15 mënyra për të marrë më shumë njerëz për të ndarë përmbajtjen tuaj

Mësoni si të inkurajoni më shumë ndarjen e përmbajtjes duke përdorur një larmi nxitësish psikologjikë dhe optimizime teknike brenda postimit tuaj.


Si të inkurajoni më shumë ndarjen e përmbajtjes

Të gjithë duan që përmbajtja e tyre të shkojë virale. Në fund të fundit, keni shpenzuar shumë kohë dhe përpjekje duke punuar në të dhe tani është koha ta shfaqni atë para botës dhe të korrni përfitimet e punës suaj të vështirë.

Kështu që kur publikoni një postim të ri në blogun tuaj dhe e ndani atë në sociale, mund të jetë një pengesë në zorrë kur askush nuk i pëlqen, komenton ose ndan gjërat tuaja. Për të mos përmendur faktin që të kesh llogari në Twitter dhe Facebook që duken si varreza është pak e sikletshme.

Krijimi i një postimi të suksesshëm që merr jetën e tij përfshin një përzierje të përmbajtjes së jashtëzakonshme, aftësive serioze promovuese dhe një audiencë të përgjegjshme.

Klikoni për të Tweet

Ndërsa ju mund të kontrolloni dy të parat, ka një art dhe shkencë për të nxitur llojin e reagimit që dëshironi nga audienca juaj. Kjo kërkon dy gjëra: plotësimi i kërkesave psikologjike që detyrojnë një person të ndajë, dhe kontrollimin e të gjitha kutive për elementet më të prekshme të një faqe që e bëjnë atë të duket i ndashëm (d.m.th. titujt e shkëlqyeshëm, vizualet dhe butonat e aksioneve sociale).

Në këtë artikull, unë do të diskutoj se si mund t’i përdorni këta faktorë për të inkurajuar më shumë aksione të përmbajtjes në blogun tuaj.

Farë e bën dikë të dëshirojë të ndajë përmbajtjen tënde?

Së pari, le të shqyrtojmë pse njerëzit duan të ndajnë përmbajtjen tuaj. Një arsye e madhe prapa pse ne ndajmë atë që ne ndajmë zbret në psikologji.

1. Njerëzit duan të ndjehen të lumtur

Njerëzit ka shumë më shumë të ngjarë të ndajnë përmbajtje pozitive sesa përmbajtje negative. Sipas shkencëtarit të mediave sociale, Dan Zarella, askush nuk e pëlqen një Debbie Downer. Pasi analizoi 100,000 llogari sociale, ai gjeti vërejtjet negative çuan në më pak ndjekës. Komente negative përfshinin gjëra të tilla si trishtimi, agresioni, emocionet dhe ndjenjat negative, dhe komentet morbide.

njerëzit ndajnë përmbajtje që i bën ata të lumturNjerëzit kanë më shumë të ngjarë të ndajnë përmbajtje që i bëjnë ata të ndjehen të lumtur.

2. Njerëzit duan të ndjehen të frymëzuar, të befasuar, të argëtuar & habitur

Njerëzit gjithashtu pëlqejnë të ndajnë përmbajtje që frymëzojnë frikë. Tregtari i Internetit Noah Kagan ka hulumtime të mëtejshme për të mbështetur këtë – ai shënoi 10,000 artikujt më të mëdhenj të shpërndarë në internet në një emocion, duke përfshirë dëfrime, frikë dhe trishtim. 3 emocionet kryesore që lidhen me artikujt më të ndarë ishin: frikë (25%), e qeshura (17%) dhe dëfrim (15%).

3. Njerëzit duan të pasurojnë jetën e njerëzve për të cilët interesohen

Nëntë në 10 njerëz ndajnë përmbajtje në internet për të ndihmuar dikë të ketë një përvojë pozitive (ose të shmangë një negativ), dhe gati sa më shumë (89%) ndajnë për të ndihmuar të tjerët të kursejnë para.

New York Times Consumer Insight Group ka mbledhur disa nga provat më përfundimtare të motivimeve prapa pse njerëzit ndajnë në internet. Grupi zhvilloi intervista brenda personave, priti një panel për një javë për ndarjen dhe anketoi 2.500 aksionarë të rëndë në internet si pjesë e hulumtimit të tij. E gjeti motivimi parësor prapa pse njerëzit ndajnë përmbajtje është për të përmirësuar jetën e atyre që ne interesohen, me 94% të të anketuarve thonë se “konsiderojnë vlerën dhe dobinë që informacioni që ata ndajnë do të kenë për marrësit (et)..

4. Njerëzit duan të përkufizohen

Studiuesit e New York Times zbuluan gjithashtu se 68% e njerëzve ndajnë për ta përkufizuar veten si për të tjerët ashtu edhe për veten e tyre, dhe shpesh shkëmbimi i ndihmon ata “të kultivojnë një personalitet të idealizuar në internet”.

Më tej, studimi zbuloi se ndarja ishte e bazuar në një dëshirë të fortë për vlefshmëri. Për shumë të anketuar, ndarja e përmbajtjes kishte shumë për të parashikuar dhe shijuar përgjigjen. Një i anketuar komentoi se ndarja pa marrë përshtypje ishte si “mbajtja e një fjalimi kur askush nuk bie në gjunjë”.

5. Njerëzit duan të rriten & Të ushqehen marrëdhëniet e tyre

Katër në 5 persona që morën pjesë në hulumtimin e New York Times thanë që ata ndanin informacione me të tjerët si një mjet për të qëndruar të lidhur kur nuk do të mbanin në kontakt. Dhe tre në katër (73%) ndajnë përmbajtje në internet për t’i ndihmuar ata të lidhen me të tjerët që ndajnë interesat e tyre.

6. Njerëzit dëshirojnë të ndjehen të vetë-përmbushur

Njerëzit gëzojnë të ndajnë informacion të vlefshëm me të tjerët – dhe të marrin kredi për të. Ndërsa një person që mori pjesë në hulumtimin e New York Times komentoi, “Më pëlqen të marr komente që kam dërguar informacion të shkëlqyeshëm dhe se miqtë e mi do t’ua përcjellin miqve të tyre sepse është kaq i dobishëm. Më bën të ndihem i vlefshëm ”.

Shkëmbimi i përmbajtjes në internet gjithashtu ndihmon njerëzit të ndjehen të lidhur me ata përreth tyre, me 69% të njerëzve që thonë se shkëmbimi i informacionit i bëri ata të ndjehen më të përfshirë me botën.

7. Njerëzit ndajnë për të mbështetur kauzat e mira

Katër në 5 persona ndajnë informacione për shkaqet dhe markat për të cilat interesohen, me disa persona që morën pjesë në studimin e New York Times duke thënë që kur bëhet fjalë për përhapjen e fjalës për shkaqet në të cilat besuan, media sociale i kishte fuqizuar ata.

Krijimi i përmbajtjes që mund të ndahet

Krijimi i përmbajtjes që është i ndashëm

Tani që i dini faktorët psikologjikë që i bëjnë njerëzit të duan të ndajnë, le të shkojmë në optimizimin teknik në faqen tuaj, në mënyrë që të jetë e lehtë për njerëzit të ndajnë.

8. Bëni vërtet të lehtë për njerëzit që të ndajnë përmbajtjen tuaj

Nëse vizitorët në faqen tuaj duhet të kalojnë 5 minuta duke klikuar për të ndarë një postim, shanset janë që ata të heqin dorë. Kështu që bëjeni sa më të lehtë që njerëzit të ndajnë përmbajtjen tuaj duke përfshirë butona për ndarjen sociale, lidhje, citate në tweet, dhe madje edhe butona Pinterest në imazhe. Pozicionimi i vendosjes së këtyre është gjithashtu i rëndësishëm dhe mund të kërkojë disa testime. Në përgjithësi, është më mirë të vendosni butona të aksioneve sociale sipër, poshtë dhe / ose në anën e majtë të përmbajtjes tuaj.

Shtoni butona të aksioneve socialeShtimi i butonave të aksioneve sociale në pjesën e sipërme, të poshtme dhe në anën e majtë të postimeve tuaja, e bëjnë atë të përshtatshëm dhe të lehtë për njerëzit të ndajnë.

Shtimi i butonave të aksioneve sociale në anën e majtë (siç tregohet në diagramin më lart) merr shumë vëmendje pasi butonat janë vazhdimisht të dukshëm ndërsa lexuesi lëviz nëpër faqe. Meqenëse njerëzit lexojnë nga e majta në të djathtë, duhet të shtoni butonat tuaj në anën e majtë. Sidoqoftë, për pajisjet e lëvizshme me ekrane të vogla, kjo mund të marrë shumë hapësirë ​​dhe është më e paaftë. Duke u thënë kështu, sigurohuni që është po aq e lehtë për të ndarë përmbajtjen tuaj në pajisjet celulare siç është edhe në desktop.

Mos shkoni në bord me vendosjet e butonit tuaj të aksioneve. Shumë mund të turmojnë & ndikojnë negativisht në përvojën e përdoruesit.

Klikoni për të Tweet

Shihni se çfarë bëmë thjesht atje? Përmbajtja “tweetable” e mësipërme merr 200% më shumë tweet se sa të përdorni butonin tonë standard të ndarjes në fund. Nëse përdorni WordPress, ekzistojnë shtesa të ndryshme “kliko për tweet”. Një që ne po përdorim më lart është shtojca TweetDis WordPress, e cila është shumë e lehtë për t’u përdorur dhe duket e shkëlqyeshme. Kjo e bën shumë të përshtatshëm për lexuesit të cicërojnë vetëm duke klikuar!

9. Kërkojuni njerëzve të ndajnë përmbajtjen tuaj

Thjesht duke kërkuar që njerëzit të ndajnë përmbajtjen tuaj ka një efekt të fuqishëm. Lexuesit mund të jenë plotësisht të gatshëm dhe të hapur për të shkëmbyer përmbajtjen tuaj, por ata nuk do ta bëjnë këtë, përveç nëse kërkoni. Pas postimit tuaj, bëni një telefonatë për të vepruar duke i kërkuar që ata direkt të ndajnë me rrjetet e tyre sociale. Ju mund të sugjeroni një arsye specifike për ndarjen – si “rishpallni përsëri nëse jeni dakord” ose “të ndani me miqtë tuaj që pëlqejnë produktin X” – ose thjesht t’u jepni atyre një ftesë të përgjithshme. Shtë një kërkesë e padëmshme që do t’i kujtojë ata që të tjerët mund të përfitojnë nga leximi i përmbajtjes tuaj (dhe mund t’i falënderojë ata për këtë më vonë).

Kërkojuni njerëzve të ndajnëNë vend që vetëm të rendisni butonat e aksioneve sociale në fund, kërkojuni njerëzve të ndajnë me një mesazh. “

Dan Zarella gjithashtu studioi ndikimin e kërkuar nga njerëzit që të ndajnë. Pasi analizoi 10,000 tweet, ai zbuloi se ata që përdorën frazat “ju lutem retweet” ose “ju lutem rt” kishin shumë më shumë të ngjarë të riktheheshin. Fraza më e gjatë “ju lutemi retweet” tërhoqi katër herë më shumë aksione.

10. Inkurajoni njerëzit të komentojnë

Kur njerëzit kanë dhënë një kontribut për diçka, ata ndjehen më të investuar në të. Përdorimi i kërkesave në fund të postimeve tuaja, të tilla si shtrimi i një pyetje në lidhje me përmbajtjen e postit, do t’i nxisë lexuesit të lënë një koment, i cili më pas do t’i bëjë ata të ndjehen më të detyruar të ndajnë me miqtë.

Inkurajoni njerëzit të lënë një komentEdhe pse është e vështirë të bësh njerëzit të komentojnë, kërkoji atyre që në fund të postimit tënd.

Komentet mund të rrisin vlerën dhe rëndësinë e një artikulli për shumë lexues. Prandaj mos hezitoni të kërkoni nga njerëzit në rrjetet tuaja sociale apo edhe posterët me ndikim të ftuar të lënë një koment. Disa njerëz në të vërtetë mezi presin të lexojnë pjesën e komenteve të një postimi, kështu që shtesat interesante të bisedës mund t’i shtyjnë ata të rishikojnë artikullin.

11. Gjithmonë përdorni imazhe

Imazhet e bëjnë përmbajtjen më të arritshme dhe postimet me imazhe marrin më shumë aksione. Përfshirja e imazheve në një postim (apo edhe botimi i një përmbajtje mjaft vizive, siç është një infografik) e bën të lehtë për këdo që hedh vështrimin mbi postimin ose grafikun që të shpejt të marrë vlerën themelore të asaj që ka të bëjë. Sipas psikologut Jerome Bruner nga Universiteti i New York, njerëzit kujtojnë vetëm 10% të asaj që dëgjojnë dhe 20% të asaj që lexojnë, por rreth 80% e njerëzve kujtojnë ato që shohin dhe bëjnë. Sigurohuni që të përdorni imazhe me cilësi të lartë që janë të rëndësishme për temën tuaj.

Këshillë e shpejtë: Në Facebook, postimet që përfshijnë imazhe marrin 104% më shumë komente, një klikim më të mirë 84% me normë dhe 54% më shumë pëlqime!

12. Shkruani titujt e fortë

Titulli është gjëja e parë që lexuesit shohin kur fillojnë të lexojnë përmbajtjen tuaj – dhe për rreth 80% të tyre, është e vetmja gjë që ata do të shohin.

Pjesa dërrmuese e lexuesve nuk e kapërcejnë kurrë titullin sepse nuk i kap ato. Mendoni me kujdes për audiencën tuaj të synuar dhe apelin e përmbajtjes para se të hartoni titullin tuaj të përsosur.

Këshillë e shpejtë: Titujt duhet të krijojnë një lidhje emocionale me lexuesin. Shumica e lexuesve kanë nevojë për këtë në mënyrë që të vazhdojnë të lexojnë dhe të angazhohen me përmbajtjen tuaj, dhe pastaj vazhdojnë ta ndajnë atë. Mos harroni të përdorni një nga elementët psikologjikë për të cilin folëm më lart në titullin tuaj!

Konsideroni ta përdorni këtë Analizuesi i Titullit nga Instituti i Avancuar i Marketingut, që përcakton ndikimin emocional të titullit tuaj. Ekzistojnë gjithashtu mjete si CoSchedule dhe KingSumo Headlines që mund t’ju ndihmojnë të zgjedhni titujt tuaj.

13. Publikoni një larmi të llojeve të ndryshme të përmbajtjes

Publikimi i përmbajtjes nuk do të thotë automatikisht botim i postimeve ose artikujve. Pra, nëse jeni dikush që e ka të vështirë të përpiqet të dalë me fjalët e duhura për përmbajtjen tuaj, përdorni mediumin që funksionon për ju. Kjo mund të jetë diçka vizuale si infografike ose diçka më e prekshme si një video.

Lloje të ndryshme të përmbajtjes apelojnë për lloje të ndryshme të njerëzve. Pra, kur do të shqyrtoni më tej se çfarë lloj përmbajtje për të publikuar dhe shpërndarë në faqen tuaj, mbani në mend 6 lloje të ndryshme të stileve të të nxënit:

 • vizual: Nxënësit vizual preferojnë grafikët, imazhet dhe diagramet.
 • i veshit: Nxënësit e zërit mësojnë më së miri përmes dëgjimit të informacionit dhe bisedave, si dhe kur dëgjojnë muzikë.
 • verbal: Nxënësit me gojë u pëlqen fjala e shkruar dhe mësojnë më së miri përmes leximit dhe shkrimit.
 • fizik: Nxënësit fizikë janë më të kënaqur kur bëjnë fizikisht një detyrë, ose kur lëvizin.
 • logjik: Këta njerëz kanë mendje matematikore dhe mësojnë përmes logjikës, arsyetimit dhe sistemeve.
 • social: Nxënësit social mësojnë më së miri përmes të folurit dhe punës në grup.

Gjëja më e mirë në lidhje me krijimin e një larmi përmbajtjesh që tërheq për njerëzit me stile të ndryshme të të mësuarit është që ju do ta bëni faqen tuaj më të arritshme për një audiencë më të gjerë dhe të siguroni që përmbajtja juaj të mund të ndahet në çdo rrjet shoqëror.

Nëse keni një arkiv me përmbajtje të vjetër, ia vlen të shikoni përsëri për të ripozuar përmbajtjen tuaj. Kjo nënkupton kthimin e postimeve me forma të gjata në eBooks, adaptimin e videove në podcast, dhe gjetjen e mënyrave të reja për të publikuar përmbajtjen ekzistuese. Buffer ka një udhëzues të shkëlqyeshëm për të vazhduar si të frymëzojmë jetën e re në përmbajtje të vjetër.

14. Shtoni etiketa të hapura të grafikëve & Zgjedhja e tyre për ndarjen

Përdorimi i titujve, përshkrimeve dhe imazheve me porosi mund të rrisë ndjeshëm angazhimin tuaj në platformat e mediave sociale. Pse? Sepse kur një person kopjon dhe ngjit lidhjen tënde për ta shpërndarë në rrjetin e tyre të preferuar shoqëror, zakonisht do të tërheqë titullin e parazgjedhur të faqes suaj dhe përshkrimin e meta. Shpesh, imazhi mungon ose nuk ka rëndësi.

Duke shtuar hapni etiketat meta te postimi juaj dhe optimizimi i metadatës bazë, ju mund të vendosni informacionin që dëshironi të shfaqni dhe kontrolloni atë që përdoruesit shohin në burimet e tyre sociale.

Shtoni etiketa socialeShtimi i etiketave me metafizë të hapur do t’ju ndihmojë të kontrolloni atë që shfaqet kur dikush ndan përmbajtjen tuaj. Facebook zakonisht bën një punë të mirë për këtë si parazgjedhje, por është akoma një ide e mirë për të shtuar.

15. Merrni kohën e duhur

Ndërsa njerëzit përdorin media sociale 24/7 në të gjithë botën, ka periudha kulmore kur më shumë njerëz – dhe posaçërisht audienca juaj e synuar – janë shpesh në internet. Postimi i përmbajtjes tuaj gjatë këtyre kohërave të pikut do t’ju sjellë më shumë shikime dhe aksione.

 • Kohët më të mira për të postuar në Facebook janë në ora 9 e mëngjesit, 1 pasdite dhe 3 pasdite të enjten, të premten, të shtunën dhe të dielën.
 • Kohët më të mira për të cicëruar janë mesdita, 3 pasdite, ora 17:00 dhe ora 18:00 të Mërkurën.
 • Kohët më të mira për të postuar në Instagram janë ora 2 e mëngjesit, 8-9 e mëngjesit dhe 5 të mëngjesit, ditën e hënë dhe të enjte.

Vlen të përmendet se këto kohë janë të përgjithshme, kështu që përdorni ato si udhëzues bëni hulumtimin tuaj në sjelljet e grupeve tuaja specifike të synuara. Vendi më i mirë për të filluar është Google Analytics, ku mund të krijoni raporte me porosi për të përcaktuar ditën dhe kohën më të mirë për të ndarë përmbajtjen tuaj në mediat sociale si dhe për të matur rezultatet tuaja.

Këshillë përfundimtar: Mos harroni të gjurmoni rezultatet tuaja duke përdorur mjete si Google Analytics, në mënyrë që të mësoni se çfarë funksionon dhe çfarë nuk funksionon dhe të bëni ndryshime në përmbajtjen tuaj me kalimin e kohës.

përfundim

Koha për të krijuar një përmbajtje fantastike që i detyron njerëzit të ndajnë përmbajtjen tënde kërkon shumë punë, por shpërblimi ia vlen kur përmbajtja jote shpërndahet gjerësisht dhe merr përshtypje se sa e mrekullueshme është.

Vlen mirë të marrësh kohën për të optimizuar postimet e tua për të siguruar që përmbajtja jote të ndahet lehtësisht. Gjithmonë përfshini imazhe dhe një titull të vlefshëm për ndarjen, dhe konsideroni të ri-synoni përmbajtjen tuaj, kështu që gjithmonë të keni diçka të freskët për ta ndarë.

Keni ndonjë këshillë ose pyetje për ndarjen e përmbajtjes? Na tregoni në komentet më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map