6 Këshilla për Trajtimin dhe Merren me Shqyrtime negative të Konsumatorëve

Shqyrtimet negative nuk duhet të jenë fundi i biznesit tuaj. Në vend të kësaj, përqafojini ato, trajtojini ato, & ktheni ato për të përfituar prej tyre.


Si të trajtohen kritikat negative

Si pronar i një biznesi të vogël me një uebfaqe dhe prani në internet, ka të ngjarë që ju do të merrni disa komente negative në një moment të kohës. Në fund të fundit, është e pamundur t’i pëlqesh të gjithëve.

Sidoqoftë, disa nga këto komente negative mund të godasin me të vërtetë në shtëpi, dhe kjo mund t’ju lë të ndjeheni të lënduar dhe të irrituar. Ata thonë se klienti ka gjithmonë të drejtë, por ndonjëherë ata mund të jenë të padrejtë. Nëse keni marrë një vlerësim negativ, duhet të merreni shpejt me shpejtësi në mënyrë që të mos dëmtojë fundin tuaj. Nëse nuk e bëni këtë, besueshmëria dhe reputacioni i biznesit tuaj janë në rrezik.

Një shumicë e konsumatorëve thonë se vlerësimet pozitive të klientëve i ndihmojnë ata të besojnë në një biznes lokal.

Klikoni për të Tweet

Por si e dini se çfarë komente mbi biznesin tuaj janë atje? Mund të ketë një numër vendesh që konsumatorët mund të lënë vlerësime. Si rregull, vizitoni Google dhe bëni një kërkim në emrin e kompanisë tuaj. Veproni sikur të jeni një klient i mundshëm dhe përpiquni të shihni gjithçka nga këndvështrimi i tyre. Kjo do t’ju japë një ide shumë më të qartë se çfarë shohin klientët tuaj dhe si do ta perceptojnë uebsajtin tuaj.

Këshillë e shpejtë: Drejtohuni tek Alertet e Google dhe vendosni një alarm, në mënyrë që çdo herë që biznesi juaj të përmendet në internet (kur dikush lë një vlerësim), do të merrni një njoftim në mënyrë që të mund ta adresoni atë sa më shpejt që të ngarkohet.!

Si të merreni me vlerësime negative

Pasi të keni gjetur një përmbledhje negative, çfarë bëni? Për t’ju ndihmuar të filloni, unë kam 6 mënyra që mund t’i përdorni për t’u afruar dhe trajtuar këto komente negative në një mënyrë profesionale. Kjo do t’ju ndihmojë të mbani profesionalizmin e faqes tuaj dhe të siguroheni që vetëm e mira vjen nga e keqja.

1. Përgjigjuni çdo Rishikimi negativ & Ofroni një Rezolutë Private

Problemi kryesor që duhet të adresohet me rishikimet në internet është fakti që ato janë publike. Onlineshtë në internet për të gjithë ta shohin dhe gjykojnë faqen tuaj të internetit.

Nëse do të fillonit të trajtonit problemin me klientin në faqen e rishikimit, si p.sh. Pilot i Mirëbesimit ose Jabber i faqes, të gjithë mund ta shohin bisedën të shpaloset, dhe nëse klienti nuk ka asgjë nga ato që duhet të thuash, mund të bësh më shumë dëm sesa mirë.

Kur keni të bëni me një vlerësim negativ, sigurohuni që të adresoni rishikimin në internet, në mënyrë që përdoruesit e tjerë në internet të shohin se po veproni kështu – por më pas kërkoni nga klienti që të kontaktojë adresën tuaj të emailit, kështu që ju mund ta zgjidhni privatisht problemin jashtë linje.

Zgjidh zgjidhjet negative në mënyrë privateKëtu është një shembull i shkëlqyeshëm i një shqyrtimi negativ, kur pronari i biznesit adreson rishikimin, megjithatë ofron një zgjidhje private për të zgjidhur çështjen. U tregon të tjerëve që ju interesoheni për klientët tuaj dhe ju vjen keq që kjo ka pasur një përvojë negative dhe që ju personalisht do të rregulloni këtë për ta.

2. Përgjigjuni tek T ALL GJITHA Shqyrtimet e Konsumatorëve

Krahasuar me konsideratën e mësipërme, është gjithashtu e rëndësishme që të caktoni kohë çdo javë për t’iu përgjigjur të gjitha vlerësimeve tuaja, të mira dhe të këqija. Kjo tregon që ju interesoheni për klientët tuaj, edhe pasi të keni bërë një blerje.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme kur bëhet fjalë për t’iu përgjigjur kritikave të këqija. Nëse nuk përgjigjeni, dhe klientët e shohin këtë kur iu përgjigjeni kritikave pozitive, ai mund të dërgojë dy mesazhe:

 • Ju nuk kujdeseni për klientët tuaj
 • Ju keni frikë të adresoni problemet që ka biznesi juaj

Sigurisht, shumicën e kohës, nuk është kështu. Megjithatë, kjo do të thotë se klientët tuaj do t’ju perceptojnë. Kështu që, do t’ju duhet t’i adresoni ata!

Mbajini përgjigjet tuaja të shkurtra dhe në pikëpamje. Mundohuni t’i mbani nën 100 fjalë.

Duke iu përgjigjur çdo shqyrtimi, do t’u tregoni klientëve të ardhshëm që jeni atje për ta, si para dhe pas shitjes.

Përgjigjuni të gjitha vlerësimeve

Këshillë e shpejtë: Konsideroni gjuhën që po përdorni kur adresoni një rishikim. Nëse klienti është i lumtur dhe ka një përvojë të mirë, përputheni me këtë duke përdorur emojis smiley dhe duke thënë se shpresoni t’i shihni së shpejti. Sidoqoftë, nëse klienti juaj është i mërzitur, mos u merrni si sarkastikë ose duke u përkrahur me emojis. Mbetni profesional dhe neutral.

3. Mbuloni të Mjerin me të Mirë

Një taktikë që mund të përdorni për të hequr qafe vlerësimet tuaja negative është të inkurajoni klientët tuaj të lumtur të shkruajnë komente të mira për të holluar ato të këqija.

Fatkeqësisht, shumica e klientëve të lumtur nuk do të shkruajnë një përmbledhje vetë. Nëse një klient kishte një përvojë të mirë me biznesin tuaj dhe shërbimi ishte ashtu siç e prisnin, ata zakonisht do të largohen të lumtur dhe kjo është ajo. Sidoqoftë, klientët e pakënaqur kanë më shumë të ngjarë të lënë një përmbledhje, sepse ata kishin një përvojë negative.

Kështu që gjithmonë arrijnë klientët e lumtur dhe kërkoni që ata të lënë një vlerësim. Ju mund t’i inkurajoni ata ta bëjnë këtë duke përdorur mesazhe të marketingut me email ose të ofrojnë stimuj të tilla si zbritje për klientët që lënë një përmbledhje të ndershme.

A E DINI? Kur një klient lë një përmbledhje të mirë, duhet të mbani mend se ata po kanë një përvojë të mirë me produktin / shërbimin tuaj dhe se udhëtimi i tyre ndaj klientit ka përfunduar – kështu që ata do të shkojnë jashtë rrugës së tyre për t’ju lënë feedback. Bëni sa më lehtë që të jetë e mundur që ata ta bëjnë këtë!

Mundohuni që vlerësimet tuaja të mira t’i kaloni më shumë se të këqijat tuaja nga 10 deri në 1. Për shembull, nëse një klient i mundshëm kontrollon vlerësimet e faqes tuaj të internetit dhe sheh se keni 100 shqyrtime – nga të cilat 90 janë të mira dhe 10 janë të këqija – ju jeni akoma e mundshme për ta fituar atë ose saj.

4. Përdorimi i SERP-ve kundër vlerësimeve negative

Ngjashëm me teknikën e përmendur më lart, ndonjëherë një vend i rishikimit është i destinuar për një rrugë në rënie, dhe gjithçka që ju duket se po merrni është vlerësime negative. Edhe nëse ato janë vlerësime të vjetra dhe ju keni ndryshuar mënyrat tuaja, këto komente do të kthehen përsëri për t’ju ndjekur.

Me këtë në mendje, është mjaft e vështirë të provosh dhe t’i hollosh këto rishikime duke përdorur të mira. Pra, çfarë mund të bëni?

Përgjigja; tërhiqni fokusin tuaj në një uebfaqe tjetër.

Nëse mund të ndërtoni dhe inkurajoni njerëzit të lënë vlerësime të mira të shërbimit tuaj të azhurnuar në një faqe tjetër në internet, të ngjashme me konsideratën e mësipërme, nëse keni një uebsajt plot me komente negative dhe një plot me pozitive, kjo është akoma një pamje e ekuilibruar ndaj një të re klient dhe është shumë më mirë sesa të kesh një ngarkesë me vlerësime negative në faqen e internetit.

5. Mësoni nga gabimet tuaja

Një gjë e rëndësishme të merret në konsideratë është ajo që vlerësimet janë duke thënë në të vërtetë për biznesin tuaj. Ndoshta ka një shërbim ose veçori në faqen tuaj të internetit që e keni anashkaluar, dhe duhet të adresohet.

Mësoni nga gabimet tuajaBurimi i figurës

Ju mund të mendoni se e keni bërë biznesin tuaj të përsosur, por në fund të ditës, ju nuk jeni ai që e përdorni atë. Klientët tuaj janë, dhe nëse ata kanë diçka për të thënë, ju duhet të dëgjoni.

Kërkoni të vërtetën në përmbledhjen që ju është dhënë dhe shikoni nëse është diçka që mund të ndryshoni. Ju gjithashtu mund të shikoni përdoruesin për të parë nëse ata janë një troll në internet dhe kanë lënë shumë komente të tjera për kompani të tjera dhe nëse reagimet e tyre janë të ligjshme.

Këtu keni një listë kontrolli të gjërave që duhet të merrni parasysh gjatë monitorimit të vlerësimeve negative.

 • A ka të vërtetë në deklaratë?
 • A është panairi i rishikimit?
 • A është shqyrtuesi një klient i ligjshëm?
 • A është ky një problem i përsëritur që vihet re në rishikime?
 • A është kjo diçka që ju e keni anashkaluar?

Ndërsa bëni rrugën tuaj përmes kësaj liste kontrolli, duhet të jetë e lehtë të shihet nëse ka diçka që duhet të përmirësohet brenda biznesit tuaj.

Nëse do të ndryshoni diçka në faqen tuaj të internetit dhe përdoruesi në të vërtetë ka gjetur një problem me faqen tuaj të internetit, sigurohuni t’i njoftoni ata dhe t’i falënderoni ata që ju kanë njoftuar dhe njoftuar për situatën..

Kritika mund të jetë e vështirë për tu marrë, por ia vlen të merret pasi mund t’ju çojë në lartësi të reja të suksesit.

Klikoni për të Tweet

6. Kërkoni një heqje të rishikimit negativ

Nëse keqësohet më keq, mund të jetë me vlerë të kontaktoni kompaninë shqyrtuese për të parë nëse ata mund ta marrin vlerësimin. Sigurisht, shumica e faqeve të internetit të rishikimit janë platforma të hapura, ku përdoruesit e tyre u lejohet të flasin lirshëm për përvojën e tyre me një faqe në internet, kështu që ata mund të hezitojnë ta heqin atë.

Sidoqoftë, nëse keni një justifikim të ligjshëm, mund të bëhet një përjashtim. Shumica e platformave do të heqin përshtypjet abuzive nga trollet ose rishikimet / gënjeshtrat e vërtetë të pasakta.

Madje ka pasur raste të raportuara kur konkurrentët mund të paraqesin si klientë për të dhënë vlerësime të këqija në faqen tuaj, në mënyrë që klientët e vërtetë të kenë më shumë të ngjarë të kalojnë dhe të bëjnë blerje në faqen e tyre të internetit..

Sigurohuni që rishikimi të jetë i ligjshëm dhe nga një klient i vërtetë. Si pronar i një biznesi të vogël, me siguri do të kujtoni klientin aktual nga rishikimi. Nëse njëri nga bashkëpunëtorët tuaj merrej me klientin, pyesni ata. Nëse vërtet zbuloni se rishikimi është i rremë ose nga një konkurrent, duhet të jeni në gjendje ta raportoni atë.

përfundim

Sigurisht, marrja e një vlerësimi negativ në lidhje me biznesin tuaj do t’ju bëjë të ndjeheni të tmerrshëm, por nuk është fundi i botës. Duke ndërmarrë hapat e nevojshëm, ju mund të kundërshtoni efektet negative të një përmbledhjeje të keqe dhe t’i shndërroni ato në një gjë pozitive për biznesin tuaj. Nëse mund të merrni reagime negative në mënyrë objektive, dhe jo personalisht, do të mësoni gjithashtu diçka gjatë rrugës dhe do të zbuloni mënyra të reja për t’u përmirësuar.

Gjithmonë mbani mend që të adresoni çdo problem që mund të ketë në faqen tuaj të parë dhe më pas të merreni me vlerësimet. Përvoja e klientit duhet të vijë gjithmonë e para.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map