5 egyszerű módszer, amellyel videókat használhat vezetékek rögzítéséhez

Ismerje meg, hogyan lehet a videó hatalmát felhasználva előállítani a weboldalon leadokat, és miként alakíthatja a látogatókat előfizetőkké vagy ügyfelekké.


Videóvezeték generáció

Az ólomgeneráció olyan fontos része a vállalkozás vezetésének – talán még az a legfontosabb rész, és mikor A video úgy van beállítva, hogy 2018-ban az összes internetes forgalom több mint 80% -át képviselje, nem gondolkodó, hogy közönségét vizuális képekkel rögzítse.

Videomegosztási trendek

Miért érdemes a videót vezetni generációs eszközként??

Annak érdekében, hogy megnézzük, mennyire hatékony a videó az ólomgenerálás szempontjából, csak meg kell vizsgálnunk az ügyfelek vásárlási folyamatát.

A kutatások szerint szinte a fogyasztók fele kutatás közben 30 vagy több perc videót néz, míg A B2B vásárlók 72% -a néz videokat az egész országban a vásárlás teljes útja, amely megmutatja, hogy mennyire fontos ez a kulcstechnika az értékesítési csatornában.

Sőt, a videó bizalmat és hűséget teremt a közönség körében, így valószínűbb, hogy részleteit átadják neked, és végül vásárolnak tőled.

És az üzleti oldalról azok a marketingszakemberek, akik videókat használnak ólom előállításához, 19% -kal alacsonyabb leadonkénti költséget látnak, mint azok, akik nem.

A videóból származó bevétel

Szóval hogyan kezdheti el elkapni ezeket a minden fontos eseményt videó segítségével?

1. Video esettanulmányok

Szakértelmének és tekintélyének bemutatása az iparágban egy gyors és egyszerű módja a közönség felépítésének és az alábbiak létrehozásának.

Amint megerősíti szakértelmét és megmutatja az embereknek, hogy ismeri a cuccokat, elkezdenek ajánlani barátainak, családtagjaiknak és kollégáiknak – és ha nem tudták, a szájról szájra továbbra is a marketing legértékesebb formája.

A videó esettanulmányok használata:

Összeállíthatja a korábbi vásárlók történeteit, és ossza meg őket video formátumban – akár animáción keresztül, akár beszélő fejjel.

A WatchGuard videó tokjaŐrszem videó esettanulmányokat kínál korábbi ügyfelektől

A videó esettanulmányok miként generálnak vezetéseket:

Az emberek bizonyítékot akarnak, mielőtt feliratkoznának vagy vásárolnának tőled. Ha esettanulmányokat oszt meg velük, akkor megadja nekik ezt a lelki nyugalmat, különösen akkor, ha meglátják, mennyire segítette a termék valaki mást, aki egy ponton hasonló helyzetben volt a velük szemben.

2. Webináriumok és élő műhelyek

A webináriumok számos okból kiváló eszköz az ólom előállításához.

Először is lehetővé teszik, hogy valóban megismerkedjen a közönséggel, miközben élőben lépnek kapcsolatba velük, másodszor: lehetővé teszik a közönség számára, hogy valós időben vegyen részt veled és kérdéseket tegyen fel. Ez ismét növeli a hatalmát, megmutatja hitelességét és megszilárdítja ezt a kapcsolatot.

eLearning Guild video webinarAz eLearning Guild használja a webináriumokat a közönség oktatására

Hogyan használjuk a webináriumokat:

Gondoljon fel egy kulcsfontosságú témát, amelyről a közönség többet szeretne tudni, vagy azzal küzd, és készítsen egy órás műhelyt vagy képzést, amely néhány eszközt és tevékenységet kínál számukra..

Ez bevezetője a fizetett ajánlatnak, amelyet webinárium végén emelhet fel.

Hogyan generál a webináriumok vezet:

Amellett, hogy az emberek szerelem ingyenes élő edzések, a webinar a csatornádban élő cselekvési szakaszként is szolgál.

Ne felejtse el az ügyfél folyamatát, amelyről korábban beszéltünk?

A webinárium a folyamat több szakaszát kikapcsolja. Ez tudatosítja a témáját, meleg módon bemutatja neked egy hideg közönséget, és hitelesen táplálja őket fizetett ajánlatának hangmagasságában..

3. Video tanfolyam

A videó tanfolyamok lehetőséget adnak arra, hogy megoszthassák az iparágra vonatkozó információkat a közönséggel oly módon, hogy az zökkenőmentesen vezesse az értékesítési pályát. De ahhoz, hogy vevőket generáljon velük, a videókat egy regisztrációs ajánlat mögé kell helyeznie.

Amikor az emberek megkapják a másik oldalt (azután, hogy megadták neked a részleteket), kitűnő értéket képviselnek egy kurzuson vagy kihíváson.

A video tanfolyamok használata:

Készítsen három és öt videó órát, amelyek megoldják a közönség által az iparágban tapasztalható kulcsfontosságú problémákat. Népszerűsítse a kurzust a webhelyén, a közösségi médiában és bárhol másutt, ahol közönsége lóg, és állítson össze egy kijelölt céloldalt az emberek feliratkozáshoz.

Hogyan generálnak videó tanfolyamok vezetéseket:

Ismét emberek szerelem ingyenes, értékes tartalom, amely megoldja a felmerült problémákat. Ha a videó tanfolyamának elegendő értéke van, a megfelelő emberek feliratkoznak, hogy többet megtudjanak rólad.

4. Adjon hozzá videót a céloldalához

A céloldalakat kifejezetten a konverziók elősegítésére hozták létre, de először fel kell hívnia az olvasó figyelmét – nehéz, ha már annyira látványos tartalom van ott, ugye?

Cue a megbízható videót.

A videókat 12-szer nagyobb valószínűséggel nézik meg, mint a szöveget, így azok tökéletes és vonzó kiegészítést jelentenek a nyitóoldalon.

CrazyEgg video céloldal példaCrazyEgg videót használ az egyik nyitóoldalán

A video használata a céloldalon:

Önnek nem kell részletesen elmagyaráznia, mi az ajánlata a videóban. Egyszerűen vonzó bevezetést kell nyújtania a márkájához, a termékéhez és a megosztáshoz miért a nézőnek érdekelnie kell.

A legfontosabb az, hogy vonzza, vonzza és megakadályozza őket abban, hogy elkattanódjanak.

Hogyan generál videohirdetéseket a céloldalra:

Miután magával ragadta a közönség figyelmét egy magával ragadó videofelvétellel, a végén egy speciális cselekvésre ösztönzést (CTA) dobhat rájuk. Ez felkéri őket, hogy tegyék meg a következő lépést, például iratkozzon fel, töltsön le valamit vagy vásároljon tőled.

5. Használja a videót a közösségi médiában

Az elmúlt néhány évben a szociális média minden nagy fegyvere videót adott hozzá arzenáljához.

A YouTube, a Facebook, a Periscope, a Snapchat és az Instagram mind beépített videobeállítással rendelkezik, beleértve az élő és a nem élő alternatívákat is. Ezek bizalmat teremtenek a közönséggel, mert személyesen vagy, beszélsz velük a pillanatban, vagy vállalkozásod emberi szempontjainkat kínálja számukra..

Hogyan használjuk a videót a közösségi médiában:

Tartsa a dolgokat röviden és hitelesen. Az emberek manapság rövid figyelmeztetéssel bírnak, és egy mérföldnyire egy nagyon csiszolt marketing üzenetet érzékelnek.

A legjobb eredmény elérése érdekében ossza meg egy videót a vállalkozás kulisszái mögül, vagy egyszerűen készítsen egy szemtől-másikba epizódot valami munkán, amelyen dolgozik, például egy új ajánlat.

Példa a videó közzétételére a közösségi médiábanBenefit kozmetikumok rendszeresen élő videókat közvetít a Facebookon

Hogyan generál vezetéseket a közösségi médiában található videó:

Az élő videó végén vagy a rövid, autentikus show-on a közösségi médiában kérje meg az embereket, hogy iratkozzanak fel, vagy ösztönözzék őket egy adott intézkedésre. Az emberek nagyobb valószínűséggel cselekszenek egy videó megnézése után, tehát tegye ki a legtöbbet ebből a taktikából.

Következtetés

Mint láthatja, számos kulcsfontosságú módon beépítheti a videót az ólomgenerációs folyamatba. És miközben a videofelvételek felé haladunk, úgy tűnik, hogy ez a legjobb módja a vezetékek vezetésére és a hideg vezetékek vásárlókká tételére..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map