6 доказани начина да увеличите печалбата си като писател на свободна практика

Любопитно как печелят най-високо платените писатели? Научете как да печелите пари онлайн чрез тези 6 стратегии, които успешните писатели използват, за да развият кариерата си на свободна практика.


Правете пари пишете онлайн

Пронизителните звуци на вашата аларма ви отдалечават от спокойните сънища. Прехвърляте ръката си и натискате бутона за отлагане за трети път. С дълъг, болезнен стон разбирате, че най-накрая е време да станете. Поне е петък, успокойте се. След като днес приключи, ще имате уикенда, за да спасите здравия си разум. Това е, разбира се, докато досадата и пиятелството продължават отново в понеделник.

Някога сте мечтали да живеете според собствените си условия, наслаждавайки се на заветната свобода да бъдете „войн за лаптопи“. Но какво се случи с тези цели? Какво ви възпира да следвате номадския начин на живот на писател на свободна практика? Може би заяждащият глас в главата ви ви убеди, че писането на свободна практика никога не може да се превърне в устойчива кариера. Така че вместо това сте избрали фалшивите удобства и безопасността на корпоративна работа, решение, което ви досажда всяка сутрин, вашата аларма изгасва.

Ето какво може да ви изненада: писането на свободна практика не може да бъде само доходоносно начинание; може потенциално да ви донесе много по-голям доход от това, което някоя работа от 9 до 5 може да се надява да осигури. С фокус, постоянство и ясна стратегия на мястото, животът на изобилен писател със сигурност е осъществим. Тази статия ще ви покаже как е направено.

6 начина да спечелите повече пари като писател на свободна практика

Има много пари, за да се направи на свободна практика като писател. Независимо дали се фокусирате върху него като странична бързане или с намерението да работите на пълен работен ден, ето шест основни стратегии, които могат да ви помогнат да командвате по-високи проценти и да осигурите повече работа като професионален писател за наемане.

1. Развийте вашите умения за писане

Първата стъпка да станете добре платен писател на свободна практика започва с развитието на уменията и уменията, необходими, за да получите на клиентите си резултатите, от които се нуждаят.

Не сте сигурни върху какви умения да се съсредоточите? Започнете със страстите си. За какво вече прекарвате дните си в изследване? За какво сте експерт и лесно ли бихте могли да споделите тези знания с публика?

Много по-лесно е да станете авторитетна фигура, ако сте влюбени в това, за което пишете. Това, разбира се, ще ви помогне да създадете по-добра работа, но това е само половината от уравнението. За да постигнете отличен успех като печеливш пари, избраната от вас страст също трябва да отговаря на тези две изисквания:

 1. Вашите писмени адреси се нуждаят от пазар. Има ли празнота, която знанията и гласът ви могат да запълнят? Достатъчно ли хора изискват решения или съвети, които в момента остават неуловими?
 2. Вашето писане осигурява стойност. След като определите нужда от пазара, предлаганата от вас писменост предлага решение, за което хората са готови да платят пари?

Казано по-просто: Бъдете липсващата връзка към проблем, който е достатъчно болезнен, за да могат хората да разрешат пари за решаване.

Вземете конкретни

Никой не поразява златото като генералист – богатствата са в нишите. Решението да бъдете просто „писател“ е твърде неясна идея; вместо това помислете какъв тип писатели искате да бъдете и индустрията, в която ще работите основно.

Въпреки че определено е плюс, ако вече имате опит с писане, помислете как можете да приложите талантите си по начин, който клиентите ще разглеждат като ценна инвестиция. Красноречивата проза и впечатляващият речник може да ви направи по-добър романист, но те не означават нищо, ако не се преведат в един абсолютен: печалби.

Компаниите плащат висок долар за писатели, които могат да доведат до продажби. Например, копирайтърите, насочени към реализацията, помагат на бизнеса да преведе стойността си на потребителите по ангажиращ начин, който насърчава действията (а именно извършването на покупка). Представете си колко ценни ще изглеждате пред тези клиенти, ако сте експерт в тяхната ниша, знаете как да говорите пред тяхната аудитория и можете да пишете убедително с фино нагласени формулировки.

КЛЮЧОВО ВЗЕМАНЕ: Ако можете да се съсредоточите върху това, което обичате, в конкретна област с основен проблем, предоставяйки услуга, за която хората ще плащат пари – тогава ще имате много ползотворна кариера като писател на свободна практика.

2. Изградете своето портфолио

Едно е да говориш говоренето; друго е всъщност да вървим на разходката Преди да можете да очаквате да владеете високи скорости, първо трябва да се докажете като умел писател. Единственият сигурен начин да направите това е да оставите работата си да говори сама за себе си.

Изграждането на впечатляващо портфолио е едно от най-важните препятствия за начинаещ писател, който трябва да надмине. Макар че е малко улов 22, когато стартирате – за да получите работа, която първо трябва да сте свършили, това не означава, че не можете да намерите творчески начини от тази дупка.

Безплатни мостри

Ако се мъчите да намерите възможност, тогава може би е време да го създадете сами. Сърбеж за писане на статии за лични финанси? Не чакайте някой да ви наеме да го направи; напишете примерно парче и го публикувайте самостоятелно. Да се ​​надявате да бъдете писател на писма за продажби по заявка? Както повечето умения, само чрез практика можете да достигнете професионални нива. Напълняването на ранното ви портфолио със самостоятелно генерирана работа е чудесен начин да докажете на другите – и най-важното – на себе си – че имате котлети да пишете конкурентно.

Друг начин да придобиете практика е като предлагате услугите си на клиентите безплатно. Въпреки че не се препоръчва да работите неплатено преди първата или втората си концерт, има няколко предимства на този подход: ще спечелите опит, докато едновременно получавате експозиция, и първоначалният ви „тестов старт“ с клиент може да доведе до дългосрочно изплащане работят, ако са доволни от резултата. Просто внимавайте да не подбивате стойността си, като останете в неплатен договор по-дълго от необходимото.

Препратките & Отзиви

Последната част от портфолиото за нокаут е вашата препоръка. Рецензионните отзиви и рефералите са крайната валута; ако можете да покажете, че сте доставили стоките за други, следващата ви работа ще бъде значително по-лесна за кацане. Елегантно портфолио и дълго резюме е хубаво да има, но всички бъдещи клиенти наистина се интересуват резултати. Докажете, че можете да ги вземете и никога повече няма да ядете Рамен за вечеря.

3. Блог за гости за сайтове с висок профил

Правете пари пишете онлайн чрез блогове на гости

Блогът с гости е друг чудесен начин да придобиете експозиция, да добавите към портфолиото си и да създадете аудитория. Понякога високопрофилните сайтове, за които пишете, дори ще предложат скромна компенсация за вашето писане – макар че това обикновено може да бъде около 100 долара. Имайки предвид времето и енергията, необходими за създаването на висококачествено произведение, като същевременно се придържате към строгите редакционни указания на изданието, може да се окажете, че сте обезкуражени да печелите сериозни пари чрез гостуващи блогове.

Доста контраинтуитивно много автори правят големи печалби от публикуването на работата си в сайтове с висок профил, но въпреки това често не получават и стотинка от самите сайтове. И така, как изкарват парите си? Тези автори изневеряват ли по някакъв начин на системата? Разбира се, че не! Те печелят пари от нещо, наречено връзки.

препратки

SEO е златният прилив на модерната епоха. Класирането високо в алгоритмите на търсачките обикновено е основната цел на всеки печеливш уебсайт – и връзките са една от най-добрите топ 3 фактора Google използва за тези класации. Именно поради тази причина много фирми са по-склонни да плащат на авторите висока премия за изграждането им на обратна връзка, а не директно да им пишат публикация в блог.

Обратна връзка е, когато уебсайт сочи подходяща статия, която съществува на друг сайт. Колкото по-висок авторитет е уебсайтът, толкова по-голям тласък в SEO ще получи свързаният уебсайт. Така че, ако хиропрактикът иска да увеличи уеб трафика към уебсайта на своята практика, директната връзка към него от статия на New York Times за хиропрактиците ще бъде като подарък, изпратен от небето. Такъв случайен мач като този е може би малко фантастичен; в действителност ще са необходими известна работа и решителност както на автора, така и на бизнеса да се свържат взаимно.

За писателите намирането на подходящите фирми, които се нуждаят от връзки, може да бъде отнемащ време процес, често включващ дни на директна информация и студени имейли. Въпреки че това е един подход, който трябва да се възприеме, има и много по-опростен метод за авторите да се свързват със съответните уебсайтове, които се нуждаят от връзки – и се случва да се възползват еднакво и двете страни.

Авторите на свободна практика, способни да предоставят статии за гости на качествени уебсайтове, могат да използват уменията си за писане за изграждане на връзки за бизнеса, в някои случаи, печелейки до $ 1000 за изграждане на един линк.

Кликнете, за да щракнете

Използване на работна платформа за изграждане на връзки като Линк състояние позволява на авторите на ниши блогове да се свързват и да печелят страхотно заплащане от съответните фирми, които активно търсят връзки към своя сайт. Например, можете да спечелите от $ 200 до $ 1000 за изграждането на една връзка. Уловката е, че трябва да придобиете свои собствени възможности за блогове за гости на качествени уебсайтове. Въпреки това, след като натрупате множество договорености като тази за връзки, които обикновено така или иначе включвате в статията си, лесно ще видите как продажбата на връзки може да бъде изключително доходоносен процес за авторите на свободна практика! Красотата на този ангажимент е, че бизнесът ще получи ценен SEO тласък и ще спечелите фантастични приходи – плюс възможността да изградите портфолиото си и по-нататък да утвърдите авторитета си на писател. Това не е мозък!

4. Създайте свой собствен уебсайт или блог

Разбира се, няма смисъл да разполагате с портфолио, ако не съществува някъде! Наличието на собствен уебсайт е основен бизнес инструмент за всеки фрийлансър, най-вече писатели. Това е нещо повече от вашата телефонна карта; тя е платформа за вашите мисли, глас и творчество, за да обслужвате глобална аудитория.

Дори и да ви липсват технически умения, използването на самостоятелен подход към вашия уебсайт за щастие е доста прост процес в наши дни. Създателите на уебсайтове са безценен инструмент за бързо създаване на уебсайт; ако имате нужда от помощ при вземането на решение кой е най-подходящ за вас, прочетете нашата статия тук.

Просто казано, наличието на собствен уебсайт е безценна част от вашия онлайн бизнес. Без един, установяването на доверието ви или улесняване на бъдещите клиенти да ви намерят, ще бъдете до невъзможно. Въпреки това, само защото имате уебсайт, това не означава, че той ще носи гарантиран доход, което ни отвежда към следващата ни тема:

5. Осигурете приходи от уебсайта си

Сега, когато сте създали уебсайта си, не подценявайте потенциала му за печелене на пари като цяло бизнес сам по себе си. Изграждането на популярен блог с ниши с изключителни статии наистина е само половината от битката; следващата ви стъпка в създаването на печеливш уебсайт е да разберете какво можете да продадете чрез него.

Партньорски маркетинг

Партньорският маркетинг по същество запознава вашите читатели с даден продукт или услуга, използвайки вашите подаръци като писател, за да го изградите като нещо неустоимо и след това да спечелите печалба, след като вашите читатели действително го купят. Има много партньорски програми навън – най-популярната от тях Амазонка– и потенциалът да спечелите добри пари от практиката е практически неограничен.

Очевидно е, че колкото повече трафик вашият уебсайт задвижва ежедневно, толкова по-големи потенциални знаци за долар ще видите. Такава висока трафик на трафика, разбира се, ще ви отнеме време, но най-важното за вас да се концентрирате върху момента е да предоставите на аудиторията си честна и ценна помощ.

Само натискайте продуктите, в които наистина вярвате и в идеалния случай сами сте ги използвали. Първо преценете дали продуктът наистина служи на вашата ниша и предоставя нещо ценно. Ако цялото нещо се почувства дори и най-малко принудено, публиката ви ще го издуши и веднага ще го изключи. Следователно, партньорските връзки, които органично се обвързват или поддържат вашата собствена услуга, обикновено представляват най-големия шанс за излитане.

За да започнете с партньорския маркетинг, помислете за продукт, който ви е страстен, и след това стартирайте търсене в Google, за да видите дали този продукт предлага партньорска програма или дали е част от партньорска мрежа. Когато намерите добър мач, направете малко проучване, за да видите как работят комисионите му. След като станете филиал, използвайте силите си като убедителен писател, за да представите продукта на аудиторията си по завладяващ, разговорен начин.

ПРО СЪВЕТ: Не забравяйте, че хората винаги са след резултатите от трансформирано състояние. Ако можете да нарисувате в главите си жива картина колко прекрасен ще бъде животът им след получаване на определен продукт или услуга, след това с нетърпение ще разделят парите, за да превърнат това преобразувано състояние в реалност.

Дигитални продукти

Ако се добрате да продавате продукти на други хора, представете си колко пари бихте могли да спечелите, като продадете свои собствени!

Електронните книги, онлайн курсове, и други ресурси за изтегляне може да спечели умелия писател на свободна практика някакъв много тежък пасивен доход, като индустрията за електронно обучение е на път да надхвърли 300 милиарда долара. Така че трябва просто да хвърлите всичко заедно и да го хвърлите на уебсайта си, надявайки се на най-доброто? Или има система, която можете да следвате, която ще ви помогне да постигнете по-добри резултати? Въпреки че не е точна наука, след няколко години на тежки предприемачески изследвания открих, че наистина има оптимална последователност от действия, които водят до по-добри реализации. Тази последователност е следната:

Създайте електронна книга

Тук не е задължително да се опитвате да станете най-продавания автор на книгата Kindle. Мислете за това като по-скоро за разширена статия в блога – максимум 10 000 думи -, която намалява един тема в лесно смилаемо съдържание, което осигурява стойност. Изберете тема, на която можете да предложите уникална и експертна гледна точка, и след това да научите нещо полезно за вашата аудитория, което да се приведе в съответствие с вашата ниша услуга.

Целта не е да печелите пари от продажбата на тази електронна книга; вместо това е да придобиете експозиция и да изградите следното. Искате поглед върху наградата – затова я предлагайте безплатно и насочвайте връзки към нейната страница за изтегляне във всички уебсайтове и платформи за социални медии. Причината да го раздадете за нищо не е свързана със следващата стъпка:

Създайте списък с имейли

За да може някой да изтегли вашата електронна книга, трябва да предостави своя имейл адрес. Защо? Събирането на имейли е едно от най-мощните действия, които бизнесът може да предприеме, особено за писателите.

Това е вашата възможност да говорите директно с публиката си и да изградите връзка. Проучванията показват, че електронната поща е почти два пъти по-ефективен като публикации в социалните медии за придобиване и задържане на шофьори. Имейлът е платформа, на която хората обръщат редовно внимание, така че ще искате да съставите списъка си с абонати възможно най-рано във вашия бизнес. Когато дойде време да пуснат на пазара нов продукт или услуга в мрежата, вашите надеждни абонати по електронна поща несъмнено ще отчитат по-голямата част от продажбите си.

Предоставяйте стойност на абонатите си

Хората, които остават в списъка ви с имейли, са истински почитатели на това, което трябва да кажете, така че не се страхувайте да им говорите редовно. Предоставянето на последователни съвети и знания преминава дълъг път към установяване на доверие и достоверност. По малко всеки ден и скоро ще имате легион от супер фенове.

Не всеки имейл трябва да е стъпка на продажбите или стимул за инвестиране във вашите услуги. Ако съобщението ви идва от истинско място на помощ, вашата аудитория ще разпознае и оцени настроенията. Тук наистина става въпрос за засаждане на семена. След като се грижите и се грижите за младите си разсад, в крайна сметка ще дойде време за прибиране на реколтата.

Направете им вашия онлайн курс

Сега ухажването има своето изплащане. Време е да разгърнете големите артикули за билети: онлайн курсове, които могат да продават за 4 или дори 5 фигури поп.

За най-отдадените читатели, които поглъщат всеки съвет, който сте споделили до този момент, мнозина ще бъдат нетърпеливи и готови да платят високи долари, за да продължат обучението си с някой, на когото имат доверие.

Данните за създаването на успешен онлайн курс са извън обхвата на тази статия, но засега имайте това предвид: цената, която хората ще плащат за курс, е в пряка връзка с стойност тя им осигурява, а не непременно производствените стойности. Първият ви онлайн курс не трябва да е перфектен. Освен това не е нужно да сте най-големият копирайтър на целева страница в света; Важното е само, че можете да научите някого да създава своя собствена успешна целева страница и той с радост ще плаща най-високия долар за резултатите.

Какво ще кажете за рекламите?

И накрая, трябва да поговорим накратко за разчитането на приходи от реклама като жизнеспособен начин да спечелите повече пари от вашия уебсайт. Докато Може да съм предубеден в моето неудоволствие от рекламите като заместител на смисленото съдържание, фактът е, че потребителите стават все по-раздразнени от позорната тактика на лоша реклама.

Въпреки че банерните реклами също могат да бъдат невидими, има още по-убедителна причина, поради която те вероятно не си заслужават времето: просто няма да спечелите достатъчно пари, за да имат значение. Освен ако не удряте стотици хиляди гледания на ден, реално ще се нахвърляте на части от долар от приходи от реклама. В сравнение с това, което може да бъде постигнато чрез неща като партньорски маркетинг, просто направете услугата на света и изкопайте рекламите.

6. Намерете задания за писане на Freelancing платформи

Някои професионални писатели могат да се надсмиват над идеята да преминат през платформа за фрийланс за качествена работа. Техният аргумент е, че повечето клиенти там са ловци на сделки, които търсят само най-ниската оферта – и в едно отношение техните предположения са за съжаление правилни. Въпреки това, всеки писател на свободна практика, който се надява да увеличи приходите си, трябва да обмисли начините, по които могат да печелят добри пари от тези платформи, след като разберат как да използват системата в своя полза.

Нека разгледаме най-популярната платформа там, Upwork. Дали по-голямата част от работните места търсят дъното на цените на барела? Да. Може ли да е обезкуражаващо да търсите работа за писане, когато виждате само клиенти, които искат злато, но все пак са готови да плащат само за мръсотия? Вие залагате. Така че защо дори разглеждате Upwork като жизнеспособно начинание за печелене на пари? Тъй като дебнеш в сенките, има малък процент достойни клиенти, които са готови да ти платят почасовата ставка на мечтите си. За да придобиете тези ценни клиенти, трябва да ги примамвате като пчели към мед.

Въпреки че аз лично не отделям много време за Upwork, въпреки това съм спечелил солиден 5-цифрен доход от клиенти в платформата. Интересното е, че по-малко от 10% от тези пари са дошли от работни места, за които директно съм кандидатствал; по-скоро е от клиенти, които вместо това ме потърсиха. Вярвате или не, много първокласни клиенти търсят активно кандидати, които са подходящи за техните нужди, или ще платят Upwork такса, за да намерят тези фрийлансъри за тях. И така, как да гарантирате, че се показвате в търсенето им? Всичко е във вашия профил.

Удивен съм от много профили на писателите, които виждам в Upwork. Тези фрийлансъри продължават личните си пътувания, за да станат писатели или защо обичат да пишат толкова много, че често забравят да говорят за най-важното: клиента. Отново не забравяйте, че нещата, които клиентите най-много се грижат, са резултатите. Когато бъдещият клиент чете вашия профил, той трябва незабавно и ясно да разбере как можете да обслужвате техните нужди и как резултатите, които ще ги получите, ще създадат силно желано трансформирано състояние.

Изработката на перфектния профил води до много от същите стратегии, които разгледахме по-горе. Ето как можете да ги приложите, за да привлечете страхотни клиенти в Upwork:

 • Генералистите са тези, които се забиват в нископлатените концерти. За да ударите правилния нерв с мечтания клиент, трябва да стесните услугата си до конкретна оферта в нишово поле.
 • Разделът „Умения“ трябва да изброява важни ключови думи, които съчетават вашата страст с нуждите на пазара, които хората са готови да платят.
 • Използвайте заглавието си, за да обещаете резултати. Не губете това място за обобщаваща длъжност; кажете на клиентите какво точно можете да направите за тях в строго изразено, активно изречение.

И накрая, да подчертая отново, че наистина е възможно да печелите добри пари от сайтове за офериране като Upwork. Не ставайте плячка на мисленето на оскъдицата, което порази много от фрийлансърите там. Задайте високите си тарифи и не се страхувайте да се придържате към тях. Работата за жилав клиент може да се отрази отрицателно повече от вашите доходи; това може да вдъхне гордостта, която имате за вашите таланти, която никога не е добро място за един писател.

заключение

Който вярва, че писането на свободна практика не може да плаща сметките, просто не е обърнал внимание на последните промени в индустрията. Възможността да спечелите не само адекватен доход, но и богатството никога не е била толкова достъпна за решителния писател. Независимо дали искате да потопите пръстите на краката си в света на фрийланс, или сте готови да се потопите и да напуснете ежедневната си работа, надяваме се, че тази статия ви дава яснота и увереност да поемете контрола над писателската си кариера и да се стремите към големи печалба.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map