще разпознаете какво работи и какво не, когато става дума за подобряване на работата на която и да е страница във Facebook. Освен това се насладете на предимствата на това, че знаете какво можете да добавите / премахнете, за да надскочите конкурентите си и да станете №1 Facebook страница във вашата ниша.

5. Canva

Снимка на Canva

Кой не знае Canva? Вероятно сте чували за това, но никога не си правите труда да търсите повече. Е, Canva е основен инструмент за всеки маркетинг във Facebook или собственик на бизнес. Този инструмент е универсално решение за събиране, създаване или редактиране на визуално съдържание както на вашия уебсайт, така и на вашата Facebook страница.

Потребителите на социални медии проявиха голям интерес към визуалното съдържание през годините. Ето защо основните платформи като Facebook, Instagram и YouTube започнаха да дават приоритет на видеоклипове на живо, подобрявайки тяхната видимост и функции.

Canva е изпълнен с невероятни функции, които всеки маркетинг във Facebook или бизнес собственик може да използва за подобряване на качеството на съдържанието си. По принцип Canva предлага три категории големи функции:

 • Типове документи – включва всички възможни видове документи – можете да създавате, редактирате и оптимизирате всички)
 • Редактиране на снимки – Популярността на Canva е силно повлияна от техните функции за редактиране на снимки, които са изключително удобни за всеки човек, независимо от възможностите му за проектиране.
 • Графики – Графиката е новата форма на съдържание, която се оценява истински в социалните канали през последните няколко години.

Най-хубавото е, че повечето от оформленията и функциите на Canva могат да бъдат интегрирани с вашата Facebook страница много лесно.

С Canva можете да проектирате професионални кавъри във Facebook, да създавате нови публикации (текст + снимка) за вашата аудитория, да проектирате корицата и показването на вашето Facebook приложение и много други. Те предлагат зашеметяващи филтри, които правят редактирането на снимки забавна работа, позволяват ви да променяте шрифтовете, фона, формите и цветовете на вашите снимки и текстове, всичко това чрез опростен процес.

Ако не можете или не искате да се занимавате с дизайна на съдържанието си, можете да получите достъп до функцията на пазара на Canva и да закупите шаблони, снимки и икони за вашите опити за маркетинг в социалните медии. Както можете да видите на предишния екран, има десетки статии, които могат да бъдат закупени незабавно от други дизайнери.

6. Железник

Снимка на желанието

Wishpond е супер полезен маркетингов инструмент за социални медии, който е „изграден за разрастване на вашия бизнес“. По същество Wishpond е маркетингов инструмент, който прекрасно се интегрира с вашите маркетингови кампании във Facebook поради разнообразните си функции.

Първоначално Wishpond е създаден като софтуер за конкурс за социални медии (все още е), но въпреки това е разширил полезността си, като е позволил на маркетолозите да:

 • Разработете красиви целеви страници
 • Създавайте онлайн формуляри от нулата
 • Създайте и организирайте маркетингова автоматизация
 • Разработване и поддържане на маркетингови поредици за електронна поща
 • Изграждане и задържане на бази данни на води

Това, което не споменах, е функция №1, конкурсите & Промоционален аспект на техните услуги. Wishpond ви предлага професионално проектирани шаблони за 9 различни типа Facebook кампании. Ето няколко вида състезания, които могат да бъдат стартирани на страницата ви във Facebook:

 • лотарийни залагания
 • Бонус за участие в конкурса (наградете допълнителни записи на хората, които споделят най-много вашето съдържание)
 • Фотоконкурси (събиране & възнаграждавайте генерирано от потребители съдържание)
 • Конкурси за гласуване (помага при ангажиране и постигане на шофиране)
 • Конкурси за препоръки (можете да организирате конкурси, които позволяват на хората да насочват приятелите си за бонуси)
 • Конкурси за надписи (насърчете феновете си да поставят надпис на снимка за потенциални награди)
 • Видео конкурси (насърчавайте последователите си да споделят видео съдържание с вас)
 • Състезания за купони (класическата схема за купони, която води до по-голяма ангажираност и увеличаване на броя на офертите)

Що се отнася до ценовия план, бих приел, че основният план ($ 49) е справедлива цена за всички полезни функции, които предлагат. Ако вашият бизнес трябва редовно да организира конкурси, бих ви посъветвал да преминете към препоръчания план „Всичко, от което се нуждаете“, който ще ви позволи последователно A / B да тествате съдържанието си, да прилагате Javascript код, да притежавате неограничени потребителски акаунти и повечето важното е да поддържате максимум 2 500 потенциални клиенти всеки месец.

храна за вкъщи

Независимо дали сте собственик на малък бизнес, корпоративен изпълнителен директор или онлайн маркетинг, трябва да признаете полезността и истинските предимства на съвременните инструменти за дигитален маркетинг. Всеки инструмент решава конкретен проблем. Когато става въпрос за маркетинг във Facebook, има много „проблеми“ и предизвикателства по пътя.

Освен това, инвестирането на вашето внимание и бюджет в средствата за автоматизация на Facebook е наистина зрелищен компромис. По принцип инвестирате парите си веднъж (или всеки месец / година) и получавате времеви ползи за целия период. Времето, което спестявате, като се възползвате от приложения, определено ще донесе по-добра възвръщаемост на инвестициите, тъй като ще използвате повече време за постигане на различни цели.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me