5 nemme måder, du kan bruge video til at fange Leads

Lær hvordan du kan bruge kraften i videoen til at generere kundeemner fra dit websted og omdanne dine besøgende til abonnenter eller kunder.


Generering af video-lead

Leadgenerering er en så vigtig del af driften af ​​en virksomhed – måske endda det den vigtigste del, og hvornår videoen er indstillet til at udgøre mere end 80% af al webtrafik i 2018, det er en no-brainer at fange dit publikum med visuals.

Tendenser til deling af video

Hvorfor bruge video som Lead Generation Tool?

For at se, hvor effektiv video er for leadgenerering, er vi bare nødt til at se på kundens købsproces.

Ifølge forskning næsten halvdelen af ​​forbrugerne ser 30 minutter eller mere på video, mens de undersøger, mens 72% af B2B-købere ser videoer i hele deres hele sti til køb, hvilket viser, hvor vigtig denne nøgleteknik er i salgstragten.

Derudover skaber video tillid og loyalitet blandt dit publikum, hvilket gør dem mere tilbøjelige til at udlevere deres detaljer til dig og til sidst købe fra dig.

Og fra forretningssiden ser marketingfolk, der bruger video til blygeneration, en 19% lavere pris pr. Lead end dem, der ikke gør det.

Genereret indtægt fra video

Så hvordan kan du begynde at fange disse vigtige kundeemner med video?

1. Video case studies

At vise off din ekspertise og autoritet inden for din branche er en hurtig og nem måde at opbygge et publikum og generere et følgende.

Når du stivner din ekspertise og kan vise folk, at du kender dine ting, vil de begynde at anbefale dig til deres venner, familie og kolleger – og hvis du ikke vidste det, er mund til mund stadig den mest værdifulde form for markedsføring.

Sådan bruges video case studies:

Sæt historier fra tidligere købere sammen, og del dem i et videoformat – hvad enten det sker via animation eller et talende hovedbillede.

WatchGuard video case-serieWatchGuard tilbyder casestudier fra tidligere klienter

Sådan genererer kunde casestudier kundeemner:

Folk vil have bevis, før de tilmelder sig eller køber fra dig. Ved at dele casestudier med dem giver du dem den ro i sindet, især hvis de kan se, hvor godt dit produkt hjalp en anden, der var i en lignende position som dem på et tidspunkt.

2. Webinarer og live-workshops

Webinarer er et fantastisk værktøj til leadgenerering af flere grunde.

For det første giver de dig mulighed for virkelig at lære dit publikum at kende, når du interagerer med dem live, og for det andet tillader de dit publikum at engagere dig i realtid og stille spørgsmål. Igen øger dette din autoritet, viser din ægthed og størkner den forbindelse.

eLearning Guild video-webinarDet eLearning Guild Brug webinarer til at uddanne deres publikum

Sådan bruges webinarer:

Kom med et centralt emne, som dit publikum måske vil vide mere om eller kæmpe med, og sammensæt en times lang workshop eller træning, der giver dem nogle værktøjer og handlinger.

Dette fungerer som en introduktion til dit betalte tilbud, som du kan pitch i slutningen af ​​dit webinar.

Sådan genererer webinarer kundeemner:

Udover det faktum, at folk kærlighed gratis live-træning, et webinar fungerer også som en live-action-fase i din tragt.

Husk kundeprocessen, vi talte om tidligere?

Et webinar markerer et antal trin i denne proces. Det skaber opmærksomhed om dit emne, introducerer et koldt publikum til dig på en varm måde og føder dem autentisk til en tonehøjde til dit betalte tilbud.

3. Videokurs

Videokurser giver dig chancen for at dele oplysninger om din branche med dit publikum på en måde, der fører problemfrit ind i en salgsbane. Men for at generere kundeemner med dem, skal du låse dine videoer bag et tilmeldingstilbud.

Når folk får den anden side (f.eks. Efter at de har givet dig deres detaljer), vil de blive mødt med fremragende værdi på et kursus eller en udfordring.

Sådan bruges videokurser:

Opret mellem tre og fem videolektioner, der løser et hovedproblem, som dit publikum står overfor i din branche. Markedsfør kurset på dit websted, sociale medier og andre steder, hvor dit publikum hænger ud, og sammensæt en udpeget destinationsside, hvor folk kan tilmelde sig.

Sådan genererer videokurser Leads:

Igen mennesker kærlighed gratis, værdifuldt indhold, der løser et problem, de har. Hvis dit videokursus har tilstrækkelig værdi, tilmelder de rigtige personer sig for at høre mere fra dig.

4. Føj video til din destinationsside

Landingssider blev oprettet specifikt for at drive konverteringer, men først skal du få læserens opmærksomhed – vanskeligt når der er så meget iøjnefaldende indhold derude allerede, ikke mindst?

Cue den pålidelige video.

Videoer er 12 gange mere tilbøjelige til at blive set, end der læses tekst, hvilket gør dem til den perfekte, attraktive tilføjelse til din destinationsside.

CrazyEgg-video landingssideeksempelCrazyEgg bruger en video på en af ​​dens destinationssider

Sådan bruges video på din destinationsside:

Du behøver ikke at forklare detaljeret, hvad dit tilbud er i videoen. Det skal simpelthen give en spændende introduktion til dit brand og produkt og dele hvorfor seeren skulle være interesseret.

Nøglen her er at tiltrække, engagere og forhindre dem i at klikke væk.

Sådan føjer video til din destinationsside Leads:

Når du har fanget dit publikum opmærksomhed med en spændende video, kan du kaste en bestemt opfordring til handling (CTA) mod slutningen. Dette vil invitere dem til at tage det næste skridt, som at tilmelde sig, downloade noget eller købe fra dig.

5. Brug video på sociale medier

I løbet af de sidste par år har alle de store kanoner i sociale medier tilføjet video til deres arsenal.

YouTube, Facebook, Periscope, Snapchat og Instagram har alle indbyggede videoindstillinger, herunder både live og ikke-live alternativer. Disse bygger tillid hos dit publikum, fordi du er personligt, taler med dem i øjeblikket eller tilbyder dem en mere menneskelig side til din virksomhed.

Sådan bruges video på sociale medier:

Hold tingene korte og autentiske. Folk har korte opmærksomhedsspænd i disse dage, og de kan lugte en stærkt poleret markedsføringsmeddelelse en kilometer væk.

For de bedste resultater kan du dele en video bag kulisserne i din forretning eller blot foretage en ansigt-til-kamera-episode om noget, du har arbejdet på, som et nyt tilbud.

Eksempel på udstationering af video på sociale medierBenyt kosmetik regelmæssigt vært for livevideoer på Facebook

Sådan genererer video på sociale medier kundeemner:

I slutningen af ​​dine livevideoer eller korte, autentiske shows på sociale medier, inviterer folk til at tilmelde sig eller opfordre dem til at tage en bestemt handling. Folk er mere tilbøjelige til at gribe ind efter at have set en video, så få mest muligt ud af denne taktik.

Konklusion

Som du kan se, er der en række vigtige måder, du kan integrere video i din leadgenerationsproces. Og når vi bevæger os mod en mere fremadrettet video, ser det ud til, at dette er den bedste måde at køre kundeemner og gøre kolde kundeemner til købere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me