5 Metodat e Testimit për Përmirësimin e Përvojës së Përdoruesit të sitit tuaj

Mësoni si të krijoni dhe përdorni teste të thjeshta të përdorshmërisë & përvoja e përdoruesit (UX) për të siguruar që përdoruesit tuaj të kuptojnë produktin tuaj dhe të shndërrohen në klientë.

Teknikat e provimit të përvojës së përdoruesit

Ju keni një produkt të shkëlqyeshëm. Shporta juaj e blerjeve është e vendosur. Faqja është e dizajnuar bukur dhe vizualisht tërheqëse. Të gjithë ju që kërkoni thoni kështu. Ju keni blerë reklama. Keni punësuar një specialist SEO dhe faqja juaj po merr trafik. Statistikat tuaja tregojnë shumë vizita, por ka një problem:

Askush nuk po blen asgjë. Vizitorët nuk po shkojnë më larg se faqja e uljes.

Pra, çfarë është e gabuar? Ju e dini që keni një produkt të shkëlqyeshëm. Ti e di që është një marrëveshje e mirë. Keni harxhuar gjithë këtë kohë, energji dhe para për të vazhduar. Farë bëni tani?

Në mënyrë ideale nuk e keni arritur deri tani pa zbuluar këtë problem, por nëse e keni, mund t’ju duhet të rimendoni mënyrën se si e keni rregulluar përmbajtjen tuaj. Mund të jetë që njerëzit ose kanë frustrime duke përdorur faqen tuaj, ose më keq, ata nuk mund ta gjejnë aspak rrugën e tyre. Edhe më keq (dhe shpresoj se ky nuk është problemi juaj), njerëzit nuk mund të kuptojnë se cili është produkti juaj.

Do të habiteni se sa faqe kanë këto probleme. Për fat të mirë ka zgjidhje.

Fakti i shpejtë: Përmirësimi i Përvojës së Përdoruesit (UX) të faqes tuaj është i rëndësishëm për përmirësimin e shitjeve dhe konvertimeve!

përdorshmërisë

Ju duhet të mendoni për përdorshmërisë të faqes tuaj, ose më qartë, nëse njerëzit e kuptojnë se si ta bëjnë atë që dëshirojnë të bëjnë, ose më e rëndësishmja, atë që dëshironi të bëjnë. Një faqe është e përdorshme nëse njerëzit mund të kuptojnë se si të gjejnë informacionin e nevojshëm pa telashe. Ata e kuptojnë atë intuitivisht pa pasur nevojë të gjuajnë përreth. Ndërsa shumica e njerëzve kanë vëmendje shumë të shkurtër në internet, kjo është thelbësore për çdo sit.

Përvoja e përdoruesit (UX)

A janë klientët tuaj të angazhuar sa duhet në faqen tuaj për t’u kujdesur?

Si është përvoja e tyre? A është zhgënjyese? Kjo nuk është një gjë e mirë. Ju mund të keni një produkt të shkëlqyeshëm. Nëse është një produkt që ata kanë nevojë dhe duan dhe nuk mund të marrin diku tjetër, kjo mund të mos jetë aq e rëndësishme, por siç e dini tashmë, kjo ndodh rrallë. Dikush tjetër shet të njëjtën gjë, ose me një çmim më të mirë. Për të qenë konkurrues, duhet të ofroni diçka që të tjerët nuk e bëjnë.

Një keqkuptim i zakonshëm është se Përdorshmëria dhe Përvoja e Përdoruesit janë e njëjta gjë. Ndërsa ekziston një pjesë e mirë e mbivendosjes midis këtyre dy fushave, ato nuk janë sinonime. Një sit mund të jetë i përdorshëm, por i mungon një UX e fortë. Përdorshmëria është pjesë e UX, por jo ekskluzive. Këtë më së miri e demonstrojnë disa shembuj.

Shembulli 1: Craigslist

Craiglist është një shembull i përdorshmërisëCraigslist.org është një shembull i shkëlqyeshëm i përdorshmërisë.

Craigslist është një shembull i një faqe në internet që shkon plotësisht në kundërshtim me atë që deklarojnë shumë ekspertë. Nuk ka pothuajse asnjë përmbajtje grafike. Nuk ka prezantim të ndezur. Almostshtë shkruar pothuajse tërësisht në HTML 1.0.

Megjithatë disi është një nga faqet më të njohura në internet. A është përmbajtja? Sigurisht, ajo ka listën më të madhe të reklamave të klasifikuara në internet. Por si e mori këtë përmbajtje? E gjithë kjo paraqitet nga përdoruesit. Atëherë pse funksionon? Sepse është kështu i përdorshëm. Njerëzit dinë saktësisht se çfarë të bëjnë kur të arrijnë atje. Duket saktësisht si diçka që ata tashmë e kuptojnë. Nuk ka asnjë konfuzion për atë që ekziston dhe si ta gjeni. Shtë një shembull klasik i përdorshmërisë.

Tani do të funksionojë kjo për shumicën e faqeve të tregtisë elektronike? Me siguri jo. Craigslist nuk bën asnjë dallim midis produkteve të ndryshme; të gjithë janë njësoj. Nuk ka asnjë presion për të blerë, nuk ka asnjë arsye pse njerëzit në të vërtetë duhet të blejnë një produkt specifik.

Tani le të shohim një shembull tjetër.

Shembulli 2: Amazon

Amazon është një shembull klasik i një siti, përdorimi i qasjeve dhe UX në të njëjtën kohë. Amazon është i ngjashëm me Craigslist në atë që është një treg i një numri të madh artikujsh. Ekziston një ndryshim i madh; është fakti që pothuajse çdo artikull në faqe ka diçka që i shtyn klientët të blejnë një artikull, dhe në shumë raste, më shumë se një. Përvojat e dhëna përdoruesit i inkurajojnë njerëzit të qëndrojnë në sit. Ketu jane disa shembuj:

Shembull i përvojës së përdoruesit të Amazonës“Konsumatorët që Blenë gjithashtu këtë artikull Blerë” inkurajon njerëzit të blejnë sende të tjera dhe është një shembull i përvojës së përdoruesit.
Amazon është një shembull i përvojës së përdoruesit“Shqyrtimet e klientëve” ofrojnë reagime të ndershme për artikujt. Ndershmëria çon në besim, gjë që mund të çojë në besnikëri.

Tani sigurisht, ju me siguri po mendoni diçka si “Këto janë uebfaqe të mëdha. Si mund të konkurroj me këto? ”.

Epo kjo mund të jetë e vërtetë, megjithatë çështja kryesore nuk është të konkurroni drejtpërdrejt me site të mëdha, por të përdorni disa nga konceptet për të ndihmuar në përmirësimin e përmbajtjes tuaj dhe të inkurajoni njerëzit të blejnë produktin tuaj.

A E DINI? 88% e konsumatorëve në internet kanë më pak të ngjarë të kthehen në një sit pas një përvoje të keqe të përdoruesit.

Përmirësimi i përdorshmërisë së faqes suaj / UX

Gjëja e parë është të siguroheni që përdoruesit nuk kanë një përvojë negative. Një sit i dobët i përdorshëm do t’i largojë njerëzit, do të zvogëlojë ndjeshëm shanset tuaja për të përhapur informacionin tuaj ose duke shitur produktin tuaj.

Të gjitha metodat e mëposhtme kanë avantazhe dhe të meta, megjithatë të përdorura së bashku mund të merrni disa reagime jashtëzakonisht të vlefshme për t’ju ndihmuar të prezantoni më së miri faqen tuaj të internetit..

Beso ne vetvete

Para së gjithash, mendimi juaj është i rëndësishëm. Përveç faktit të dukshëm që doni të shisni produktin tuaj, provoni të mendoni për faqet e tjera që keni përdorur. Filloni me këto pyetje:

P: A ka diçka që ju pëlqen?

Kushtojini vëmendje gjërave në lidhje me faqet që keni vizituar, përtej përmbajtjes së tyre që ju bëjnë të doni të ktheheni

Pyetje: A ka diçka që ju urreni absolutisht? Jini absolutisht të sigurt që nuk po e bëni atë!

Për shembull, a ngrin ngrirja e shfletuesit tuaj për shkak të një sasie të madhe JavaScript që funksionon në faqen tuaj? Po për Flash? Ai merr shumë memorie dhe gjithnjë e më shumë njerëz po e aftësojnë atë. Edhe nëse përmbajtja juaj është fantastike, nëse ose shkakton zhgënjim është më e keqe se e padobishme. Do t’i largojë njerëzit.

Një gabim i zakonshëm që shoh shumë është që faqet lejojnë reklamuesit në faqen e tyre të përfshijnë shumë nga këto karakteristika negative. Shtë një reklamë e vjetër që mund të merret nga reklamat në radio.  Mos rezervoni reklama që bëjnë që përdoruesit të ndërrojnë stacionin.  Ju mund t’ju pëlqejnë të ardhurat nga reklamat që ato sjellin, por nëse nuk është gjë tjetër veçse karrem-klikim dhe ngrin shfletuesin e përdoruesve? Ka një shans të mirë që ata do të largohen dhe nuk do të kthehen më.

përdorues i irrituar

Mos i beso vetvetes

Ndonjëherë ne i afrohemi shumë përmbajtjes sonë dhe / ose dizajnit të faqes sonë për të qenë në gjendje të jemi objektiv. Kjo përkeqësohet me sasinë e përpjekjeve / parave të shpenzuara për të. Për këtë arsye, do t’ju duhet të bëni disa testime.

Përdorshmëria / teknikat e provës UX që mund të përdorni

Këtu janë disa shembuj që mund të bëhen pa shumë përpjekje. Do të jeni më mirë nëse i bëni këto më herët në procesin tuaj të zhvillimit, por është gjithashtu një ide e mirë t’i rishikoni ato para se të nisë faqja juaj, dhe gjithashtu pasi të keni filluar. (Hej, gjithmonë ka vend për përmirësime, apo jo?)

1. Testimi i korridorit

Lloji i testimit më i lehtë, por ende jashtëzakonisht i vlefshëm që mund të bëni është thjesht të rrëmbeni dikë që njihni, një mik ose një anëtar të familjes dhe të kërkoni mendimin e tyre. Ju mund të zbuloni se ata ju japin informacione të vlefshme që nuk i kishit konsideruar. Shtë e lehtë të zhgënjeheni nga këshillat e tepërta që merrni nga ky grup, por absolutisht ia vlen t’i kushtoni vëmendje.

Përparësitë: Shtë e lehtë dhe kërkon shumë pak kohë

meta: Ju mund të merrni ose) përgjigje të pandershme, ose b) përgjigje tepër të personalizuara

2. Grupi i fokusit

Kjo është në të vërtetë e njëjta gjë si testimi i korridorit, por me një grup të të tjerëve përtej atyre që janë drejtpërdrejtë pranë jush. Ka disa aktivitete që mund të jenë të vlefshme me këto grupe. Mos u shqetëso nëse nuk ke shumë njerëz në dispozicion. Provat tregojnë se niveli i dobisë së depërtimit për më shumë se disa njerëz fillon të bie pas rreth 4 ose 5 personave.   Ky rregull i njëjtë vlen për të gjitha metodat e përshkruara më poshtë.

Megjithatë, një gjë është e qartë: Testimi madje vetëm një person është më i mirë se sa testimi i asnjë.

3. Renditja e kartave

Kjo është një metodë e dobishme nëse keni një sit më kompleks me një sasi të madhe informacioni, dhe doni të strukturoni informacionin në një mënyrë që të jetë intuitive për përdoruesit..

Përdoruesit u jepet një pirg kartash indeksi të shënuara me secilën faqe që do të shfaqet në faqen tuaj. Atëherë ata udhëzohen që t’i klasifikojnë këto në pirgje që do të kishin kuptimin më të madh për ta. Atyre u lejohet të identifikojnë se cila kartë është emri i drejtorisë, ose ata mund të përdorin një kartë bosh për të krijuar një zonë të re lënde, apo edhe një artikull të ri që ata do të dëshironin të gjenin në faqen tuaj. *

Renditja e kartave

Përparësitë: Kjo qasje siguron një pasqyrë të madhe se si njerëzit organizojnë informacionin dhe ku do të kërkojnë përgjigje

disavantazhet: Mjedisi i kontrolluar mund të mos përputhet me botën e vërtetë. Kjo gjithashtu nuk mund të përkthehet në rezultate aktuale.

* Kjo është një nga metodat më të vlefshme që kam përdorur në të kaluarën. Jo vetëm që zbulova se po organizoja përmbajtje ndryshe nga mënyra se si do të bënin shumica e njerëzve, unë identifikova disa pjesë të përmbajtjes që duheshin krijuar për të rritur përdorueshmërinë / UX të faqes.

4. Vëzhgimi

Bëni përdoruesit të kryejnë një seri detyrash ndërsa u jepen një sërë udhëzimesh dhe të regjistrojnë përgjigjet e tyre. Ekzistojnë metoda për të bërë ndjekjen e syve në laboratorët profesionistë që mund të shohin saktësisht se ku njerëzit janë duke kërkuar në një faqe nga një dhomë e maskuar e vëzhgimit e cila mund të sigurojë një pasqyrë të vlefshme, megjithatë ka mënyra më pak të shtrenjta për të marrë rezultate të dobishme.

Meqenëse mund të jetë e vështirë të sigurosh hyrjen në një dhomë të vëzhgimit, mund të bësh testimin gjatë shikimit të temës mbi shpatullën e tyre, megjithatë dëshmitë tregojnë se njerëzit ndonjëherë mund të nervozohen, gjë që do të ndikojë në sjelljen e tyre dhe prandaj rezultatet mund të jenë të pasakta. Një mënyrë më e mirë përfshin përdorimin e një kompjuteri me një monitor të veçantë që përballet me anën tjetër. Në këtë mënyrë të paktën mund të vëzhgoni lëvizjet e miut të përdoruesit dhe të merrni njohuri të vlefshme.

Modeli i testit të vëzhgimit të përdoruesit

Përparësitë: Kjo qasje siguron shumë pasqyrë se si njerëzit lëvizin përmes një siti. Ju gjithashtu mund të vëzhgoni se çfarë mund ose jo të irritojë njerëzit

disavantazhet: Mjedisi i kontrolluar mund të mos përputhet me botën e vërtetë. Pavarësisht nga konfigurimi, përdoruesit mund të jenë të vetëdijshëm se ato po “testohen” dhe mund të ndryshojnë përgjigjet e tyre në përputhje me rrethanat

5. Testimi A / B

Testimi A / B shpesh ndodh me faqet e lançuara tashmë të e-commerce. Kjo përfshin krijimin e dy vendeve të ndara me të njëjtin produkt, por të organizuar ndryshe dhe matjen e ndryshimit në rezultate / shitje ndërmjet të dyve. Kjo qasje përdoret zakonisht me marketingun.

Përparësitë: Kjo mund të jetë jashtëzakonisht e vlefshme dhe t’ju japë rezultate aktuale për atë që funksionon në “botën e vërtetë”. Do të dini se cila metodë prodhon në të vërtetë shitjet dhe mund të kaloni në njërën nga faqet e tjera në varësi të asaj që funksionon më mirë.

meta: Ju mund të jeni duke provuar një gjë të gabuar, ose ndryshimet në rezultate mund të jenë rezultat i diçkaje krejtësisht të ndryshme. Ju mund të keni dizajnuar dy site me kaq shumë copa të ndryshme sa që vetëm njëra prej atyre pjesëve kishte një efekt por është e paqartë se cila pjesë është. Ju mund të prisheni dhe të identifikoni pjesë individuale, por kjo mund të jetë disi e shtrenjtë. Do t’ju duhet të ndërtoni dy ose më shumë site të plota. Një mënyrë për të kundërshtuar këtë është të bëni vetëm testimin A / B pasi të keni përdorur një kombinim të metodave të mësipërme.

përfundim

Në përgjithësi, thjesht akti i marrjes në konsideratë të përdorshmërisë dhe Përvojës së Përdoruesit dhe përdorimi i të paktën një ose dy prej këtyre metodave si pjesë e procesit të zhvillimit në faqen tuaj të tregtisë elektronike duhet të ketë një efekt pozitiv.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me