5 Testmetoder for at forbedre dit websteds brugeroplevelse

Lær hvordan du opretter og bruger enkle test af brugervenlighed & brugeroplevelse (UX) for at sikre, at dine brugere forstår dit produkt og konverterer til kunder.

Brugeroplevelsestestningsteknikker

Du har et fantastisk produkt. Din indkøbskurv er konfigureret. Webstedet er smukt designet og visuelt tiltalende. Alle, du spørger, siger det. Du har købt reklame. Du har ansat en SEO-specialist, og dit websted får trafik. Din statistik viser masser af besøg, men der er et problem:

Ingen køber noget. Besøgende kommer ikke længere end destinationssiden.

Så hvad er der galt? Du ved, at du har et fantastisk produkt. Du ved, det er en god aftale. Du brugte al denne tid, energi og penge på at få det i gang. Hvad gør du nu?

Ideelt set er du ikke kommet så langt uden at opdage dette problem, men hvis du har det, skal du muligvis genoverveje den måde, du har arrangeret dit indhold på. Det kan være, at folk enten har frustrationer ved at bruge dit websted, eller værre, at de overhovedet ikke kan finde vej. Endnu værre (og jeg håber, at dette ikke er dit problem), folk kan ikke finde ud af, hvad dit produkt er.

Du vil blive overrasket over, hvor mange steder der har disse problemer. Heldigvis findes der løsninger.

HURTIG FAKT: Forbedring af dit websteds brugeroplevelse (UX) er vigtigt for at forbedre salg og konverteringer!

Anvendelighed

Du skal tænke over anvendelighed af dit websted, eller mere klart, om folk finder ud af, hvordan de gør, hvad det er, de ønsker at gøre, eller, endnu vigtigere, hvad du ønsker dem at gøre. Et websted kan bruges, hvis folk kan finde ud af, hvordan de kan finde de oplysninger, de har brug for uden problemer. De forstår det intuitivt uden at skulle jage rundt. Da de fleste mennesker har meget korte opmærksomhedsspændinger online, er dette afgørende for ethvert websted.

Brugeroplevelse (UX)

Er dine kunder engagerede nok på dit websted til at pleje?

Hvordan er deres oplevelse? Er det frustrerende? Det er ikke en god ting. Du kunne have et fantastisk produkt. Hvis det er et produkt, som de har brug for og ønsker og ikke kan få andre steder, er dette muligvis ikke så vigtigt, men som du sikkert allerede ved, er det sjældent tilfældet. En anden sælger den samme ting eller til en bedre pris. For at være konkurrencedygtig skal du tilbyde noget, som andre ikke gør.

En almindelig misforståelse er, at brugervenlighed og brugeroplevelse er den samme ting. Selvom der er en hel del overlapning mellem disse to områder, er de ikke synonyme. Et websted kan være brugbart, men mangler en stærk UX. Brugervenlighed er en del af UX, men ikke eksklusiv. Dette demonstreres bedst med et par eksempler.

Eksempel 1: Craigslist

Craiglist er et eksempel på brugervenlighedCraigslist.org er et godt eksempel på brugervenlighed.

Craigslist er et eksempel på et websted, der strider helt mod det, som mange eksperter siger. Det har næsten intet grafisk indhold. Der er ingen prangende præsentation. Det er næsten udelukkende skrevet i HTML 1.0.

Alligevel er det på en eller anden måde et af de mest populære steder på internettet. Er det indholdet? Jo, det har den største liste over klassificerede annoncer på internettet. Men hvordan fik det dette indhold? Alt dette indsendes af brugere. Så hvorfor fungerer det? Fordi det er brugbar. Folk ved nøjagtigt, hvad de skal gøre, når de kommer dertil. Det ligner nøjagtigt noget, de allerede forstår. Der er ingen forvirring omkring, hvad der er der, og hvordan man finder det. Det er et klassisk eksempel på anvendelighed.

Nu fungerer dette for de fleste e-handelswebsteder? Sikkert ikke. Craigslist skelner ikke mellem forskellige produkter; de er alle de samme. Der er ikke noget pres på at købe, der er ingen grund til, at folk faktisk skal købe et specifikt produkt.

Lad os nu se på et andet eksempel.

Eksempel 2: Amazon

Amazon er et klassisk eksempel på et websted, der nærmer sig anvendelighed og UX på samme tid. Amazon ligner Craigslist, da det er en markedsplads for et stort antal varer. Der er en stor forskel; det er den kendsgerning, at stort set alle ting på webstedet har noget, der får kunderne til at købe en vare, og i mange tilfælde mere end én. De oplevelser, der gives brugeren, tilskynder folk til at blive på webstedet. Her er nogle eksempler:

Amazon brugeroplevelse eksempel”Kunder, der har købt denne vare også købt”, opfordrer folk til at købe andre varer og er et eksempel på brugeroplevelse.
Amazon er et eksempel på brugeroplevelse“Kundeanmeldelser” giver ærlig feedback på emner. Ærlighed fører til tillid, hvilket kan føre til loyalitet.

Nu tænker du sandsynligvis noget i retning af ”Dette er enorme websteder. Hvordan kan jeg muligvis konkurrere med disse? ”.

Det kan godt være, det vigtigste er imidlertid ikke at konkurrere direkte med store websteder, men at bruge nogle af koncepterne til at forbedre dit indhold og tilskynde folk til at købe dit produkt.

VIDSTE DU? 88% af onlineforbrugerne er mindre tilbøjelige til at vende tilbage til et websted efter en dårlig brugeroplevelse.

Forbedring af dit websteds anvendelighed / UX

Den allerførste ting er at sikre sig, at brugerne ikke har en negativ oplevelse. Et dårligt anvendeligt websted vil fjerne folk væk, reducere dine chancer for at formidle dine oplysninger eller sælge dit produkt kraftigt.

Alle nedenstående metoder har fordele og ulemper, men brugt sammen kan du få nogle ekstremt værdifulde feedback, så du bedst kan præsentere dit websted.

Stol på dig selv

Først og fremmest er din egen mening vigtig. Bortset fra det åbenlyse faktum, at du vil sælge dit produkt, kan du prøve at tænke på andre websteder, du har brugt. Start med disse spørgsmål:

Q: Er der noget, du kan lide?

Vær opmærksom på ting om websteder, du har besøgt, ud over deres indhold, der får dig til at ønske at vende tilbage

Spørgsmål: Er der noget, du absolut hader? Vær helt sikker på, at du ikke gør det!

F.eks. Fryser din browser op på grund af en stor mængde JavaScript, der kører på din side? Hvad med Flash? Det kræver en masse hukommelse, og flere og flere deaktiverer det. Selv hvis dit indhold er fantastisk, hvis det enten forårsager frustration, er det værre end nytteløst. Det vil fjerne folk væk.

En almindelig fejltagelse, jeg ser meget, er, at websteder tillader annoncører på deres websted at inkludere en masse af disse negative funktioner. Der er et gammelt ordsprog, der kan tages fra radioreklame.  Book ikke annoncer, der får brugerne til at skifte station.  Du kan godt lide de annonceindtægter, de bringer, men hvis det ikke er andet end klik-agn og fryser brugerens browser? Der er en god chance for at de forlader og aldrig vender tilbage.

frustreret bruger

Stol ikke på dig selv

Nogle gange kommer vi for tæt på vores indhold og / eller vores webstedsdesign til at være i stand til at være objektiv. Dette bliver værre med den mængde indsats / penge, der er brugt på det. Af denne grund skal du udføre nogle test.

Brugervenlighed / UX-testteknikker, du kan bruge

Her er et par eksempler, der kan gøres uden for stor indsats. Du vil have det bedre, hvis du gør dette tidligere i din udviklingsproces, men det er også en god ide at besøge dem lige før dit websteds lancering, og også efter det er lanceret. (Hej, der er altid plads til forbedringer, ikke?)

1. Test af gangen

Den nemmeste, men alligevel ekstremt værdifulde slags test, du kan gøre, er blot at gribe en du kender, en ven eller et familiemedlem og anmode om deres mening. Du kan opleve, at de giver dig værdifulde oplysninger, som du ikke havde overvejet. Det er let at blive frustreret over for meget råd, du får fra denne gruppe, men det er absolut værd at være opmærksom på.

Fordele: Det er let og tager meget lidt tid

Ulemper: Du får enten a) uærlige svar, eller b) overdrevent personlige svar

2. Fokusgruppe

Dette er i det væsentlige det samme som gangtest, men med en gruppe andre ud over dem, der ligger tæt på dig. Der er flere aktiviteter, der kan være værdifulde med disse grupper. Bare rolig, hvis du ikke har mange mennesker tilgængelige. Bevis viser, at niveauet af nytten af ​​indsigt for mere end et par mennesker begynder at være drop off efter cirka 4 eller 5 personer.   Samme regel gælder for alle de nedenfor beskrevne metoder.

Én ting er imidlertid klar: Testning af kun en person er bedre end at teste ingen.

3. Kortsortering

Dette er en nyttig metode, hvis du har et mere komplekst websted med en stor mængde information, og du ønsker at strukturere informationen på en måde, der er intuitiv for brugerne.

Brugere får en stak indekskort, der er markeret med hver side, der vises på dit websted. De bliver derefter bedt om at sortere disse i stakke, der giver mest mulig mening for dem. De har tilladelse til at identificere, hvilket kort der er navnet på kataloget, eller de kan bruge et tomt kort til at oprette et nyt emneområde, eller endda et nyt element, som de ønsker at finde på dit websted. *

Kort sortering

Fordele: Denne tilgang giver en masse indsigt i, hvordan folk organiserer information, og hvor de vil se efter svar

Ulemper: Kontrollerede miljøer stemmer muligvis ikke med den virkelige verden. Dette kan heller ikke oversættes til faktiske resultater.

* Dette er en af ​​de mest værdifulde metoder, jeg har brugt i fortiden. Ikke kun opdagede jeg, at jeg organiserede indhold anderledes end den måde, de fleste gjorde, jeg identificerede adskillige stykker indhold, der skulle oprettes for at øge brugbarheden / UX på webstedet.

4. Observation

Få brugere til at udføre en række opgaver, mens de får et sæt instruktioner og registrere deres svar. Der er metoder til at udføre øjesporing i professionelle laboratorier, der kan se nøjagtigt, hvor folk ser på en side fra et maskeret observationsrum, som kan give værdifuld indsigt, men der er billigere måder at få nyttige resultater på.

Da det kan være vanskeligt at få adgang til et observationsrum, kan du udføre testen, mens du ser emnet over deres skulder, men beviser viser, at folk undertiden kan blive nervøs, hvilket vil påvirke deres opførsel, og derfor kan resultaterne være unøjagtige. En bedre måde involverer at bruge en computer med en separat skærm vendt mod den anden vej. På denne måde kan du i det mindste observere brugerens musbevægelser og få værdifuld indsigt.

Brugerobservationstestmodel

Fordele: Denne tilgang giver en masse indsigt i, hvordan folk bevæger sig gennem et websted. Du kan også observere, hvad der måske irriterer folk

Ulemper: Kontrollerede miljøer stemmer muligvis ikke med den virkelige verden. Uanset opsætning kan brugere være opmærksomme på, at de bliver “testet” og kan ændre deres svar i overensstemmelse hermed

5. A / B-test

A / B-test forekommer ofte på allerede lancerede e-handelswebsteder. Dette involverer oprettelse af to separate steder med det samme produkt, men organiseret forskelligt og måling af forskellen i resultater / salg mellem de to. Denne tilgang bruges også ofte til marketing.

Fordele: Dette kan være ekstremt værdifuldt og give dig faktiske resultater om, hvad der fungerer i den “virkelige verden.” Du ved, hvilken metode der rent faktisk genererer salg, og kan skifte til et af de andre websteder, afhængigt af hvilken der fungerer bedst.

Ulemper: Du tester muligvis den forkerte ting, eller forskelle i resultaterne kan være resultatet af noget helt andet. Du har måske designet to steder med så mange forskellige stykker, at kun en af ​​disse stykker havde effekt, men det er uklart, hvilket stykke det er. Du kan nedbryde det og identificere individuelle stykker, men det kan være noget dyrt. Du skal bygge to eller flere fulde websteder. En måde at modvirke dette er kun at foretage A / B-test, når du har brugt en kombination af ovenstående metoder.

Konklusion

Samlet set skal simpelthen handlingen med at overveje anvendelighed og brugeroplevelse og bruge mindst en eller to af disse metoder som en del af udviklingsprocessen på dit eCommerce-sted have en positiv effekt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me