5 стъпки, за да ви помогнем да започнете работа с Blogging

Ръководство за начинаещи, очертаващо 5 прости стъпки за разработване на успешен блог за вашия бизнес. Научете къде, кой и как да започнете да публикувате вашето съдържание.


Започнете с блоговете

Блогът за вашия бизнес е чудесен начин да донесете нов растеж, заедно с много други ползи. Блогът обаче не е лесна задача и ще изисква голяма отдаденост. Ето няколко основни стъпки, които ще ви помогнат да започнете.

Стъпка 1: Определете къде да хоствате съдържанието си

Първата стъпка е да решите къде трябва да отидете вашият блог. Твоят уебсайт? Вашата страница във Facebook? На отделна платформа като WordPress.com? Тук нещата могат да се объркат … но не се страхувайте. Всъщност е по-лесно, отколкото изглежда.

Винаги се стремете да поставите своя блог на вашия уебсайт

Ако имате уебсайт, винаги добавете блога си там. Очевидно е, че искате вашето съдържание да бъде видяно от колкото се може повече хора. Ако продавате продукти или генерирате оферти за продажби на вашия уебсайт, което най-вероятно ще направите, тогава ще искате да насочите трафика на блога си и към вашия уебсайт. Обикновено добавянето на блог към съществуващия ви уебсайт е лесно. Ако използвате система за управление на съдържанието като Joomla или WordPress, добавянето на блог секция отнема няколко кликвания.

Алтернативни опции

Ако нямате уебсайт, ще трябва да хоствате блога си другаде. Ето най-често срещаните алтернативи:

 • Страници в социалните медии: тези платформи могат да бъдат чудесно място за публикуване на вашето съдържание. Има вградена аудитория и те не се нуждаят от технически възможности. Трябва обаче да спазвате техните правила относно съдържанието и формата. И когато вашето съдържание е харесвано и / или споделено, то е ограничено само до потребителите на тази платформа. И накрая, обикновено предавате правата върху съдържанието си. За някои фирми това може да представлява сериозен проблем.
 • Специализирани блог платформи: за тези, които нямат уебсайт и може би няма активни социални медии, услуги като Typepad или Tumblr предоставят прост, безплатен инструмент за блогове, без главоболието от създаването на пълен уебсайт. Това е чудесен вариант за простота, но не приемайте, че „ако го изградите, те ще дойдат“. Ще трябва да помислите как да генерирате „очни топки“ за съдържанието си.
 • Електронна поща: ако имате голям имейл списък, може би искате да се съсредоточите върху това като самостоятелен канал за вашия блог (известен още като имейл бюлетин). Има добри, пълнофункционални услуги като iContact и Benchmark, които могат да обслужват всичките ви нужди.

БЪРЗ СЪВЕТ: В крайна сметка искате читателите на блога ви да станат клиенти. Уверете се, че има безпроблемен път от мястото, където те четат съдържанието ви, до мястото, където могат да купят вашия продукт!

Стъпка 2: Направете първата публикация сами

Дори и да не сте писател, все пак трябва сами да напишете първия запис в блога. Това изисква да помислите какво да кажете (съдържание) и как да го кажете (тон & глас). Това е критично, дори ако наемете писател за следващи записи. Вие сте експертът по темата. Вашата гледна точка е уникална и вие сте уникално полезни за вашите клиенти. Без значение кой пише блога ви, той трябва да бъде информиран от вашата експертиза.

След като направите това, ще бъдете по-добре оборудвани да решите следното:

 • Дали да го напишете сами или да наемете писател
 • Как да изберем подходящи теми, които представляват интерес за читателите
 • Оптимална дължина на публикацията
 • Инвестиране на време и пари, необходими за оптимален резултат

БЪРЗ СЪВЕТ: Пишете за клиенти, а не за себе си. Пишете за индустрията, в която се намира вашият бизнес & не е твоя работа. Не продавайте, а създайте нещо полезно. За да започнете, запитайте се „От какво се нуждаят или искат да знаят моите клиенти, преди да правят бизнес с мен?“

Стъпка 3: Изпратете вашето съдържание

Кой ще произвежда съдържанието? Това е важен призив. Лошото съдържание се отразява зле на вашия бизнес и може да бъде по-лошо, отколкото без съдържание. Ето някои от вашите възможности:

 • Направи си сам (направи го сам): Това е най-простият вариант с най-ниска цена. Обърнете внимание обаче колко време ви отне да напишете първата си публикация в блога. Въпреки че е безплатно, времето ви идва на цена … или възможната цена на нещата, които иначе бихте могли да правите, или реалната цена на времето на служителите, за да запълнете загубеното си време. Освен това, ако някой друг пише по-бързо, без да влошава качеството, методът „Направи си сам“ може да не е най-добрият избор. Освен това честната самокритика е рядка черта. Получавайте обективна, неподправена обратна връзка от приятели и клиенти.
 • Вашите служители: Много собственици на фирми намират за полезно да регистрират служителите си в блог. Предимството е, че служителите вече са на ведомостта и те са специалисти по темата. Недостатъкът е, че сте наели служителите си за техните умения … и писането може да не е сред тях. Ако имате много служители, експериментирайте, за да намерите такива с таланта и мотивацията.
 • Автори на блогове / агенции по договор: Това е може би най-добрият ви вариант за висококачествено съдържание, но вероятно и най-скъпият. Уверете се, че сте прегледали предишната им работа. Има много добри ресурси, но също така и някои „магазини за пот“, които разглеждат съдържанието като чиста стока, благоприятствайки ниската цена и бързия обрат над качеството. Потърсете агенции, които имат старши служители с редакторски опит и нисък оборот сред писателския си персонал.

БЪРЗ СЪВЕТ: Помнете старата поговорка „Има бързо, има добро и има евтино. Изберете всякакви две. Поставете премия за качество и постигнете баланс между навременността и разходите.

Стъпка 4: Направете план за синдикация

Не ограничавайте видимостта на вашия блог до сайта, където е хостван. Неговото просто и лесно да “синдикира” съдържанието на вашия блог в различни търговски обекти. Ако вашият блог е на вашия уебсайт, вероятно ще искате вашето съдържание да бъде публикувано на места като:

 • Акаунти в социалните медии: след като публикувате блог, в повечето случаи просто трябва да поставите URL адреса на страницата си в социалните медии и той автоматично ще покаже заглавието, изображението и първите няколко реда на вашия блог..
 • Изпращайте електронни бюлетини: можете да изпратите връзка към вашата HTML страница или дори самата страница, вградена в имейл.

Има и начини за автоматизиране на процеса. Много социални медийни услуги предлагат интеграция, която ви позволява автоматично да публикувате съдържание от една платформа в друга. Така че го публикувате веднъж и той се показва на няколко места. Можете дори да обърнете модела и автоматично да се показва вашата емисия от социални медии на вашия уебсайт.

Някои услуги, като буфер и Hootsuite, действа като централно табло за синдикация, където можете да публикувате съдържание на едно място и да контролирате точно къде и кога то ще бъде публикувано.

Буферът може да планира да публикува вашето съдържание

Пермутациите са безкрайни, но вашият ръководен принцип трябва да бъде максимално увеличаване на броя на очните ябълки, удрящи вашето съдържание (и идващи на вашия сайт) по всякакъв възможен начин.

БЪРЗ СЪВЕТ: Не можете да имате твърде голяма аудитория. Винаги внимавайте за нови места, за да публикувате съдържанието си.

Стъпка 5: Изграждане за успех

След като имате източник и план за дистрибуция, трябва да вземете предвид няколко основни практики, които ще увеличат максимално шансовете ви за успех.

Доброто съдържание ще привлече публика. Част от вашата мисия е да поддържате интересна и ангажирана публиката. Ето няколко съвета, за да гарантирате, че аудиторията ви се разраства, а не намалява.

 • Направете (и се придържайте към) график. Ако блогвате успешно, значи изграждате аудитория. Това може да създаде очакване, че ще продължите със същата честота. Неспазването на очакванията може да отчужди аудиторията ви. И нищо не казва, че „на този бизнес не може да се вярва“, като блог, в който последният запис е на две години. Бъдете готови да се отнасяте към блога си както към малък вестник. Мислете като издател. Създайте ритъм и бъдете последователни.
 • Уверете се, че е мобилен за мобилни устройства. Повечето платформи за уебсайтове имат вграден отзивчив дизайн, така че всичко, което публикувате, ще се адаптира към мобилните. Но ако това не стане, ще платите голяма цена за загубена доверие и трафик.
 • Използвайте изображение за всяка публикация. Блогът ви често ще се показва в емисии с новини с много други части. Провокативното изображение може да бъде ключът за получаване на кликване спрямо игнорирано.
 • Направете съдържанието си споделяно. Ако някой харесва вашето съдържание и иска да го сподели, трябва да е просто и очевидно как да го направите с едно щракване. Ако не, това ще осуети публиката ви и може да пропуснете по-нататъшното излагане, което споделянето създава. За щастие има услуги като AddThis и SumoMe, които предоставят инструменти за добавяне на бутони за споделяне към вашия сайт. Много имейл услуги също имат тази функция и за щастие всички платформи за социални медии имат тази „вградена“, въпреки че всяка платформа има тенденция да ограничава споделянето само на други лица на същата платформа.Направете съдържанието си споделяно
 • Присъединете се към разговора. Прочетете коментарите и ангажирайте с коментиращите. Можете да адресирате всички проблеми и да задълбочите връзката с най-ангажираните си читатели. Освен това ви дава отличен усет как се приемат вашите теми и е чудесен фураж за бъдещите идеи за блогове.

И накрая, не забравяйте поговорката „Не можете да управлявате това, което не можете да измервате“. В идеалния случай, вашият блог ще привлече вниманието към вашия бизнес. Но това е инвестиция на време и / или пари, така че трябва да разберете възвръщаемостта. Ето няколко прости начина за измерване на въздействието:

 • Трафик на уебсайт: Настройте анализа на вашия блог, така че да можете да обърнете внимание на трафика. Обърнете внимание кои публикации рисуват добре и кои не. Данните от „Референтен сайт“ трябва също да ви покажат как функционират вашите социални медийни платформи.
 • Персонализирани целеви страници: Ако генерирате потенциални клиенти или продажби от трафика на блога си, може да искате да направите персонализирана целева страница, която да улови този трафик. Например, ако имате формуляр на вашия сайт за запитвания за продажби, направете отделна страница и формуляр за страницата или блоговете на вашия блог. Когато четец на блог попадна на страницата и попълни формата, ще разберете откъде е дошъл. С услуги като Optimizely и Instapage, можете да направите това лесно. Също така помислете за наличието на персонализиран телефонен номер за проследяване на обаждания, генерирани от вашия блог. По този начин ще можете да измервате действителното въздействие на вашия блог.

Това са основите. Надяваме се, че ние покрихме достатъчно основание, за да бъдем полезни за вашия бизнес. Моля, скочете с коментарите и въпросите си. Честит блог!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me