6 Këshilla për Trajtimin më të Konsumatorëve në Median Sociale

Këshilla për menaxhimin e llogarisë tuaj të mediave sociale dhe si të trajtoni më mirë problemet / pyetjet e klientit, ndërsa rritni besimin e klientit në markën tuaj.


Këshilla për trajtimin më të mirë të klientëve në mediat sociale

Lulëzimi si një kompani varet nga marrëdhëniet e mira të klientit. Mediat sociale lejojnë qasje gati të pahijshme në bazën e klientit tuaj. Kjo mund të jetë një gjë shumë pozitive – por media sociale duhet të menaxhohet, ose mund të ketë një efekt neto negativ në biznesin tuaj.

Drejtimi i një llogarie në mediat sociale kërkon më shumë sesa thjesht të postoni dhe promovoni produktet tuaja. Shtë një mundësi për të zhvilluar një marrëdhënie më të thellë, më kuptimplote dhe të qëndrueshme me bazën e klientit tuaj. Nëse bëhet si duhet, llogaria juaj e mediave sociale mund të rritë shitjet tuaja, të tërheqë klientë të rinj dhe të përmirësojë reputacionin e markës tuaj.

Këto janë vetëm disa nga mënyrat se si mund të arrini klientët me mediat sociale:

 • Merrni përgjigje për klientët më shpejt
 • Jepni klientëve një vështrim prapa-skenave në kompaninë tuaj
 • Angazhoni përdoruesit e mediave sociale me imazhe dhe video
 • Afishoni stilin dhe personalitetin e markës suaj
 • Fitoni njohuri rreth bazës së klientit tuaj përmes diskutimeve të vazhdueshme
 • Krijoni një komunitet rreth markës tuaj

Vendosja e një politike të mediave sociale është një ide e mirë për të ruajtur reputacionin e markës tuaj. Kjo ju lejon të thjeshtoni mënyrën dhe kohën e duhur me të cilën menaxherët tuaj të llogarisë së mediave sociale adresojnë komentet e klientëve, qofshin ato pozitive apo negative. Praktikat e mira të mediave sociale janë gjithashtu publicitet i mirë. Gjashtë këshillat e mëposhtme janë thelbësore për një politikë të suksesshme të mediave sociale. Mos e përditëso statusin tënd pa to!

Të krijosh një përshtypje të mirë për disa klientë mund të të ndihmojë të fitosh besimin e të tjerëve. 71% e konsumatorëve që kanë një përvojë të mirë në median sociale me një markë do ta rekomandojnë atë tek bashkëmoshatarët e tyre.

Klikoni për të Tweet

Këshillë 1: Përgjigjuni brenda 24 orësh

Kur klientët postojnë në faqen tuaj të mediave sociale, ata presin një përgjigje në kohë. Mos i lini të varur: postoni një përgjigje në pyetje dhe komente të rëndësishme brenda 24 orësh. Në mënyrë ideale, problemet që kanë nevojë për vëmendje të menjëhershme, siç janë kërkesat për mbështetje, duhet të përgjigjen shumë shpejt – menjëherë, ose nëse nuk është e mundur, brenda disa orëve. Gjithmonë ka dikush që është i disponueshëm gjatë orarit të rregullt për ndihmë në telefon dhe personal, dhe media sociale nuk duhet të jetë një përjashtim.

Këshillë 2: Përdorni gjuhën e markës, tonin dhe zërin

Marka juaj ka një reputacion që keni fituar përmes produkteve, shërbimeve dhe përvojave unike që ju ofroni klientëve tuaj. Për të demonstruar më tej se si marka juaj u shërben klientëve të saj, ju dëshironi të bëni që bashkëveprimet e shërbimit të klientit tuaj në median sociale të vijnë nga marka – jo menaxheri individual i mediave sociale që poston në llogari. Trajnoni stafin tuaj tek ne gjuhë të saktë dhe profesionale që mbetet konsistente në të gjithë bordin.

Këshillë 3: Prioritizoni Problemet & Ankesat

Postimet më të rëndësishme për t’u përgjigjur janë ato që vijnë nga klientët që kanë të bëjnë me një problem, pavarësisht nëse është pyetje se si të kthehen një artikull ose një ankesë se si një shërbim nuk po punon për ta. Këto duhet të trajtohen sa më shpejt të jetë e mundur. Prioriteti tjetër është t’u përgjigjemi pyetjeve të tjera, më të përgjithshme që nuk kërkojnë përgjigje të menjëhershme. Bëni gjithashtu kohë për të postuar rregullisht përgjigje ndaj vlerësimeve negative, të cilat do t’ju ndihmojnë të kurseni fytyrën, si dhe të kurseni veten nga humbja e klientëve.

Këshillë 4: Jetë i Relatueshëm

Përveç adresimit të shqetësimeve të klientëve, media juaj sociale është një platformë për t’u lidhur me klientët në një nivel personal. Përgjigjuni sa më shumë komenteve nga baza e klientit tuaj sa të jetë e mundur. Për shembull, tregimi i disa vlerësimeve për lëvdata dhe vlerësime pozitive do t’i inkurajojë klientët të vazhdojnë të postojnë sendet e mira. Shtë më shumë për promovimin – ashtu si me çdo faqe të mediave sociale, të flasësh për veten tënde gjatë gjithë kohës mund të shurdhër. Në vend të kësaj, injektoni një jetë në bisedë me përmbajtje që lidhet me nevojat e klientit tuaj. Për shembull, Banka e Amerikës mund të cicërojë këshilla financiare, përderisa klientët e Home Depot do ta konsideronin si interesant videot DIY.

Këshillë 5: Tregoni dhembshuri dhe mirëkuptim

Konsumatorët mund të ndjehen mirë kur bëjnë biznes me një kompani që i trajton si një qenie njerëzore dhe jo vetëm një numër. Përfshini disa realitet në përgjigjet e shërbimit tuaj të klientit – mbajini atë profesional, por gjithashtu tregoni empati kur klientët shprehin zhgënjim. Ata janë në faqen tuaj të mediave sociale sepse duan një përvojë sociale, jo të ushqehen linjat e para-paketuara. Jini të mirëfilltë dhe vini nga një vend i dhembshurisë dhe mirëkuptimit ndërsa mbani të qëndrueshme në politikat dhe procedurat e ndërmarrjes.

Këshillë 6: Argëtohuni dhe tregohuni informues

Arsyet kryesore që njerëzit përdorin mediat sociale janë për argëtim dhe për të qëndruar aktual me tendencat e fundit. Mbajeni përmbajtjen tuaj të lehta dhe argëtuese – tashmë ka dramë të mjaftueshme në internet. Jini informues, por në një mënyrë që e mban audiencën tuaj të angazhuar dhe të kthehet për më shumë. Këto statistika tregojnë ndikimin që të kesh qasjen e duhur në median sociale mund të bëjë në strategjinë tuaj të marketingut:

Konsensusi i përgjithshëm midis bizneseve është se të kesh një prani të mediave sociale ia vlen të përpiqesh. Do të duhet ca kohë për të parë rezultatet, por vazhdimi, strategjia efektive e biznesit në median sociale ka potencialin për të ndryshuar mënyrën se si i shikoni përpjekjet tuaja të marketingut.

Ndërtimi i besimit dhe besnikërisë së klientit

Sigurimi i shërbimit ndaj klientit dhe vlera e shtuar me llogaritë tuaja të mediave sociale mund të rrisin shumë besimin e klientit në markën tuaj. Nga këndvështrimi i klientit, të qenit në gjendje të kontaktoni një biznes me shpejtësi dhe lehtësi përmes një mediumi që ata përdorin çdo ditë është lehtësia e fundit. Ju mund të optimizoni përfitimet për klientët tuaj dhe biznesin tuaj duke vendosur një politikë të mediave sociale që do t’i ndihmojë punonjësit tuaj të ofrojnë shërbimin më të mirë të mundshëm. Ndjekja e udhëzimeve të mësipërme jo vetëm që do të fitojë favor midis klientëve, por gjithashtu do t’ju ndihmojë të fitoni ndjekës më besnikë dhe të rritni reputacionin tuaj të përgjithshëm.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map