10 основни съвета за A / B тестване на вашия сайт за електронна търговия

Как да тествате и измервате процентите на конверсия за вашия онлайн бизнес чрез A / B Split Testing & 6 места, откъде да започнете прилагането на тези тестове.


Разделяне на тестване за увеличаване на процентите на конверсия

A / B тестването или разделеното тестване е метод за тестване на използваемостта и потребителското изживяване на вашия уебсайт. Тя включва създаване на две или повече версии на уебсайта ви и сравняване на резултатите от всяка от тях, за да се определи най-добрият начин за шофиране на потребителите директно към вашия продукт или услуга.

За разлика от другите форми на тестване за използваемост, най-важното за A / B тестването е, че предоставя възможност за тестване на вашия сайт с пазари на живо. Добре направеният тест не само ще предостави ценна бъдеща маркетингова информация, но и може да се изплати в процеса. Той също може да има полезен страничен ефект, тъй като може да помогне на хората да се ангажират с вашия уебсайт или продукт, просто защото повечето хора харесват ново съдържание.

Тестване на електронна търговия за сплит

Може да намерите много противоречива информация за това колко дълго трябва да изчакате, преди да промените дизайна на уебсайта си, като диапазоните са между 6 месеца и 3 години. Реално обаче трябва да препроектирате сайта си, когато и ако той спре да е ефективен. Как можете да разберете? Очевидните индикатори могат да включват изоставащи продажби или доказателства, че хората посещават вашия сайт и напускат преди покупка, или може би те просто се отегчават. A / B или разделно тестване може да помогне за това, да държи бизнеса си на крака и в същото време да поддържа интересите на вашите клиенти или потребители.

Промяната в името на промяната не е непременно добро, но промяната, за да задържите хората ангажирани е, особено ако тя увеличава долния ред.

ЗНАЕШЕ ЛИ? Показано е, че генерирането на A / B тестване 20-25% повече клиенти за сайтове за електронна търговия и 30-40% повече за B2B сайтове.

Методология – Съвети за ефективно тестване на A / B

Съвет 1. Направете първо предварителни тестове

Добра идея е да основавате своите изследвания на някои мнения на други, преди да започнете. Понякога се приближаваме твърде много до нашите уебсайтове, за да забележим проблеми, които другите ще забележат веднага. По-рано описах няколко от тези методи, които можете да разгледате. Докато упражнение като сортиране на карти може да предостави ценна информация, най-малкото трябва да направите малко тестване в коридора, за да получите някои основни идеи за области, които могат да бъдат подобрени.

Съвет 2. Примерни размери

За разлика от други форми на тестване за използваемост, които предлагам да тествате по-малко от 10 души, с A / B тестване ще трябва да работите с много по-голяма извадка.

Въпреки че не искам да ви отегчавам с подробна лекция за статистиката, все пак трябва да сте наясно с няколко концепции и особено статистическа значимост. Това може да звучи сложно, но това е просто тест дали резултатите, които получавате, вероятно са реални или просто се дължат на случайност. За да можете да имате добро доверие в резултатите си, до голяма степен зависи от размера на вашата извадка или от броя на хората, които трябва да тествате, за да намалите вероятността резултатите да не са случайни.

Обикновено, ако можете да се убедите в 95% сигурност, че вашите резултати са точни, това е нещо, което можете да приемете като доста надеждни. С други думи, при това ниво би имало само 5% вероятност вашите резултати да се дължат на шанс.

нормална крива

Важно е да се отбележи, че само защото нещо е статистически значимо, не означава непременно, че ефектът е голям. Например, кажете, че можете да получите един от 10 000 души, за да закупите продукта си в една кампания, но в друга, получавате двама от една и съща проба. Въпреки че резултатите може да са статистически значими и бихте могли да твърдите, че резултатите ви са се удвоили, реалистично имате само увеличение с 0,01 процента. Рядко това е, което повечето биха считали за „успех“. Ако обаче извадката е само 100, тогава това ниво на увеличение би означавало много повече. Поради тази причина ще искате да зададете основна линия на резултатите, които искате да постигнете от вашите тестове.

Продължителността на времето, което искате да запазите теста си зависи до голяма степен от размера на извадката, който смятате, че трябва да определите дали вашите резултати са валидни.

Ето едно полезен калкулатор за определяне на размера на извадката.

Съвет 3. Започнете с малко хипотези

Изберете няколко области, които вашите субекти са избрали в №1 по-горе и ги оставете като различни области за тестване. Хипотезите не са теории; те са набор от образовани „догадки“, които вие, ученият, който сте сега, ще направите, преди да започнете да тествате. Направете списък с тях с ясно дефинирани резултати от резултатите, които очаквате да намерите.

Ето няколко примерни въпроса:

  • Дали бутонът „покупка сега“ в горната дясна част на страницата ще има по-голям ефект от един в долната лява част?
  • Ще има ли връзки към външни сайтове, отворени в нов прозорец, да задържа хората на вашия сайт? Ще накарат ли хората да напуснат поради твърде много информация?

Съвет 4. Тествайте своите теории

Направете подробни бележки за резултатите си. Сравнете ефектите със статистическите данни за използването на вашия сайт. Определете информация, която се различава. Добра идея е да разгледате колко страници кликват хората, преди да напуснат, какво е съотношението между броя на страниците, щракнати към кошницата за пазаруване или информация за контакт, и съотношението на посещенията към действителните продажби или контакти. Google Analytics предоставя някои отлични подробности относно използването на вашия сайт, включително какви устройства използват клиентите и откъде идват. Една от любимите ми функции е „път през сайта“ или „потребителски поток“, който ви казва как потребителите всъщност използват вашия сайт:

Снимка на Google Analytics на потока на потребителите

Съвет 5. Тествайте отделни теории една по една

Една често срещана грешка, която хората правят с A / B тестване, е опитът да тестват всичко наведнъж. Проблемът с този подход е, че може да се подведете от получените резултати. Не знаете кои промени, които сте направили, са дали ефект. Това може да ви накара да направите промени в грешното нещо и може да навреди на долния ред.

Съвет 6. Използвайте постепенно тестване

След като установите, че един метод работи по-добре от другия, продължете да тествате допълнителни хипотези въз основа на резултатите, които сте намерили. Може да откриете, че един метод работи за раздвижване на хората по-нататък, но не и до мястото, където искате да бъдат (като реално закупуване на вашия продукт!) Продължете да търсите, за да намерите по-добри начини да стигнете потребителя до крайната точка. С други думи, за да заемате термин от продажбите, намерете подход, който ще превърне уебсайта Ви в най-добрия „по-близък“.

Съвет 7. Тествайте различни версии на вашия сайт едновременно

Има много фактори, които могат да повлияят и евентуално да доведат до подвеждащи резултати от теста. Например, може да пускате различна реклама на различни места, което може да промени типовете хора, до които може да достигнете. Резултатите ви могат да бъдат отхвърлени поради празничен сезон, промяна в търсенето или ако това е просто по-бавно време на годината. Поради тази причина трябва да стартирате и двете проби от вашия тест едновременно, за да намалите вероятността външни фактори да повлияят на валидността на вашите резултати.

ЗНАЕШЕ ЛИ? Google проведе над 7000 A / B теста през 2011 г..

Съвет 8. Приемете, че може да грешите.

Много често се случва хората да търсят и намират информация, която потвърждава това, в което вече вярват. Това се нарича „пристрастие за потвърждение“ и е грешка и ако не го избегнете, това може да има сериозни последици за дъното. Бъдете готови да промените мнението си въз основа на резултатите си. Понякога може да се наложи да започнете отначало.

Съвет 9. Разбиране на резултатите

Изключително често срещана грешка, особено при новите изследователи, е грешката в корелацията с причинно-следствената връзка.

С други думи, само защото две неща се случват едновременно, не означава, че едно нещо е причинило другото. Вашите положителни резултати може да не се дължат на различните ви дизайни; може да е случайно. Бихте могли да видите прилив на популярност в точно определен момент, поради внезапно търсене на пазара или поради факта, че рекламата Ви започна да удря правилните хора. Опасността от тези видове грешки е, че можете да направите промени, които могат да бъдат неефективни или по-лоши, вредни. Поради тази причина:

Съвет 10. Тествайте и тествайте отново

Това е особено вярно, ако резултатите от №6 по-горе не са това, което сте очаквали или за да сте сигурни, че не правите грешките в №8. Вземете резултатите от предишния си тест и опитайте да разработите нови хипотези. Тествайте тези. Направете промени и тествайте отново. Продължавайте да се опитвате, докато не получите положителни резултати. Тествайте положителните си резултати при различни обстоятелства. Освен това никога не приемайте, че тъй като вашият бизнес е в черно, че не може да се справи по-добре!

Какво трябва да тествам?

Чудесно, казвате, „сега се справям с методологията, но сега трябва да знам кои части от моя сайт трябва да тествам.“ A / B тестване може да се направи в много различни секции на вашия уебсайт.

Начална страница – Обикновено първото нещо, което искате да тествате, е началната страница на вашия уебсайт. Дизайнът на основната страница на вашия сайт има ли значение? Образите имат ли значение? Какво ще кажете за подробни обяснения на вашия продукт?

Целеви страници – Какво ще кажете за целевите страници? С други думи, тествайте страниците, където хората влизат във вашия сайт. Обикновено това се ръководи от вашите маркетингови кампании, независимо дали те са по имейл маркетинг, реклама или SEO страници. Целевите страници са една от най-добрите области за експериментиране с намокряне на краката с A / B тестване, защото те могат да се променят лесно. Вероятно ще видите повече трафик на тези страници. Използвайте ги, за да намерите начини за привличане на трафик допълнително към вашия сайт.

ЗНАЕШЕ ЛИ? Показано е, че фирмите с над 40 целеви страници създават 12 пъти повече клиенти от тези със само 1-5.

Призиви за действие – Предоставяте ли на хората директни оферти за закупуване на вашия артикул или се свързват с вас относно вашите услуги? Изгонявате ли хората, като изисквате те да предоставят лична информация, преди да научите повече? Тествайте различни методи тук.

Потребителско доверие – Помага ли включването на връзки към декларации за поверителност? Какво ще кажете за връзки към сайтове за потвърждение / надеждност на трети страни, като например Better Business Bureau. Връзките към отзивите имат ли някаква промяна? Какво ще кажете за отзивите на клиентите?

Отделни части на всяка страница – Пренасянето на текст на страницата носи ли по-добри резултати? Какво ще кажете къде поставяте бутона за покупка сега? Работи ли добре навигацията на вашия сайт за хората или те се отказват и напускат? Какво ще кажете за начините да накарате хората да изберат вашия пощенски списък? Прегледайте всеки елемент и се опитайте да си представите как са представени по различен начин.

A / B тест отвъд вашия уебсайт – Друго нещо, което е лесно да се забрави е, че има много други места, които да използват A / B тестване извън вашия уебсайт. Можете да провеждате тестове на почти всяка една от вашите онлайн маркетингови дейности или нещо, което задвижва хората към вашия уебсайт. Опитайте това в маркетинговите имейли и вашите реклами. Едно от предимствата на това е, че предоставя страхотен начин за оценка на различни целеви страници. Можете да изпращате идентични реклами (не забравяйте правилото за тестване на един елемент наведнъж) с единствената разлика, че той води клиента до различен сайт за кацане. Работи ли по-добре от другите? Продължете да ги ощипвате.

заключение

A / B или Split тестване може да изглежда като много работа, но прекараното време може да си заслужава. Ако следвате горните инструкции, ще си спестите много главоболия и ще имате много добър шанс да подобрите долния ред за вашия сайт за електронна търговия.

Освен това, като се има предвид фактът, че може да се направи с активен сайт и че можете да видите резултатите в реално време, трябва да го направи по-удовлетворителен. Ако смятате това за част от онлайн маркетинга на бизнеса си като цяло, почти сигурно ще видите по-добри резултати, отколкото изобщо да не го правите. И не забравяйте, вълнението от това, че виждате увеличаване на броя на продажбите или продажбите, прави целия процес много по-приятен. Ако тепърва започвате, смятайте себе си за късметлия, тъй като ще започнете пред кривата. Ако не сте го правили преди, скоро можете да се чудите защо не сте го правили през цялото време.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map