10 начина да получите трафик към вашия сайт за напълно безплатно

Получаването на трафик до вашия сайт не винаги е лесно, но може да бъде безплатно. Ето как можете да увеличите трафика към уебсайта си, без да харчите нито един долар.


Как да увеличите трафика на уебсайтове

Днес онлайн има 164 милиона блога (да, милион), но 71% от тях получават по-малко от 5000 посетители месечно.

Изглежда като шокираща статистика, нали?

Истината е, че получаването на трафик е една от най-големите борби, когато управлявате блог или онлайн бизнес. При толкова много конкуренция там, може да ви се струва, че се движите нагоре през топка a много на времето.

В допълнение към това, ако сте нов бизнес, има вероятност да нямате свободни пари за разплискване на реклама. Което означава, че трябва да получите трафик към сайта си безплатно – двойно предизвикателството.

Затова нека разгледаме как можете да привлечете безплатен трафик без да харчите нито един долар.

ЗНАЕШЕ ЛИ? 2 милиона публикации в блога са написани & публикувано всеки ден в световната мрежа. Как ще направите вашето съдържание да се откроява?!

1. Напишете неустоими заглавия

Заглавията ви са първото нещо, което хората ще видят от вашия сайт, независимо дали е чрез актуализация в социалните медии или те са ви намерили, докато търсите чрез Google.

Това означава, че заглавията ви трябва да оставят страхотно първо впечатление.

Според изследвания, пет пъти повече хора четат заглавието, отколкото четат действителната публикация, и 59% от хората с радост ще споделят публикация, без да четат съдържанието (а.к.а. те просто четат заглавието).

Графика за предпочитания на общото заглавиеИзбор от типове заглавия, които се представят добре. източник.

Струва си да отделите време, за да генерирате множество заглавия за едно цяло парче, особено ако планирате да го споделяте по различни канали в социалните медии.

БЪРЗА ЗАБЕЛЕЖКА: Предполага се, че авторите на BuzzFeed и Upworthy пишат повече от двадесет варианта на заглавието, преди да се установят на последната.

2. Блог за гости в популярни сайтове

Когато изобщо нямате аудитория, може да е отчайващо пускането на съдържание там и получаването на щурци в отговор.

Един от най-добрите начини да заобиколите това е публикуването на гости в популярни блогове във вашата ниша. Тези сайтове вече имат утвърдена аудитория и затова не е нужно да се притеснявате, че ще получите очни ябълки на парчето си. Един блогър видя пряко увеличение на трафика с 41% след гостуването.

Нека да разгледаме накратко важните стъпки, които трябва да предприемете преди започвате публикуване на гости, защото не искате да пишете за нито един стар сайт.

 • Етап 1: Квалифицирайте сайтове, които имат същата целева аудитория като вас и които са популярни във вашата ниша (вижте количеството социални последователи, които имат, колко споделяния има всяко парче и дали има много коментари за всяка публикация)
 • Стъпка 2: Направете парче, което е подходящо. Искате вашето парче да ангажира целевата им аудитория, така че създайте нещо епопея че хората трябва да четат.
 • Стъпка 3: Добавете кратко био или byline с връзка към вашия уебсайт. Тук ще насочите трафика към вашия сайт, така че се уверете, че биографията на автора ви е достатъчно убедителна, за да накара хората да искат да кликват.

3. Експертни кръгове

Получаването на влиятелни лица да споделят вашите публикации е чудесен начин да получите повече очни ябълки на вашия сайт. Но влияещите са влиятелни поради някаква причина и те просто няма да споделят публикацията ви, защото вие сте ги помолили.

Вместо това можете да включите цитат от един от техните сайтове, линк към техен блог или да потърсите фрагмент от информация, който да включите в парче.

Когато добавите това в сместа, можете да посегнете след това и да ги помолите да споделят публикацията, в която са били включени (което е много по-вероятно да направят, защото, добре, ние харесваме да споделяме неща, които ние „ допринесохте или бяхте част от това – това е просто човешка природа).

Използвайки този метод, Брайън Ланг привлече повече от 4000 акции със своя експертен кръг, който остава един от най-споделяните публикации на неговия сайт.

експертни кръгове

4. Уверете се, че вашите неща на място работят

Не всичко е в това да привлечете хората на вашия сайт на първо място. Искам да кажа, какво се случва, когато са там?

Преди да започнете да излизате и да търсите трафик, искате да се уверите, че вашите неща на място работят добре. Това означава:

 • Вътрешна връзка към други ваши публикации, за да задържите хората на вашия сайт за по-дълго време
 • Добавяне на ключови думи към всяка публикация, за да увеличите шанса си да станете по-високи в Google
 • Уверете се, че сайтът ви е удобен за потребителя, така че хората да знаят къде да отидат и кога са на него

5. Мислещи лидери в индустрията за интервю

Говорих по-рано за включването на влияещи в експертни кръгове, но тази идея отнема концепцията малко по-далеч.

Лидерите на индустриалната мисъл са склонни да следват много зад себе си и те са добре уважавани в своите общности. Което означава, че чрез пълномощник получавате част от това уважение и публика, ако те споделят публикацията ви или станат част от вашия сайт.

Интервю на лидерите в индустрията за увеличаване на трафикаПример за интервю с експерт по HubSpot.

Може би си мислите, „за какво лидер в индустрията иска да бъде включен в моя малък блог?“ но ще се изненадате колко големи пистолети ще са готови да отговорят на няколко въпроса, които им изпращате – в края на краищата това е и публичност за тях.

Задайте обмислени въпроси и насърчете мислещия лидер да сподели интервюто, когато е публикувано за максимални резултати.

6. Показване в секцията за коментари

Готов съм да се обзаложа, че има няколко сайта във вашата ниша, които посещавате редовно. Може би те са някои от най-добрите блогове във вашата ниша и харесвате тяхното съдържание, или просто искате да следите какво публикуват.

Независимо, прекарвате няколко минути там всяка седмица, така че защо да не отделите малко повече време и да задвижвате трафик?

Повечето популярни блогове в ниша имат оживен раздел с коментари, който е изпълнен с полезни коментари и връзки към други сайтове. Искате да се включите в това действие и ето как можете да го направите успешно:

 • Определете 4-7 блога с ключови влияния във вашата ниша и настройте Google Alerts за тях, така че получавате известие всеки път, когато нова публикация излиза на живо
 • Веднага след като бъде публикувана нова публикация отидете там и прескочете прочетете съдържанието (бързината тук е жизненоважна, тъй като искате коментарът ви да бъде един от първите)
 • Оставете дълъг коментар който се докосва до една или две ключови точки в парчето (не се допускат „страхотни коментари“!)

Включете връзка към вашия сайт или конкретна подходяща публикация в коментара или като ваше име.

7. Изпратете на сайтове за агрегиране

Сайтовете за агрегиране са места, които обединяват сходно съдържание в една и съща категория. Говорим за сайтове като Reddit, но можете също така да продължите и да синдикирате съдържанието си към подходящи сайтове във вашата ниша.

Идеята тук не е да спамвате тези сайтове със съдържанието си, защото потребителите обикновено са много находчиви. Вместо това искате да включите публикациите си в обмислени коментари, да ги споделите в правилната секция и да следвате всички правила на T.

8. Пренасочете съдържанието си

След като създадете епично съдържание, е необходимо много работа, за да го извадите пред възможно най-много хора.

За да увеличите шансовете си да бъде видян, искате да го публикувате на възможно най-много места, но това може да се окаже сложно, когато различните платформи предпочитат различни видове съдържание.

видове съдържание, което се споделяГрафика, показваща кои видове съдържание се споделят най-много.

Cue пренареждане на съдържание. След като имате основната структура на вашето парче, можете да го смесите в различни формати, така че да се представя добре на различни платформи. Например, можете да превърнете урок във видеоклип в YouTube и презентация в SlideShare за максимално въздействие.

9. Добавете бутони за споделяне

Една от най-големите грешки, които правят собствениците на сайтове, е да не дава възможност на посетителите да споделят съдържанието си. Когато някой хареса ваше парче, дайте им възможност да го споделят, като добавите бутони за споделяне.

Тази наистина проста стъпка може да означава разликата между един или двама души, които виждат вашето парче, и стотици хора, които го виждат – особено ако някой с голям следващ каца на вашия сайт и хареса това, което виждат.

10. Вземете автори за гости на вашия сайт

Вече докоснах публикуването на гости от друг сайтове, но какво ще кажете да накарате хората да публикуват гост и на вашите?

Получавате безплатно съдържание и те получават безплатна публичност – печеливша, нали?

Нещо повече, след като някой има публикувано парче на вашия сайт, има вероятност да го сподели със своята публика, приятели и колеги, което ще даде на сайта ви повече експозиция.

Получаването на публикации за гости на вашия сайт отнема много по-малко усилия от ваша страна, отколкото създаването на съдържание от нулата или публикуването на гост в други сайтове и това е чудесен начин бързо да създадете портфолио от съдържание.

Както можете да видите, получаването на трафик към уебсайта ви не трябва да е трудно или скъпо. Всъщност тук сме разгледали много начини, по които можете да привлечете посетители, без да харчите нито един долар. Нещо повече, много от тези методи не само ви дават трафик, но и повишават вашия авторитет във вашата ниша и получават вашето име пред влиятелни и големи имена.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map