5 прости стъпки за изграждане на невероятен уебсайт за актьори

Как да си направите собствен уебсайт, за да стимулирате актьорската си кариера & впечатли режисьорите на кастинга. Научете се да правите сами с безплатни шаблони на уебсайтове за актьори & примери.


Как да си направим уебсайт за актьор

Като актьор е от първостепенно значение да направите страхотно първо впечатление както офлайн, така и онлайн. Ако се отнасяте сериозно към актьорската си кариера, ще ви е необходим уебсайт, за да покажете работата си. И агентите, и режисьорите на кастинг разглеждат и споделят уебсайтове на актьори и това е мощна платформа, която можете да използвате, за да помогнете да оформите репутацията и бъдещето си. В тази статия ще ви покажем как можете сами да направите невероятен уебсайт за актьори, без кодиране или технически ноу-хау!

Могат ли актьорите да направят собствен уебсайт? да!

Наемането на професионален уеб дизайнер често пъти не е спорно за много актьори, които тепърва започват, тъй като това може да бъде много скъп и ненужен маршрут. Персонализираният уебсайт може да струва над 2000 долара, където, както можете сами да си направите безплатно (използвайки създател на уебсайт, до който ще стигна след малко)!

Вероятно бихте могли да намерите уеб дизайнер на свободна практика, който е готов да направи един за по-малко, но защо да не опитате да си направите сами и да спестите тези пари за още няколко класове по актьорско майсторство ?! Много амбициозни актьори правят грешката, като приемат, че не могат сами да си създадат или да бъдат подложени на натиск да наемат уеб дизайнер, който техният агент или действащ треньор препоръчва. Изработката на уебсайт за професионален актьор обаче е по-лесна и по-бърза, отколкото си мислите.

БЪРЗ СЪВЕТ: Да направите професионален уебсайт за вашата актьорска кариера е нещо, което можете да направите сами! Избягвайте да бъдете измамени да плащате на вашия агент или действащ треньор хиляди долари за обикновен уебсайт пакет!

Създаване на собствен уебсайт за актьор, който да съответства на вашия стил

Най-добрият начин актьорът да направи свой собствен уебсайт е да използва създател на уебсайт, например Wix. Създателите на уебсайтове ви дават всичко необходимо за лесното създаване на собствен уебсайт за актьори. Това е чудесен инструмент, защото не е необходимо да знаете никакви умения за програмиране или кодиране! Все още отнема време и всеотдайност, но лесно можете да направите сами. Бих препоръчал да гледате пълния наръчник за видео сериите.

Някои примери за уебсайтове за бърз актьор

Wix е популярен избор за актьори, модели и изпълнители и изброени по-долу са някои примери за шаблони на уебсайтове за актьори, които можете да използвате, за да започнете:

Пример Акторски шаблон на уебсайт №1
Този шаблон следва по-традиционния подход. Тя е директна, проста и ефективна.

Пример за шаблон на уебсайт за актьор

Пример Актор Шаблон на уебсайта №2
Този шаблон е подобен по съдържание, но предлага напълно различен дизайн.

Пример за уебсайт на актьора

Пример за уебсайт на истински актьор с персонализиран шаблон
По-долу е чудесен пример за истински сайт, направен от актрисата Олга Елиът. Както можете да видите, този шаблон е напълно персонализиран и тя свърши чудесна работа, като го направи своя собствена.

Пример за уебсайт на актьора

Трябва да се стремите да направите нещо подобно за вашия уебсайт, където ще вземете предварително съществуващ шаблон и след това напълно да го персонализирате, за да го направите свой собствен.

ПОМНЯ: Шаблоните са предварително проектирани, за да ви помогнат да дадете начална точка. Използвайте творчеството си, за да ги персонализирате напълно, за да отговарят на вашата собствена марка & стил!

Как да започнете с уебсайта си на актьора!

Ето 5 прости стъпки, за да започнете работа със своя уебсайт:

1. Изберете правилния шаблон

Първата стъпка е да изберете добър шаблон за вашия уебсайт. Това е дизайнът на вашия уебсайт. Вижте различните шаблони на уебсайтове, които Wix предлага и потърсете тематичен шаблон за актьор / модел. Изберете такава, която да отговаря на вашата личност и творчески стил. След това го персонализирайте със свои собствени снимки, макара, текст и други. Имайте предвид, че тези шаблони са напълно приспособими и с малко креативност – наистина можете да ги направите уникални и да ги проектирате така, че да отговарят на вашата собствена личност.

2. Регистрирайте име на домейн

След това ще искате да регистрирате име на домейн и да го свържете към вашия уебсайт. Вашето име на домейн е адресът на вашия уебсайт. Но също така е много повече Наличието на собствен домейн е начин да изградите онлайн марката си, изкарайте името си там и се разделете. Когато избирате такъв, опитайте се да се придържате към собственото си име или име на сцената. Например johndoe.com. Ако .com версията на вашето име вече е взета от някой друг, винаги можете да отидете за .me или друг TLD. Освен това, ако името ви е продължително или е трудно да се изпише, можете да помислите за създаването на по-кратка версия. След като намерите правилното име на домейн за себе си, купете го и го запазете! Технически не можете да закупите име на домейн (давате ли ги под наем за определен период от време), но не забравяйте да пуснете своето. Сега е част от вашето брандиране!

3. Създайте бизнес имейл адрес

След като регистрирате вашето име на домейн и го свържете с уебсайта си, ще искате да създадете бизнес имейл адрес с него. Пример за това е нещо като [email protected] Можете лесно да създадете своя нов имейл адрес в Wix, като отидете на „домейни & мейл “. Въпреки че винаги трябва да изброявате информацията за контакт на вашия агент за директори на кастинг, може да предпочетете да уведомите другите как те могат да се свържат с вас лично. Отсега нататък най-накрая можете да спрете да използвате стария си имейл адрес в Gmail и да използвате своя нов, бизнес!

4. Добавете съществено съдържание към вашия сайт

След това ще трябва да попълните уебсайта си с подходящо съдържание. Това означава цялата подходяща информация, която ще искате да предавате директори, агенти и всеки друг, за да ги видите. Не забравяйте, че уебсайтът ви е една от най-важните платформи за показване на вашата работа и оформяне на репутацията ви – и за щастие това е нещо, над което имате пълен контрол. Не забравяйте да включите най-добрите си шапки в главата, демо макара, резюме, био, снимки, видеоклипове и други.

5. Оптимизирайте новия си уебсайт за търсачките

Сега, когато уебсайтът ви е почти свършен, ще искате той да се показва в Google & Bing, когато хората търсят вашето име. За да се случи това, ще трябва да започнете да извършвате SEO (оптимизация за търсачки) на вашия уебсайт.

заключение

И това са 5-те прости стъпки за изграждане на невероятен уебсайт за актьори! Като професионалист в творческа област ви е необходим уебсайт, който наистина отразява кой сте и какво правите. Не забравяйте да персонализирате вашия шаблон и да го проектирате, за да съответства на вашата личност. Успех, грешка, имам предвид „счупи крак“ с новия ти уебсайт!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map