6 Mjete të dobishme në Facebook për marketingun tuaj në media sociale

Zbuloni 6 mjetet e mia të preferuara të marketingut dixhital për Facebook dhe se si ato mund të përdoren për të përmirësuar përvojën tuaj të marketingut në Facebook.


Mjete të dobishme në Facebook për marketing në mediat sociale

Konkurs. Ky është fjala kyçe e epokës së marketingut të sotëm, dhe kjo është ajo që përfshihen të gjithë. Kanalet e mediave sociale si Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, mirëpo, ato thjesht janë ambiente. Ato janë baza e përbashkët ku konsumatorët dhe ofruesit (bizneset) takohen, vendi ku kërkesa plotëson ofertën.

Businessdo biznes i respektuar kombëtar ose ndërkombëtar tani po sjell të paktën një rrjet të mediave sociale sepse me të vërtetë, pa marketing në mediat sociale, një kompani ka të ngjarë të konsiderohet e dyshimtë në ditët e sotme.

Facebook është me siguri peshku gjigant në detin e kanaleve sociale. Ka platforma të panumërta të mediave sociale që janë aktualisht aktivë në internet – secila prej tyre duke u përpjekur për të arritur qëllime specifike, megjithatë asnjëra prej tyre nuk mund të krahasohet me vendin shoqëror që revolucionarizoi trendet në internet dhe vendet e tregut në internet.

Si mund të shkëlqyeni në marketing në Facebook?

Epo, përmirësimi i performancës suaj të marketingut në Facebook mbështetet në më shumë faktorë nga sa mendoni. Për fat të mirë, tani, ju mund të gjeni shumë “ndihmë” nëse kujdeseni ta kërkoni atë.

Ndihma për të cilën po flas vjen në formën e mjeteve dixhitale për të përmirësuar përvojën tuaj të marketingut në Facebook. Konsideroni këto mjete si miq të dobishëm, ose burime thelbësore që lejojnë një menaxhim dhe zgjerim më të mirë të fushatës.

Përfitimet e mjeteve të marketingut dixhital për promovimin në Facebook

Pse tregtarët më të suksesshëm, ndërmarrjet e vogla dhe të mesme dhe agjensitë e korporatave përdorin mjetet e marketingut në mediat sociale? Sepse ata kanë një qëllim përfundimtar shumë specifik, dhe kjo është të përmirësoni cilësinë e fushatës suaj të marketingut dhe për këtë arsye t’ju ndihmoni ju dhe ekipi juaj të prodhoni rezultate të përmirësuara.

Tooldo mjet zgjidh një problem specifik. Kur bëhet fjalë për marketing në Facebook, ka shumë “probleme” dhe sfida gjatë rrugës.

Klikoni për të Tweet

Këtu janë disa nga përfitimet e integrimit të mjeteve dixhitale në strategjitë tuaja të marketingut në Facebook:

 • Ato ndihmojnë në mirëmbajtjen dhe përmirësimin e vetëdijes dhe reputacionit të markës suaj.
 • Ato ndihmojnë në administrimin e fushatave tuaja të reklamave në Facebook (duke ofruar zgjidhje, ide dhe karakteristika të kursimit të kohës).
 • Ato ndihmojnë në menaxhimin dhe përmirësimin e marrëdhënieve me klientët.
 • Ato ndihmojnë në gjurmimin e ngjarjeve, angazhimin dhe udhëheqjen – kjo çon në një përgjegjësi të përmirësuar sociale.
 • Ato përmirësojnë të kuptuarit tuaj të audiencës së synuar duke ofruar njohuri tepër të dobishme për shkak të ndjekjes së tyre efektive.

Këto janë vetëm disa nga përfitimet që vijnë me mjetet e mediave sociale të përdorura për marketing në Facebook, megjithatë do të gjesh më shumë gjatë rrugës.

6 mjetet kryesore dixhitale për marketing në Facebook

Nëse jeni të bindur dhe të gatshëm për të ndërmarrë veprime, ne po e bëjmë këtë më të lehtë për ju duke ju ofruar 6 rishikime gjithëpërfshirëse të mjeteve më të mira të marketingut në Facebook atje. Merrni kohën për të provuar secilin dhe shikoni nëse ata ia vlen të investojnë dhe të mbajnë për një afat të gjatë. Le të fillojmë.

1. AdEspresso

Fotografi AdEspresso

AdEspresso është një mjet i krijuar për të përmirësuar fushatat tuaja të paguara të reklamave në Facebook, Instagram dhe Google. Më konkretisht, është një nga programet më të efektshëm që ju ndihmon të krijoni, menaxhoni dhe analizoni fushatat tuaja reklamuese në Facebook. Shtë gjithashtu një mundësi efektive për të bashkëpunuar me klientët dhe klientët tuaj përmes Facebook, dhe një platformë e jashtëzakonshme që ofron edukim në Facebook Advertising.

Duke e përdorur atë, ju mund të mësoni të krijoni, lansoni dhe optimizoni reklama në Facebook nga e para, edhe nëse nuk e keni bërë më parë.

Ky mjet po ofron zgjidhje të larmishëm për klientë të shumtë të mundshëm. Agjencitë, bizneset e E-Commerce, biznesi i vogël dhe i mesëm dhe reklamuesit e vetëm mund të përfitojnë nga karakteristikat e këtij mjeti, duke paguar çmimin e drejtë vetëm për shërbimet e nevojshme.

AdEspresso ka një veçori “Akademia”, e cila është e përbërë nga dhjetëra udhëzues të dobishëm të marketingut në Facebook që me të vërtetë mund të shndërrojnë newbies në ekspertë. Ata ofrojnë udhëzues për Krijimin, Optimizimin dhe Ndjekjen e reklamave në Facebook, ata ofrojnë një udhëzues reklamimi të Google Adwords, një tutorial të marketingut në Instagram dhe shumë më tepër.

Ata diversifikojnë materialin e tyre arsimor në udhëzues, eBooks, Webinars dhe artikuj në blog. Piecedo informacion i informacionit është falas.

Së fundmi, AdEspresso ofron një provë 14-ditore për të gjitha tiparet (përfshirë atë për faqet e E-Commerce dhe agjencitë e korporatave). Prandaj, mund të bindeni për dobinë e këtij mjeti pa investuar para në fillim, pavarësisht nga madhësia dhe qëllimi i biznesit tuaj.

2. HootSuite

Pamja e ekranit Hootsuite

HootSuite është ndër mjetet më të mira të marketingut në mediat sociale që mund të thjeshtojnë por në të njëjtën kohë të intensifikojnë menaxhimin e marketingut në Facebook. Hootsuite është kaq popullor sepse ofron pothuajse çdo zgjidhje për të ofruar zgjidhje jashtëzakonisht të dobishme të menaxhimit për çdo tregtar të mediave sociale, biznes të vogël ose agjensi që kërkon shërbimet e tij.

Para se të detajoj tiparet e këtij mjeti, vlen të theksohet se Hootsuite është një nga kompanitë më të besueshme në mesin e lojtarëve të Fortune 1000. Karakteristikat e mjeteve janë miratuar gjerësisht nga bizneset multimilion dollarësh si VISA, Monster, Airbnb, dhe shumë më tepër. Doesfarë na tregon kjo? Epo, nëse markat më të suksesshme i besojnë, atëherë ato duhet të ia vlen të merren parasysh nga të gjithë ne!

Hootsuite vjen me shumë karakteristika që mund t’i shërbejnë nevojave të pothuajse çdo tregtari:

Ky mjet ju lejon të menaxhoni rrjete të shumta sociale në një vend të vetëm. Pasi të regjistroheni dhe të regjistroheni, do të mirëpriteni nga një dashboard i thjeshtë dhe i zoti që ju lejon të lidhni llogaritë tuaja të Facebook, Pinterest, Twitter, Instagram, YouTube, Google+ dhe WordPress me të. Pasi t’i keni lidhur, administrimi i tyre bëhet një copë tortë.

Hootsuite ju lejon të

 • Krijoni përmbajtje të re,
 • Programoni postimet në një kalendar
 • Përgjigjuni në markën tuaj
 • Zbuloni përmbajtje cilësore që mund të kurohen
 • Zbuloni dhe monitoroni temat më të nxehta në kanalet sociale

Në thelb, ky mjet i mahnitshëm i marketingut shoqëror ju lejon të bëni gjithçka që keni bërë në kanalin tuaj normal shoqëror nga një vend i vetëm, dhe shton dhjetëra karakteristika dhe përfitime të dobishme që do të përmirësojnë cilësinë e fushatave tuaja.

Në lidhje me Facebook, Hootsuite ju lejon të ngarkoni me lehtësi (ose planifikoni) përmbajtje vizuale siç janë videot në Facebook, videot e drejtpërdrejta në Facebook, fotografitë, grafikët, etj. Duke shfrytëzuar përmbajtjen vizuale, ka të ngjarë të përmirësoni angazhimin e faqes tuaj.

Nëse zotëroni një ekip profesionistësh që ju ndihmojnë në detyrat e marketingut në media sociale, si dhe me sherbime verifikimi, mund të lidhni më shumë faqe në Facebook (dhe faqet e tjera të rrjeteve sociale) në një vend. Kjo ndihmon çdo kompani të ruajë informacionin e tyre të ndjeshëm të sigurt dhe të gatshëm për këdo që i nevojitet.

3. Sprout Social

SproutShtypja sociale

SproutSocial është një tjetër mjet efektiv i marketingut në mediat sociale që premton të shpejtojë procesin për ju, t’ju ndihmojë të automatizoni detyrat tuaja dhe të ofroni analitikë gjithëpërfshirës për faqet tuaja në Facebook (dhe jo vetëm). Ashtu si Hootsuite, Sprout Social integron më shumë rrjete të mediave sociale në një vend dhe ju ofron një ndërfaqe të thjeshtë për t’u përdorur që premton veçori të shkëlqyera.

Së pari, ne mund të shohim që kompania po ofron zgjidhje të shumëfishta për lloje të shumta biznesesh. Ekzistojnë tre plane të mëdha (Ndërmarrja, Agjensia, Biznesi i Vogël) dhe katër nevoja të përcaktuara (Menaxhimi Social, Marketingu Social, Kujdesi ndaj Konsumatorëve, Avokatia e Punonjësve).

Siç mund ta vini re, ju gjithashtu mund t’i jepni përparësi fushatave tuaja sociale në vetëm një rrjet social pasi ky mjet integrohet në Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn dhe Google+.

Platforma Sprout është krijuar për të shërbyer katër nevoja themelore të marketingut social:

 • Analytics (një opsion i projektuar bukur dhe shumë i dobishëm i analitikës)
 • Angazhimi (ai ka tiparet e përsosura për t’ju ndihmuar të monitoroni angazhimin e faqes tuaj)
 • Botim (caktim i thjeshtë i postimeve) & menaxhimi i fushatës së reklamave)
 • Dëgjimi (zbuloni trendet) & përdorni ato në fushatat tuaja)

Disavantazhi i vetëm është se çmimi është mjaft pikant:

 • Plani Premium (ai më i vogël) është me çmim 99 $ / muaj
 • Plani i Korporatës (rekomandohet) është me çmim 149 $ / muaj
 • Plani i Ndërmarrjes (për bizneset e mëdha) ka çmim 249 dollarë në muaj

Sidoqoftë, para se të merrni vendimin tuaj, ju mund të shijoni provën e tyre 30-ditore falas dhe të shihni vetë se si platforma i përshtatet aktiviteteve tuaja të marketingut në Facebook.

4. Likeanalyzer

Likeanalyzer është një mjet i veçantë që merret vetëm me faqet në Facebook. Me këtë mjet, ju mund të gjurmoni dhe analizoni specifikat e secilës faqe në Facebook që dëshironi, përfshirë tuajat. Ajo vepron si një “këshilltar” i cili premton të japë sugjerime të shkëlqyera që kanë për qëllim të optimizojnë dhe rrisin performancën e çdo faqe ekzistuese në Facebook..

Ju mund të përdorni Likeanalyzer për të kryer një “kontroll shëndetësor” të faqes tuaj në Facebook, kështu që ju do të mblidhni njohuri të dobishme në PRO dhe CONs të faqes tuaj..

Përmbledhje e komenteve të përgjithshme të Likeanalyzer

Kjo pamje paraqet komentet e përgjithshme që i atribuohen një faqe të rastësishme që unë kam zgjedhur. Ka më shumë “Kategori” që janë të përfshira, dhe secila prej tyre ka një rezultat. Rezultati përcaktohet nga një sistem i veçantë i pikëve i përcaktuar nga më shumë faktorë.

Shembull në faqen e parë të Likeanalyzer

Seksionet në faqen e parë, për shembull, sugjerojnë arsyet pse elementët e faqes tuaj të parë janë të dobishme ose të dëmshme.

Seksionet e tjera përmbajnë raporte që përmbyllin vlerësimin e përgjegjësisë, informacionit të faqes, kohën dhe llojet e postimit.

Ajo tregon metrikë të dobishme si “Rritja”, pëlqimet, “Shkalla e angazhimit” dhe “Njerëzit që flasin-për këtë” (PTA). Kur statistikat tuaja duken të mira, mund të vini re një shenjë jeshile pranë tyre. Kur ato janë të varfër, do të merrni një shenjë të kuqe dhe disa sugjerime shoqëruese se si të përmirësoni faqen tuaj.

Si mund ta shfrytëzoni këtë mjet në mënyrën më efektive?

Para së gjithash, inspektoni faqen tuaj dhe ndiqni çdo sugjerim për përmirësim që mund të merrni. Së dyti, duhet ta përdorni për qëllime të analizës konkurruese. Ju lehtë mund (dhe lirshëm) të identifikoni faqet në Facebook të konkurentëve tuaj dhe të kuptoni se ku shkojnë keq. Ju gjithashtu mund të identifikoni modelet që i kanë bërë konkurrentët tuaj më të ashpër të suksesshëm.

Përdorni Likeanalyzer shpesh dhe së shpejti do të kuptoni se çfarë funksionon dhe çfarë nuk bën kur bëhet fjalë për përmirësimin e performancës së ndonjë faqe në Facebook. Gjithashtu, shijoni përfitimet e ditur se çfarë mund të shtoni / hiqni në mënyrë që të mbikëqyrni konkurrentët tuaj dhe të bëheni faqja # 1 e Facebook në kamare tuaj.

5. Canva

Pamja e ekranit Canva

Kush nuk e di Canva? Ju ndoshta keni dëgjuar për të, por kurrë nuk keni shqetësuar të kërkoni më shumë. Epo, Canva është një mjet thelbësor për çdo tregtar ose pronar biznesi në Facebook. Ky mjet është një zgjidhje universale për mbledhjen, krijimin ose redaktimin e përmbajtjes vizuale si në faqen tuaj të internetit ashtu edhe në faqen tuaj në Facebook.

Përdoruesit e mediave sociale kanë treguar një interes të madh për përmbajtjen vizive ndër vite. Kjo është arsyeja pse platformat kryesore si Facebook, Instagram dhe YouTube kanë filluar të japin përparësi në videot live, duke përmirësuar dukshmërinë dhe veçoritë e tyre.

Canva është e mbushur me karakteristika të mahnitshme që çdo tregtar i Facebook ose pronari i biznesit mund të përdorë për të përmirësuar cilësinë e përmbajtjes së tij. Në thelb, Canva po ofron tre kategori karakteristikash të mëdha:

 • Llojet e dokumentit – përfshin çdo lloj të mundshëm të dokumentit – mund të krijoni, modifikoni dhe optimizoni të gjithë ata)
 • Redaktimi i Fotografive – Popullariteti i Canva është i ndikuar shumë nga tiparet e tyre të Redaktimit të Fotove, të cilat vijnë jashtëzakonisht të dobishme për çdo person, pa marrë parasysh aftësitë e tij të projektimit.
 • Grafikët – Grafikët janë forma e re e përmbajtjes që vlerësohet me të vërtetë rreth kanaleve sociale për disa vitet e fundit.

Pjesa më e mirë është që shumica e paraqitjeve dhe tipareve të Canva mund të integrohen me faqen tuaj në Facebook me shumë lehtësi.

Me Canva, ju mund të krijoni mbulesa profesionale në Facebook, të krijoni postime të reja (tekst + foto) për audiencën tuaj, të hartoni kopertinën dhe ekranin e aplikacionit tuaj Facebook, dhe shumë më tepër. Ata ofrojnë filtra mahnitës që e bëjnë redaktimin e fotografive një punë argëtuese, ato ju lejojnë të ndryshoni fontet, sfondin, format dhe ngjyrat e fotove dhe teksteve tuaja, përmes një procesi të thjeshtuar.

Nëse nuk mundeni ose nuk doni të merreni me hartimin e përmbajtjes tuaj, mund të përdorni mundësinë e tregut të Canva dhe të blini modele, foto dhe ikona për përpjekjet tuaja të marketingut në mediat sociale. Siç mund ta shihni në pamjen e mëparshme, ka dhjetëra artikuj që mund të blihen menjëherë nga projektuesit e tjerë.

6. Wishpond

Pamja e ekranit të dëshirave

Wishpond është një mjet super i dobishëm i marketingut në mediat sociale që është “ndërtuar për të rritur biznesin tuaj”. Në thelb, Wishpond është një mjet marketingu që integron bukur me fushatat tuaja të marketingut në Facebook për shkak të veçorive të tij të larmishme.

Wishpond fillimisht ishte krijuar për të qenë një program konkursi për media sociale (ai është akoma), megjithatë ai ka zgjeruar dobinë e tij duke lejuar tregtarët të:

 • Zhvilloni faqe të bukura uljeje
 • Krijoni forma në internet nga e para
 • Krijoni dhe organizoni automatizimin e marketingut
 • Zhvilloni dhe mirëmbani sekuencat e marketingut me postë elektronike
 • Ndërtoni dhe mbani bazat e të dhënave

Ajo që nuk e kam përmendur është tipari # 1, Konkurset & Aspekti i promovimeve të shërbimeve të tyre. Wishpond ju ofron modele të dizajnuara në mënyrë profesionale për 9 lloje të ndryshme të fushatave në Facebook. Këtu janë disa lloje të garave që mund të hidhen në faqen tuaj në Facebook:

 • lotari
 • Konkursi i hyrjes së Bonusit (shpërbleu hyrje shtesë për njerëzit që ndajnë më së shumti përmbajtjen tënde)
 • Konkurset për fotografi (mbledh & shpërblej përmbajtjen e gjeneruar nga përdoruesi)
 • Votohen konkurset (ndihmon në angazhimin dhe arritjen e makinës)
 • Konkurse referimi (ju mund të organizoni konkurse që lejojnë njerëzit të referojnë miqtë e tyre për shpërblime)
 • Konkurse titujsh (inkurajoni tifozët tuaj të vendosin një titull në një foto për shpërblime të mundshme)
 • Konkurse video (inkurajoni ndjekësit tuaj të ndajnë përmbajtjen e videos me ju)
 • Konkurse kuponash (skema klasike e kuponit që çon në një angazhim më të lartë dhe rritje të epërsive)

Në lidhje me planin e çmimeve, unë do të supozoja se plani bazë (49 dollarë) është një çmim i drejtë për të gjitha tiparet e dobishme që ata ofrojnë. Nëse biznesi juaj ka nevojë të organizojë konkurse rregullisht, unë ju këshilloj të shkoni në planin e rekomanduar “Gjithçka që ju nevojitet”, i cili do t’ju lejojë të testoni vazhdimisht A / B përmbajtjen tuaj, të aplikoni kodin Javascript, të mbani llogari të pakufizuara të përdoruesve dhe shumica më e rëndësishmja, mbështesni një maksimum prej 2.500 drejtimesh çdo muaj.

takeaways

Pavarësisht nëse jeni pronar i një biznesi të vogël, një CEO i korporatës ose një tregtar në internet, duhet të pranoni dobinë dhe përfitimet e vërteta të mjeteve të marketingut dixhital sot. Tooldo mjet zgjidh një problem specifik. Kur bëhet fjalë për marketing në Facebook, ka shumë “probleme” dhe sfida gjatë rrugës.

Për më tepër, investimi i vëmendjes dhe buxhetit tuaj në mjetet e automatizimit në Facebook është me të vërtetë një tregti spektakolare. Në thelb po investoni paratë tuaja një herë (ose çdo muaj / vit) dhe po fitoni kohë përfitime për të gjithë periudhën. Koha që kurseni duke përfituar nga aplikacionet do të sjellë patjetër një ROI më të mirë, pasi do të përdorni më shumë kohë për arritjen e objektivave të ndryshme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me