20 Shkaqe Psikologjike që Fitojnë Shitjet & Ndikimin e Konsumatorëve

Si të përdorni teknikat e shkrimit të kopjimit që inkurajojnë vizitorët të klikojnë & blini duke përdorur shkaqe psikologjike që diktojnë sjelljet dhe modelet tona të mendimit.


nxitje psikologjike në shkrimet e kopjimit

Në kundërshtim me besimin popullor, shkrimet e kopjeve nuk përfshijnë thjesht vendosjen e disa paragrafëve të rastësishëm në faqen tuaj të internetit dhe duke shpresuar për më të mirët.

Ka shumë më tepër se kaq.

Mendoni për sasinë e plotë të përmbajtjes që është tashmë atje. Në mënyrë që të qëndroni larg dhe t’i bëni njerëzit të ndërmarrin veprime, ju duhet të futni besimet thelbësore dhe sjelljen njerëzore. Cila është ajo ku hyn psikologjia.

Psikologjia dhe shkrimet e kopjeve janë kaq të ndërthurura.

Klikoni për të Tweet

Kombinimi i shkrimeve të ngurta me shkaktuesit bindës psikologjikë krijon një ndeshje të bërë në parajsë që do t’ju fitojë më shumë shitje. Le të hedhim një vështrim në disa nga nxitjet më të suksesshme psikologjike që mund të zbatoni.

1. Faktori i risisë

Mendoni për Apple për një moment. Ajo korporatë e madhe. Ata lëshojnë një model të ri çdo vit, pavarësisht se diferencat në ato të vjetrat janë të vogla. Megjithatë, koha dhe koha përsëri, njerëzit radhiten me orë të tëra për të marrë duart e tyre me stilin e fundit.

Përse? Sipas studimeve neurologjike, duke u ekspozuar ndaj diçkaje të re dhe të re, rrit sesa dopamina lëshohet në trurin tonë.

faktori i risisëApple bën një punë të shkëlqyeshme për krijimin e faktorit të risisë – duke i bërë klientët të duan më të fundit & produktet më të mëdha.

Si të përdorim faktorin e risisë:

Shtoni karakteristika të reja në produktet tuaja çdo disa muaj për t’i mbajtur ato të freskëta dhe të dëshirueshëm. Edhe nëse janë vetëm disa ndryshime këtu dhe atje, sigurohuni t’i promovoni ato dhe t’i shtoni ato në përshkrimet e produktit tuaj.

2. Përdorni Dëshminë Sociale

Sipas Modeli i ndryshimit të qëndrimit të Yale, klientët kanë më shumë të ngjarë të ndryshojnë mendimin e tyre në përgjigje të mesazhit tuaj reklamues nëse ka besueshmëri që lidhet me të. Një aspekt i besueshmërisë është ajo që të tjerët po thonë për mesazhin tuaj. Ideja themelore e kësaj është se është “kush tha çfarë kujt”. Për shembull, përdorimi i mesazheve dëshmuese nga klientët e tjerë ndihmon për të forcuar mesazhin tuaj me klientët e rinj.

Si të përdorni përdorimin e provave sociale:

Shtoni rekomandime pozitive të klientit dhe forma të tjera të provave sociale që forcojnë mesazhin tuaj. Për shembull, thjesht të tregosh klientët tuaj të mundshëm që klientët e tjerë sapo janë regjistruar ose kanë bërë një blerje në faqen tuaj të internetit është një formë shumë e fuqishme e provës sociale. UseProof.com, ju lejon ta bëni këtë duke vendosur një shfaqje të thjeshtë në ekranin e klientit, duke i njoftuar ata që të tjerët si vetvetja po përdorin këtë shërbim.

Përdorni Dëshminë SocialeUseProof.com është një shërbim i fuqishëm që forcon provat sociale dhe dihet se rrit shitjet mesatarisht me 10%.

3. Reciprociteti

Ka më shumë të ngjarë të bëjmë diçka për dikë që është i këndshëm për ne. Ka kuptim, apo jo? Dr. Robert Cialdini e mbështeti këtë në një study që tregonte se subjektet i vlerësonin të tjerët si më të pëlqyeshëm nëse ata njerëz do t’u kishin blerë një kuti sode. E thjeshtë, por efektive. Ideja e reciprocitetit në shkrimin e kopjeve do të thotë që njerëzit do të kenë më shumë të ngjarë të blejnë nga ju nëse së pari bëni diçka për ta.

Si të përdorim reciprocitetin:

Ju nuk duhet të dilni nga rruga juaj për të bërë diçka të veçantë për çdo klient të mundshëm. Në fakt, faqet si Copyblogger thjesht ofroni një bollëk të përmbajtjeve të mahnitshme falas para se t’i kërkoni lexuesit të regjistrohen me 1 $ në muaj si pajtimtar.

Fakti që lexuesi ka marrë mijëra këshilla të dobishme dhe vlerë tashmë do të thotë se ka më shumë të ngjarë të paguajnë më shumë.

4. Shes diçka më të vogël

Blerjet e mëdha kërkojnë kohë për t’u marrë në konsideratë. Në vend që të zhyteni drejt dhe të zhvendosni një produkt me çmim të lartë në fytyrën e audiencës tuaj, filloni me një produkt më të vogël, më të lirë, i cili do t’u japë atyre një ide mbi vlerën që mund t’u jepni atyre dhe ato që ata mund të presin të marrin nga ju me një më të lartë produkt me çmim.

Mendoni sikur po i lehtësoni ato në një shitje më të madhe. Në pjesën më të madhe, klientët do të vazhdojnë të blejnë produkte nga markat që ata tashmë njohin dhe kanë blerë nga.

Si të shesim diçka më të vogël:

Ofroni një version më të vogël, më të dobët të produktit ose shërbimit tuaj si një lloj “shijuesi” për t’i interesuar njerëzit. Përndryshe, krijoni një seri të produkteve të nivelit më të ulët që çojnë në ofertën tuaj me çmim më të lartë.

5. Efekti Snob

Njerëzit pëlqejnë të ndjehen të veçantë. Fakt. E ashtuquajtura Snob Effect lidhet me këtë ide duke ofruar botime të kufizuara dhe shtesa speciale për njerëzit që blejnë së pari ose për klientët besnikë.

Si njerëz, ne dëshirojmë të ndihemi pjesë e një grupi ose i një komuniteti, dhe sa më ekskluzive të këtij komuniteti, aq më mirë, më mirë?

Si të përdorni efektin Snob:

Shtoni produkte me edicion të kufizuar në linjën tuaj ose jepni klientëve besnikë diçka më shumë kur blejnë për t’i bërë ata të ndjehen të veçantë.

6. Fenomeni i konformitetit

Fenomeni i konformitetit është a shembull i shkëlqyeshëm i provës shoqërore. Në thelb, është vendi ku i vini vesh një klienti të mundshëm që bashkëmoshatarët, miqtë dhe familja e tyre kanë investuar të gjithë në produktin tuaj dhe ata do të ndjehen të lënë nëse nuk e bëjnë, gjithashtu.

Ne e urrejmë ndjenjën e lënë jashtë. Ne dëshirojmë të jemi pjesë e aksionit, prandaj pse shtimi në një sens të konformitetit funksionon kaq mirë.

Si të përdorim fenomenin e konformitetit:

Ndani sa klientë të tjerë të ngjashëm me lexuesin tuaj kanë blerë produktin tuaj. Një fjali e thjeshtë si “40% e tregtarëve të tjerë përdorin produktin X, a do t’i bashkoheni ata?” punon çudira.

7. Dissonance njohëse

Disonanca konjitive i referohet tensionit psikologjik që lind kur dikush merr një vendim që nuk përputhet plotësisht me besimet ose stilin e jetës. Për shembull, kur dikush blen një produkt me çmim të lartë dhe qëndron zgjuar duke menduar për sa kanë shpenzuar – kjo është disonanca konjitive.

shembull i disonancës konjitiveBurimi i figurës

Si të përdorni diszonimin njohës:

Ka më shumë të ngjarë ta vendosni këtë në lojë pas dikush ka blerë nga ju. Kur një klient ka blerë një produkt me çmim të lartë, ju mund t’i qetësoni shqetësimet e tyre me rekomandime dhe studime të suksesshme të rasteve.

8. Shmangia e humbjes

Sipas studimit, ne ndiejmë humbje më shumë sesa ne ndiejmë fitim. Për shembull, nëse do të na thuhej se do të merrnim një ngritje prej 2,000 dollarësh, do të ishim të lumtur, por nëse do të na thuhej se do të zvogëlonim pagën me 2,000 dollarë, do të ishim të gjallë, të trishtuar dhe të irrituar. Emocionet në të cilat do të ndiejmë humbur ato para në vend se t’i fitonim ato do ta tejkalojnë më shumë lumturinë që do të ndiejmë për t’i fituar ato. Kjo është fuqia e prishjes së humbjes. Kur përballemi me humbjen e diçkaje, ne priremi të veprojmë më shpejt dhe me impuls.

humbje e humbjesBurimi i figurës

Si të përdorim humbjen e humbjes:

Ju dëshironi të krijoni një situatë kur audienca juaj mendon se do të shkojnë humb diçka nëse ata nuk e blejnë produktin tënd. Ju mund të përdorni gjuhën për të treguar që konsumatori tashmë ka produktin, një video që tregon dikë tjetër duke përdorur produktin, ose thjesht ofroni një provë për një periudhë të kufizuar kohe.

9. Teoria e ekspozimit

Kjo i referohet idesë se sa më shumë ne jemi të ekspozuar ndaj diçkaje, aq më shumë të ngjarë kemi për ta blerë atë. Sipas disa hulumtimeve, ajo merr shtatë prekje që një konsumator të bëjë një blerje, kështu që si biznes, duhet të siguroni ato shtatë pika prekjeje.

Dua të them, si do të duam të blejmë diçka nëse nuk e dimë se ekziston?

Si të përdorim teorinë e ekspozimit:

Sigurohuni që ka pika të shumta në faqen tuaj, ku konsumatorët tuaj mund të shohin dhe mësojnë rreth produktit tuaj. Nuk është e mjaftueshme të mbash vetëm informacionet në një faqe. Në vend të kësaj, ju doni ta përhapni atë në shiritat anësore, në këmbë, në faqen fillestare, në mediat sociale dhe më gjerë.

10. Efekti i Dekorimit

Keni shkuar ndonjëherë për të blerë diçka në internet dhe keni parë një përzgjedhje të niveleve të çmimeve? Ky quhet efekti i dekorit, dhe është ai ku jepen tre opsione, dy prej të cilave janë me të njëjtin çmim më të lartë, por një ofron shtesë shtesë. Efekti i dekorit mund të merret edhe më tej duke nënvizuar opsionin që dëshironi të merrni konsumatorët.

efekti i dekoritEkonomisti është një shembull i shkëlqyeshëm i kësaj.

Si të përdorni efektin e dekursit:

Paraqisni produktin tuaj në tre nivele të ndryshme çmimesh, ku dy pikat me çmim më të lartë janë të njëjta, por një ofron shtesa shtesë.

11. Efekti i kontekstit

Sa shpesh blini kokoshka kur nuk bëni pazar? Tani mendoni se sa shpesh blini kokoshka kur jeni në kinema. Unë jam i gatshëm të vë bast se jeni shumë ka më shumë të ngjarë të blini kokoshka në kinema, sepse kështu jeni i supozuar për të bërë në kinema. Ky është efekti i kontekstit.

Si të përdorni efektin e kontekstit:

Krijoni një mjedis për konsumatorët tuaj që i bën ata të duan të blejnë ose të paktën e gjejnë veten në mentalitetin e blerjes. Hulumtimet tregojnë se niveli i komoditetit të dyshemesë, për shembull, ndikon në mënyrën se si konsumatorët vlerësojnë cilësinë e produktit blerjen e tyre. Duke marrë këtë në internet, ju mund të krijoni një përvojë të këndshme për konsumatorët për të dua për të blerë brenda.

12. 100 dollarë kundrejt 98 dollarëve

Ju e keni parë me siguri në dyqane kur produktet janë me çmim 9,99 $ sesa një normë e sheshtë prej 10,00 $. Pse eshte kjo? Kjo është për shkak se nënndërgjegjeshëm ne mendojmë se po kursejmë para me etiketën e çmimeve 9,99 $. Tingëllon pa kuptim, por funksionon.

Si të përdorim teorinë 100 $ vs 98 $:

Për çdo produkt që keni çmuar me një normë të sheshtë me një zero në fund, kaloni atë në mënyrë që çmimi të përfundojë në një 8, 7, ose 9 për të dhënë atë sensin e kursimit të parave.

13. Ndjenja e Urgjencës

Ne nuk dëshirojmë të ndjehemi sikur kemi humbur diçka, kjo është arsyeja pse urgjenca është një nxitje e rëndësishme psikologjike në shkrimet e kopjeve. Në thelb është kur markat ofrojnë një produkt vetëm për një kohë të shkurtër, ose e ofrojnë atë në një pikë çmimi më të ulët për 20, 50, ose 100 blerësit e parë.

Karakteristikë psikologjike - ndjenjë e urgjencësBudget Inn Motel bën një punë të shkëlqyeshme për të krijuar një ndjenjë urgjence në këtë shtesë me “Vetëm 5 dhoma kanë mbetur në faqen tonë!”

Si të krijoni një sens të urgjencës:

Mbani një shitje flash në produktin tuaj, ose ofrojeni atë me zbritje për disa njerëz të zgjedhur që blejnë së pari. Përndryshe, ju mund të reklamoni vetëm duke pasur disa të majta – ashtu si shumë akomodim dhe ofruesit e fluturimeve bëjnë për të marrë blerësit hezitues për të goditur blerjen.

14. Shitet Përfitimet Jo Karakteristikat

Përfitimet shesin, jo tiparet. Ju mund të mendoni se ndarja e të gjitha tipareve me shkëlqim që ka produkti juaj do t’i tërheqë blerësit, por ata nuk u intereson se çfarë kambanash dhe bilbilash ka produkti juaj. Përkundrazi, ata kujdesen për mënyrën sesi produkti juaj mund t’i ndihmojë ata të zgjidhin problemet e tyre dhe të arrijnë qëllimet e tyre.

përfitimet kundrejt veçoriveBurimi i figurës

Si të Shitet Përfitimet Jo Karakteristikat:

Sa herë që mendoni për një tipar të produktit tuaj, merrni parasysh si kjo do të ndihmojë blerësit e mundshëm të arrijnë qëllimet e tyre. Ndryshoni kopjen në faqen tuaj të internetit për të pasqyruar këtë, kështu që është gjithçka ato më mirë se juaj produkt.

15. Tregimi i tregimeve

Njerëzit i duan tregimet. Ne lidhemi me ta si asnjë format tjetër i shkrimit. Studimet tregojnë që leximi i tregimeve të krijojë një reagim fiziologjik kompleks në trurin tonë, duke aktivizuar të gjitha shqisat tona neurologjike. Kjo na ndihmon të mendojmë, të ndiejmë, të shohim dhe madje edhe të nuhasim atë që do të ishte sikur të kishim një produkt – një koncept i fuqishëm.

Si të përdorim tregimet:

Të gjitha tregimet kanë një fillim, një mes dhe një fund. Lidheni këtë në shkrimet tuaja të shitjes duke përshkruar si është jeta e blerësit tuaj të mundshëm përpara se të kenë produktin e tyre, çfarë produkti do të bëjë për ta dhe si do të duket jeta e tyre pas ata e kanë blerë atë.

16. Agjitoni pikat e dhimbjes

problem, agjitacion, zgjidh teori është e madhe në botën e shitjeve të kopjeve. Në thelb i referohet idesë që ju shtroni një problem kryesor për audiencën tuaj, atëherë agravoni atë problem, në mënyrë që ata të jenë të gatshëm të bëjnë diçka rreth tij, dhe pastaj ta zgjidhin atë duke prezantuar produktin tuaj si përgjigje.

Si të agjëroni pikat e dhimbjes:

Zgjidhni një problem thelbësor që audienca juaj ka dhe prekni atë. Paraqitni se si janë jeta e tyre me atë problem dhe agravoni duke u thënë atyre se pse është faji i tyre që e kanë atë problem. Atëherë, prezantoni shpejt produktin tuaj si grail të shenjtë për atë problem.

17. Ndërtoni një Komunitet

Siç përmenda më parë, njerëzit pëlqejnë të ndjehen sikur janë pjesë e diçkaje. Le t’i referohemi përsëri Apple, të cilët kanë krijuar këtë grup të mrekullueshëm të tifozëve vrapues që blejnë çdo gjë dhe gjithçka ata ofrojnë. Akti i krijimit të një komuniteti rreth markës dhe produktit tuaj është tepër i fuqishëm nëse bëhet siç duhet.

Si të ndërtoni një komunitet:

Hapni një dialog me audiencën tuaj, flisni drejtpërdrejt me ta dhe tregoni histori për klientët e tjerë me të cilët mund të lidhen. Në mënyrë që të ndjehen si pjesë e komunitetit, ata duhet të ndjehen sikur “përshtaten”, kështu që përdorin gjuhën që do të përdorin dhe përshkruan situatat ku mund të gjenden në.

18. Siguroni më pak mundësi

Shumë biznese mendojnë se nëse kanë më shumë mundësi, ata do t’u bëjnë thirrje më shumë njerëzve dhe për këtë arsye do të bëjnë më shumë shitje. Në fakt, ndodh e kundërta. Për shkak se jemi njerëz, vuajmë me një mbingarkesë të rëndë kur na paraqiten shumë mundësi. Kjo na çon në ngrirjen dhe jo për të blerë diçka.

Si të ofroni më pak opsione:

Lëshoni ofertat e produktit tuaj në disa opsione kryesore dhe përshkruaj saktësisht se çfarë mund të marrë çdo mundësi blerësi. Mundohuni të bëni dallime mes tyre sa më mirë që të keni mundësi dhe të hiqni çdo mundësi që duket shumë e ngjashme.

19. Krijoni kureshtje

Njerëzit janë krijesa kurioze. Mendoni për ato titujt e klikimeve të karremave që shkojnë virale. Ato si “Ky darkë i gatuar njeriu … Ju kurrë nuk do të mendoni se çfarë ndodhi tjetër”. Edhe nëse nuk na intereson, ka një nevojë të lindur për të zbuluar se çfarë ndodhi më pas. Krijimi i kuriozitetit është një mënyrë e fuqishme për të tërhequr njerëzit brenda dhe për t’i bërë ata të blejnë.

Si të krijoni kuriozitet:

Para së gjithash, ju dëshironi të zbuloni se ku është ai hendek informacioni – e dini, hendeku midis asaj që ata dinë dhe asaj që nuk dinë. Atëherë, ju dëshironi të tërhiqni pritjet e tyre. Ju mund ta bëni këtë duke deklaruar fakte dhe shifra specifike, si “Si të fitoni 50% më shumë shitje në ditë”.

20. Takoni në Emocione

Sipas hulumtimit, njerëzit marrin vendime me emocionet e tyre, jo trurin e tyre logjik. Nëse në një nivel emocional dëshirojnë diçka, ata do të gjejnë një mënyrë për ta marrë atë. Kur po paraqisni produkte në shitje, dëshironi t’i inkurajoni njerëzit të marrin emocione në mënyrë që t’i bëjnë ata të klikojnë në blerje.

Si të trokitni në emocione:

Height emocionet duke shkëmbyer histori të lumtura ose të gjenerosh një ndjenjë zemërimi dhe zhgënjimi duke nxitur ato pika kryesore të dhimbjes. Gjuha është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’i bërë njerëzit të ndiejnë gjërat, kështu që përdorni fjalë si “të mahnitshme” në vend të “mirë”.

përfundim

Siç mund ta shihni, aplikimi i shkaqeve psikologjike për shkrimin tuaj nuk duhet të jetë i vështirë.

Duke përdorur thjesht besimin dhe sjelljen njerëzore, ju tashmë po e vini veten përpara bizneseve që nuk bëjnë. Sepse, megjithëse mund të mos e dimë, jeta jonë e përditshme është e mbushur me nxitje psikologjike që diktojnë sjelljet dhe modelet tona të mendimit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me