11 hatékony B2B e-kereskedelmi stratégia az értékesítés növelése érdekében

Tanulja meg, hogyan építheti fel márkájának megjelenését és javíthatja az értékesítést e B2B e-kereskedelem stratégiáinak kihasználásával.


B2B e-kereskedelmi stratégiák az értékesítés javítása érdekében

A B2B e-kereskedelem világa bonyolultabb, mint a termékek eladása az online ügyfelek számára. A B2B marketinggel kapcsolatban az új ügyfelek megtalálása és a régi megtartása nagyobb téttel jár. Ennek oka az, hogy leginkább a bejövő eladásokra támaszkodik.

Ezért gondoskodnia kell arról, hogy kihasználja ezt a 11 hatékony B2B e-kereskedelmi stratégiát annak érdekében, hogy márkája a lehető legnagyobb mértékben megjelenjen, és növelje eladásait:

1. Írja meg a kényszerítő, de vizuális termékleírást

A termékleírás létfontosságú. Valójában arról számoltak be A B2B ügyfelek 59% -a maguk végeznek online kutatást. Objektívabb információkat keresnek a promóciós tartalom olvasása helyett.

Tehát a B2B eladásainak fellendítése érdekében hozzon létre egy elég vonzó termékleírást, amely megválaszolja a célközönség leggyakoribb kihívásait.

A tartalom összeállításakor az ügyfelek egyedi igényeire és aggodalmaira kell összpontosítania. Megteheti az Amazon-effektust is, ahol beépíti a termék-áttekintéseket B2B e-kereskedelmi platformjába.

Ezenkívül az eladási és a keresztértékesítési funkciót a B2B e-kereskedelmi stratégiáiban is megvalósíthatja.

2. Fektessen be SEO-ba

A Search Engine Land adatai szerint a B2B marketingszakemberek 57,4% -a gondol A SEO, mint szerves rész az elvezetések generálásában. Ráadásul, A B2B vásárlók 62% -a végezzen internetes keresést, mielőtt meghozná a vásárlási döntést.

Ezen túlmenően a keresések többsége márkanév nélküli és általános kifejezésekkel kezdődik. Ezért elő kell mozdulnia, és releváns tartalmat kell készítenie, valamint a közönség által leggyakrabban használt szavakat.

Ha a vállalkozása nem a legjobb keresési eredményekben van, akkor esélye van arra, hogy kilátásaid valószínűleg a versenytárs kezében vannak.

Ha még nem próbálta meg a kezét a SEO-ban, akkor kezdje el a technikai SEO alapjaival, amely magában foglalja a webhely sebességének optimalizálását, az összekapcsolási mintákat és a webhelytérkép használatát..

GYORS TIPP: Használjon egy olyan Link Link platformot, amely képes hivatásos szerzőket és SEO-kat felvenni, akik segíthetnek a SEO és PR célzott linkeinek felépítésében.

3. Használja ki a közösségi médiát

Az egyik leginkább alulértékelt B2B marketing eszköz a szociális média, különösen, amikor az e-kereskedelem értékesítésének fellendítésére van szükség.

Ez a legtöbb B2C vállalkozás számára hasznos. És ha helyesen használja, akkor hasznos lehet bármilyen e-kereskedelmi vállalkozás számára.

Ugyanolyan fontos az a platform, amelyet használ. Noha a B2B marketing ritkán eredményes olyan platformon, mint a Pinterest és az Instagram, rendkívül sikeresen célozza meg a különféle szakembereket és iparágokat a LinkedIn-en.

Az is hatékony, ha a B2B-t a Twitter-en és a Facebookon forgalmazzák.

4. Nyújtson kiváló UX és vonzó felhasználói felületet

A nagy felhasználói élmény és a felhasználói felület a legkritikusabb tényezők a B2B marketingstratégia sikerében.

Ha zavaró és nehezen navigálható platformja van, akkor kevésbé valószínű, hogy potenciális ügyfelei időt vesznek időbe, hogy többet megismerjenek az Ön által kínált vállalkozásokkal és termékekkel..

A bejövő ólomgenerációs stratégiáit is sérti, és veszteségeket szenvedhet a potenciális ügyfelek számára.

Tehát, tudja, milyen felhasználói személyiséggel foglalkozik, valamint fájdalom pontjaival és igényeivel. Vegye figyelembe, hogy milyen problémákkal is szembesülnek. Adjon meg egy kiváló felhasználói felületet és felhasználói felületet, amely mélyen megfelel az ügyfél problémáinak, személyiségének és igényeinek.

5. Állítsa be a tömeges rendelési lehetőségeket

Nem minden B2B e-kereskedelmi márka értékesít drága termékeket. Ezért is tisztában kell lennie azzal, hogy az ügyfelek mennyit akartak vásárolni, és hogyan akarják megvásárolni.

Mondjuk; egy vállalat ezer font gumi kesztyűt árusít egyetlen beszerzéssel. Az a vásárló, aki ezeket az elemeket kívánta, valószínűleg e gumikesztyűk ezerét kívánja elosztani a működési létesítményekben, üzletekben és más létesítményekben.

Ha megismerné, hogy az ügyfelek mit akarnak a tömeges megrendelésekből, akkor olyan termékeket hozhat létre, amelyeket egyszerűen egyetlen kattintással vásárolnak meg, ahelyett, hogy tízszeresen tízszeres kesztyűt rendelnének nekik.

6. Kínáljon kezdőcsomagot az új ügyfelek számára

Ugyanúgy, ahogyan a fogyasztók meg akarják nézni az Ön termékét a kiállításokon, az ügyfelek is szeretnék kipróbálni az Ön termékeit a munkahelyen, hogy megértsék azt..

Ha valaha nagy mennyiségben értékesít tételeket, győződjön meg arról, hogy egyetlen opciót is megad a webhelyén. Ezenkívül ingyenes mintákat küldhet az ügyfeleknek, ha nem tud nekik kis mennyiségű terméket biztosítani számukra.

A végcél itt az, hogy az ügyfelek használhassák az Ön termékeit, és csökkentheti annak kockázatát, hogy hatalmas ömlesztett vásárlást hajtanak végre, amely rosszul ment.

7. Egyszerűsítse a tranzakciós folyamatot

A vevő azt akarja, hogy a fizetési folyamat gyors és gyors legyen. Amikor a B2B vevő a vásárlás képernyőjén van és fizetést készít, akkor biztosan tranzakciót köt veled.

Ha a legrosszabb a legrosszabb, a bonyolult fizetési rendszer elhagyott kocsihoz vezet. Ezért egyszerűsíteni kell a teljes fizetési folyamatot.

Tehát tartsa rövidesen a fizetési űrlapot. Csak alapvető információkat kérjen. A többi részletet a fizetési képernyőn, a személyes információkon vagy a szállítási részletek űrlapján keresztül kérheti.

Ezenkívül a fizetési folyamat megkönnyítése érdekében használhat olyan fizetési módot is, amely támogatja a leggyakoribb fizetési módot. Nemzetközi vásárlásokhoz használhatja a Paypal és a Stripe szolgáltatást.

8. Priorizálja az időben történő és a gyorsított kézbesítést

Fontolnia kell a tölcsér szállítási részét is.

A legtöbb B2B ügyfélnek tudnia kell, mikor kaphatta meg áruit. Ezért a e-kereskedelem teljesítése, meg kell adnia számukra pontos és megbízható dátumot.

Ne feledd; néhányan hajlandóak is többet fizetni a gyors szállításért.

9. Keressen B2B weboldalakon és e-kereskedelem piacán

Ha van egy teljesen optimalizált és jól működő B2B webhely, akkor itt az ideje, hogy online is bővítsen más területeken. Az erőfeszítések maximalizálása érdekében koncentráljon az ipari oldalakra és más nagykereskedőkre.

A legtöbb B2B eladó számára az online piacterek kiválóak, mivel széles hozzáférésű, új közönséghez gyors hozzáférést biztosítanak.

Itt található a legfontosabb online B2B piacok listája (nem külön sorrendben):

 • eWorldTrade – Ez a világ egyik leggyorsabban növekvő B2B portálja és szolgáltatása.
 • Amazon Business – B2B portál, amelyet a professzionális eladók számára alakítottak ki, hogy kilátásokat nyújtson az Amazon-on.
 • DHGate – Online piac, amely ügyféltermékeket kínál, körülbelül 1,2 millió eladóval és 10 millió vásárlóval.
 • Joor – Az egyik legnagyobb divatkereskedelmi piac, körülbelül 1500 márka és 155 000 kiskereskedővel.
 • FGM gyártók – Online nagykereskedelmi piac, amely úgy működik, mint egy online kiállítás.

10. Adjon hozzá további vásárlói véleményeket

Kétségtelen, hogy az ügyfelek áttekintése a legfontosabb tényező, amely befolyásolja az e-kereskedelmi webhelyen hozott döntéseket.

Ez különösen igaz a B2B e-kereskedelemre, mivel más vállalkozások magabiztosabbak lesznek, tudva, hogy más vállalatokkal találkoznak, amelyek kissé hasonlóak az Ön termékeinek és szolgáltatásainak használatához..

Ezenkívül az értékelések erőteljes mutatója annak, hogy olyan termékeket kínál, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára a sikert.

Ugyanakkor nem minden olyan vélemény, amelyet általában pozitívnak kell lennie. Az őszinte értékelés továbbra is pozitívan tükrözheti vállalkozását.

11. Próbáljon proaktív lenni

A B2B világ kissé félelmetes lehet, mivel a vállalkozások általában önkényesek, mint az átlagos vásárlók.

Pontosan ezért kell nyomon követnie a legsikeresebb folyamatokat, és B2B eszközértékesítéseket kell létrehoznia azon eszközök alapján, amelyek szerinte az ügyfelek számára kiváló eredményeket eredményezhetnek.

A B2B ügyfelekkel való hozzáállásának azt is meg kell mutatnia, hogy megérti fájdalom pontjait. Ez lehet olyan egyszerű, mint a törékenyebb termékek szállítási költségeinek csökkentése vagy a nagyobb nagykereskedelmi megrendelések minőségének fenntartása.

Mutassa meg nekik, hogy törődik az ő üzletükkel, és jobban hajlandóak meghallgatni őket.

Végső gondolatok

A B2B e-kereskedelmi stratégiák létrehozása nem könnyű. Ragaszkodni kell a végrehajtáshoz és elég türelmesnek kell lennie az eredményekkel kapcsolatban.

Miután megtudta, mi működik jól a vállalkozása szempontjából, minden erőfeszítés végül megtérül, ha nagyobb a beruházás megtérülése.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map