11 legjobb UX eszköz, amelyet webhely-tervezés és fejlesztés során használhat

Fedezze fel azokat a legjobban használható eszközöket, amelyek segítségével javíthatja webhelye felhasználói élményét és jobban megértheti a látogatók viselkedését.


A legjobb UX vizsgálati eszközök

A vállalkozás számára weboldal készítése nem kis vállalkozás; sok szempontot figyelembe kell venni. A webhelynek bizonyos módon működnie kell, láthatónak kell lennie a felhasználók számára, és könnyen megtalálhatónak kell lennie, amikor egy adott rést, terméket vagy szolgáltatást keresnek..

Megtalálhatja magát egy teljesen működőképes, professzionális megjelenésű weboldallal. Az egyik nagy nettó jelenléttel és sok látogatóval, de alacsony konverziós arányokkal rendelkezik. Egyesek szerint a kínált szolgáltatás vagy termék valamilyen módon hiányzik vagy nem kívánatos, ám általában ez nem az alacsony eladások oka. Az a személy, aki rákattintott egy adott weboldalra, akkor ezt teszi, mert egy adott termék vagy szolgáltatás piacán vannak. Az alacsony konverzió jobban magyarázható a rossz felhasználói élménnyel (UX). Az UX fejlesztése az egyik legjobb módszer a felhasználói arány növelésére. Itt pontosan megvizsgáljuk ezt, kezdve az UX és a formatervezés rövid magyarázatával, majd a legjobb UX vizsgálati eszközökkel.

Mi az UX??

A felhasználói élmény a weblapok kialakításának olyan aspektusa, amely arról szól, hogy a felhasználók hogyan lépnek kapcsolatba egy weboldallal. Ez az emberek és a weboldalak funkcionalitásának kapcsolatával foglalkozik. Sokan tévesen azonosítja az UX-t azzal, hogy egy webhely hogyan néz ki, esztétikai tulajdonságai, de ez nem teljesen igaz. A webhely elrendezésének, színének, szerkezetének és általános megjelenésének leírására használt kifejezést felhasználói felületnek (UI) hívják. Az UX és az UI a webdizájn két fő szempontja, és nem választhatók el egymástól. A kettő befolyásolja egymást. Például egy görgetődoboz fel és le, illetve balra és jobbra mozgatható. Mindkettő felhasználói felület lehet, de az UX alapelvei azt mondják, hogy a felhasználók erősen inkább felfelé és lefelé görgetnek. A felhasználói felület tisztán digitális szempont, és az UX azzal foglalkozik, hogy a digitális funkció hogyan működik együtt az emberi felhasználói élménnyel.

Alapvető UX alapelvek

Az UX alapelveinek ismerete elősegíti az UX megértését és az UI különbségeit. Az UX első alapelve egyértelmű Hierarchikus struktúra a weboldalak információáramlásában. Például a legördülő menüknek általános kategóriájú fejlécekkel kell rendelkezniük, és kiválasztásukkor konkrétabb információkat vagy opciókat kell megjeleníteniük. A weboldalnak is kell lennie Könnyen navigálható. Ha a felhasználó többet szeretne tudni egy termékről vagy szolgáltatásról, nekik könnyen meg kell találniuk azt. A weboldalakat nem olvassa be, ezért nem szabad elvárni, hogy a felhasználó információkat keressen, mivel ez valószínűleg azt eredményezné, hogy kattintanak. Végül, egy oldalnak magas szintűnek kell lennie Guidability. A felhasználót egy kis utazásra kell feltenni, amely tájékoztatja őket a kínált termékről vagy szolgáltatásról, miért van rá szüksége, és befejeződik egy megvásárlási lehetőséggel..

A legjobb UX vizsgálati eszközök 11 kipróbálása

Most, hogy elértük az UX alapvető ismereteit, megvizsgáljuk a leghasznosabb UX vizsgálati eszközöket..

1. Felhasználói tesztelés

UserTesting őszinte visszajelzést nyújt a valódi felhasználóktól. Ez a webhely úgy működik, hogy fizet az átvizsgált egyéneknek, hogy interakcióba lépjenek a weboldallal, és visszajelzést adjanak róla. Visszajelzést nyújt a tapasztalt UX tervező szakemberektől is. Sok embernek tetszik ez, mert visszajelzést nyújt mind a szakértőtől, mind az átlagos felhasználótól.

2. Konvertálás

A képernyőképező konvertálása

Alakítani Az A / B tesztelésre specializálódott, amely két webhely vagy alkalmazás analitikus áttekintése, és hogy azok hogyan teljesítik egymást. Ha egy vállalatnak vagy magánszemélynek két végleges terve van, de nem biztos benne, melyik a jobb, akkor a Konvertálás végrehajthatja, hogy melyik teljesít jobban. A Konvertálás a Google Analytics integrációt használja, amelyet sokan hasznosnak és betekintést nyújtanak./

3. Őrült tojás

A Crazy Egg hőtérképének képernyőképe

Őrült tojás vizuális adatokat szolgáltat a webhelytulajdonosoknak a weboldal felhasználói tevékenységeiről. Ez az eszköz olyan hatalmas funkciókat használ, mint a HeatMap, a ScrollMap, az overlay és a Confetti, hogy nyomon tudja követni a dolgokat, például azt, hogy hol az emberek a leggyakrabban kattintanak, mennyire vannak görgetve és mennyi időt töltenek bizonyos oldalakon. Ez az eszköz nagyon hasznos lehet annak meghatározásakor, hogy mely funkciók adják hozzá az UX-t, és mely aspektusok csak helyet foglalnak el.

4. SessionCam

SessionCam speciális elemző eszközök használatával javítja az átváltási arányokat. Hibakereső szoftvert alkalmaz, amelynek célja a weboldalon a leggyakrabban előforduló hibák megtalálása. Olyan pontokat is keres, ahol a felhasználók küzdenek a legjobban. Ha azt tapasztalják, hogy a felhasználók több időt töltenek, mint amennyire szükségük van a weboldal egy meghatározott részére, akkor az azt jelentheti, hogy az UX tovább javulhat. Az egyik legjobb szolgáltatás a munkamenet-visszajátszás. Itt a webhelytulajdonos megnézheti az egyes felhasználók tevékenységeit, és megnézheti, hogyan lépnek kapcsolatba a webhellyel. Az emberek nem mindig lépnek kapcsolatba a weboldalakkal úgy, ahogyan a tervező szem előtt tartotta, tehát ez erõs betekintést jelenthet. A felhasználói élmény jelentősen eltérhet attól, amelyet a tervező a létrehozására szánt. Az egyik legjobb módszer annak megállapítására, hogy a felhasználók miként lépnek kapcsolatba a webhellyel és annak funkcionalitásával, hogy a látomás megfelel-e a valóságnak.

5. HotJar

HotJar-tölcsér képernyőképe

Csakúgy, mint a korábban említett vizsgálati eszköz, HotJar minőségi munkamenet-felvételeket is biztosít a webhelyek tulajdonosai és tervezői számára. A HotJar sokkal több elemzésen alapul, és felmérések és felhasználói visszajelzések felhasználásával is foglalkozik. A HotJar a felhasználói élményt egy weboldalon utazásnak tekinti, amely végül vezeti őket a vásárláshoz.

6. Teljes történet

Teljes történet ugyanazokat az élő munkamenet rögzítő eszközöket kínálja, mint az előző két UX vizsgálati eszköz, de a hibák és az összeomlási pontok azonosítására összpontosít. A hibák, összeomlások vagy hibák (például a végtelen hurkok vagy az oldalbetöltési időkorlát) rendkívül valószínű, hogy a felhasználók lemondnak. Ilyen mértékű verseny esetén az egyes niche-felhasználóknak nincs türelmük egy rosszul működő weboldalhoz. Még ha az UX-t is teljesen optimalizálják, ha a webhelyen hibák vannak, vagy gyakran összeomlik, az mind hiábavaló.

7. LookBack

Visszanéz abban különbözik a többitől, hogy a mobil UX-re összpontosít. Egyre több ember hajt végre nagy részét, vagy akár az összes online vásárlást mobil eszközén. Ez egyszerűen annak köszönhető, hogy az emberek kényelmesek és mennyi időt töltöttek a házukon kívül vagy a számítógépük asztalától távol. A rosszul működő, nem felhasználóbarát mobil webhely valószínűleg gyenge konverziós arányt eredményez azok számára, akik a weboldalt egy mobil eszközön nézik.

8. Szabadalmi

Rendkívüli képernyőkép

A legutóbb említett alkalmazásoktól eltérően Apptentive inkább a felhasználói visszajelzésekre összpontosít, nem pedig a felhasználói tevékenységi adatokra. Okosan megteszi ezt azáltal, hogy meghatározza a legjobb időt a felhasználói visszajelzések gyűjtésére a felhasználók tevékenysége, elhelyezkedése és viselkedése alapján. Az Apptentive értékelési lehetőségeket, felméréseket és írásbeli felhasználói visszajelzéseket használ a webhelytulajdonosok számára az UX fejlesztésében.

9. Felhasználói jelentés

A felhasználói jelentés képernyőképe

Időnként a legegyszerűbb eszközök a legjobbak a munkához. UserReport az eleganciára összpontosít, a túl bonyolult elemzésekre és mutatókra. Alapvető, mégis hatékony eszközöket kínál – felmérés és írásbeli visszajelzés. A UserReport legjobb része az, hogy az alapvető szolgáltatások ingyenesek. A frissítések, például az elemzési jelentések és az NPS-pontok fizetős frissítésként érhetők el.

10. Usabilla

Usabilla széles körű szolgáltatást kínál, de leginkább mély elemző elemzéséről ismert. Azok, akik jobban meg akarják érteni a webhelyükkel való kommunikáció felhasználói tapasztalatait, sok különböző adatponton keresztül, fordulhatnak Usabilla-hoz. Az alkalmazás elérhető a Mobilra is, és olyan cégek használják, mint például a Toyota és a Tommy Hilfiger.

11. Taps

Taps műszerfal képernyőképe

Taps középpontjában a „tömeg tesztelése” elve áll. A világ egyik legnagyobb UX / UI tesztelõinek közössége rendelkezik, és nagy mennyiségû visszajelzést kínál, amellyel a versenytársak páratlanok. A tesztelők széles hálózata lehetővé teszi a webhelyek tesztelését szinte bármilyen eszközön a világon – laptopokon, asztali számítógépeken, táblagépeken, okostelefonokon stb. A specifikus demográfiai kritériumok alapján is felbontja a visszajelzéseket, amelyek hasznosak lehetnek a webhelytulajdonos számára. Például, ha valamelyik termékét vagy szolgáltatását elsősorban egy bizonyos korosztály számára forgalmazzák, akkor érdekesebb lenne megtudni, hogy ez a csoport miként értékelte a webhelyet a többiekkel szemben. Azoknak, akik azt akarják, hogy webhelyüket a lehető legtöbb ember vizsgálja meg, fontolja meg a Taps használatát.

Következtetés

A minőségi felhasználói élmény létrehozása nem könnyű. A tervező részéről nagy gondolkodás és tervezés szükséges. Mégis, a sikert nem a tervezés vagy a tervezés nagysága méri, hanem az a tapasztalat, amelyet a valós felhasználók megszereznek egy webhellyel és annak funkcióival való interakció során. A fent felsorolt ​​eszközök használata szükséges lépés a minőségi UX fejlesztésében.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map