11 Må og gør ikke for dit websteds brugeroplevelse (UX)

Lær hvordan du forbedrer dit websteds brugeroplevelse (kendt som UX) for at øge din SEO og ROI med disse 11 nyttige brugsanvisninger.

Sådan forbedres dit websteds brugeroplevelse

Brugererfaring eller UX, er ganske enkelt den oplevelse, som dit websted giver din bruger. Alle websteder giver pr. Definition en slags brugeroplevelse – hvad enten det er positivt, negativt eller neutralt. Pointen med UX-metoden er at sikre, at dit websted giver den rigtige slags oplevelse.

Hvorfor endda bryde med UX?

Når online markedspladsen udvides, sker også konkurrencen. Du tror måske, at du har et unikt produkt, men chancerne er, at en anden også har den samme eller meget lignende idé. Nogle giver måske endda det billigere, end du har råd til. Så hvordan konkurrerer du?

Du leverer noget, som andre ikke gør.

Mange mennesker vælger et produkt af grunde, der ligger over prisen. For at få en god forståelse af, hvordan dette fungerer, kan vi se uden for onlineverdenen. Et klassisk eksempel på dette er Apple.

Apple-logo

Apple har i årevis lavet produkter, som mange mennesker kan lide. Selvom de nogle gange har været meget innovative, forbliver deres produkter ikke unikke længe. Du kan næsten altid finde et lignende produkt fra en anden til betydeligt mindre. Apples produkter koster også betydeligt mere, og nogle gange op til at fordoble prisen på deres konkurrence. Er de bedre? Måske, men er de virkelig dobbelt så gode? Dette er meget usandsynligt. Men på en eller anden måde har de udviklet ekstrem brand loyalitet.

Så hvordan har de gjort det?

Svaret er, at de bruger en model, der giver en god oplevelse til brugeren. Dette er tydeligt i alt fra deres følelse af design til deres kundeservicemodel. Alle deres produkter er slanke og elegante. Hvis du nogensinde har gået ind i en Apple-butik, har du måske også bemærket, at butikken har et specifikt udseende. Selv den måde, deres kundeservicerepræsentanter (“Apple Geniuses” er, hvad de kalder dem) taler til dig, administreres og scriptes omhyggeligt.

Apple forstår vigtigheden af ​​den oplevelse kunderne får, ikke kun når de bruger produktet, men hvordan de får det.

HVORFOR UX? Her er 13 imponerende statistikker om brugeroplevelse der viser, hvorfor det er så vigtigt.

Lad os nu tage disse ideer til dit websted.

Brugeroplevelse inkluderer:

  • Se
  • Føle
  • Anvendelighed

Brugeroplevelse - Se, føles og brugervenlighed

Se

Sådan ser dit websted ud eller vises for dine brugere. Webstedets udseende formidler information til dine brugere, uanset om du vil have det eller ej. Før du organiserer udseendet på dit websted, er det meget vigtigt at identificere, hvem dine målbrugere er, og hvordan du ønsker at vises for dem. Den rigtige tilgang er ikke den samme for alle typer websteder. For eksempel skal et websted, der viser kunst eller fotografering, sandsynligvis have et andet udseende end et forretningsrådgivningssite.

Føle

Dette er det område, som de fleste tænker på, når vi taler om brugeroplevelse. Det er vigtigt at forstå og forsøge at vejlede, hvordan brugere har det med at bruge dit websted. Hvordan er interaktionen? Er det passivt? Kalder du dem til handling? Føler dine brugere motiverede til at svare? Hvad føler brugeren, når han bruger webstedet? Hvad får de ud af det?

Anvendelighed

Brugervenlighed kan være et af de vigtigste områder i brugeroplevelsesmodellen, men betingelserne er ikke synonyme. Det er sandsynligvis bedst at tænke på dette som en nødvendig forudsætning for de andre UX-funktioner. Uanset hvor cool dit websted ser ud, hvis en bruger ikke kan finde ud af, hvordan de kan udføre, hvad de ønsker at gøre (eller, endnu vigtigere, hvad du ønsker dem at gøre), vil deres oplevelse sandsynligvis lide. Dette kan have negativ indflydelse på, hvordan de har det med at bruge dit websted. Hvis dit websted ikke er brugbart, kan det muligvis fjerne dem væk, før du endda kan få dem til at interagere eller udvikle en positiv oplevelse.

Hver af disse faktorer er nødvendige dele af brugeroplevelsesmodellen. Deres forhold er synergistisk. Hvis du mislykkes på én, kan du have større sandsynlighed for at mislykkes hos de andre.

DO’erne og IKKE for UX

Hvad du vælger at gøre afhænger i vid udstrækning af, hvilken type websted du har. Imidlertid er der en række gør og gør ikke, der generelt gælder for ethvert websted. Her er de:

1. Giv noget væk gratis

Husk, at der er en masse konkurrence online for øjenkugler. Hvis en bruger / kunde tror, ​​de kan få noget uden at betale for det andetsteds, vil de forlade. Af denne grund er det en god ide at give en slags “prøve” eller “teaser”.

Dette gælder især, hvis du har indhold af høj kvalitet eller et produkt, der skiller sig ud på egen hånd. Hvordan kan folk vide, hvor godt dit produkt sammenlignes med andre uden at se noget af det?

Ikke sikker på, hvad du kan give væk?

2. Inkluder indhold

På denne måde kan du give noget at læse for folk, der ønsker at vide mere om et produkt. Ikke alle vil, men for dem der gør det, giver det mere autoritet til dit websted. En positiv bivirkning er, at dette vil hjælpe med at forbedre SEO.

Denne blog er et godt eksempel. Der er gratis tip og instruktioner, du faktisk kan bruge. Dette hjælper med at motivere ønsket om at gå videre og investere i at starte et websted, finde webhosting, ansætte udviklere osv. Du har gratis værktøjer allerede i dine hænder, og en konstant forsyning af nye oplysninger. Dette (teoretisk… nudge nudge) holder dig her.

Nogle andre gode eksempler inkluderer store aviser, såsom New York Times eller Washington Post. Disse, sammen med mange andre nyhedswebsteder af høj kvalitet, giver et vist antal gratis artikler om måneden, før de kræver, at du køber et abonnement. De gratis artikler demonstrerer værdi og tilskynder til køb. Oplevelsen af ​​at have adgang til gratis og kvalitetsindhold bringer folk tilbage.

3. IKKE distraher brugeren med annoncer & Billeder

Husk denne vigtige regel:

Bare fordi du kan, betyder det ikke, at du skal.

Husk at gøre brug af hvidområdet godt. Du vil have brugere til at fokusere på dit indhold, ikke på noget andet indhold, der kan trække dem væk. Vær forsigtig med at placere reklamer overalt. Jo, de genererer muligvis et par klik for de få annoncører, men dette kan slå dine brugere fra i en stor måde.

Brug socialt bevisI stedet for at tilføje store, irriterende popups, skal du bruge små, subtile annoncer, der er relevante for din side. UseProof.com er et perfekt eksempel, der styrker det sociale bevis og er kendt for at øge salget med et gennemsnit på 10%. Det er lille og diskret og en fantastisk måde at øge konverteringer uden at ødelægge din UX.

HURTIGTIPS: Afskrækker annoncører fra at bruge flash, og om muligt bekræfte deres javascript, før de lader annoncer vises. Vi har alle haft oplevelser af vores computer (især på bærbare computere med lavere hukommelse), hvor vi fryser op eller springer overalt lige i det øjeblik, vi læser noget. Dette er en sluk, og noget der får mange brugere til at give op og forlade dit websted.

Hvis dit websted har meget indhold (som btw, som det er nævnt ovenfor, skal det) sørge for, at du bryder det op i mindre lettere at læse / fordøje bidder.

4. Brug IKKE kørselssætninger

Korte sætninger skiller sig ud.

Hold afsnit korte. Forsøg at holde dine afsnit højst tre eller fire sætninger. Online, flere mennesker har en tendens til at læse hurtigt, og det er lettere for øjnene at holde det kort.

5. Brug overskrifter til at bryde ting op

Det gør læsningen meget lettere på øjnene og kan give brugere med begrænset tid til at scanne dit indhold.

6. Giv links til relevant indhold

Dette øger autoriteten for, hvad det er, du har at sige. Hvis folk har en fornemmelse af, at du har undersøgt dit emne, er det mere sandsynligt, at de tager dig alvorligt.

Sørg også for, at når du bruger et link, hvis det er til et andet sted, at det åbne i et andet vindue eller fane.

Dette tjener to funktioner:

  • Det hjælper brugeren med at beholde deres sted, hvis de bare vil tjekke noget kort
  • Det sørger for, at brugere forbliver på dit websted. Når de har lukket fanen, vil de stadig være på dit websted

7. Stil dine links for at være identificerbare

Gør dem indlysende. Dette hjælper med at få brugerne opmærksomhed og tjene som en opfordring til handling. Dette er især vigtigt, hvis du prøver at få nogen til at købe eller læse noget vigtigt (f.eks. Servicevilkår osv.).

Det plejede at være, at links skulle have været understregning at synliggøre dem, men det er virkelig ikke længere tilfældet. Hvis du vælger at understrege indhold, skal det dog kun være til links.

Hurtig note: Forsøgte du bare at klikke på ovenstående understregede tekst? Det er okay, du kan indrømme det for dig selv. Det skyldes, at understreget tekst er blevet brugt så ofte i fortiden som links, det let kan forvirre brugere, der har været betinget i årevis, til at se det understregede indhold som et link.

Selvom dette kan virke indlysende, skal du ikke bruge ordene “Klik her”For links. Gør blot den refererede tekst til et link.

8. Brug ikke billeder, men Brug IKKE for mange

Folk reagerer stadig godt på visuelt indhold. Kan du huske udtrykket, ”et billede er værd tusind ord”? Det er stadig sandt. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvad du vil formidle. Det forkerte billede sender stadig en besked, men ikke nødvendigvis det, du ønsker: f.eks. åbenlyse stock foto siger “generisk” og “uinteressant.” Vis ikke et billede af chokoladekage på en opskrift på spaghetti (medmindre selvfølgelig dit punkt er at være humoristisk).

Brug de rigtige billeder til brugeroplevelse (UX)Dette er et cool udseende, men det er ikke relevant for denne artikel og ville være dårlig UX (undtagen for det faktum, at vi bruger dette som et dårligt UX-eksempel og dermed gør det relevant!)

9. Sørg for, at dit websted har responsivt design

Husk især på disse dage, at brugere får adgang til dit indhold fra en lang række medier. Nogle bruger muligvis en telefon, nogle på en tablet, nogle på et skrivebord, andre på en bærbar computer. Sørg for, at dit websted gengiver okay på hver af disse enheder. Bedre endnu, har det optimeret at bruge fordelene ved hvert af disse formater.

Hurtig note: Hvis du bruger bootstrap til dit layout vil dit websted reagere som standard!

En fejltagelse, jeg har set meget: websteder, der gør fint på et skrivebord på en højhastighedsforbindelse, kan skabe ødelæggelse på en lavere drevet bærbar computer. *

* Jeg har tidligere spøgt halvt om, at brugervenligheden på nettet ville blive forbedret drastisk, hvis webdesignere blev tvunget til at bruge små lavhastigheds-bærbare computere. Typiske front-designere arbejder typisk på smarte store skærme. Menneskelig natur, som det er, vi bliver vant til vores miljø, og alt begynder at eksistere i forhold til den sammenhæng. Det er nemt for dem i første klasses sæder at glemme, hvordan det er at flyve for resten af ​​os i coach eller på en bus.

Husk ligeledes, at nogle brugere vil arbejde på større skærme; Sørg for, at dit websted også ser okay ud. Hvad der kan se godt ud på en bærbar computer kan se akavet ud, når det strækkes til en stor størrelse. Test, test og test igen.

10. engager dine brugere

Folk kan lide personlig opmærksomhed. Bare at svare på en kommentar eller svare på et spørgsmål eller en klage udfører vidundere og kan skabe kundeloyalitet som intet andet.

11. Antag ikke, at du har ret & Test dit websted mod faktiske brugere

Du kan ikke vide, hvor effektivt dit websted er, før du foretager nogle test for at se svarene fra de faktiske brugere. De vil se dit websted anderledes, end du måske tror. Dine instinkter er måske rigtige, men dette er typisk ikke tilfældet, ganske enkelt fordi forskellige mennesker tænker anderledes. Især vigtigt – det har de forskellige behov og mål end du gør som webstedsopretter.

For at komme i gang med brugervenlighedstestning, her er en kort liste over flere testmetoder og en mere dybdegående guide til udførelse af A / B-test.

Konklusion

Dette er selvfølgelig en langt fra omfattende guide til, hvordan du forbedrer brugeroplevelsen på dit websted, men dette skulle give dig et sæt gode værktøjer til at komme i gang. Jeg er sikker på, at du allerede har nogle gode ideer. Fortæl mig det i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me