5 pristupačnih mjesta za dobivanje prilagođenog dizajna logotipa

Nabavite logotip za svoju web stranicu & poslu tako što učite gdje možete ići & unajmiti profesionalne usluge dizajniranja logotipa & paketi na proračun.


Gdje nabaviti prilagođeni dizajn logotipa

Možda nema većeg pokazatelja identiteta vaše marke od njegovog logotipa. Pojednostavljeno, simbolično i za pamćenje – vaš logo je najvažniji prvi dojam koji se stvara kod publike. Kao javno lice vašeg branda i vrijednosti vaš logo mora evocirati sve što treba reći o tome tko ste, što nudite i kome služite – i to mora činiti na način koji je nepogrešiv i odmah prepoznat u njegova poruka.

Uz toliko mnogo uloga, kako osiguravate da vlastiti logo ispuni ta uzvišena očekivanja? Za većinu vlasnika tvrtki dizajniranje vlastitog logotipa jednostavno nije izvedivo niti se preporučuje (osim ako niste nekakav dizajner ili umjetnik neke vrste). Trebat ćete izdvojiti dovoljno sredstava da biste zaposlili uslugu dizajniranja logotipa ili je zaigrali na štedljiv način i povjerili slobodnom frizeru da izvrši posao. U ovom ćemo članku raspravljati o najboljim mjestima koja možete kupiti da biste kupili logotip za svoju tvrtku kako biste mogli odlučiti što je točno za potrebe vaše tvrtke i koliko ste spremni uložiti..

Gdje nabaviti profesionalni dizajn logotipa?

Izvršite bilo kakvu internetsku pretragu za “prilagođeni dizajn logotipa” i suočit ćete se sa stotinama tisuća opcija od samoproglašenih kompanija za dizajn logotipa i freelancera širom svijeta. Neki od njih možda vrijede vašeg vremena; većina njih nije. Divlja ljutnja gladnih dizajnera vani može stvoriti neodoljiv proces za prosijavanje i odabir dobrih. Srećom, sastavili smo uži popis mjesta koja bi vam trebala biti prvo mjesto u pronalaženju pravog dizajnera za posao. Svatko od njih ima svoje snage i razloge za razmatranje; tako da biste s malo detektivskog rada trebali biti u mogućnosti donijeti informiranu odluku o tome koji je outlet najbolji za vašu tvrtku.

1. 99 dizajna

Najbolje mjesto za dobivanje prilagođenog logotipa # 1 - 99Dizajni

Najveća privlačnost korištenja 99 dizajna za dizajn logotipa za outsourcing je čist broj opcija koje su vam na raspolaganju, klijent. Njihova usluga djeluje na zanimljiv način: umjesto da odaberu pojedinog dizajnera – koji može ili ne mora pružiti logotip koji odgovara baš vama – dobit ćete na desetke potencijalnih gotovih logotipa od dizajnera koji svi traže vaše odobrenje , Broj ponuđenih opcija i njihova kvaliteta ovise o razini cijene koju želite uložiti.

Za sveobuhvatan resurs u razvoju logotipa vaše robne marke ovo je fantastična usluga koju treba razmotriti. S velikim brojem dizajnera iz cijelog svijeta, 99designs pojednostavljuje postupak zapošljavanja kako bi osigurali da pravi logo nađe vaše oči. Njihovi stručni stručnjaci čak nude savjetovanje oko dizajna ako vam je potrebna pomoć u određivanju smjera za dizajn vašeg branda. A s garancijom povrata novca, teško je pogriješiti u pronalaženju visokokvalitetnog i vrijednog posla.

Kako radi

U osnovi stvarate tjedan natječaj za dizajn u kojem dajete informacije o svom poslu i onome što tražite, a zatim dizajneri ubacuju i predaju vaše značenje. Tijekom cijelog tjedna možete ocjenjivati, komentirati i davati prijedloge u vezi s ovim prijedlozima sve dok ne bude stvoren savršen logo. Dizajner odgovoran za osvojeni logotip donosi kući unaprijed dodijeljenu novčanu nagradu, a vi odlazite svojim novim logotipom.

2. Logojoy

Najbolje mjesto za dobivanje prilagođenog logotipa # 2 - LogoJoy

Logojoy koristi samostalni pristup stvaranju logotipa vaše marke. Pa … nekako. Da, vi ćete biti jedina pokretačka snaga u određivanju cjelokupne estetike vašeg logotipa, ali stvarni dizanje dizača postižu dizajneri pomalo… umjetne raznolikosti. Roboti, to jest. U redu, možda nije robota znanstvena fantastika koja jede čovjeka – ali slika vašeg branda je zasigurno u rukama umjetne inteligencije, a ne organske intuicije dizajnera tijela i kostiju.

Budućnost je sada. Tehnologija se spaja s umjetnošću kako bi stvorila uslugu koja vlasniku tvrtke čini zabavno preuzeti kontrolu nad svojim dizajnom logotipa. Logojoy koristi napredne algoritme i tehničko čarobnjaštvo za izradu bezbrojnih logotipa za vas u pokretu, gdje možete otići s gotovim proizvodom za ispod sto dolara. Za malo više novca, možete čak i uključiti ljude iz stvarnog života na jednosatne konzultacije s dizajnom. Sve u svemu, prilično je nov pristup osnaživanju mladih radijaša i onaj koji, doduše, može (ponekad) donijeti svoj doprinos impresivni rezultati.

Kako radi

Započinjete s davanjem imena svoje tvrtke. Kako biste algoritmi dizajniranja znali odakle početi, prvo vam se prikazuju mnogi postojeći primjeri logotipa, a vi morate odabrati pet ili više tako da najbolje utjelovljuju estetiku koju tražite. Nakon toga vam se odmah daju deseci na desetine gotovih opcija. Omilite one koje volite; ignorirajte one koje nemate. Postupak se nastavlja usavršavanjem pravog dizajna kroz odabir fonta, ikone i boje. Potom vam se predstavlja novi sjajni logotip, zajedno sa svom potrebnom imovinom, a sve to po pristupačnoj cijeni!

3. Nadopuna

Najbolje mjesto za dobivanje prilagođenog logotipa # 3 - Upwork

Najveća internetska platforma za freelancing na svijetu za usluge u rasponu od kopiranja do web razvoja, Upwork ugošćuje stotine tisuća dizajnera logotipa koje možete odabrati. Nadogradnja je u osnovi pristupnik koji će vas povezati u radnom odnosu jedan na jedan sa freelancerom. Sve platne transakcije i pravne stvari upravljaju se platformom Upwork-a; nakon toga, na vama je da odlučite što želite potrošiti na logotip, kada biste ga željeli i koja je prava osoba za posao na temelju njihovog osiguranog portfelja i ponuda.

Kako radi

Prvo se prijavite za račun klijenta, na kojem možete besplatno objavljivati ​​posao za što veći broj usluge trebate ispunjeno. U svom opisu posla obavezno adekvatno opišite zahtjeve dizajna i bilo čega drugog što će freelancerima pomoći da pošalju najsloženije moguće prijedloge. Odlučite se za određeni broj svog proračuna, ako radije plaćate satnicu ili paušalno i želite li privući za posao početnike, srednjoškolce ili stručnjake. U konačnici će se precizni detalji ugovora razraditi između vas i slobodnjaka. Obično ćete dobiti bilo gdje od 20-50 prijedloga koncerta za dizajn logotipa, u kojem možete intervjuirati najbolje kandidate putem Upwork-ovog integriranog glasovnog i tekstualnog sustava.

Nakon odabira vašeg dizajnera, ugovor započinje i tada čekate da freelancer preda svoj posao. Najbolja iskustva dolaze iz dobre komunikacije, pa budite sigurni da ste ondje odgovoriti na sva pitanja koja dizajner ima. Kad dizajner preda logotip na vaše odobrenje, možete odlučiti prihvatiti djelo kakvo jest ili nastaviti postupak revizijama. Nakon što su svi sretni, ugovor se završava i plaćate dogovoreni iznos za logo. Na kraju, pišete kratki osvrt freelancera koji računa na njihov javni rejting koji može pomoći ili spriječiti buduću nabavu posla. Imajte na umu da freelancer također piše vašu recenziju – stoga je važno održavati profesionalizam i ljubaznost tijekom cijelog postupka, jer negativne ocjene mogu utjecati na vašu sposobnost da ponovo platite posao na platformi..

4. DesignCrowd

Najbolje mjesto za dobivanje prilagođenog logotipa # 4 - DesignCrowd

Još jedna velika zajednica slobodnih umjetnika, DesignCrowd dom je više od 500 000 dizajnera širom svijeta. Vrlo slični 99 dizajna, ovi freelanceri sve više šansu da odaberete njihov logotip od desetaka koje ćete dobiti za posao. Tamo gdje se stvari malo razlikuju, to je fleksibilnost u cijenama; niste zaključani na postavljenu razinu cijena, ali možete odlučiti o određenom broju koji odgovara vašem proračunu. Tamo su neke naknade za knjiženje, međutim, toliko je važan faktor u vašoj ukupnoj investiciji.

Možete pustiti dizajnere da vam priđu ili ako se osjećate proaktivno i želite sami pronaći najboljeg freelancera, postoji pretraživačka baza podataka portfelja na kojima možete pozvati dizajnera na svoj posao. Obilje podnesaka, fleksibilnost u cijenama i povrat novca jamče DesignCrowd vrijednim mjestom za dobivanje logotipa koji udovoljava svim uvjetima.

Kako radi

Objavite svoje želje za logotipom u dizajnerskom podnesku koji opisuje što vam je potrebno, proračun koji ste izdvojili za posao i sadrži sve korisne informacije koje će pomoći dizajnerima da se ispostave u pravom pristupu vašem logotipu. Prijave će se preplaviti, a do kraja roka od 3, 5 ili 10 dana izabrati ćete pobjednički dizajn. Potom se predaje vlasništvo nad autorskim pravima i dizajnom.

Fiverr

Najbolje mjesto za nabavku prilagođenog logotipa # 5 - Fiverr

Ah, Fiverr. Tržište freelancinga za koje ste vjerojatno već toliko čuli. Učinili su prilično brzo među internetskim zajednicama po svojim povoljnim cijenama. Neki se hvale ovim poslovnim modelom; drugi su ne toliko oštrouman. Usprkos prijeporima među slobodnjacima, vi ste zapravo klijent, koji ima koristi od ove vrste usluga. Za posao s uskim proračunom, nema zaista boljeg mjesta kojem se obratiti.

Kad se odlučite za Fiverr, stvarno morate shvatiti u što se upuštate. Ne, nije sve samo 5 dolara (neki logotipi mogu vas koštati i do 20 dolara, možda čak i 100 dolara!), Ali ovo je nesumnjivo resurs gdje su mnogi dizajneri spremni raditi za vrlo male plaće. To znači da su ili neiskusni ili žive u zemlji u kojoj 5 dolara ide mnogo dalje nego što to čine u razvijenijim zemljama. Neki od tih dizajnera mogu vam zapravo ponuditi impresivne radove profesionalne kvalitete. Ipak ovdje je riječ o besplatnoj za sve, zato budite upozoreni da ćete često primati upravo ono što plaćate. Također biste trebali biti oprezni od plagiranog rada, jer će neki lažni freelanceri pokušati zaraditi brzi novac krađu tuđih dizajna.

Kako radi

Fiverr nudi intuitivnu i dobro osmišljenu tražilicu koja će brzo suziti dizajnere za vas na temelju nekih odabranih parametara. Prema njihovoj web stranici, najbrži način pronalaženja savršenog dizajnera jest da prvo odaberete stil dizajna logotipa koji vam se sviđa (ravni, ručno crtani, vintage itd.), A zatim unesete raspon proračuna i na kraju koji je predloženi rok. Nakon toga vam je predstavljen opsežan popis dizajnera koje ćete morati prosijati na temelju njihovih portfelja. Svaki dizajner ima svoju profilnu stranicu na kojoj detaljno opisuje svoje cjenovne pakete koji, ovisno o pojedincu, mogu varirati u rokovima isporuke, broju revizija i izvornim datotekama uključenim u isporuku dizajna. Kad pronađete slobodnjaka koji vam se sviđa, jednostavno naručite željeni paket i dizajner započne raditi. Ako sve pođe dobro, tada vam se uručuje nevjerojatan (i pristupačan!) Logo koji nadilazi vaše najluđe snove. Sada možete živjeti sretno do kraja života.

Što usluge dizajniranja logotipa obično koštaju?

Dizajn prilagođenog logotipa

Ovo je pitanje koje vas vjerojatno najviše zanima – i teško je odrediti koja bi vrijednost logotipa trebala biti. Troškovi marketinga i dizajna potencijalno mogu biti prilično visoki, pa je takav posao često područje gdje pametni vlasnici tvrtki pokušavaju smanjiti uglove ili to učiniti sami. U nekim se slučajevima to može uspješno učiniti, ali nemojte dozvoliti da vas zavara varljivo jednostavni logotip: postoji mnogo razmišljanja i brige koja se pretvara u stvaranje dobrog. Ne očekujte da će najveći svjetski logo biti za samo nekoliko dolara. Ali možete i disati lako znajući da je proračun logotipa dostupan gotovo svima.

Sve u svemu, prosječna cijena koju treba platiti za dobar logotip je odnekud $ 200-1000.

Manje od toga i možda ćete riskirati da završite s nečim što za vašu marku čini više štete nego koristi. I više od toga, i pošteno biste mogli pretjerano trošiti ako ste samo mala tvrtka.

DALI SI ZNAO? Poznati Nike swoosh logotip naručena je 1971. godine za samo 35 USD. Ali što se dogodilo Pepsi platiti za njihov redizajn logotipa 2008. godine? Milion dolara!

Koliko vremena treba napraviti?

Tamo ima puno dizajnera – posebno na Fiverru – koji obećavaju da će vam uspjeti izručiti gotov logo za manje od 24 sata. Iako to nije nužno nemoguće, za vas bi vjerojatno trebalo podići crvenu zastavu. Koju razinu kvalitete možete očekivati ​​od tako brzog zaokreta? Dizajn logotipa nije nešto što bi se moglo ugasiti u roku od nekoliko minuta. Dizajner mora istražiti i razumjeti vaše poslovanje. Moraju se upoznati s vašim tržištem. Moraju doći do educirane odluke o tome koje će boje, simboli i fontovi najbolje evocirati bit vašeg branda. Ovo nije mali podvig.

Nemojte očekivati ​​da će vaš dizajner dobiti to pravo i prilikom prvog pokušaja. Revizija je nužna za sve kreativne radove – no posebno je potrebno dizajnirati logotipe. Logos po prirodi nije ništa više od simbola. A velika je snaga – vizualno, psihološki i podsvjesno – u simbolima. Imajte to na umu tijekom postupka revizije: i najmanja izmjena simbola može u potpunosti promijeniti njegovo značenje, pa odvojite potrebno vrijeme kako biste osigurali da značenje vašeg logotipa bude jasno i namijenjeno.

Rekavši sve to, 1-2 tjedna vjerojatno će biti potrebno vrijeme kako bi se omogućilo začeće gotovog logotipa. Ako vam treba duže od mjesec dana, možda ćete se htjeti prijaviti i provjeriti da vaš dizajner ne spava na poslu …

POANTA: Svaki vlasnik tvrtke želi uštedjeti novac tamo gdje može – a puštanje logotipa ne bi trebalo u potpunosti slomiti banku. Ali važno je za vašu marku! Uz toliko jahanja na pravilnom predstavljanju vašeg poslovanja, zapamtite da ne štedite na ovoj investiciji. Nemojte žuriti ili zanemariti postupak i nemojte zanemariti njegov značaj. I molim vas: NE kupujte logotip od 5 USD. Samo nemoj.

Zaključak

Internet je u potpunosti promijenio krajolik dizajna logotipa. Ne moraju više tvrtke tražiti velike marketinške agencije za izradu logotipa svoje tvrtke; fond i resursi talenta sada su vam lako dostupni – i često će vam se javiti izravno kako biste odgovorili na poziv. Možete još uvijek platiti premijske cijene ako želite, ali doslovno postoje milijuni sposobnih freelancera koji vani mogu stvoriti dostojan logotip za vas po pristupačnoj cijeni. Uz pet prethodno opisanih resursa, postupak puštanja vašeg logotipa u ovu kategoriju sada je što jednostavniji i pouzdaniji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map