10 ok, amiért vállalkozásának szüksége van a közösségi média marketingre

Gondolod, hogy a közösségi média csak egy újabb stratégia a marketing hagyományos formái között? Nézze meg, hogy a közösségi média marketing milyen előnyökkel járhat vállalkozása számára.


Miért használja a közösségi média marketingjét?

A vállalkozások, különösen azok, amelyeket évtizedek óta alapítanak, a szociális média marketingjét csak egy új taktikának tekintik.

Amit az üzleti tulajdonosok nem tudnak, az létezik 3,80 milliárd aktív közösségi médiafelhasználó a világban. És milyen esélyek vannak arra, hogy a megcélzott ügyfelek többsége itt van?

Ezért a közösségi média marketingének utógondolatba helyezése olyan, mintha elhanyagolja a potenciális ügyfeleket. Ez káros lehet vállalkozása számára.

Tíz okból felsoroltuk az Ön üzleti vállalkozása számára a közösségi média marketingjét:

1. Kapcsolat felépítése a közönséggel

A közösségi médiát eredetileg azzal a céllal hozták létre, hogy segítse az embereket kapcsolatba lépni barátaikkal és szeretteikkel, akik messze élnek. Manapság az intelligens vállalkozástulajdonosok ezt a technológiát használják annak érdekében, hogy értelmes kapcsolatot hozzanak létre közönségükkel és potenciális ügyfeleikkel.

Először is létrehozhat és megoszthat tartalmat, amely releváns a követői számára. Tehát, ha egy éttermünk ökológiai ételeket árusít, akkor a közösségi média segítségével tudathatja közönségét az ökológiai étkezés előnyeivel..

Mindig kap-e gyakran feltett kérdéseket a közösségi média követőitől? Beszélj róla a közösségi hálózaton!

Ennek nagyszerű módja egy Facebook Live közvetítése vagy YouTube-csatorna indítása, ahol válaszol a közönség gyakran feltett kérdéseire.

Ha bizonyítani akarja vállalkozásának sóját, és meg szeretné erősíteni hitelességét, ne feledje, hogy a közösségi média marketing az egyik módja ennek elérésére.

2. A márkahűség javítása

A közönséggel való értelmes kapcsolat kiépítésével összhangban a közösségi média marketing a márka lojalitását is javítja.

Valójában a Convince által közzétett tanulmány&Convert ezt felfedte Az amerikaiak 53% -a hű a követett márkákhoz a közösségi médiában.

Itt van a helyzet: a lojális közösségi média követői kapcsolatba lépnek vállalkozással, reagálva, kommentálva és megosztva a tartalmat. Nem is beszélve arról, hogy megvásárolják és ajánlják az Ön termékeit vagy szolgáltatásait.

Szóval, hogyan lehet a márka hűségét a közösségi média segítségével felépíteni??

 1. Hozzon létre egy hasonló gondolkodású emberek közösségét márkája körül.
 2. Tegye őket az elsőkké, akik minőségi tartalmat kapnak tőled.
 3. Jutalmazza hűséges közösségi média követőit.
 4. Használjon közösségi médiát csillagú ügyfélszolgálat biztosításához.
 5. Légy következetes a stratégia végrehajtásában.

Ne feledje, hogy a márkahűség kiépítése nem csupán a közösségi média követőinek és rajongóinak ezrei. Arról szól, hogy kétirányú kommunikációt folytasson a közönséggel, valamint hogy vegyen részt velük, hogy továbbra is veled üzleteljen.

3. A webhely forgalmának növelése

Az értelmes kapcsolatok kiépítésén és a márkahűség mellett a közösségi médiát is felhasználhatja webhelye forgalmának növelésére. És mi hiszünk abban Voy Media Advertising Agency NYC.

Ellenkező esetben a webhely forgalma csak egy meghatározott forrásra korlátozódik, ami növeli vállalkozásának a kockázatoknak való kitettségét.

Például az elsődleges és egyetlen webes forgalom forrása a keresőmotorok. Lehetséges, hogy a forgalom csökken egy jelentős algoritmusfrissítés után. Ezért a kockázat csökkentése érdekében szükség lesz egy másik forgalom forrására (ebben az esetben a közösségi média üzleti számláira).

Az egyik legegyszerűbb módszer a weboldal forgalmának a közösségi médián keresztül történő növelésére, ha tartalmat hoz létre és tesz közzé a webhelyén, majd megoszthatja azt a közösségi hálózatokban. Egy másik módszer a közösségi média hirdetési kampányainak futtatása, így előadásokat generálhat vállalkozása számára.

4. Költséghatékony reklám készítése

Mint korábban említettük, közösségi médiahirdetéseket futtathat annak érdekében, hogy vállalkozásához vezethessen. Valójában egy eMarketer 2016-os tanulmánya rámutatott erre A digitális hirdetésekkel kapcsolatos kiadások 2020-ban elérték a 113,18 milliárd dollárt.

Először is, a digitális reklám (beleértve a közösségi médiát) új hirdetési lehetőségeket teremt a vállalkozások számára helyi és nemzeti szinten. A hagyományos hirdetésekkel ellentétben a hirdetési költségkeretét egy adott államban élők, vagy azoknak, akiknek különös érdekeik vannak, megcélzására összpontosíthatja.

Másodszor, csak akkor kell fizetnie, ha valaki rákattint a hirdetésére. Jelentés; dönthet úgy, hogy növeli-e a költségvetését, vagy elosztja azt valahol másutt, attól függően, hogy a hirdetése hogyan teljesít.

Harmadszor, a közösségi médiahirdetések lehetőséget nyújtanak arra, hogy többet megismerjen a megcélzott ügyfelekről, a manapság elérhető digitális marketing technológia sokaságának köszönhetően. Ezek lehetővé teszik, hogy jobb hirdetésmásolatokat készítsen, amelyek pozitív hatással lehetnek vállalkozásának lényegére.

5. Új ügyfelek könnyű megszerzése

A potenciális ügyfelek generálásáról a közösségi média marketing lehetővé teszi, hogy vállalkozásához új ügyfeleket szerezzen.

Ezt organikusan megteheti, ha arról beszél, hogy a termék vagy szolgáltatás hogyan segítheti a potenciális ügyfeleket a közösségi médiában.

Mondja, hogy van egy helyi tornaterem. A felszerelés bemutatása helyett beszélhet arról, hogy a kardioprogramja hogyan tudta segíteni az egyik meccsedet abban, hogy magabiztosan érezze magát.

Időközben közösségi médiahirdetést futtathat az edzőterem hirdetése érdekében. És a taktika alkalmazásával az új ügyfelek vonzásának legjobb módja az, ha kedvezményeket kínál az új tagok számára.

Ha viszont olyan termékeket árusít, mint tornatermi felszerelések vagy kiegészítők, akkor kihasználhatja a Facebook üzlet lapját. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy valamilyen e-kereskedelmi funkciót felvegyen az üzleti oldalra. Párosíthatja azt egy chatbottal is, így automatizálhatja az online vásárlási folyamat egyes részeit.

Ez akkor is hasznos lehet, ha remarketing kampányt folytat, vagy véleményeket és ajánlásokat szeretne kérni a közösségi médiában.

6. A konverzió növelése

Ha helyesen hajtja végre, tonna képes képes vezetni vállalkozását, amelyet fizető ügyfelekké alakíthat. Ennek eredményeként növelheti a konverziót és az eladásokat.

És ahhoz, hogy a közösségi média marketingjével helyesen működjön, ne feledje, hogy a közösségi média az, ahol a vállalkozások az emberekké válnak, és úgy viselkednek.

Azaz, ne csak tartalmat hozzon létre és ossza meg a közösségi médiában. Kölcsönhatásba léphet azokkal az emberekkel, akik megjegyzést fűznek hozzászólásodhoz. Még jobb, ha közzétesz valamit, amely arra készteti őket, hogy kommentározzanak.

Ne csak támaszkodjon a chatbotra az ügyfelek kérdéseinek megválaszolására. Szánjon időt a közösségi média kérdéseinek ellenőrzésére, és személyesen válaszoljon rájuk. Sőt, ha olyan egyedi, hogy a chatbot nem tudja megfejteni.

7. Az értékesítés növelése

Természetesen az átalakulás növekedésével jön az értékesítés növekedése. Ne feledd, A vásárlók 74% -a szerint a közösségi média befolyásolta vásárlási döntését.

Itt vannak más közösségi média marketingstatisztikák, amelyeket figyelembe kell venni:

 • A fogyasztók 71% -a valószínűbb, hogy a közösségi média áttételén alapuló terméket vásárol. (HubSpot)
 • A fogyasztók 31% -a keres új termékeket a közösségi médiában. (Aimia)
 • A márka közösségi médiabejegyzése befolyásolhatja a fogyasztók vásárlási döntéseinek 78% -át. (Forbes)

Szóval, mit jelent neked? Ki kell alakítania egy szilárd média marketingstratégiát annak érdekében, hogy ez a platform segítsen növelni üzleti bevételeit.

8. Vezetni a versenytársait

Ha Ön induló vállalkozás vagy kisvállalkozás, akkor kevésbé valószínű, hogy versenybe tudsz lépni egy nagyvállalattal vagy egy vállalkozással. Ennek oka az, hogy pénzük van egy országos marketing- és hirdetési kampány lebonyolításához.

A közösségi média segít egyenlő feltételek megteremtésében az ilyen nagy márkákkal szemben.

Persze, a kávézója viszonylag kicsi a Starbucks-hoz képest, ám nullát jelenthet a hűséges mecénások közösségében. Nem is beszélve arról, hogy erőfeszítéseit arra koncentrálhatja, hogy vállalkozása egy meghatározott demográfiai szempontból előmozdítsa.

Végül, a Starbucks-szal összehasonlítva, lehet, hogy egy másik története van a kávézóval kapcsolatban.

9. A célzás és az újracélzás engedélyezése

A közösségi média marketingének, különösen a Facebook-marketingnek a szépsége az, hogy hirdetési képpontokkal újracélzó kampányt indíthat.

A pixel egy olyan kóddarab, amelyet beágyazhat a webhelyére, hogy optimalizálja hirdetési kampányait azáltal, hogy megérti a webhely látogatói online viselkedését..

Tegyük fel, hogy van egy online áruházad, és hogy a webhely látogatói közül sokan hajlamosak tételeket hozzáadni az online kosárba anélkül, hogy a pénztárba lépnének. A retargeting hirdetési kampány futtatása lehetővé teszi, hogy ezeket a webhely látogatóit olyan hirdetéssel célozza meg, amely ráveszi őket a vásárlás befejezésére.

Így megment egy olyan megmentést, amellyel ki lehetne hagyni a lehetőségeket.

10. Értékes vásárlói betekintést nyerhet

A közönséggel való kapcsolatteremtés, az ügyfelekké alakítás és a bevétel növelése mellett a közösségi média marketing lehetővé teszi, hogy többet megtudjon róluk.

Használhatja a közösségi média figyelő eszközeit, amelyek tudatják Önt, amit az emberek online mondanak rólad és vállalkozásáról. Ez lehetővé teszi, hogy lehetőségeket ugorjon be, ahol bemutathatja képességeit a résen belül.

Mondja, hogy Ön fitnesz edző, és botlik valaki állapotjelző posztján arról, hogy mit kell enni, ha fogyni akarja. Csatlakozhat a beszélgetéshez, adhat példákat az adott személy számára, és innen értelmes kapcsolatot építhet fel.

Egyszerűen fogalmazva: a társadalmi hallgatás elősegítheti vállalkozása növekedését.

A közösségi médiát használja vállalkozásának népszerűsítéséhez és az eladások növeléséhez? Hogy volt ez előnye neked? Hallgassa meg történetedet az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map