4 Këshilla Lokale SEO për të përzënë më shumë Biznes Lokal përmes Kërkimit

Mësoni si ta ndihmoni biznesin tuaj të përfitojë nga trafiku organik i kërkimit dhe të qëndroni të rëndësishëm dhe para klientëve të mundshëm me këto 4 taktika lokale të SEO.


Këshilla lokale SEO

Këtu është e vërteta e vështirë – më shumë herë sesa jo, bizneset e vogla dhe të mesme dështojnë në SEO. Kjo është kryesisht për shkak të pjesës së natyrës shumë konkurruese të kërkimit dhe taktikave të përdorura. Optimizimi i Motorit të Kërkimit (SEO) nuk është një taktikë që është jashtëzakonisht e lehtë për ta vendosur dhe përkufizuar gishtin e madh. I mungon prekshmëria për shumicën.

Arsyeja kryesore që strategjitë e optimizmit të motorit të kërkimit dështojnë është se është e lehtë për një biznes lokal të humbasë fokusin. SEO është ndërtuar në këtë strategji misterioze dixhitale që i duhen të gjithëve, por askush nuk kërkon kohë të marrë në konsideratë se çfarë kërkojnë motorët e kërkimit.

Shumë njerëz dhe biznese e shikojnë SEO-në si diçka të paqartë që bëni për t’i bërë të lumtur motorët e kërkimit – por është më shumë se kaq. Mos më gaboni, ju doni të bëni makinat e kërkimit të lumtur, por si pronar biznesi, motorët e kërkimit nuk do të jenë ata që blejnë asgjë nga ju – janë njerëzit. Qëllimi juaj përfundimtar duhet të jetë qëllimi i gjeneruar nga përdoruesi ose vizitori.

KUJTOHU: Kërkimi i Google “Misioni” tregon përqëndrimin në përdorues së pari si element kryesor i algoritmeve të tyre të kërkimit.

Këshilla me cilësi të lartë për vlerën afatgjatë të SEO për bizneset lokale

Pra, në dritën e temës, le t’i hedhim një vështrim në disa këshilla për sjelljen e trafikut të vërtetë të këmbëve të bizneseve lokale, përmes trafikut të kërkimit organik. Dhe, kur i shikojmë këto këshilla, le të mbajmë parasysh parimet e mëposhtme themelore: Relevanca, Distanca dhe Përparësia.

Relevanca, distanca dhe rëndësia janë 3 parime kryesore për tu mbajtur në mend për SEO lokale.

Klikoni për të Tweet

1. Përqafoni Mjetet Lokale të Biznesit të Google

Ky është konsiderata e parë dhe më e rëndësishmja për çdo biznes për të përmirësuar kërkimin e tyre lokal. Përqafoni Google dhe gjithçka ofron. Google ofron kaq shumë produkte të përqendruara për të ndihmuar një faqe në internet të renditet më mirë (ato janë ato që bëjnë pjesën më të madhe të renditjes në fund të fundit) dhe janë përqendruar shumë në sjelljen e bazuar në vendndodhje.

Google ka shumë produkte që përfitojnë nga pamja e kërkimit të një biznesi lokal. Këtu janë 4 të mëdhenjtë për bizneset lokale:

Google Console Console: I njohur zyrtarisht si Vegla Webmasteri, Tastierë e kërkimit e Google siguron biznesin tuaj me informacione të paçmuara të kërkimit dhe ju lejon të jo vetëm indeksoni faqen tuaj (duke e bërë Google të vetëdijshëm për ju), por gjithashtu ju lejon që të zvarritni faqet tuaja të reja dhe ndryshimet e përmbajtjes dhe të kontrolloni linqet tuaja – të cilat vetëm tutje përpiqen për përpjekjet tuaja të përgjithshme të SEO!

Google Business My (GMB): Drejtoria në internet e Google që e vendos listën e biznesit tuaj në kërkime dhe harta. Merrni biznesin tuaj në hartë! Kjo është përshtypja juaj e parë me shumicën e njerëzve përmes kërkimit, dhe ju jep mundësinë e hyrjes në dy nga zonat më të kërkuara të faqeve të rezultateve të motorit të kërkimit Google (SERPs) – Listimi i mundshëm i Paketave të Hartave dhe në Grafikun Lokal. Këto pozicione qëndrojnë mbi rezultatin e kërkimit vetëm në tekstin standard dhe japin imazhe, detaje të biznesit, klik-në-thirrje, udhëzime për klikim dhe mjete të ndryshme të tjera për të drejtuar njerëzit drejt biznesit tuaj!

Kërkimi lokal Google me Google Business MyNë anën e majtë, është një shembull lokal grafik. Në anën e djathtë, është një pasqyrë GMB për Local Graph.

KONSIDONI KISTO: Konsumatorët kanë dy herë më shumë të ngjarë ta perceptojnë biznesin tuaj të jetë me reputacion nëse lista e Google My Business është e azhurnuar. Sigurohuni që lista juaj GMB të jetë e plotë dhe e saktë, e azhurnuar dhe e plotë e imazheve – thjesht sigurohuni që është e rëndësishme!

Google Street View 360 Tours: 360 Imazhe që tregojnë biznesin tuaj lokal në realitetin virtual. Këto imazhe shoqërohen me pronën tuaj të Biznesit tim në Google. Ju duhet të kontaktoni një fotograf të Google Street View në zonën tuaj për t’i bërë këto.

Google Street View 360 Tours

KONSIDONI K THTU: Google pretendon se Turne të Google Street View rrit interesin me 2 herë! Mbani në mend, faqja e internetit më e biznesit të vogël nuk është gjenerues i vetë-mjaftueshëm i vlerës – qëllimi është t’i fusni ata në vendndodhjen tuaj fizike për këtë!

2. Mos-konfuzoni listat tuaja të direktorisë

Më poshtë është një listë e disa prej drejtorive më të njohura në internet, por kjo nuk do të fillojë as të prekë numrin e përgjithshëm të drejtorive lokale që janë në të vërtetë atje.

Qindra, ndoshta edhe mijëra ekzistojnë. Të gjithë drejtoritë lokale janë atje duke dhënë motorë kërkimi dhe kërkues (klientë të mundshëm) sinjale të ndryshme rreth asaj se ku ekziston biznesi juaj lokal. Tani, nëse një marangoz nuk ka pse të shqetësohet për përpunimin e drurit dhe mund të kalojë tërë ditën (dhe me siguri natën) duke shkuar direktori pas direktoriumit dhe duke u siguruar që secili është i qëndrueshëm, atëherë problemi do të zgjidhej, por kur të bëjmë një hap prapa në realitet, shanset janë që kjo nuk mund të ndodhë – ju duhet ta zbehni atë listë pak.

Ne e diskutuam këtë në “Përqafoni Mjetet Lokale të Biznesit të Google” me pretendimin e listës suaj të Google My Business, i cili është një fillim i shkëlqyeshëm! Vendosni veten në këpucët e klientëve tuaj dhe mendoni se si do të gjejnë më shumë vendndodhjen tuaj. Me shumë mundësi, sistemet e tua të njohura hartografike – Apple Maps, Google Maps dhe Bing Maps. Atëherë mendoni se si të tjerët do ta gjejnë biznesin tuaj – Google. Provoni disa kërkime – së pari provoni të kërkoni emrin e biznesit tuaj dhe “vendndodhjen” pas saj, ose provoni emrin e biznesit tuaj në kombinim me “Adresa”. Kjo do t’ju japë 10 më të rëndësishmet (këto janë faqja e parë e Google – një pronar më ambicioz i biznesit mund të bëjë disa kërkime dhe të shikojë në SERP-in e dytë dhe të tretë).

Ju mund të shihni në SERP (Faqja e Rezultateve të Motorit të Kërkimit) për pyetjen “Pizza Moena Adresa” kthen disa drejtori – Facebook, Yelp, Mapquest, Pages të Bardhë dhe Yahoo Local – sigurisht që të dhënat e Google My Business janë ato që tërhiqen drejtpërdrejt të lartë. Këto do të jenë drejtoritë më të mira për të filluar me sigurimin që ato përputhen me informacionin tuaj aktual – Emri, Adresa, numri i telefonit dhe faqja e internetit (NAPw).

Këshillë e shpejtë: Për bizneset e vogla që do të vlerësonin kohën më shumë sesa paratë, ekzistojnë burime atje që ndihmojnë në mbajtjen e azhurnimit të drejtorive. Platformat si Yext dhe Këshillë Lokale ndihmoni në ushqimin e drejtorive lokale informacionin tuaj, duke marrë punën e vështirë nga fotografia për një pronar biznesi që do të preferonte të përqëndrohej në… biznesin e tyre!

Këshillë e shpejtë: Për bizneset e vogla që do të vlerësonin kohën më shumë sesa paratë, ka burime atje që ndihmojnë në mbajtjen e azhurnimeve të drejtorive. Platformat si Yext dhe Këshillë Lokale ndihmoni në ushqimin e drejtorive lokale informacionin tuaj, duke marrë punën e vështirë nga fotografia për një pronar biznesi që do të preferonte të përqëndrohej në… biznesin e tyre!

3. Monitorimi & Promovoni reputacionin tuaj

Sipas Toka e motorit të kërkimit, 88% e njerëzve e shohin reputacionin në internet që të jetë aq bindës sa një rekomandim personal për një biznes! Reputacioni juaj në internet është një pjesë jashtëzakonisht e rëndësishme e imazhit të biznesit tuaj, veçanërisht për biznesin e ri.

Monitoroni reputacionin tuaj në internet

Mendoni kur ju, si klient, doni të provoni diçka të re – është një natë e Premte dhe dëshironi të merrni një tjetër të rëndësishëm tuaj diku ndryshe. Ku filloni? Ju mund të kërkoni disa miq ose të merrni disa këshilla nga bashkëpunëtorët (ndonjëherë të kërkuar, shumica jo)! Atëherë doni të konfirmoni këto sugjerime duke lexuar në internet. Ju duhet të kërkoni dhe çfarë filloni të shikoni – komente. Fillon me yjet (shumica e sistemeve shkojnë nga 1-5), atëherë ju gërmoni dhe filloni të shikoni në vlerësimet aktuale.

5-yje: “Restorant i shkëlqyeshëm i detit”, “Peshku më i freskët që kam pasur në Pittsburgh”

1-yll: “Të gjitha kritikat pozitive janë punonjësit!”, “Mënyra me çmim të tepërt!”

Sigurohuni që jeni duke mbështetur në mënyrë aktive reputacionin tuaj! Mos u ul dhe mos shiko pasivisht rishikimet e tua të rrëshqitjes në një mënyrë ose në një tjetër. Shëtisni nëpër restorantin tuaj, bisedoni me klientët në furrën tuaj ose lini udhëzime për reagime në internet pas një pune Largimi i dëmtuesve dhe pyetni klientët me një ndërveprim pozitiv për të marrë në internet! Më mirë akoma, drejtojini ato drejt zonave ku po luftoni.

Pronari lokal i restorantit: “Më vjen mirë që po e shijon kohën tënde sonte – do të mendje se do t’i lejosh të tjerët të mësojnë në Yelp – do të thoshte aq shumë për ne si një biznes lokal!” – dhe shumica do të qetësohen.

Dhe ne e dimë – nuk është gjithçka pozitive.

Farë duhet të bëni me një përmbledhje negative?

Ju mund ta lexoni këtë artikull të thelluar për trajtimin e vlerësimeve negative të klientëve, por këtu janë disa gjëra të shpejta që mund të bëni:

 1. Rishikim: “Restorant i tmerrshëm, provoni Ushqim deti XYZ poshtë rrugës” – raportoni këtë si spam reklamimi. Kushtet e përdorimit të Google nuk lejojnë që konkurrentët e përmendur në vlerësimet negative.
 2. Rishikimi: “Menaxheri ishte një hov ****!” – raportojeni këtë për hile! Përsëri, është kundër kushteve të përdorimit.
 3. Rishikim: «Unë dhe gruaja ime kemi një kohë të tmerrshme. Ushqimi ynë ishte i ftohtë dhe kamerieri ishte më i interesuar të fliste me punonjësit e tjerë sesa të na priste! ” Kjo ndoshta mund të jetë një përmbledhje e ligjshme negative (dhe nëse mund të tregoni, unë kam pasur një përvojë negative kur dilja në darkë me gruan time më parë). Mos e lini atje, ju keni mundësinë në shumicën e rasteve të përgjigjeni në një forum publik, dhe të merrni potencialisht mundësinë për ta korrigjuar këtë, duke e kthyer një klient të pakënaqur në një të kënaqur!
  1. Përgjigja: Më vjen keq që keni pasur një kohë të keqe. Qëllimi ynë përfundimtar është që çdo person që hyn në derën time të ketë ushqimin më të mirë të mundshëm. Unë me të vërtetë do të doja të dëgjoja më shumë nga ju, ju lutem telefononi restorantin në 555-555-5555 dhe më kërkoni mua që të mund të diskutojmë përvojën tuaj më shumë – Jordan A., ABC Ushqim deti, Pronar “

KUJDES: Si një pronar i biznesit të vogël që derdh jetën dhe shpirtin tuaj në suksesin e një biznesi, është e lehtë të mërziteni kur të vijnë kritikat negative. Mos e merrni atë personalisht dhe NUK humbni qetësinë në përgjigje. Merrni një përmbledhje pesëmbëdhjetë minutash nëse është e nevojshme!

4. Përqendrohuni në përmbajtjen për një klient lokal

Siç sugjeron edhe titulli i këtij neni, ka të bëjë me drejtimin e trafikut në vend. Për shumë pronarë të afarizmave të vegjël atje, mundësia juaj nuk është kombëtare gjithsesi, tregu për të cilin ju intereson është rreth qoshes nga furra juaj, një rreze prej 5 kilometrash nga Pica juaj e Picave, e bazuar në qarkun për shërbimet tuaja profesionale ose e kufizuar në deklaroni për shërbimet tuaja ligjore ose financiare.

Cilado qoftë kufizimet tuaja fizike apo përqendrimi juaj gjeografik, sigurohuni që strategjia juaj SEO të ndjekë kërkesën.

Kjo do të thotë:

 • Fjalë kyçe lokale
 • Backlinks Lokale
 • Përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesit lokal (UGC)
 • URL lokale
 • Skema Lokale
 • dhe me shume!

Parametrat e fjalës suaj të vendndodhjes duhet të jenë aq të larta me një përparësi sa produkti ose shërbimi juaj. “Kontrolli i dëmtuesve” është i vështirë të garosh me një shkallë kombëtare dhe kjo kuptohet, kështu që duhet të përqendrohesh në fjalë kyçe si “Pest Control Pittsburgh”.

Google i pëlqen familja e fjalëve kyçe, kështu që pyetjet e mëposhtme të kërkimit do të jenë të rëndësishme për Pest Control Pittsburgh – “Pest Control Allegheny County”, “Rodent Control Pittsburgh,” Rodent Control Allegheny County “, etj. Fokusimi në Produkt / Shërbim Familje plus familje.

SHENIMI I SHUM: Sipas Google, kërkimet që përfshijnë “Pranë meje” janë rritur gati 150% që nga viti 2014 – duke bërë fjalë kyçe lokale që kanë shumë më shumë ndikim.

Lidhjet nga grupi juaj kombëtar i blerjeve janë të shkëlqyera, por një lidhje e lidhur nga një bashkëpunëtor lokal CBS ose një Dhoma e Tregtisë do të jetë më e rëndësishme për lokalitetin tuaj (rëndësia dhe distanca hyjnë në lojë këtu). Jo vetëm që këto backlinks lokale do të duken më të favorshme për biznesin tuaj në kërkimin lokal, por ato janë gjithashtu më të lehta, në raste, për t’u marrë. Shqyrtoni rrugët e mëposhtme për linjat e prapambetjes:

 • Kompanitë Lokale të Medias
 • Dhomat lokale / Grupet lokale të biznesit
 • Biznes tjetër lokal (më e mira për të mos iu afruar konkurrencës tuaj për këtë pse!)

Dëgjoj nga një numër biznesesh që mendojnë se kjo pikë e fundit do të ishte shumë e vështirë – duke i bërë njerëzit e tjerë t’i referojnë ato në internet – por pastaj mendoj se kur të bjerë bishti dhe çdo shtëpi dhe biznes merr dëmtime breshëri. Një kompani mbulimi dhe mur anësor vjen përmes rregullimit të një shtëpie, kërkon të lërë një flamur në oborrin e tyre dhe ata marrin hapësirë ​​reklamimi pikërisht atje. E njëjta gjë ndodh për ju!

Restoranti juaj Italian i drejtohet ngjarjes së biznesit vendas – pyesni nëse ata kanë ndërmend të ju përfshijnë në kreditë e ngjarjes.

Përfshirja në Përmbajtjen e Prodhuar nga Përdoruesi – Restoranti juaj Italian shërben enët me pamje të mahnitshme, inkurajoni njerëzit të bëjnë fotografi dhe t’i postojnë ato në internet. Shumica e njerëzve po i fotografojnë këto fotografi sidoqoftë dhe i ndajnë ato në Facebook ose kanale të tjera të mediave sociale, por Google ka qenë gjithnjë e më shumë duke i nxitur njerëzit të postojnë imazhet në Google Maps. Inkurajoni njerëzit të postojnë fotografi atje! Si pronar biznesi, sigurohuni që t’i paraqisni ato gjithashtu! Kjo lidhet përsëri me një seksion të hershëm në komente, duke i lënë klientët të lënë një vlerësim në të njëjtën kohë!

SHENIMI I SHUM: Shqyrtimet janë fjalët e pasura, kështu që kur ju kërkoni klientëve në lidhje me ushqimin tuaj, bëni pyetje specifike që çojnë në cilësinë e ushqimit tuaj, për zonën ku jeni në dhe inkurajoni ata të lënë vlerësime për atë – “Supa më e mirë e dasmave në Pittsburgh “,” Shërbimi më i mirë dhe i vendosur lehtësisht në bregun e Veriut “, etj..

Këtu hyn në lojë aspekti “distanca”. Sigurohuni që zona juaj lokale dhe gjeografia kryesore janë përqëndrimi juaj i vërtetë për backlinks dhe përmbajtje të bazuar në gjeo. Qëndroni të përqendruar në mënyrë që të mund të shkelni së pari tregun tuaj kryesor – atëherë përqendrohuni në zgjerimin e asaj gjeografie.

Përfundim – Si ndikon optimizimi për përdoruesit në renditjen e kërkimit organik?

Më lart përmenda, një numër përfitimesh, pasi ato lidhen me përdoruesit tuaj, kështu që ju të mund të hutoheni se si lidhet kjo me kërkimin. Epo, kur mendoni të optimizoni për klientët aktualë dhe të hidhni një sy në atë që dëshiron Google – dhe e ka pranuar hapur – nga pronarët e bizneseve të bëni për të optimizuar për kërkim, atëherë ju merrni të njëjtën gjë! Google dëshiron që faqja juaj të indeksohet dhe ata ju dëshirojnë në hartë. Konsumatorët u besojnë kompanive me një vlerësim më të mirë të yjeve, dhe Google gjithashtu vepron gjithashtu. Listimet e domosdoshme të drejtorive jo vetëm që e bëjnë adresën tuaj të qëndrueshme për vizitorët, por ndihmon Google të kontrollojë shumat e pafund të kompanive spam që janë atje për të ndihmuar në legjitimimin e biznesit tuaj. Po kështu, algoritmi i Google është ndërtuar gjithmonë nga nocioni i linjave si një mjet për të vlerësuar popullaritetin (sa më shumë të jetë e njohur një sit, aq më mirë renditet – rëndësi). Algoritmet e Kërkimit Lokal janë një konkurs i popullaritetit lokal!

Ju mund të shihni se si këto lidhen me tre parimet themelore që përmenda më parë (Relevanca, Largësia & rëndësi), për të cilën Google i ka përkufizuar në mënyrë të qartë si faktorët për të renditur mirë në kërkimin lokal.

Ju jeni sugjerimi i fundit: E vetmja mënyrë e vërtetë për të marrë vlerën e qëndrueshme të SEO është të përqendroheni kryesisht në bërjen e pranisë tuaj në internet më të përshtatshme për KLIENTET – njerëz të vërtetë. Google kërkon të ndjekë padinë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map