5 bedste fremgangsmåder til design af en imponerende sidefod

Lær hvordan du designer en webside sidefod. Tips til, hvad du skal tilføje, hvad du ikke skal tilføje og eksempler på gode sidefødder til inspiration.


Bedste fremgangsmåder på websidefoden

Hvis du har forsømt din sidefod og mener, at det er det mindst værdifulde afsnit på dit websted, kan disse fund ændre dit sind.

 • Når brugertest justerede deres sidefod og tilføjede en liste over forretningsmæssige og kundematchede mål, deres konvertering steg med 50%.
 • Når Smart Insights testede et nyt sidefodsdesign til en luksushandtas hjemmeside, blev salgskonverteringer voksede med 23,77% og omsætningen pr. besøgende steg med 15,99%.
 • Ser man på data fra 1 million anonyme online-brugere på 10 websteder, fandt Chartbeat, at besøgende brugte for meget halvdelen (66%) af deres “engagerede tid” under folden. Dette henviser til den nederste del af siden, under den del, som brugerne straks ser, når de åbner et websted.
 • Sammenlignet med desktopbesøgere ruller mobile brugere længere nede på en side og er mere tilbøjelige til at interagere med sidefoden.

Hvorfor din side sidefods spørgsmål

Langt fra at være et unødvendigt strukturelt element på din webside, giver sidefødder faktisk flere fordele for dine besøgende og din virksomhed.

Fordele for besøgende på websitet

 • Sidefød hjælper dem med at finde de oplysninger, de har brug for: Der er mindst to grunde til, at læsere når bunden af ​​din webside: De kunne lide dit indhold og vil gennemse mere, eller de leder efter noget, de ikke kan finde på dine oversigtsmenuer. For dem, der er interesseret i din virksomhed, kan du bruge sidefødder til at føre dem til andet interessant indhold på dit websted. Du kan inkludere links til sider, der ikke er vist i din header-menu, såsom partnerskab og tilknyttede muligheder.
 • Det sparer dem fra at gå tilbage til overskriften: Hvis dine besøgende på internettet bliver knyttet til dit indhold og ønsker at vide mere, behøver de ikke gå tilbage til toppen af ​​din side. Lige efter, at dit indhold er en sidefod, hvor de kan finde dine kontaktoplysninger, abonnere på dit nyhedsbrev, følge dig på sociale medier eller udforske dine andre produkter.

Fordele for webstedsejere

 • Det reducerer din afvisningsprocent: Ved at føre dine besøgende til andre nyttige links er det mere sandsynligt, at de åbner andre sider og forbliver på dit websted længere. Dette reducerer din afvisningsfrekvens eller antallet af mennesker, der kun ser en side på dit websted. Dette er især vigtigt for detailvirksomheder, der ønsker, at deres besøgende skal holde “shoppe rundt” på siden.
 • Det giver dig mulighed for at opbygge troværdighed: Nogle virksomheder tager sidefoden for at vise deres akkreditering, klientlogoer eller populære websteder, der indeholdt dem for at bevise deres kompetence. I mellemtiden er copyright-symboler og links til juridiske detaljer og privatlivspolitikker med til at skabe tillid til dit brand. Alle disse hjælper med at påvirke dine potentielle kunders beslutning om at foretage en forespørgsel og til sidst et køb.
 • Det hjælper med at øge konverteringen:Når første gang besøgende lander på din side, kan de muligvis se dine sociale medier links i øverste hjørne. Men på dette tidspunkt i deres købers rejse føler de sig muligvis ikke tvunget til at følge dig online. Når dit indhold piper deres nysgerrighed – og måske ser de dine certificeringer og klientlogoer i din sidefod, kan de føle sig mere tilbøjelige til at slutte sig til dine abonnenter. Ved at sætte en tilmeldings- eller kontaktformular på sidefoden gør du det praktisk for besøgende at konvertere til abonnenter eller muligvis klienter.
 • Det er en ekstra mulighed for forretningsfremme: Når det gælder at bruge sidefoden til at henlede opmærksomheden på din virksomhed, er mulighederne uendelige. Bortset fra konti på sociale medier og tilmeldingsformularer, kan du inkludere pressemeddelelser, kontorsteder og dine seneste tilbud.

Eksempel på webside sidefodDu kan endda placere links til dine andre virksomheder eller dine apps, som Goodreads gør.

Hvad skal du prioritere i din sidefod

I betragtning af fordelene, som en velplanlagt sidefod giver, ønsker du at gøre dette dyrebare rumantal.

I sidste ende er det, du prioriterer i dit websteds sidefodsdesign, op til dig. Men her er nogle elementer, du måske ønsker at indarbejde.

Dit logo repræsenterer din virksomhed, og du vil have, at læsere skal kunne huske det og identificere det med dit navn og den værdi, du leverer. Brug af dit logo i din sidefod hjælper besøgende med at huske din virksomhed og knytte det til dit indhold og tjenester, hvilket forbedrer mærkegenkendelsen.

Kontakt information

Placering af din fysiske adresse og telefonnumre i bunden af ​​din side beviser, at du er en legitim forretning og skaber tillid til din virksomhed. Desuden gør dette det let for potentielle kunder at nå ud til dig for forespørgsler, hvilket sparer dem ved at gå tilbage til din hovedmenu eller grave dybere ned på dit websted for at få kontaktoplysninger.

Her er et par flere tip, når du inkluderer dine kontaktoplysninger:

 • Fysisk adresse – Hvis du vil have folk til let at finde din fysiske butik, kan du overveje at tilføje et kort. Gør adressen muligvis klikbar, så den åbner et kort på en anden fane.
 • Flere grene – Hvis du har flere placeringer, kan du placere kontaktoplysninger for hvert websted. Hvis dette ikke er muligt, skal du indsætte en ankertekst, der åbnes til en side med en liste over alle dine grene.
 • Opkaldsknap – Ved at være et klik væk, gør du det lettere for klienter at kontakte dig.

ophavsret

Dette beskytter dit indhold mod plagiering af websteder. Det sender et stærkt signal om, at du vil tage juridiske skridt, hvis nogen tager æren for tekster, billeder eller videoer, du har offentliggjort. Mens krav til ophavsret varierer på tværs af lande, skal du i det mindste sørge for at medtage © symbolet, publikationsåret og navnet på copyright-ejeren.

Fortrolighedspolitik

At overholde dette lovkrav hjælper dig med at skabe tillid blandt dine læsere ved at holde dataindsamling gennemsigtig. Dine Fortrolighedspolitik forklarer de besøgende, hvilke personlige oplysninger, du indsamler, hvordan disse gemmes og bruges, klare muligheder for at tilmelde eller fra og tredjepartsudbydere, der muligvis også bruger disse data.

Tjek din virksomheds placeringers privatlivspolitik, f.eks. Den almindelige databeskyttelsesforordning (GDPR), hvis du har klienter i Den Europæiske Union. Hvis din virksomhed bruger tredjepartsudbydere, f.eks. Til betalingsbehandling, skal du også kontrollere deres krav.

WebMD-webside sidefodeksempelWebMDs sidefod placerer for eksempel deres privatlivspolitik i en kolonne med andre vigtige retningslinjer. De viser også en TRUSTe tætning, at sikre brugerne, at de tager privatlivspraksis alvorligt.

Betingelser for brug

Tilvejebringelse af et link til din betingelser for brug side (også benævnt “vilkår og betingelser” eller “servicevilkår”) er ikke et juridisk krav. Imidlertid giver det webstedsejere beskyttelse mod ansvar og ved at beskrive brugernes ansvar beskytte deres websted mod krænkelser af ophavsret og andre ulovlige handlinger såsom spamming.

Opfordring til handling (CTA)

Hvis du placerer CTA’er på din sidefod, bliver besøgende til abonnenter eller tilhængere, hvilket hjælper med at øge dine konverteringer eller flytte dine klienter dybere ind på købers rejse. Inkorporering af CTA’er, især sociale medier, hjælper også med at male din virksomhed som et etableret firma og giver dine besøgende mulighed for at følge dig ved hjælp af en platform, der er mest bekvem for dem.

Der er flere CTA’er, du kan inkludere, såsom:

 • Tilmeld dig dit nyhedsbrev
 • Følger dig på sociale medier
 • Udfyldelse af en kontaktformular
 • Anmoder om en demo
 • Tilmeld dig en gratis prøveperiode

Virksomhedsoplysninger

Når du har imponeret læserne med dit indhold, og de har nået bunden af ​​din side, vil de sandsynligvis gerne vide mere om din virksomhed.

Brug din sidefod til at understrege detaljer om din virksomhed, som du muligvis ikke kan medtage i overskriften, f.eks. Links til de følgende sider:

 • Om os
 • Blog
 • Karrierer eller job
 • Tilknyttede muligheder eller partnerskabsmuligheder
 • Liste over produkter eller tjenester
 • pressemeddelelser
 • Anmeldelser
 • Hvidbøger
 • Begivenheder

Kunde support

En del af designet til kundefokuseret sidefødder er at sikre, at links til sider, som læsere kan have brug for – enten som en potentiel kunde eller som en nuværende kunde – er lette at finde. Disse supportlinks kan omfatte:

 • Hjælp
 • FAQ
 • Videnscenter
 • Vejledninger

E-handelswebsteder kan endda inkludere følgende ankertekster:

 • Information om levering og levering
 • Retur- og udvekslingspolitikker
 • Betalingsmetoder accepteret
 • Særlige tilbud

Webside sidefodeksempel på at tilbyde kundesupportI stedet for blot at sige “Support”, har sidefoden til Book Depository en “Hvordan kan vi hjælpe?” kolonne, og under det er ankerteksterne “Hvor er mine ting?” og “Hvor leverer du?” Stilen er uformel, samtale og hjælper med at formidle et oprigtigt ønske om at yde hjælp.

De fire må ikke ved sidefoddesign

1. At have den samme sidehoved og sidefodsmenu

Nogle gange henvender webbesøgende til sidefoden, når de ikke kan finde nogle detaljer i din overskriftsmenu. I dette tilfælde tilføjer du ikke nøjagtigt de samme links på din sidehoved og sidefod ikke værdien til dine besøgende eller dit firma.

Del dine vigtige sider mellem overskriften og sidefoden for at forhindre, at besøgende på nettet bliver overvældet af tekst. Brug din header til dine sider med højeste værdi, og reserver din sidefod til andre vigtige links.

Apples websted sidefodeksempelBemærk, hvordan Apples klistrede header kun indeholdt seks produktkategorier. Som supplement til dette er en sidefod, der indeholder en længere liste over produkter (kolonne til venstre) samt en liste over tjenester.

2. Over-Optimering

Overoptimering, hvad enten det drejer sig om dit indhold eller sidefoden, er ikke en effektiv måde at øge din placering på søgesiden på. Googles rangeringsalgoritme har indhentet denne teknik for fyldning af nøgleord, og det kan kun have en negativ indvirkning på dine SEO-resultater. I stedet for at overoptimere, skal du vælge en håndfuld nøgleord og fokusere på dem.

3. Uvigtige links

Din sidefod er ikke et sted til at liste op alle sider på dit websted. Besøgende, der scannede hele siden og tjekket din sidefod, er sandsynligvis allerede interesseret i dine tilbud. I stedet for at kaste et hudsæt med ankertekster, skal du gøre sidefoden til et effektivt navigationsværktøj. Før dem til dit produkt- eller serviceside eller nyttige links som tutorials eller din virksomheds blog.

4. Overfyldte layouts

Det kan være fristende at pakke så meget du kan i bunden af ​​dit websted. Men en overfyldt sidefod kan muligvis slå dine besøgende fra, hvilket får dem til at forlade siden eller glans over dine ankertekster. Vælg de væsentlige sider, organiser disse og udnyt det hvide rum for at skabe et pænt, læseligt sidefodsdesign.

Sådan udformes et effektivt sidefodsdesign

Der er så mange måder at skabe en sidefod, der er både æstetisk tiltalende og funktionel. Bortset fra tipene ovenfor er her de fem bedste praksis for design af fodtekst.

1. Sæt læsbarheden først

Da fodtekst ofte er små, og webbesøgere har en tendens til at skumme disse, har du brug for et design, der sikrer, at ordene er lette at læse. For at sikre, at din sidefod er læsbar, kan du:

 • Vælg enkle skrifttyper som sans serif.
 • Undgå at bruge for mange skrifttyper eller farver.
 • Udnyt det hvide rum, og eksperiment med kerning og liniehøjde.

En anden måde at øge footers læsbarhed på er at bruge god farvekontrast. Dette gør det muligt for dine besøgende komfortabelt at læse dine ankertekster uden at skvise eller anstrenge deres øjne.

Standardkombinationen er at bruge sort tekst på en hvid baggrund eller omvendt. Hvis du vil afvige fra dette og eksperimentere med flere farver, er her nogle tip:

 • Vælg farver, der supplerer dit branding og dit websteds overordnede design.
 • Design med din målgruppe i tankerne. Hvis dit websted henvender sig til ældre personer, skal du bruge nuancer, der er blide for øjnene. Kombiner dette med en begrænset mængde tekst og generøs hvid plads.
 • Vælg farver, der formidler den følelse eller personlighed, du vil give til dit websted. Vælg for eksempel rødt, hvis du vil overbringe haster og energi. Gå for blå for at symbolisere pålidelighed og ro, eller grøn for at repræsentere natur eller helbred.
 • Få dine CTA’er til at springe ud af siden ved at bruge en anden farve, f.eks. The Guardians gule knapper mod en blå baggrund.

Eksempel på webside sidefod ved hjælp af farve

2. Forbliv tro mod din branding

Din hjemmeside er en vigtig komponent i dit branding. Dette gælder især for e-handelsvirksomheder, hvis vigtigste kontaktpunkter med kunderne er online.

En stærk, konsekvent branding hjælper webbesøgere med at huske dig og knytte dit firmanavn til dit logo, tjenester eller produkter, værdier og en bestemt følelse eller oplevelse.

Der er flere måder at fremstille et sidefodsdesign, der stemmer overens med dit branding. Her er et par ideer:

 • Som nævnt ovenfor skal du vælge farver, der repræsenterer dine værdier eller nuancer, du har brugt i dit logo eller dit markedsføringsmateriale.
 • Indarbejd dit logo, maskot eller andre elementer, der symboliserer dit brand.
 • Vedtage lignende designelementer, herunder typografi og layout, som du har brugt i andet reklamemateriale.

Eksempel på websidefødder der bruger samme farve til sidehoved og sidefodBemærk, hvordan Smashing Magazine bruger den samme tekst og baggrundsfarve til dens header og sidefod. Illustrationer hjælper med at opretholde en legende stemning fra stedets topmenu ned til dets nederste del.

3. Optimer til mobile brugere

Da mobilbrugere med større sandsynlighed vil rulle til bunden af ​​din side end desktopbesøgere, hvilket optimerer dit websted til forskellige enheder især på mobil er et must. Denne strategi går ud over lydhør design. For at gøre det lettere for mobilbrugere at nå dig eller scanne dit websted:

 • Juster din sidefodstørrelse, så besøgende nemt kan trykke på indstillinger uden at zoome ind.
 • Medtag en klikbar opkaldsknap, så besøgende nemt kan nå ud til dig.
 • Hvis du vil opfordre brugere til at komme forbi dit fysiske kontor eller showroom, skal du linke din adresse til et kort.
 • Hvis du har apps, skal du angive links til disse.

4. Hold det enkelt

Enkelhed i sidefodsdesign refererer både til dens stil og indhold. Hold din sidefod ren, hold dig til et par farver og typografi, og undgå detaljerede baggrunde. Med hensyn til indhold skal du holde ankereteksterne korte og begrænse de poster, du viser. Hvis du oversvømmer dine læsere med udsmykkede layouts eller for meget tekst, trækker det muligvis kun deres opmærksomhed fra dine CTA’er og andre værdifulde links.

5. Bliv organiseret

En velorganiseret sidefod forbedrer stedets læsbarhed, giver læserne mulighed for at få et fugleperspektiv af stedet og virksomheden og giver besøgende mulighed for let at finde detaljer, de har brug for.

Hvis du vil tilføje flere ankertekster, men er bekymret for, at sidefoden kan se rodet ud, skal du bruge følgende teknikker:

 • Arranger relaterede menuer i kolonner og angiv en kolonneoverskrift.
 • Eksperimenter med fontstørrelser, linjehøjde eller tekstfarver for at vise indholdshierarki. Brug f.eks. En lidt større skrifttype til kolonneoverskrifterne, og lad mere plads være mellem overskriften og ankerteksten under den.
 • Brug forskellige baggrundsfarver til at adskille et afsnit af din sidefod fra resten.

Eksempel på webside sidefod ved hjælp af forskellige farvede sektionerAgingCare bruger tre baggrundsfarver til at dele sidefoden i sektioner. Deres CTA, der vises på en blå baggrund, skiller sig ud mod sidefodsmenuerne (i lysegrå baggrund), og oplysninger om ophavsret, brugsbetingelser og privatlivspolitik i bunden (mørkegrå baggrund).

At sætte det hele sammen: Footer Design Inspirations

En måde at generere ideer til dit websted er at gennemse andre sider. Bemærk, hvordan andre designere inkorporerer de koncepter, der er dækket ovenfor for at levere veludformede sidefødder. Her er fire designs, der inspirerer dig.

Blå hjort

Sidefoden til dette designstudio med sin animerede baggrund og det kørsel med blå stag-logo viser firmaets kreativitet. Baggrundsmusikerne uden for boksen, og det kontrasterende billede af et blåt logo klæber til din hukommelse. Denne pæne sidefod fremhæver CTA, dvs. virksomhedens kontaktnummer og e-mail-adresse, som begge kan klikkes på.

Eksempel på inspiration fra webside

The New York Times

The New York Times ‘sidefod har et enkelt, rent design, der bruger rigelig hvid plads og en standard kontrast af sort tekst på en lys baggrund. Ankertekster, arrangeret i søjler, leder besøgende til andre interessante sider og artikler og opmuntrer dem til at udforske og blive på stedet. Designet udnytter typografisk hierarki for at henlede opmærksomheden på virksomhedens navn til venstre og abonnementsindstillingerne til højre.

Eksempel på inspiration fra webside

Sephora

Skønhedsmærkets sidefod vedtager et klassisk look med hvid tekst på en sort baggrund. En tynd linje deler sidefoden i to sektioner: de kolonnede ankertekster øverst og CTA, sociale medieikoner, copyright og privatlivspolitik i bunden. Mærket har også en dropdown-menu, hvor besøgende kan vælge deres region eller sprog, hvilket giver en engelsk og fransk-canadisk version.

Ankertekster er pænt samlet i fire kolonner. Ved brug af tilstrækkeligt hvidt rum er Sephoras sidefod i stand til at indarbejde en masse information uden at se rodet ud.

I mellemtiden beholder virksomhedens mobile version kolonneoverskrifterne, tilmeldingsmuligheden og ikoner på sociale medier. Ret over sidefoden vises links til App Store og Google Play, hvor mobilbrugere kan downloade Sephora-appen.

Eksempel på inspiration fra webside

StackSocial

StackSocial giver et incitament til nye kunder til at tilmelde sig sit nyhedsbrev. Den bruger også en blå knap til CTA, så den kan forblive i overensstemmelse med sin branding. Den blå CTA springer også fra siden midt i den mørke baggrund og lyse tekst. Et logo til Better Business Bureau (BBB) ​​nederst til højre hjælper med at skabe tillid til mærket.

Eksempel på inspiration fra webside

Afsluttende ord

Der er så mange måder at designe en sidefod på, der kan øge din konvertering og gøre dit websted tilgængeligt og let at navigere. Fortsæt med at eksperimentere og anvende tipene ovenfor, indtil du kommer med et sidefodsdesign, der opfylder din virksomheds mål og dine målkunders behov.

Har du tip, tricks eller imponerende sidefodsdesign at dele? Efterlad dine tanker nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me