20 pszichológiai eseményindító, amelyek nyernek értékesítést és befolyásolják az ügyfeleket

Hogyan lehet használni a copywriting technikákat, amelyek ösztönzik a látogatókat kattintásra & vásárolj olyan pszichológiai ravaszt segítségével, amely diktálja viselkedésünket és gondolkodási mintáinkat.


pszichológiai kiváltók a szövegírásban

A közhiedelemmel ellentétben a copywriting nem csupán azt jelenti, hogy néhány véletlenszerű bekezdést tesz fel a webhelyére, és a legjobbat reményli.

Ennél sokkal több van.

Gondoljon az azon a puszta mennyiségű tartalomra, amely már ott van. Annak érdekében, hogy kitűnjön és az embereket cselekedjen, cselekednie kell az alapvető hiedelmekre és az emberi viselkedésre. Ahol a pszichológia jön be.

A pszichológia és a copywriting annyira összefonódnak.

Kattintson a Tweet-re

A szilárd írás és a meggyőző pszichológiai kiváltók kombinálásával létrejön a mennyben egyezett mérkőzés, amely további eladásokat eredményez. Vessen egy pillantást a legsikeresebb pszichológiai kiváltókra, amelyeket végrehajthat.

1. A újdonsági tényező

Gondolj egy pillanatra az Apple-re. Az a hatalmas társaság. Minden évben kiadnak egy új modellt, annak ellenére, hogy a régi modellekkel szembeni különbségek csekélyek. Ugyanakkor időről időre az emberek sorba állnak, hogy a legújabb stílusra készítsék a kezüket.

Miért? Neurológiai vizsgálatok szerint, valami új és újszerű expozíció növeli a dopamin mennyiségét az agyunkban.

az újdonság tényezőjeAz Apple nagy munkát végez az újdonság tényezőjének megalkotásában – felhívja az ügyfeleket arra, hogy a legújabb termékeiket vágyják & legnagyobb termékek.

Az újdonsági tényező használata:

Néhány havonta adjon új funkciókat termékeinek, hogy frissek és kívánatosak maradjanak. Még ha itt is csak néhány csípésről van szó, feltétlenül reklámozza őket, és adja hozzá a termékleírásához.

2. Használja a Közösségi igazolást

Szerint a Yale hozzáállásváltozási modell, az ügyfelek valószínűleg meggondolják magukat a hirdetési üzenetre adott válaszként, ha van olyan hitelesség, amely ezzel összefügg. A hitelesség egyik aspektusa az, amit mások mondanak az üzenetéről. Ennek alapvető gondolata az, hogy „ki mondta, hogy kinek”. Például, ha más vásárlóktól származó beszámolóüzeneteket használunk, az megerősíti üzenetét az új ügyfelekkel.

Hogyan kell használni a társadalmi bizonyítékot:

Adjon hozzá pozitív vásárlói véleményeket és egyéb társadalmi bizonyítékokat, amelyek megerősítik üzenetét. Például, ha egyszerűen megmutatja a potenciális ügyfeleinek, hogy más ügyfelek éppen feliratkoztak vagy vásároltak az Ön webhelyén, a társadalmi bizonyítékok nagyon hatékony formája. A UseProof.com lehetővé teszi ezt azáltal, hogy egyszerű felugró ablakot helyez el az ügyfél képernyőjén, és tudatja velük, hogy mások, mint maguk használják ezt a szolgáltatást.

Használja a Közösségi igazolástA UseProof.com egy hatékony szolgáltatás, amely megerősíti a társadalmi bizonyítékot, és ismert, hogy átlagosan 10% -kal növeli az értékesítést.

3. Viszonosság

Valószínűbb, hogy valamit megteszünk valakiért, aki kedves velünk. Van értelme, igaz? Dr. Robert Cialdini ezt egy csapban támogattay, amely azt mutatta, hogy a vizsgálati alanyok mások kedvesebbnek ítélték meg, ha ezek az emberek egy doboz szódát vásároltak nekik. Egyszerű, de hatékony. A kölcsönösség elképzelése a copywriteren azt jelenti, hogy az emberek nagyobb valószínűséggel vásárolnak tőled, ha előbb valamit megtesznek nekik.

Hogyan kell használni a viszonosságot:

Nem is kell elmennie az útjától, hogy minden potenciális ügyfél számára valami különlegeset csináljon. Valójában olyan oldalak, mint a Copyblogger egyszerűen kínáljon rengeteg csodálatos ingyenes tartalmat, mielőtt felkéri az olvasókat, hogy előfizetjenek havonta 1 dollárra.

Az a tény, hogy az olvasó rengeteg hasznos tippet és értéket kapott, már azt jelenti, hogy valószínűleg többet fizetnek.

4. Adjon el valamivel kisebbet

A nagy vásárlások időbe telik, hogy megfontolják. Ahelyett, hogy közvetlenül belemerülne, és a közönség szemében egy drága terméket rátalálna, kezdje egy kisebb, olcsóbb termékkel, amely elképzelést ad számukra arról, hogy mit adhat nekik, és mit várhat el tőled magasabb értékkel. árú termék.

Gondoljon úgy, mintha nagyobb eladásra engedné őket. Az ügyfelek nagyrészt továbbra is márkákból vásárolnak termékeket, amelyeket már ismertek és már vásároltak.

Hogyan lehet eladni valami kisebbet:

Kínáljon termékének vagy szolgáltatásának kisebb, könnyebb verzióját, mint egyfajta kóstolót, hogy felkeltse az emberek érdeklődését. Alternatív megoldásként hozhat létre alacsonyabb szintű termékek sorozatát, amelyek vezethetnek a magasabb árú kínálathoz.

5. A sznob-effektus

Az emberek szeretnek különlegesnek érezni magukat. Tény. Az úgynevezett Snob-hatás kötődik ehhez az ötlethez, korlátozott kiadásokat és speciális extrákat kínálva az első vásárlóknak vagy a hűséges ügyfeleknek.

Mint emberek, szeretünk egy csoport vagy egy közösség részeként érezni magunkat, és minél exkluzívabb ez a közösség, annál jobb, igaz?

A Snob-effektus használata:

Adjon hozzá korlátozott kiadású termékeket a sorozatához, vagy adjon némi extra hűséges vásárlónak vásárlást, hogy különlegesnek érezze magát.

6. A megfelelőségi jelenség

A megfelelőségi jelenség a kiváló példa a társadalmi bizonyítékra. Alapvetően ez az, ahol arra utal, hogy egy potenciális vásárlónak szól, hogy társaik, barátai és családtagjai mind befektettek az Ön termékébe, és úgy érzik, hogy kihagyják őket, ha nem is.

Gyűlöljük a kimaradás érzését. Szeretnénk részt venni a fellépésben, ezért miért működik ilyen jól a megfelelőség értelemben vett hozzáadás.

Hogyan kell használni a megfelelőségi jelenséget:

Ossza meg, hány más, az olvasóhoz hasonló ügyfél vásárolta meg a terméket. Egy egyszerű mondat, mint például „marketingszakemberek 40% -a használ X terméket, csatlakozol hozzájuk?” csodákat végez.

7. Kognitív disszonancia

A kognitív disszonancia arra a pszichológiai feszültségre utal, amely akkor merül fel, amikor valaki olyan döntést hoz, amely nem teljesen igazodik a hiedelmekhez vagy az életmódhoz. Például, ha valaki megvásárol egy magas árú terméket, és ébren fekszik, arra gondolva, hogy mennyit költöttek el – hogy a kognitív disszonancia.

a kognatív disszonancia példájaKépforrás

A kognitív disszonancia használata:

Valószínűbb, hogy ezt játékba helyezi utána valaki vásárolt tőled. Amikor az ügyfél megvásárolt egy magas árú terméket, ajánlásokkal és sikeres esettanulmányokkal enyhítheti aggodalmaikat.

8. A veszteség elkerülése

A kutatások szerint inkább veszteséget, mint nyereséget érzünk. Például, ha azt mondanánk, hogy 2000 dollár emelést fogunk elérni, boldogok lennénk, de ha azt mondanák, hogy 2000 dollárral csökkentjük a fizetésünket, akkor élénk, szomorúak és csalódottak lennénk. Az érzelmek, amelyekben érezzük magunkat vesztes az a pénz, ahelyett, hogy megszerezzük, messze meghaladja a boldogságot, amelyet érezzünk. Ez a veszteségkerülés hatalma. Ha elveszítünk valamit, hajlamosak vagyunk gyorsabban és lendületesen cselekedni.

veszteségkerülésKépforrás

Hogyan lehet a veszteség ellensúlyozni:

Olyan helyzetet szeretne létrehozni, amelyben a közönség azt gondolja, hogy megy elveszít valamit, ha nem vásárolják meg a terméket. Használhatja a nyelvet, hogy megmutassa, hogy a fogyasztó már rendelkezik-e termékkel, egy videóval, amely megmutatja valakit más használja a terméket, vagy egyszerűen korlátozott ideig próbál ajánlatot.

9. Expozícióelmélet

Ez arra a gondolatra utal, hogy minél inkább ki vannak téve valamivel, annál valószínűbb, hogy megvásároljuk. Néhány kutatás szerint ez hét érintse meg a fogyasztót a vásárláshoz, így vállalkozásként meg kell adnia ezt a hét érintkezési pontot.

Úgy értem, hogyan kellene vásárolni valamit, ha nem tudjuk, hogy létezik?

Az expozícióelmélet használata:

Győződjön meg arról, hogy a webhelyén több pont található, ahol a fogyasztók láthatják és megismerhetik az Ön termékét. Nem elég, ha az információ csak egy oldalon van. Ehelyett el szeretné terjeszteni az oldalsávokban, láblécekben, honlapon, a közösségi médiában és azon túl.

10. A csaló effektus

Előfordult már, hogy online vásárol valamit, és látta válogatott árazási szinteket? Ezt nevezik csaló hatásnak, és itt adnak három lehetőséget, amelyek közül kettő ugyanolyan magasabb áron rendelkezik, de az egyik további extrákat kínál. A csalóhatás tovább javítható, ha kiemeli azt a lehetőséget, amelyet a fogyasztóknak meg kell választaniuk.

a csaló hatásA The Economist ennek nagyszerű példája.

Hogyan kell használni a csaló effektusot:

Bemutatja termékét három különböző árszínvonalban, ahol a két magasabb árpont azonos, de az egyik további extrákat kínál.

11. Kontextushatás

Milyen gyakran vásárol popcornot, amikor nem vásárol? Gondolj arra, milyen gyakran vásárol popcornot, amikor moziban vagy. Hajlandó vagyok fogadni, hogy te vagy jelentősen nagyobb valószínűséggel vásárol popcornot a moziban, mert ez vagy te feltételezett csinálni a moziban. Ez a kontextushatás.

A kontextushatás használata:

Hozzon létre egy olyan beállítást a fogyasztók számára, amely miatt vásárlás vagy vásárlás vágyakozik rá legalább találják magukat a vásárlás gondolkodásmódjában. A kutatások azt mutatják, hogy például a padló kényelmi szintje befolyásolja azt, hogy a fogyasztók hogyan értékelik a vásárolt termék minőségét. Az interneten keresztül élvezheti a fogyasztók élményét akar vásárolni.

12. 100 USD és 98 USD

Valószínűleg látta már az üzletekben, amikor a termékek ára 9,99 dollár, nem pedig 10,00 dollár átalánydíja. Miért ez? Ennek oka az, hogy tudatalattian azt gondoljuk, hogy pénzt spórolunk meg a 9,99 dolláros árcédulával. Okosan hangzik, de működik.

A 100 és 98 dolláros elmélet használata:

Bármely olyan termék esetében, amelyet átalánydíjasan, a végén nullával számolt be, kapcsolja be úgy, hogy az ár 8, 7 vagy 9-re fejeződjön be, hogy ez az érzés pénzt takarítson meg..

13. Sürgősség

Nem szeretjük úgy érezni, mintha valami hiányzott volna, ezért a sürgősség fontos pszichológiai kiváltó tényező a szövegírásban. Alapvetően akkor, amikor a márkák csak rövid ideig kínálnak terméket, vagy alacsonyabb áron kínálják az első 20, 50 vagy 100 vásárló számára.

Pszichológiai ravasz - sürgősségA Budget Inn Motel nagyszerű munkát végez a sürgősség megteremtése mellett: „Csak 5 szoba marad a honlapunkon!”

Hogyan hozzunk létre sürgősséget:

Tartson egy gyors eladást a termékén, vagy engedményt kínáljon néhány kiválasztott embernek, akik előbb vásárolnak. Alternatív megoldásként hirdethet, hogy csak néhány van hátra – csakúgy, mint rengeteg szállás és repülési szolgáltató, hogy a tétovázó vásárlókat megkapja a vásárlás.

14. Eladja az előnyöket, nem pedig a szolgáltatásokat

Az előnyök eladnak, nem funkciók. Lehet, hogy úgy gondolja, hogy megosztja a termék minden csillogó tulajdonságát, így vonzza a vásárlókat, ám nem érdekli őket, hogy mi csengő és sípszó van a termékén. Ehelyett törődnek azzal, hogy az Ön terméke miként segíthet nekik a problémák megoldásában és a célok elérésében.

előnyök vs. szolgáltatásokKépforrás

Hogyan adhatunk előnyeket, nem jellemzőket:

Minden alkalommal, amikor a termék valamely tulajdonságára gondol, fontolja meg hogyan amely segít a potenciális vásárlóknak kitűzni céljaikat. Változtassa meg a webhely példányát, hogy tükrözze ezt, tehát erről szól őket inkább mint a ti termék.

15. Mesemondás

Az emberek szeretik a történeteket. Csatlakozunk hozzájuk, mint egyetlen más írási formátum sem. Tanulmányok kimutatták hogy a történetek olvasása komplex élettani reakciót vált ki az agyunkban, aktiválva az összes idegrendszeri érzékünket. Ez segít nekünk azt gondolni, érezni, látni és akár meg is érezni, hogy milyen lenne egy termék – hatalmas koncepció.

Hogyan használjuk a mesemondást:

Minden történetnek van kezdete, közepe és vége. Csatlakoztassa ezt az értékesítési copywritert, felvázolva, hogy milyen a potenciális vásárló élete, mielőtt megkapnák a terméket, mit fog tenni a termék nekik, és hogyan fog kinézni életük utána megvásárolták.

16. Keverje össze a fájdalompontokat

Az probléma, agitálás, megoldja az elméletet óriási az eladási copywriting világában. Alapvetően arra az elképzelésre utal, hogy egy közönség által felvetett kulcsfontosságú problémát állít fel, majd ezt a problémát feloldja, hogy készen álljanak valamire, és megoldja azáltal, hogy a termékét választ adja meg..

Hogyan keverjük el a fájdalompontokat:

Válassza ki a közönség egyik alapvető problémáját, majd vegye figyelembe ezt. Mutassa be nekik, miért hibás az, hogy mi a probléma, és vázolja fel, milyen az életük az adott problémával kapcsolatban, és aggasztja azt. Ezután gyorsan vezesse be a termékét, mint Szent Grált e probléma megoldásához.

17. Építsen egy közösséget

Mint korábban említettem, az emberek szeretik érezni magukat, mintha valami részét képezik. Visszatérünk az Apple-re, aki létrehozta ezt a hihetetlen rajongói csoportot, akik vásárolnak bármi és minden kínálnak. A márka és a termék körül egy közösség létrehozása hihetetlenül hatalmas, ha helyesen hajtják végre.

Hogyan építsünk egy közösséget:

Nyisson párbeszédet a közönséggel, beszéljen közvetlenül velük, és ossza meg történeteit más ügyfelekről, akikkel kapcsolatba kerülhet. Annak érdekében, hogy a közösség tagjaként érezzék magukat, úgy kell érezniük, mintha „beleférnének”, tehát használják a használt nyelvet, és körvonalazzák azokat a helyzeteket, amelyekben esetleg találják magukat..

18. Adjon kevesebb opciót

Sok vállalkozás azt gondolja, hogy ha több lehetőségük van, több emberhez vonzódnak, és ennélfogva többet fognak értékesíteni. Valójában fordítva történik. Mivel emberek vagyunk, súlyos túlterheléstől szenvedünk, ha túl sok lehetőséget kínálunk nekik. Ez arra készteti bennünket, hogy befagyasztjuk és nem vásároljunk bármi.

Kevesebb opció biztosítása:

Válasszon néhány kulcsfontosságú lehetőséget a termékkínálatához, és vázolja fel pontosan, hogy az egyes opciók miként kapják meg a vevőt. Próbáljon megkülönböztetni őket a lehető legjobban, és tegyen ki minden olyan lehetőséget, amely túl hasonlónak tűnik.

19. Készítsen kíváncsiságot

Az emberek kíváncsi lények. Gondolj azokra a kattintással csali címsorokra, amelyek vírusosak. Azok, mint például: „Ez az ember főzött vacsorát, soha nem fogod kitalálni, mi történt ezután”. Még ha nem is törődünk vele, veleszületett szükségünk van arra, hogy megtudja, mi történt ezután. A kíváncsiság felkeltése hatékony módja annak, hogy vonzza az embereket, és vásárlásra késztesse őket.

Hogyan készítsünk kíváncsiságot:

Mindenekelőtt azt szeretné megtudni, hogy hol van ez az információhiány – tudod, a különbség az, amit tudnak, és mi nem. Ezután meg akarja állítani az elvárásaikat. Ezt megteheti konkrét tények és számadatok megadásával, például: „Hogyan lehet 50% -kal több eladást elérni egy nap alatt”.

20. Érintse meg az Érzelmek elemet

Kutatások szerint, az emberek érzelmeikkel hoznak döntéseket, nem a logikus agyuk. Ha érzelmi szinten akarnak valamit, akkor megtalálják a módját annak elérésére. Amikor eladásra mutat be termékeket, fel szeretné bátorítani az embereket, hogy érzelmeik legyenek annak érdekében, hogy rákattinthassanak a vásárlásra.

Érzelmek bevezetése:

Fokozza az érzelmeket azáltal, hogy boldog történeteket oszt meg, vagy ha a fájdalom legfontosabb pontjainak felcsapása révén harag és frusztráció érzetét kelti. A nyelv nagyszerű módja annak, hogy az emberek érezzék a dolgokat, ezért a „jó” helyett használja a „csodálatos” szavakat..

Következtetés

Mint láthatja, a pszichológiai kiváltóknak az írásakor történő alkalmazásának nem kell, hogy legyen nehéz.

Azáltal, hogy egyszerűen megismeri az alapvető emberi hiedelmeket és magatartást, máris előtérbe helyezi magát azon vállalkozások előtt, amelyek nem. Mert, bár valószínűleg nem tudjuk, mindennapi életünket pszichológiai kiváltók töltik be, amelyek viselkedésünket és gondolkodási mintáinkat diktálják.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me