6 Mënyra të Provuara për të Rritur Fitimet tuaja si Shkrimtar i pavarur

Kuriozë se si shkrimtarët me pagë më të lartë fitojnë të ardhurat e tyre? Mësoni si të fitoni para duke shkruar në internet me këto 6 strategji që shkrimtarët e suksesshëm i përdorin për të rritur karrierën e tyre të pavarur.

Bëni para duke shkruar në internet

Tingujt e tronditshëm të alarmit tuaj ju largojnë nga ëndrrat paqësore. Ju përplasni krahun dhe goditni për herë të tretë butonin e sharjes. Me një rënkim të gjatë dhe të dhimbshëm e kupton se më në fund është koha të ngrihesh. Të paktën është e Premte, ti siguron veten. Sapo do të keni fundjavën për të shpëtuar mendjen tuaj. Kjo është, sigurisht, derisa lodhja dhe drudgery vazhdojnë përsëri të hënën.

Dikur keni ëndërruar të jetoni sipas kushteve tuaja, duke shijuar lirinë e lakmuar për të qenë një “luftëtar laptop”. Por çfarë ndodhi me ato synime? Farë ju pengoi të ndiqni stilin e jetës nomade të një shkrimtari të pavarur? Ndoshta zëri i bezdisshëm në kokën tuaj ju bindte që shkrimi i pavarur nuk mund të shndërrohej kurrë në një karrierë të qëndrueshme. Pra, në vend të kësaj ju zgjodhët rehatitë e rreme dhe sigurinë e një pune të korporatës, një vendim që ju pllakos çdo mëngjes alarmi juaj po fiket.

Ja çfarë mund të të befasojë: shkrimi i pavarur nuk mund të jetë vetëm një përpjekje fitimprurëse; potencialisht mund të ju sigurojë të ardhura shumë më të mëdha se sa çdo punë 9-5 që ndonjëherë mund të shpresojë të sigurojë. Me fokus, këmbëngulje dhe një strategji të qartë, jeta e një shkrimtari të bollshëm është sigurisht i mundshëm. Ky artikull do t’ju tregojë se si është bërë.

6 mënyra për të fituar më shumë para si shkrimtar i pavarur

Ka shumë para për t’u bërë të pavarur si shkrimtar. Qoftë duke u përqëndruar në atë si një ngutje anësore ose me qëllim që të shkoni me kohë të plotë, këtu janë gjashtë strategji themelore që mund t’ju ndihmojnë të komandoni nivele më të larta dhe të siguroni më shumë punë si shkrimtar profesionist me qira.

1. Zhvilloni aftësitë tuaja për të shkruar

Hapi i parë për t’u bërë një shkrimtar i pavarur i paguar fillon me zhvillimin e aftësive dhe aftësive të nevojshme për të marrë klientët tuaj rezultatet e nevojshme..

Nuk jam i sigurt se cilat aftësi të përqendroheni Filloni me pasionet tuaja. Whatfarë i kaloni ditët tuaja duke hulumtuar? Për çfarë jeni ekspert, dhe a mund ta ndani me lehtësi atë njohuri me një audiencë?

Shtë shumë më e lehtë të bëhesh një autoritet autoriteti nëse jeni i dashuruar me ato që shkruani. Kjo sigurisht që do t’ju ndihmojë të prodhoni punë më të mira, por në të vërtetë është vetëm gjysma e ekuacionit. Për të shkëlqyera me të vërtetë si një shkrimtar krijues i parave, pasioni juaj i zgjedhur gjithashtu duhet të plotësojë këto dy kërkesa:

  1. Shkrimi juaj adreson një nevojë të tregut. A ekziston një boshllëk që dija dhe zëri juaj mund të plotësojnë? A ka mjaft njerëz që grumbullohen për zgjidhje ose këshilla që aktualisht mbetet i pakapshëm?
  2. Shkrimi juaj ofron vlerë. Pasi të keni përcaktuar një nevojë në treg, shkrimi që ju ofroni ofron një zgjidhje për të cilën njerëzit janë të gatshëm të paguajnë para?

Ta themi thjesht: Jini lidhja që mungon për një problem që është mjaft i dhimbshëm që njerëzit të zgjidhin paratë për të zgjidhur.

Merrni specifike

Askush nuk godet arin si një gjeneralist – pasuritë janë në kamare. Vendosja për të qenë thjesht “shkrimtar” është një ide e paqartë; në vend të kësaj, mendoni se çfarë lloj shkrimtari doni të jeni dhe industria që do të shërbeni kryesisht.

Ndërsa është padyshim një plus nëse tashmë keni përvojë shkrimi, konsideroni se si mund të aplikoni talentin tuaj në një mënyrë që klientët do ta shohin si një investim të vlefshëm. Proza elokuente dhe fjalori mbresëlënës mund t’ju bëjnë romancier më të mirë, por ato nuk do të thotë asgjë nëse nuk përkthehen në një absolute: fitimet.

Kompanitë paguajnë dollarë të lartë për shkrimtarët që mund të sjellin shitje. Për shembull, kopjuesit e përqendruar në konvertim, ndihmojnë bizneset të përkthenin vlerën e tyre tek konsumatorët në një mënyrë angazhuese që inkurajon veprimin (d.m.th., duke bërë një blerje). Imagjinoni sa të vlefshëm do t’u dukeni këtyre klientëve nëse jeni ekspert në vendin e tyre, di të flisni me audiencën e tyre dhe mund të shkruani bindshëm me formulime të rregulluara.

TREGU KRYESORE: Nëse mund të përqendroheni në atë që doni, në një fushë specifike me një problem të madh, duke ofruar një shërbim për të cilin njerëzit do të paguajnë para – atëherë do të keni një karrierë shumë të frytshme si shkrimtar i pavarur.

2. Ndërtoni Portofolin tuaj

Oneshtë një gjë për të folur bisedën; është tjetër që të ecësh në këmbë. Para se të prisni të porosisni norma të larta, së pari duhet të provoni veten si një shkrimtar i aftë. E vetmja mënyrë e sigurt për ta bërë këtë është të lini punën tuaj të flasë vetë.

Ndërtimi i një portofoli mbresëlënës është një nga pengesat më domethënëse për një shkrimtar fillestar për të kapërcyer. Ndërsa është pak për të kapur 22 kur filloni – për të marrë punë ju duhet së pari të keni bërë punë – kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të gjeni mënyra krijuese për të dalë nga kjo vrimë.

Mostrat falas

Nëse po mundoheni të gjeni mundësi, atëherë ndoshta është koha ta krijoni vetë. Kruarje për të shkruar artikuj mbi financat personale? Mos prisni që dikush t’ju punësojë për ta bërë atë; shkruani një pjesë të mostrës dhe publikojeni vetë. Duke shpresuar të jetë një shkrimtar i letrave të shitjes në kërkesë? Si shumica e aftësive, vetëm përmes praktikës mund të arrini në nivele profesionale. Popullimi i portofolit tuaj të hershëm me punë të vetë-gjeneruar është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u provuar të tjerëve – dhe më e rëndësishmja, vetvetja – që keni marrë prova për të shkruar me konkurrencë.

Një mënyrë tjetër për të fituar praktikë është duke ofruar shërbimet tuaja për klientët falas. Ndërsa nuk rekomandohet të punoni pa paguar koncertin tuaj të parë ose të dytë, ka shumë përfitime për këtë qasje: ju do të fitoni përvojë ndërsa njëkohësisht fitoni ekspozim, dhe “prova” fillestare e juaj me një klient ka të ngjarë të çojë në pagesa afatgjata punoni nëse janë të kënaqur me rezultatin. Vetëm kini kujdes që nuk e zvogëloni vlerën tuaj duke qëndruar në një marrëveshje të papaguar për më gjatë seç duhet.

referime & Dëshmi

Pjesa e fundit e një portofoli nokaut është pjesa juaj e dëshmisë. Shqyrtimet dhe referimet e rave janë monedha përfundimtare; nëse mund të tregoni se i keni dorëzuar mallrat për të tjerët, atëherë puna juaj e ardhshme do të jetë dukshëm më e lehtë për tokë. Një portofol i shkëlqyeshëm dhe një rinisje e gjatë janë të këndshme, por të gjithë klientët e ardhshëm me të vërtetë kujdesen për të rezultatet. Vërtetoni se mund t’i merrni ato dhe kurrë nuk do ta hani Ramen përsëri për darkë.

3. Blog Vizitor për Sitet me Profil të Lartë

Bëni para duke shkruar në internet përmes Blogging mysafirëve

Blogimi i miqve është një mënyrë tjetër e shkëlqyeshme për të fituar ekspozimin, shtoni portofolin tuaj dhe për të ndërtuar një audiencë. Ndonjëherë faqet e profileve të larta për të cilat shkruani madje do të ofrojnë një kompensim modest për shkrimin tuaj – megjithëse kjo zakonisht mund të kapë vlerën prej rreth 100 dollarë. Duke marrë parasysh kohën dhe energjinë e nevojshme për të prodhuar një pjesë të një cilësie të lartë, duke iu përmbajtur udhëzimeve të rrepta editoriale të botimit, mund ta gjeni veten të dekurajuar shpejt nga marrja e parave serioze përmes Blogimit të miqve.

Dikush në mënyrë intuitive, shumë autorë po bëjnë para të mëdha nga botimi i veprës së tyre në faqet e profileve të larta, megjithatë ata shpesh nuk marrin asnjë monedhë nga vetë faqet. Atëherë, si po i fitojnë paratë e tyre? A po mashtrojnë këta shkrimtarë sistemin disi? Sigurisht që jo! Ata po fitojnë para nga diçka e quajtur backlinks.

Backlinks

SEO është nxitimi i artë i epokës moderne. Renditja e lartë në algoritmet e motorit të kërkimit zakonisht është objektivi kryesor i çdo faqe interneti fitimprurëse — dhe linjat e lidhjeve të pasakta janë një nga 3 faktorët kryesorë Google përdor për këto renditje. Shtë për këtë arsye që shumë biznese janë më të gatshëm të paguajnë autorët një premium të lartë për ndërtimin e tyre një linje lidhëse në vend se t’i shkruajnë drejtpërdrejt një postim në blog.

Një backlink është kur një faqe interneti tregon një artikull përkatës që ekziston në një sit tjetër. Sa më i lartë që është faqja e internetit, aq më i madh është rritja në SEO që do të marrë faqja e internetit e lidhur. Kështu që nëse një chiropractor po kërkon të rrisë trafikun në ueb në faqen e tij të praktikës, një lidhje e drejtpërdrejtë prej tij nga një artikull i New York Times në lidhje me kiropraktorët do të jetë si një dhuratë e dërguar nga parajsa. Një ndeshje e tillë fatkeqe si ajo është mbase pak fantastike; në realitet, do të duhet disa punë legale dhe vendosmëri si për autorin ashtu edhe biznesin për tu lidhur në kushte të ndërsjella.

Për shkrimtarët, gjetja e bizneseve të duhura që kanë nevojë për linqe lidhëse mund të jetë një proces që kërkon kohë, shpesh që përfshin ditë të drejtpërdrejta dhe email të ftohtë. Ndërsa kjo është një qasje për t’u marrë, ekziston gjithashtu një metodë shumë më e thjeshtë që autorët të lidhen me faqet e internetit përkatëse që kanë nevojë për linqe lidhëse – dhe ndodh që të përfitojnë të dyja palët në mënyrë të barabartë..

Shkrimtarët e pavarur të aftë për të kontribuar me artikuj të ftuar në faqet e internetit të cilësisë mund të përdorin aftësitë e tyre të të shkruarit për të ndërtuar linja lidhëse për bizneset, në disa raste, duke fituar deri në $ 1000 për ndërtimin e një lidhje të vetme.

Klikoni për të Tweet

Përdorimi i një platforme pune për krijimin e lidhjeve si Link-gjendje lejon autorët e blogjeve të ngrohtë të lidhen me të dhe fitojnë paga të mëdha nga bizneset përkatëse të cilët kërkojnë në mënyrë aktive linqe në faqen e tyre. Për shembull, mund të fitoni diku nga 200 deri në 1000 dollarë për ndërtimin e një lidhje të vetme. Kapja është se ju duhet të blini vetë mundësitë tuaja të blogezimit të miqve në faqet e internetit cilësore. Sidoqoftë, pasi të keni grumbulluar aranzhime të shumta si kjo për lidhje që normalisht do të përfshini në artikullin tuaj sidoqoftë, është e lehtë të shihni se si shitjet e prapambetjeve mund të jenë një proces jashtëzakonisht fitimprurës për shkrimtarët e pavarur! Bukuria e këtij angazhimi është se biznesi do të marrë një nxitje të vlefshme të SEO, dhe ju do të fitoni të ardhura fantastike — plus mundësinë për të ndërtuar portofolin tuaj dhe për të vendosur më tej autoritetin tuaj si shkrimtar. Ashtë një inteligjent!

4. Krijoni Uebfaqen tuaj ose Blog-un tuaj

Sigurisht, nuk ka përdorim të kesh një portofol nëse nuk ekziston diku! Të kesh uebfaqen tënde është një mjet thelbësor biznesi për çdo shkrimtar të pavarur, veçanërisht shkrimtarët. Kjo është më shumë sesa thjesht kartën tuaj të thirrjes; është një platformë për mendimet, zërin dhe krijimtarinë tuaj për t’i shërbyer një audiencë globale.

Edhe nëse ju mungojnë aftësitë teknike, marrja e një qasje DIY në faqen tuaj të internetit është fatmirësisht një proces mjaft i thjeshtë këto ditë. Ndërtuesit e faqeve në internet janë një mjet i paçmuar për të krijuar një faqe në internet të ngritur shpejt; nëse keni nevojë për ndihmë për të vendosur se cila është më e mira për ju, lexoni artikullin tonë këtu.

E thënë thjesht, të kesh një faqe në internet është një pjesë e paçmuar e biznesit tënd online. Pa një, vendosja e besueshmërisë suaj ose lehtësimi i klientëve të ardhshëm do t’ju jetë e pamundur. Sidoqoftë, thjesht sepse keni një faqe në internet nuk do të thotë se do të sjellë të ardhura të garantuara, gjë që na sjell tek tema jonë tjetër:

5. Të fitoni para nga faqja juaj në internet

Tani që keni krijuar faqen tuaj të internetit, mos e nënvlerësoni potencialin e tij të bërjes së parave si një biznes i tërë në vetvete. Ndërtimi i një blogu popullor, të ngrohtë me artikuj të jashtëzakonshëm, është me të vërtetë vetëm gjysma e betejës; hapi juaj tjetër për krijimin e një uebsajti fitimprurës është të kuptoni se çfarë mund të shesni përmes saj.

Marketingu i Filialit

Marketingu i Filialeve është në thelb duke prezantuar lexuesit tuaj në një produkt ose shërbim, duke përdorur dhuratat tuaja si shkrimtar për ta ndërtuar atë si diçka të parezistueshme, dhe pastaj të fitoni një fitim pasi lexuesit tuaj në të vërtetë ta blejnë atë. Ka mijëra programe të filialeve atje – një nga më të njohurit AmazonaThe dhe mundësia për të fituar para të mira nga praktika është praktikisht e pakufizuar.

Natyrisht, sa më shumë trafik në faqen tuaj të internetit shtrihet çdo ditë, aq më të mëdha do të jenë shenjat e mundshme të dollarit që do të shihni. Një bandë e tillë e lartë e trafikut sigurisht do të marrë kohë për të ndërtuar — por gjëja më e rëndësishme për ju që të përqendroheni tani është sigurimi i audiencës tuaj me ndihmën e sinqertë, të vlefshme.

Shtyni vetëm produktet në të cilat vërtet besoni dhe në mënyrë ideale i keni përdorur vetë. Së pari vlerësoni nëse produkti me të vërtetë i shërben ngrohtë tuaj dhe ofron diçka me vlerë. Nëse e gjithë kjo gjë ndihet edhe më pak e detyruar, audienca juaj do ta nuhasë atë dhe menjëherë do të mbyllet. Prandaj, lidhjet e bashkëpunimit që organikisht lidhin ose mbështesin shërbimin tuaj, në përgjithësi do të kenë mundësinë më të madhe për t’u marrë.

Për të filluar me marketingun e filialeve, mendoni për një produkt për të cilin jeni shumë i apasionuar, dhe më pas drejtoni një kërkim në Google për të parë nëse ai produkt ofron një program bashkëpunimi, ose nëse është një pjesë e një rrjeti i filialeve. Kur të gjeni një ndeshje të mirë, bëni pak hulumtime për të parë se si funksionojnë komisionet e saj. Pasi të bëheni një bashkëpunëtor, përdorni fuqitë tuaja si një shkrimtar bindës për të prezantuar produktin për audiencën tuaj në një mënyrë angazhuese, bisedore.

Këshillë PRO: Mos harroni, njerëzit janë gjithmonë pas rezultateve të një gjendje të transformuar. Nëse mund të pikturoni një figurë të gjallë në kokat e tyre se sa e mrekullueshme do të jetë jeta e tyre pas marrjes së një produkti ose shërbimi të caktuar, ata më pas me padurim do të nxjerrin para nga paratë për ta bërë atë shtet të shndërruar në realitet.

Produkte dixhitale

Nëse merrni mirë në shitjen e produkteve të të tjerëve, imagjinoni sa para mund të bëni shitjen tuaj!

ebooks, kurse online, dhe të tjera burime të shkarkueshme mund të fitojë shkrimtarin e pavarur të pavarur disa të ardhura shumë të mëdha pasive, me industrinë E-Learning në rrugën e saj për të tejkaluar 300 miliardë dollarë. Pra, a duhet thjesht të hedhësh gjithçka që së bashku dhe ta hedhësh në faqen tënde të internetit, duke shpresuar për më të mirën? Apo ekziston një sistem që mund të ndiqni që do të ndihmojë në nxitjen e rezultateve më të mira? Ndërsa nuk është një shkencë e saktë, pas disa vitesh kërkimesh të rënda sipërmarrëse kam zbuluar se me të vërtetë ekziston një sekuencë optimale e veprimeve që drejton konvertime më të mira. Kjo sekuencë është si më poshtë:

Krijoni një Ebook

Ju nuk do të përpiqeni të bëheni një autor i librave më të shitur Kindle këtu. Mendoni për këtë si më shumë si një artikull i zgjeruar i blogut – 10,000 fjalë maksimale – që vlon një temë në përmbajtje lehtësisht të tretshme që siguron vlerë. Zgjidhni një temë ku mund të ofroni një këndvështrim unik dhe ekspert, dhe më pas mësoni diçka të dobishme për audiencën tuaj që përputhet me shërbimin tuaj të ngrohtë.

Qëllimi nuk është të fitoni para duke shitur këtë ebook; përkundrazi është të fitoni ekspozimin dhe të ndërtoni një tjetër. Ju dëshironi sytë për çmimin — prandaj ofrojeni falas dhe lidhni pikë në faqen e tij të shkarkimit në të gjithë faqen e internetit tuaj dhe platformat e mediave sociale. Arsyeja që po e jepni për asgjë nuk ka të bëjë me hapin tjetër:

Ndërtoni një listë Emaili

Në mënyrë që dikush të shkarkojë librin tuaj elektronik, ai duhet të sigurojë adresën e tyre të postës elektronike. Pse? Vjelja e postave elektronike është një nga veprimet më të fuqishme që mund të ndërmarrë një biznes, veçanërisht për shkrimtarët.

Kjo është mundësia juaj për të folur drejtpërdrejt me audiencën tuaj dhe për të ndërtuar një lidhje. Studimet tregojnë se qasja në email është gati dy herë më efektive si postime të mediave sociale në blerjen dhe mbajtjen e makinës. Emaili është një platformë të cilës njerëzit i kushtojnë vëmendje të rregullt, kështu që do të dëshironi të ndërtoni listën e pajtimtarëve tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur në biznesin tuaj. Kur të vijë koha për të treguar një produkt ose shërbim të ri në të gjithë rrjetin, pajtimtarët tuaj të besueshëm të emailit do të përbëjnë pa dyshim pjesën më të madhe të shitjeve të tij.

Siguroni vlerë për pajtimtarët tuaj

Personat që qëndrojnë në listën tuaj të emailit janë adhurues të vërtetë të asaj që duhet të thoni, kështu që mos kini frikë t’i flisni rregullisht. Dhënia e këshillave dhe njohurive të qëndrueshme shkon shumë përpara drejt vendosjes së besimit dhe besueshmërisë. Pak çdo ditë dhe së shpejti do të keni një legjion super fansash.

Jo çdo email duhet të jetë një hap shitje ose një pikë e keqe për të investuar në shërbimet tuaja. Nëse mesazhi juaj vjen nga një vend i mirëfilltë i ndihmës, audienca juaj do të njohë dhe vlerësojë ndjenjën. Kjo ka të bëjë vërtet me mbjelljen e farave. Pasi të keni kujdesur dhe kujdesur për fidanët tuaj të rinj, përfundimisht do të vijë koha për të korrur të korrat.

Pitch The Course juaj Online

Tani miqësia ka shpërblimin e saj. Shtë koha për të përmbledhur artikujt e biletave të mëdha: kurse në internet që mund të shesin për 4 ose madje 5 shifra një pop.

Për lexuesit më të devotshëm që gllabërojnë çdo këshillë të kafshëve që keni ndarë deri në këtë pikë, shumë do të jenë të etur dhe të gatshëm të paguajnë dollarë të lartë për të vazhduar trajnimin e tyre me dikë që i besojnë.

Detajet e krijimit të një kursi të suksesshëm në internet janë përtej qëllimit të këtij neni, por tani për tani mbani në mend këtë: çmimi që njerëzit do të paguajnë për një kurs është në lidhje të drejtpërdrejtë me vlerë ai u siguron atyre, jo domosdoshmërisht vlerat e prodhimit. Kursi juaj i parë në internet nuk ka pse të jetë i përsosur. Ju gjithashtu nuk duhet të jeni shkrimtarët më të mëdhenj të faqes së uljes në botë; gjithçka që është e rëndësishme është që ju mund të mësoni dikë të krijojë faqen e tyre të suksesshme të uljes, dhe ata me fat të mirë do të paguajnë dollarin e lartë për rezultatet.

Po në lidhje me reklamat?

Më në fund, duhet të flasim shkurtimisht për të mbështetur në të ardhurat e reklamës si një mënyrë e zbatueshme për të fituar më shumë para nga faqja e internetit tuaj. Derisa Unë mund të jem i njëanshëm në shqetësimin tim për reklama si zëvendësim i përmbajtjes kuptimplote, fakti i çështjes është që konsumatorët po rriten gjithnjë e më shumë të mërzitur me taktikat e padurueshme të reklama e keqe.

Ndërsa reklamat e banderolave ​​mund të jenë gjithashtu të padukshme, ekziston një arsye edhe më bindëse pse ata nuk ja vlen koha juaj: thjesht nuk do të fitoni para të mjaftueshme për to. Në qoftë se nuk jeni duke goditur qindra mijëra shikime në ditë, realisht do të tërhiqeni në fraksione thjesht një dollar në të ardhura nga reklama. Krahasuar me atë që mund të arrihet përmes gjërave të tilla si marketing Filialin, thjesht bëje botën një favor dhe hedh reklamat.

6. Gjeni punë me shkrim në platformat e pavarur

Disa shkrimtarë profesionistë mund të tallen me idenë për të kaluar përmes një platforme pavarur për punë cilësore. Argumenti i tyre është se shumica e klientëve atje ka gjuetarë të pazareve që kërkojnë vetëm ofertuesin më të ulët — dhe në një drejtim, supozimet e tyre janë për fat të keq të sakta. Sidoqoftë, çdo shkrimtar i pavarur që shpreson të rritë të ardhurat e tyre duhet të marrë parasysh mënyrat me të cilat ata mund të fitojnë para të mira nga këto platforma, pasi të kuptojnë se si ta përdorin sistemin në favor të tyre.

Le të shohim platformën më të njohur atje, Upwork. A po kërkojnë pjesën më të madhe të vendeve të punës për fundin e niveleve të fuçi? Yep. A mund të jetë dekurajuese të kërkosh punë për të shkruar kur të gjithë ata që shihni janë klientë që kërkojnë ari por të gatshëm të paguajnë vetëm për papastërti? Ju bast. Atëherë, pse ta konsideroni Upwork si një ndërmarrje të vlefshme të bërjes së parave? Për shkak se përgjojnë në hije ekziston një përqindje e vogël e klientëve të denjë që janë të gatshëm t’ju paguajnë tarifën orare të ëndrrave tuaja. Për të fituar këta klientë të çmuar, duhet t’i joshni ata si bletë në mjaltë.

Megjithëse unë personalisht nuk i kushtoj shumë kohë Upwork, megjithatë kam fituar të ardhura të ngurta me 5 shifra nga klientët në platformë. Shtë interesante, më pak se 10% e atyre parave kanë ardhur nga punë për të cilat unë kam aplikuar direkt; përkundrazi, është nga klientët që në vend të kësaj më kërkuan. Besoni apo jo, shumë klientë të primit kërkojnë në mënyrë aktive kandidatët që janë një përputhje e mirë për nevojat e tyre, ose ata do të paguajnë një tarifë Upwork për të gjetur këta pavarësues për ta. Pra, si siguroheni që të paraqiteni në kërkimin e tyre? Sshtë gjithçka për profilin tuaj.

Jam i mahnitur me shumë nga profilet e shkrimtarëve që shoh në Upwork. Këta profesionistë të pavarur vazhdojnë dhe vazhdojnë udhëtimet e tyre personale për tu bërë shkrimtarë ose pse e duan shumë të shkruarit sa shpesh harrojnë të flasin për ato që janë më të rëndësishmet: klienti. Përsëri, mos harroni se gjëja që klientët kujdesen më shumë janë rezultatet. Kur një klient i ardhshëm lexon profilin tuaj, ata duhet menjëherë dhe qartë të kuptojnë se si ju mund t’i shërbeni nevojave të tyre, dhe se si rezultatet që do t’i merrni ato do të krijojnë një gjendje të transformuar shumë të dëshirueshëm.

Hartimi i profilit të përsosur përfshin shumë të njëjtën strategji që kemi mbuluar më lart. Ja se si mund t’i aplikoni ato për të tërhequr klientë të shkëlqyeshëm në Upwork:

  • Gjeneralistët janë ata që bien në koncertet me pagë të ulët. Për të goditur nervin e duhur me një klient të ëndërruar, duhet ta ngushtoni shërbimin tuaj në një ofertë specifike brenda një fushe të ngrohtë.
  • Seksioni juaj “Aftësi” duhet të rendisë fjalë kyçe të rëndësishme që kombinojnë pasionin tuaj me një nevojë të tregut për të cilën njerëzit janë të gatshëm të paguajnë.
  • Përdorni titullin tuaj për të premtuar rezultate. Mos e humbni këtë hapësirë ​​në një titull të përgjithshëm pune; tregoni klientëve saktësisht se çfarë mund të bëni për ta në një fjali të shprehur fort, aktive.

Më në fund, më lejoni të theksoj përsëri se me të vërtetë është e mundur të fitoni para të mira nga faqet e ofertave si Upwork. Mos bini pre e mentalitetit të pamjaftueshëm që pengon shumë prej freelancerve atje. Vendosni normat tuaja të larta dhe mos kini frikë t’i përmbaheni atyre. Puna për një klient të guximshëm mund të ndikojë negativisht më shumë sesa vetëm të ardhurat tuaja; ajo mund të thith krenarinë që keni për talentin tuaj, që nuk është kurrë një vend i mirë për të qenë një shkrimtar.

përfundim

Kushdo që beson se shkrimet e pavarura nuk mund t’i paguajnë faturat, thjesht nuk i ka kushtuar vëmendje ndryshimeve të fundit të industrisë. Mundësia për të fituar jo vetëm të ardhura të përshtatshme, por pasuria nuk ka qenë kurrë aq e arritshme për një shkrimtar të vendosur. Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar të zhytni gishtërinjtë tuaj në botën e pavarur, ose jeni gati të merrni zhytjen dhe të hiqni dorë nga puna juaj e ditës, shpresojmë që ky artikull t’ju japë qartësi dhe besim për të marrë nën kontroll karrierën tuaj të shkrimit dhe të synoni për të mëdha fitimet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me