10 mënyra për të marrë trafik në faqen tuaj për plotësisht falas

Marrja e trafikut në faqen tuaj nuk është gjithmonë e lehtë, por mund të jetë falas. Ja se si mund të rritni trafikun në faqen tuaj pa shpenzuar një dollar të vetëm.


Si të rritet trafiku i faqes në internet

Sot, ka 164 milion blog (po, milion) në internet, por 71% e atyre marrin më pak se 5000 vizitorë në muaj.

Duket si një statistikë tronditëse, e drejtë?

E vërteta është, marrja e trafikut është një nga luftërat më të mëdha kur drejtoni një blog ose një biznes në internet. Me kaq shumë konkurrencë atje, mund të ndjehet sikur po ecni përpjetë përmes kafesë a shumë të kohës.

Për ta përfunduar atë, nëse jeni një biznes i ri, shanset janë që të mos keni ndonjë para të gatshme për të spërkatur reklamat. Që do të thotë që ju duhet të merrni trafik në faqen tuaj falas – dyshe sfida.

Pra, le të gërmojmë se si mund të tërheqësh trafik falas pa shpenzuar një dollar të vetëm.

A E DINI? Janë shkruar 2 milion postime në blog & botuar çdo ditë në të gjithë botën e gjerë botërore. Si do ta bëni përmbajtjen tuaj të dallohet?!

1. Shkruani titujt e parezistueshëm

Titujt tuaj janë gjëja e parë që njerëzit do të shohin nga faqja juaj, pavarësisht nëse është përmes një azhurnimi të mediave sociale ose ato ju gjetën gjatë kërkimit përmes Google.

Kjo do të thotë që titujt tuaj duhet të japin një përshtypje të shkëlqyer të parë.

Sipas hulumtimit, pesë herë më shumë njerëz lexojnë titullin sesa të lexojnë postimin aktual, dhe 59% e njerëzve për fat të mirë do të ndajnë një postim pa lexuar përmbajtjen (a.k.a. ata thjesht lexuan titullin).

Grafiku i preferencave të titullit gjithëpërfshirësNjë përzgjedhje e llojeve të titujve që performojnë mirë. burim.

Vlen të marrësh kohën për të gjeneruar tituj të shumtë për një pjesë të vetme, veçanërisht nëse planifikon ta shpërndash në kanale të ndryshme të mediave sociale.

SHENIMI I SHUM: Shkrimtarët në BuzzFeed dhe Upworth gjoja shkruajnë më shumë se njëzet variante në tituj para se të vendosen në atë përfundimtar.

2. Blog Mysafirësh në Sitet Popular

Kur nuk keni audiencë fare, mund të jetë dekurajuese të vendosni përmbajtje atje dhe të merrni kriketa si përgjigje.

Një nga mënyrat më të mira për të arritur rreth kësaj është të postoni mysafir në bloget e njohura në kamare tuaj. Këto vende tashmë kanë një audiencë të krijuar dhe për këtë arsye nuk është e nevojshme të shqetësoheni për marrjen e syrit në pjesën tuaj. Një bloger pa një rritje të trafikut të drejtpërdrejtë me 41% pas Blogging mysafirëve.

Le të hedhim një vështrim të shpejtë në hapat e rëndësishëm që duhet të ndërmarrësh para filloni postimin e miqve sepse nuk dëshironi të shkruani për ndonjë sit të vjetër.

 • Hapi 1: Kualifikoni faqet që kanë të njëjtin audiencë të synuar si ju dhe që janë të njohura në kamare (shikoni sasinë e ndjekësve socialë që ata kanë, sa aksione ka secila pjesë dhe nëse ka shumë komente për secilin post)
 • Hapi 2: Vendos një copë që është një përshtatje e mirë. Ju dëshironi që pjesa juaj të përfshijë audiencën e tyre të synuar, kështu që krijoni diçka epik që njerëzit duhet të lexojnë.
 • Hapi 3: Shtoni një bio ose byline të shkurtër me një lidhje në faqen tuaj të internetit. Këtu do të drejtoni trafikun në faqen tuaj, sigurohuni që bio i autorit tuaj të jetë mjaft imponues për t’i bërë njerëzit të duan të klikojnë përmes.

3. Përmbledhjet e ekspertëve

Marrja e influencuesve për të ndarë postimet tuaja është një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë më shumë sy në faqen tuaj. Por influencuesit janë ndikues për një arsye, dhe ata nuk do ta ndajnë vetëm postimin tuaj sepse ju i keni kërkuar prej tyre.

Në vend të kësaj, ju mund të përfshini një citat nga një prej faqeve të tyre, një lidhje me një blog të tyre, ose të kërkoni një informacion të informatave nga ata për të përfshirë në një pjesë.

Kur e keni shtuar atë në përzierje, mund të arrini më pas dhe t’i kërkoni prej tyre të ndajnë postimin në të cilin janë përfshirë (të cilat ata kanë shumë më shumë gjasa të bëjnë, sepse, mirë, ne na pëlqen të ndajmë gjëra që ne ‘ keni kontribuar ose keni qenë pjesë e – është thjesht natyra njerëzore).

Duke përdorur këtë metodë, Brian Lang tërhoqi më shumë se 4,000 aksione me përvojën e tij të ekspertëve, i cili mbetet një nga postimet më të shpërndara në faqen e tij.

mbledhje ekspertësh

4. Sigurohuni që Puna juaj në vend është duke punuar

Nuk ka të bëjë gjithçka me radhë që njerëzit të vendosen në sitin tuaj në radhë të parë. Dua të them, çfarë ndodh pasi të jenë aty?

Para se të filloni të dilni dhe të kërkoni trafik, doni të siguroheni që sendet tuaja në vend po funksionojnë mirë. Kjo do të thotë:

 • Lidhja e brendshme me postimet e tjera të juaja për t’i mbajtur njerëzit në faqen tuaj për më gjatë
 • Shtimi i fjalëve kyç në çdo postim për të rritur mundësinë e ngritjes në Google
 • Duke u siguruar që faqja juaj është miqësore, kështu që njerëzit e dinë ku të shkojnë dhe kur janë në faqen tuaj

5. Drejtuesit e Mendimit të Industrisë Intervistë

Unë fola më herët për përfshirjen e ndikuesve në mbledhjet e ekspertëve, por kjo ide e merr konceptin pak më tej.

Udhëheqësit e mendimit të industrisë priren të kenë një pasim të madh pas tyre dhe ata respektohen mirë në komunitetet e tyre. Që do të thotë, me përfaqësues, ju merrni një pjesë të këtij respekti dhe audiencën nëse ata ndajnë postimin tuaj ose bëhen pjesë e faqes tuaj.

Intervistë drejtuesit e industrisë për të rritur trafikunNjë shembull i një interviste me një ekspert në HubSpot.

Ju mund të jeni duke menduar, “për çfarë kërkon një drejtues i industrisë të përfshihet në blogun tim të vogël?” por do të habiteni se sa prej armëve të mëdha do të jenë të gatshëm t’i përgjigjen disa pyetjeve që ju dërgoni atyre – në fund të fundit, është edhe publiciteti për ta, gjithashtu.

Bëni pyetje me mendime dhe inkurajoni udhëheqësin e mendimit të ndajë intervistën kur publikohet për rezultate maksimale.

6. Trego në Seksionin e Komente

Unë jam i gatshëm të vë bast se ka disa site në ngrohtë tuaj që ju vizitoni rregullisht. Ndoshta ata janë disa nga bloget më të mira në ngrohtë tuaj dhe ju e doni përmbajtjen e tyre, ose thjesht doni të mbani një sy në ato që po postojnë.

Pavarësisht, ju kaloni disa minuta atje çdo javë, kështu që pse të mos kaloni pak më gjatë dhe të drejtoni trafikun?

Shumica e blogjeve të njohur në një vend kanë një seksion të komenteve të gjalla që janë të mbushura me komente të dobishme dhe lidhje me faqet e tjera. Ju dëshironi të futeni në atë veprim dhe këtu mund ta bëni me sukses:

 • Identifikoni 4-7 blog-ët kryesorë të ndikuesve në ngrohtësinë tuaj dhe vendosni Google Alerts për ta, kështu që ju merrni një njoftim sa herë që një postim i ri shkon drejtpërdrejt
 • Sapo të publikohet një postim i ri drejtohuni atje dhe lexoni përmbajtjen (të qenit i shpejtë është thelbësor këtu, pasi dëshironi që komenti juaj të jetë një nga të parët)
 • Lini një koment të gjatë që prek një ose dy pika kryesore në pjesë (nuk lejohen komentet e “postit të shkëlqyeshëm!”)

Përfshini një lidhje në faqen tuaj ose një postim specifik përkatës brenda komentit ose si emri juaj.

7. Dorëzoni faqet e Agregatorit

Vendet e grumbulluesve janë vende që bashkojnë përmbajtje të ngjashme në të njëjtën kategori. Ne po flasim për faqet si Reddit, por gjithashtu mund të shkoni përpara dhe të sindikoni përmbajtjen tuaj në faqet përkatëse në ngrohtë tuaj.

Ideja këtu nuk është që t’i spam këto faqe me përmbajtjen tuaj, sepse përdoruesit në përgjithësi janë shumë të lezetshëm. Në vend të kësaj, ju doni të përfshini postimet tuaja në komente me mend, t’i ndani në pjesën e duhur dhe të ndiqni të gjitha rregullat në një T.

8. Përsërisni përmbajtjen tuaj

Pasi të keni krijuar një pjesë epike të përmbajtjes, duhet shumë punë për ta nxjerrë atje para sa më shumë njerëzve të jetë e mundur.

Për të rritur shanset tuaja për tu parë, ju doni ta postoni atë në sa më shumë vende të jetë e mundur, por kjo mund të bëhet e ndërlikuar kur platforma të ndryshme favorizojnë lloje të ndryshme të përmbajtjes.

llojet e përmbajtjes që janë të përbashkëtaNjë grafik që tregon se cilat lloje të përmbajtjes ndahen më shumë.

Cue përmbajtje repurposing Pasi të keni strukturën themelore të pjesës suaj, mund ta përzieni në formate të ndryshme në mënyrë që të performojë mirë në platforma të ndryshme. Për shembull, ju mund ta ktheni një mësimdhënës në një video në YouTube dhe një prezantim në SlideShare për ndikim maksimal.

9. Shtoni butona të aksioneve

Një nga gabimet më të mëdha që bëjnë pronarët e faqeve nuk u jep mundësinë vizitorëve të ndajnë përmbajtjen e tyre. Kur dikush ju pëlqen një pjesë e juaja, jepni atyre mundësinë ta ndajnë atë duke shtuar butona të aksioneve.

Ky hap me të vërtetë i thjeshtë mund të nënkuptojë ndryshimin midis një ose dy personave që shohin pjesën tuaj dhe qindra njerëzve duke e parë atë – veçanërisht nëse dikush me tokat e mëposhtme në faqen tuaj dhe i pëlqen ato që shohin.

10. Merrni autorët e vizitorëve në faqen tuaj

Unë kam prekur tashmë në postimin e miqve në tjetër faqet, por ajo që ka të bëjë me sjelljen e njerëzve në postimin e miqve në tuajat?

Ju merrni përmbajtje falas dhe ata marrin publicitet falas – fitore, të drejtë?

Për më tepër, pasi dikush të botojë në faqen tuaj një pjesë, ata ka të ngjarë ta ndajnë atë me audiencën, miqtë dhe kolegët e tyre, duke i dhënë faqes tuaj më shumë ekspozim.

Marrja e postimeve të miqve në faqen tuaj kërkon shumë më pak përpjekje nga krijimi i përmbajtjes nga e para ose postimi i miqve në faqet e tjera, dhe është një mënyrë e shkëlqyeshme për të krijuar një portofol të përmbajtjes shpejt.

Siç mund ta shihni, marrja e trafikut në faqen tuaj të internetit nuk duhet të jetë e vështirë ose e kushtueshme. Në fakt, ne kemi mbuluar shumë mënyra këtu që ju të mund të tërheqni vizitorë pa shpenzuar një dollar të vetëm. Për më tepër, shumë nga këto metoda jo vetëm që ju japin trafik, por gjithashtu forcojnë autoritetin tuaj në kamare dhe merrni emrin tuaj para ndikuesve dhe markave me emër të madh.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map