11 Mjetet më të mira UX për t’u përdorur gjatë Projektimit dhe Zhvillimit të Uebfaqeve

Zbuloni mjetet më të mira të testimit të përdorshmërisë që mund të përdorni për të përmirësuar përvojën e përdoruesit të faqes suaj të internetit dhe për të kuptuar më mirë sjelljen e vizitorëve.


Mjetet më të mira të provimit UX

Ndërtimi i një faqe në internet për biznesin e një personi nuk është një ndërmarrje e vogël; ka shumë sende që duhen marrë në konsideratë. Sajti duhet të funksionojë në një mënyrë të caktuar, të jetë i dukshëm për përdoruesit dhe të jetë i lehtë për tu gjetur kur kërkohet një vend i veçantë, produkt ose shërbim.

Dikush mund ta gjejë veten me një uebfaqe plotësisht funksionale, me pamje profesionale. Një me një prani të madhe neto dhe shumë vizitorë por nivele të ulëta të konvertimit. Disa mund të mendojnë se shërbimi ose produkti që ofrohet është i munguar ose i padëshirueshëm në një farë mënyre, por kjo zakonisht nuk është shkaku i shitjeve të ulëta. Një person i cili ka klikuar në një faqe të caktuar të veçantë e bën këtë sepse ata janë në treg për një produkt ose shërbim specifik. Konvertimi i ulët mund të shpjegohet më mirë nga përvoja e dobët e përdoruesit (UX). Përmirësimi i UX është një nga mënyrat më të mira për të rritur normat e përdoruesve. Këtu do të shohim pikërisht atë, duke filluar me një shpjegim të shkurtër të UX dhe dizajnit dhe duke ndjekur mjetet më të mira të provimit UX.

Farë është UX?

Përvoja e përdoruesit është një aspekt i dizajnit të faqeve në internet që merret me mënyrën se si përdoruesit ndërveprojnë me një faqe në internet. Ajo është e shqetësuar me marrëdhëniet midis njerëzve dhe një funksionalitet të faqeve në internet. Shumë njerëz gabojnë në mënyrë të gabuar UX me mënyrën se si duket një faqe në internet, cilësitë e tij estetike, por kjo nuk është plotësisht e vërtetë. Termi i përdorur për të përshkruar paraqitjen, ngjyrën, strukturën dhe pamjen e përgjithshme të një siti quhet Ndërfaqja e Përdoruesit (UI). UX dhe UI janë dy aspekte kryesore të hartimit të uebit dhe nuk mund të ndahen. Të dy ndikojnë njëri-tjetrin. Për shembull, një kuti lëvizëse mund të lëvizë lart-poshtë ose majtas dhe djathtas. Të dyja janë opsione UI por parimet UX na tregojnë se përdoruesit preferojnë të lëvizin lart e poshtë. UI është një konsideratë thjesht dixhitale dhe UX merret me atë se si dixhital bashkëvepron funksionalisht me përvojën e përdoruesit të njeriut.

Parimet themelore të UX

Të jesh i njohur me parimet themelore të UX do të ndihmojë në të kuptuarit e UX dhe se si ndryshon nga UI. Parimi i parë i madh i UX është të keni një të qartë Struktura hierarkike në një rrjedhë informacioni të faqeve në internet. Për shembull, menutë drop-down duhet të kenë header të kategorisë së përgjithshme dhe të shfaqin informacione ose mundësi më specifike kur zgjidhen. Një faqe në internet duhet të jetë gjithashtu Lehtë për të lundruar. Nëse një përdorues dëshiron të dijë më shumë rreth një produkti ose shërbimi, ata duhet të jenë në gjendje ta gjejnë lehtësisht atë. Uebfaqet skanohen jo të lexuara, kështu që nuk duhet të presim që një përdorues të shkojë në gjueti për informacion pasi kjo ka të ngjarë të rezultojë në to duke klikuar. Më në fund, një faqe duhet të ketë një nivel të lartë të Guidability. Përdoruesi duhet të merret në një udhëtim të vogël që i informon ata në lidhje me produktin ose shërbimin që u ofrohet, pse i duhen dhe duke përfunduar me një mundësi për ta blerë atë.

11 nga mjetet më të mira të provimit UX për të provuar

Tani që është arritur një kuptim themelor i UX, ne do të shikojmë në disa nga mjetet më të dobishme të provimit UX që individët mund të përfitojnë nga.

1. Përdorimi i Testimit

UserTesting ofron reagime të ndershme nga përdoruesit e vërtetë. Kjo faqe funksionon duke paguar individë të ekranizuar për të bashkëvepruar me uebfaqen dhe për të dhënë komentet e tyre mbi të. Ajo gjithashtu ofron reagime nga profesionistë me përvojë të projektimit UX. Shumë njerëz e pëlqejnë këtë sepse siguron reagime si nga eksperti ashtu edhe nga përdoruesi mesatar.

2. Konverto

Konvertoni pamjen e ekranit

Convert e specializuar në testimin A / B i cili është një pamje analitike e dy faqeve të internetit ose aplikacioneve dhe se si ato performojnë kundër njëri-tjetrit. Nëse një kompani ose një individ ka dy modele përfundimtare, por nuk është e sigurt se cila është më mirë Convert mund të kryejë të përcaktojë se cili performon më mirë. Konvertimi përdor integrimin e Google Analytics për të cilin shumë mendojnë se janë të dobishëm dhe dinjitarë./

3. Veza e çmendur

Pamja fotografike e hartës së nxehtësisë Crazy Egg

Veza e çmendur u siguron pronarëve të faqeve të dhëna vizive mbi veprimtarinë e përdoruesit në faqen e internetit. Ky mjet përdor karakteristika të fuqishme si HeatMap, ScrollMap, Overlay dhe Confetti për të gjurmuar gjëra të tilla si vendet ku njerëzit shpesh klikojnë, sa larg lëvizin, dhe sa kohë kalojnë në faqe të caktuara. Ky mjet mund të jetë shumë i dobishëm për të përcaktuar se cili funksionalitet po i shton UX dhe cilat aspekte po marrin vetëm hapësirë.

4. SessionCam

SessionCam ndihmon në përmirësimin e niveleve të konvertimit duke përdorur mjete specifike analitike. Ajo përdor një softuer për zbulimin e gabimeve që synon të gjejë gabimet më të zakonshme që hasen në një faqe në internet. Ai gjithashtu kërkon pikë ku përdoruesit luftojnë më shumë. Kur përdoruesit vërehen të kalojnë më shumë kohë sesa është e nevojshme në një pjesë specifike të faqes në internet, kjo mund të nënkuptojë që UX mund të përmirësohet në atë pikë. Një nga karakteristikat më të mira që ofron janë riparimet e seancave. Kjo është ajo ku pronari i faqes mund të shikojë veprimtarinë e përdoruesve individualë për të parë se si bashkëveprojnë me uebfaqen. Njerëzit jo gjithmonë bashkëveprojnë me një faqe në internet mënyrën sesi kishte pasur në mendje projektuesi, kështu që ky mund të jetë një pasqyrë e fuqishme. Përvoja e përdoruesit mund të jetë shumë e ndryshme nga ajo që projektuesi synon të krijojë. Shikimi se si ndërveprojnë përdoruesit me uebfaqen dhe funksionalitetin e tij është një nga metodat më të mira për të përcaktuar nëse vizioni përputhet me realitetin.

5. HotJar

Pamja e ekranit të gypave HotJar

Ashtu si mjeti i përmendur më parë provimit, HotJar gjithashtu siguron regjistrime cilësore të sesioneve për pronarët e faqeve dhe projektuesit. HotJar është shumë më i bazuar në analitikë dhe gjithashtu përdor përdorimin e sondazheve dhe reagimet e përdoruesve. HotJar shikon përvojën e një përdoruesi në një faqe në internet si një udhëtim, i cili në fund të fundit duhet t’i çojë ata të bëjnë një blerje.

6. Histori e plotë

Tregimi i plotë ofron të njëjtat mjete regjistrimi të seancës live si dy mjetet e mëparshme të ekzaminimit UX, por me fokus në identifikimin e gabimeve dhe pikave të përplasjes. Gabimet, rrëzimet ose ngjitjet (të tilla si sythe të pafundme ose koha e ngarkesës së faqes) janë të gjitha jashtëzakonisht të mundshme të shkaktojnë braktisjen e përdoruesit. Me një sasi të tillë të konkurrencës në çdo përdorues të Niche nuk kanë durimin për një faqe në internet që funksionon dobët. Edhe nëse UX e dikujt është plotësisht i optimizuar nëse në uebfaqe ka gabime ose shpesh ndërpritet, të gjitha do të jenë të kota.

7. ShikoBack

Shiko prapa është e ndryshme nga të tjerat për shkak se përqendrohet në celularin UX. Gjithnjë e më shumë njerëz po kryejnë pjesë të mëdha, ose të gjitha, blerjet e tyre në internet në pajisjet e tyre mobile. Kjo thjesht për shkak të komoditetit dhe numrit të kohës që njerëzit kalojnë jashtë shtëpisë së tyre ose larg tryezës së tyre të kompjuterit. Pasja e një siti celular funksional, jo miqësor për përdoruesit, ka të ngjarë të rezultojë në norma të dobëta të konvertimit për ata që shikojnë uebsajtin në një pajisje celulare.

8. Apptitive

Pamje tërheqëse e ekranit

Për dallim nga aplikimet e fundit të përmendura Apptentive është përqendruar më shumë në reagimet e përdoruesve në krahasim me të dhënat e veprimtarisë së përdoruesit. Me zgjuarsi e bën këtë duke identifikuar kohën më të mirë për të mbledhur reagimet e përdoruesve bazuar në aktivitetin, vendndodhjen dhe sjelljen e përdoruesve. Apptitive përdor opsionet e vlerësimit, sondazhet dhe reagimet e shkruara të përdoruesve për të ndihmuar pronarët e faqeve të internetit në përmirësimin e UX-së së tyre.

9.Reportori i përdoruesit

Ekrani i Raportit të Përdoruesit

Ndonjëherë mjetet më të thjeshta janë mjetet më të mira për punën. UserReport përqendrohet në hijeshi mbi analitikë dhe metrikë të komplikuar. Ajo ofron mjete themelore, por ende të fuqishme – Një studim dhe reagim me shkrim. Pjesa më e mirë e UserReport është se tiparet themelore janë falas. Përditësimet, siç janë raportet e analitikës dhe rezultati i NPS janë në dispozicion si azhurnime të paguara.

10. Usabilla

Usabilla ofron një gamë të gjerë shërbimesh por është i njohur kryesisht për analizën e tij të thelluar analitike. Ata që duan të kuptojnë më mirë përvojën e përdoruesit të bashkëveprimit me faqen e tyre përmes shumë pikave të ndryshme të të dhënave, mund të drejtohen tek Usabilla. Aplikacioni është në dispozicion edhe për Mobile, dhe është përdorur nga kompani të tilla si Toyota dhe Tommy Hilfiger.

11. Duartrokitje

Duartrokitje e ekranit të panelit

Duartrokitje është përqendruar në parimin e “testimit të turmës”. Ajo ka një nga komunitetet më të mëdha në botë të testuesve UX / UI dhe ofron një sasi të lartë reagimesh të pakrahasueshme nga konkurrentët e saj. Rrjeti i madh i testuesve lejon që një faqe në internet të testohet në pothuajse çdo pajisje në të gjithë botën – laptopë, desktop, tablet, smartphone, etj. Ai gjithashtu prish reagimet sipas kritereve specifike demografike që mund të jenë të dobishme për pronarin e faqes. Për shembull, nëse produkti ose shërbimi i dikujt shiten kryesisht në një grupmoshë të caktuar, do të ishte më e vlefshme të dini se si ai grup e vlerësoi faqen në krah të tjerëve. Ata që janë në kërkim të faqes së tyre të testuar nga numri më i madh i njerëzve që është i mundur, duhet të konsiderojnë përdorimin e Duartrokitje.

përfundim

Krijimi i një përvoje cilësore të Përdoruesit nuk është e lehtë. Kërkon një sasi të madhe mendimesh dhe planifikimi nga ana e stilistit. Edhe pse, suksesi nuk matet nga ndonjë sasi e planifikimit ose modelimit, por më tepër nga përvoja që përdoruesit e botës reale kanë kur bashkëveprojnë me një faqe në internet dhe funksionalitetin e saj. Përdorimi i mjeteve të përmendura më lart është një hap i domosdoshëm për zhvillimin e një UX cilësore.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map