10 Kombinime mbresëlënëse të shkronjave të Google Trendi në vitin 2020

Një listë e shkronjave të modës të zgjedhura me dorë nga Gërmat e Google që çiftëzohen mirë së bashku dhe si t’i instaloni ato në faqen tuaj të internetit.


Kombinimet më të mira të shkronjave Google

Tipografia në uebfaqe dikur ishte një praktikë më misterioze e dizajnit sesa sot. Procesi i ndërlikuar i dekorimit të një faqe në internet me shkronja të personalizuara dikur kërkonte konvertimin dhe ngulitjen e skedarëve të fonteve për tu pritur në serverin e përdoruesit, dhe zgjedhja e shkronjave të disponueshme ishte e kufizuar në koleksionin e vetë të përdoruesit ose njohuri për tipografinë jashtë fontit të sistemit standard. Si rezultat, shumica e faqeve të internetit dukeshin gati identike në formatimin e përmbajtjes së tyre, e cila mbështetej në shumë përdorime të tepërta dhe të përditshme fonte të sigurta në internet.

Që gjithçka ndryshoi në 2010 me lëshimin e Fonts Google, një projekt me burim të hapur që lejon zbatimin shumë më të lehtë të shkronjave me porosi në faqet e internetit. Instalimi i këtyre fonteve në faqen tuaj të internetit është për fat të mirë një proces i shpejtë dhe i lehtë, por duhet të jeni të vetëdijshëm që jo çdo kombinim i shkronjave në bibliotekën e Google është një recetë për suksesin tipografik. Sidoqoftë, me çiftimet e drejta dhe konsideratat e përdorimit, marka juaj në internet mund të nxjerrë profesionalizëm, bukuri dhe mirëdashësi të lexuesit, pa pasur nevojë për shkronja të shtrenjta të personalizuara. Në këtë artikull, unë do t’ju tregoj se si t’i realizoni të gjitha këto.

Një listë me 10 Kombinimet Trending të Shkronjave Google

Le të arrijmë tek ajo! Në asnjë mënyrë të veçantë, këtu janë 10 nga kombinimet më të mira të Google Font aktualisht në trend:

1. Open Sans Kondensuar + Sans Open

Kombinim Trending i Shkronjave të Google - Open Sans Condensed and Open Sans

Këtu është një kombinim i thjeshtë që punon mrekulli për pothuajse çdo përdorim të zbatueshëm. Sans të hapur është një prej shkronjave — nëse jo — më i gjithanshëm në të gjithë koleksionin e Fonts Google. Extremelyshtë jashtëzakonisht e lehtë për t’u lexuar në blloqe të mëdha teksti, ndërsa ende është mjaft tërheqëse për titujt.

Simple. I sofistikuar. Njohur. Nuk mund të gabosh!

Përdorimi në botë reale

Nuk mund të parashikoj ndonjë skenar ku Sans të hapur do të ishte një zgjedhje e dobët. Nëse nuk po kërkoni posaçërisht për një font serif, unë mendoj se kjo do t’ju shërbejë më së shumti çdo biznes, blog, faqe ulëse ose aplikacione në internet në mënyrë perfekte.

2. Oswald + EB Garamond

Kombinim trendi i shkronjave të Google - Oswald me EB Garamond

Oswald është një font i shkëlqyeshëm për titujt pa marrë parasysh peshën e shkronjave ose përdorimin e kapakëve. Natyra e saj e kondensuar e ndihmon atë të tërheqë vëmendjen dhe pop, por gjithashtu krijon një tekst të këndshëm unik si fontin e trupit tuaj kryesor.

Garant EB është një azhurnim elegant i fontit klasik Garamond. Në pamjen e menjëhershme të dallueshme dhe të përjetshme, ky font nxjerr një profesionalizëm të veçantë në tipografinë tuaj.

Përdorimi në botë reale

Ky çift funksionon mirë për profesionistët që merren me klientelë të nivelit të lartë, të tilla si avokatët, agjensitë e pasurive të patundshme, apo edhe butiqet e pasura. Shkathtësia e Oswald dhe pamja klasike e Garant EB bëni një tekst të shkëlqyeshëm për përshkrimin e produktit, kur është e rëndësishme të theksohet një artikull me cilësi premium.

3. Montserrat + Merriweather

Kombinim trendi i shkronjave të Google - Montserrat me Merriweather

Montserrat është një preferuar në mesin e stilistëve për shkathtësinë dhe thjeshtësinë e saj, dhe Merriweather palë për mrekulli me stilin e saj të kundërt dhe lexueshmërinë e lehtë. Të ndjehen të lirë për t’i shkëmbyer si tituj ose tekst paragrafi – të dy funksionojnë shkëlqyeshëm ose!

Përdorimi në botë reale

Ky kombinim i veçantë është një ekuilibër i këndshëm i dizajnit modern dhe klasik. Si i tillë, shumëllojshmëria e përdorimeve të tij mund të mbështesë shumë lloje biznesesh. Personalisht, unë mendoj se këto shkronja do të bënin mirë për çdo lloj burimi lajmesh në internet ose agjensi botuese.

4. Roboto Thin + Roboto i rregullt

Kombinim trendi i shkronjave të Google - Roboto Thin me Roboto Regular

Roboto familja e shkronjave është një e preferuar personale dhe është gjithashtu ajo që ne përdorim këtu në Si të Merrni Online. Jashtëzakonisht i gjithanshëm me një gamë të gjerë të peshave të shkronjave, praktikisht nuk ka asnjë kufizim për atë që mund të përdoret fonti. Moderne dhe gjeometrike, por që mbetet disi miqësore dhe e besueshme, Roboto është një mrekulli e formës dhe funksionit.

Përdorimi në botë reale

Këtu është një çift tjetër për të cilin do të shtypeni fort për të gjetur një përdorim të keq për të. Derisa Roboto funksionon pothuajse për çdo gjë, unë mendoj se është veçanërisht e shkëlqyeshme për fillimin e teknologjisë, bizneset e vogla moderne ose çdo lloj marke me vëmendje për të ardhmen.

5. Rruga e rrugës + Pllaka Roboto

Kombinime me trende të shkronjave të Google - Raleway me pllakën Roboto

Shtë miku ynë Roboto përsëri! Këtë herë, megjithatë, ne po shohim në variantin e serifeve, Pllakë Roboto. Shtë një font që është po aq i gjithanshëm sa kushëriri i tij, megjithatë pak më klasik në stil. Kur çiftëzohet me të veçantë dhe të guximshëm Raleway, ne kemi një ndeshje të mahnitshme të tipografisë së pastër dhe të rafinuar.

Përdorimi në botë reale

Raleway është një nga ato fonte që ulërin sofistikimin. Kur përdoret si një titull gjithëpërfshirës, ​​unë mendoj se funksionon bukur për sende luksoze, si bizhuteri, veshje projektuesi, ose në mënyrë të ngjashme produkte të pasura të tregtisë. Pllakë Roboto e mbështet atë mirë me tekstin përshkrues të thjeshtë dhe të arritshëm.

Ata të dy punojnë në mënyrë të ndërsjellë gjithashtu. Provoni ndryshime të ndryshme të peshës për të dy shkronjat në titujt dhe tekstin e trupit dhe shikoni se cila bashkim kap markën tuaj më të mirë.

6. Afisho Playfair + Sans Pro Burim

Kombinim trendi i shkronjave të Google - Afisho Playfair me Source Sans Pro

Sipas stilistit të saj, Ekrani i lojërave u frymëzua nga shkronjat e shkronjave të shekullit të 18-të gjatë kalimit nga rrëmujat në stilolapsa me tela çeliku. Nuk është për tu habitur që ky font nxjerr sharmin e botës së vjetër, por me një rrotullim modern.

Burimi Sans Pro i shtyn gjërat edhe më tutje në të ardhmen, duke krijuar një kombinim intrigues që është i zbukuruar ndërsa është akoma utilitar.

Përdorimi në botë reale

Ekrani i lojërave shton një prekje personale në diçka si një etiketë apo përshkrimi i produktit. Nëse keni një shans për të përdorur simbolet e tij ose simbolet e monedhës, menjëherë do të shihni pse është zgjidhja e përsosur për një produkt ose shërbim të përqendruar në luks dhe paraqitjet. Burimi Sans Pro mban të bazuar tekstin në një prezantim modern dhe të pastër.

7. Fjalla Një + Noto Sans

Kombinim trendi i Google Fonts - Fjalla One me Noto Sans

Fjalla Një mund të mos jetë më i gjithanshmi i shkronjave, por një gjë që e bën jashtëzakonisht mirë është krijimi i titujve që kërkojnë vëmendje. Të vogla ose të mëdha, të vogla ose të gjitha kapakët, ato shkronja janë hipnotike, pavarësisht se çfarë bëni me to.

Noto Sans synon të jetë një font me të vërtetë univerzal ku, pa marrë parasysh gjuhën, ai mund të shfaqet pa gabime formatimi për përdoruesit në të gjithë botën. Në mënyrë të përshtatshme, estetika e shkronjave është po aq e gjithanshme sa edhe përdorimi i saj.

Përdorimi në botë reale

Blogjet ose faqet e uljes do të ishin të shkëlqyera për këtë çiftim, ose me të vërtetë çdo gjë me trupa të gjatë teksti që kërkojnë tituj të dukshëm për të prishur përmbajtjen. Përshtatshmëria universale e Noto Sans gjithashtu e bën atë një zgjedhje të mirë ku arritja e një audiencë ndërkombëtar është një përparësi.

8. Alegreya + Lato

Kombinim trendi i shkronjave të Google - Alegreya me Lato

Alegreya ka një apel të caktuar që ndjehet shumë “tokësor” dhe miqësor për mua. Nuk ka asnjë pretendim për personalitetin e tij; ajo që ju shikoni është ajo që ju merrni.

Lato mund të jepte Sans të hapur një fitim për paratë e saj si kampion i shkronjave të të gjitha qëllimeve në bibliotekën e Google.

Së bashku ata krijojnë një kombinim që është argëtues, i thjeshtë për t’u lexuar dhe pragmatik.

9. PT Sans Narrow + PT Sans

Kombinim trendi i shkronjave të Google - PT Sans Narrow me PT Sans

Një tjetër stil modern merr një stilim të Botës së Vjetër, PT Sans dhe vëllezërit e saj, PT Sans ngushtë, bëni një deklaratë të menjëhershme dhe të paqartë kur çiftoheni së bashku.

Përdorimi në botë reale

Secili font funksionon në mënyrë të barabartë, si dhe një titull ose tekst i trupit; çiftimi i veçantë që ju zgjidhni do të varet nga natyra e fjalëve tuaja – megjithëse priren të preferoj PT Sans Narrow në shpërthime më të shkurtra.

Synuar si një “mjet shumë i rëndësishëm për komunikimet dixhitale moderne”, duket se është më e përshtatshme për të – megjithëse sigurisht jo të kufizuar në – përdorimin e këtyre shkronjave për fillimin e teknologjisë, aplikacionet e programeve kompjuterike ose bizneset e tjera dixhitale..

10. Amatic SC + Josefin Sans

Kombinim trendi i Google Fonts - SC Amatic me Josefin

Në rregull, kjo është padyshim më shumë në anën e dritës. Natyrisht ky kombinim nuk do të funksionojë për të gjithë, por natyra çudibërëse e të dyve SC Amatike dhe Josefin Sans krijoni diçka që është e sigurt se do të dalë në pah – po aq kohë sa ju bëni kujdes!

Përdorimi në botë reale

Nëse jeni një artist, muzikant apo argëtues me shpirt argëtues, atëherë ky font mund të jetë thelbësor në kapjen e personalitetit tuaj unik. Në varësi të tonit gjithëpërfshirës dhe lëndës, ky kombinim mund të funksionojë edhe për një blog të ngrohtë.

Një fjalë këshilluese: Mos përdorni SC Amatike si teksti kryesor i trupit tuaj. Do t’i shtyni lexuesit tuaj të çmendur.

Bonusi: 5 nga fontet tona të preferuara të Premiumit

Ne e dimë se ky artikull ka të bëjë me shkronjat më të mira, në trend në Google, por gjithashtu kemi dashur të përmendim disa nga shkronjat tona të preferuara të primit, si një bonus. Fonts Premium, natyrisht, nuk janë falas – por ato i japin faqes tuaj një dizajn më unik dhe me porosi. Këto shkronja nuk janë të njohura ose trending dhe janë me të vërtetë të kundërta nga ato që kemi renditur më lart. Sidoqoftë, këto janë të shkëlqyera për ata që duan një dizajn të personalizuar dhe të personalizuar për markën e tyre dhe shkojnë mirë kur përdoren për Logot ose titujt krijues:

Bonusi 1: Pakoja Mega Artizanale X

Bonusi 2: Pakoja e Shën Valentinit

Bonusi 3: Paketa Font Cool

Bonusi 4: Pakoja e Vogël Grafikëve

Bonusi 5: Xheloz

Këshillë e shpejtë: Shkronjat Premium u ofrojnë disenjatorëve një shans për të arritur një dizajn pa kohë dhe rekomandohen shumë për logot dhe identitetin e markës.

Pse duhet të përdorni fontet e Google?

Mirësevini tek ajo që shumë stilistë e konsiderojnë mikun e tyre më të mirë. Duke folur nga përvoja, unë mund t’ju them se rrallë kam futur skedarë fonti me porosi në faqet e internetit. Google Fonts tani është pothuajse ekskluzivisht vendi i parë dhe i fundit, të cilit i drejtohem për tipografinë e një faqe në internet. Ja pse:

 • është plotësisht falas. Nuk ka rëndësi sa fonte zgjidhni ose sa faqe në internet i përdorni ato. Nuk do të paguani asnjëherë asnjë monedhë.
 • Që nga Marsi 2018, ka mbi 850 shkronja në bibliotekë. Shanset janë që ju do të gjeni stilin e duhur për të përputhur me markën tuaj.
 • është shpejt. Për shkak se shkronjat janë pritur në serverat e Google, skedarët janë kompresuar me inteligjencë dhe janë dizajnuar që të ngarkohen shpejt.
 • është i lehtë. Një kopje e thjeshtë dhe ngjitur në një skedar HTML dhe jeni përfunduar.
 • është i organizuar. Të gjitha shkronjat janë të kategorizuara dhe të kërkueshme brenda një baze të dhënash. Nuk ka më pastrim përmes nën-dosjeve të çrregullt në kompjuterin tuaj për të gjetur atë font të përsosur.
 • A e përmenda falas? Është falas!

Si të instaloni gërmat Google

Nuk kërkohen dhimbje koke këtu. Thjesht shko te Fonts Google dhe gjeni fontin (et) që ju nevojiten.

Ndërsa zgjidhni shkronjat tuaja, ato shtohen në mënyrë kumulative në një koleksion në fund të faqes. Kur të keni mbaruar me kërkimin tuaj, klikoni në atë skedë fundore dhe do të shfaqet një dritare me udhëzime ngulitëse.

Shtimi i stileve

Nga këtu ju mund të zgjidhni të përfshini një stil shtesë si italik, i guximshëm, i guximshëm-italik etj. Thjesht klikoni në Customize skedoni dhe zgjidhni stilet që mendoni se do t’ju duhen.

Për shembull, këtu është se si unë do t’i zgjidhja të dy i rregullt dhe guximtar teksti për fontin Khula.

Shtimi i stilit të shkronjave në Fonts Google

Vendosja e Standardit ose @Import?

Do të vini re që keni dy mundësi për të futur shkronjat në faqen tuaj të internetit: duke përdorur një standard për t’u përdorur në sitin tuaj HTML skedar, ose a @import url të përfshihet në sitin tuaj CSS file. Pra, cilën duhet të përdorni?

Në përgjithësi, alternativa më e mirë është të kopjoni dhe ngjitni rresht në skedarin tuaj HTML. Shkronjat tuaja zakonisht do të ngarkojnë më shpejt në këtë mënyrë sesa të prisni që skedari CSS të ngarkohet, dhe kjo metodë gjithashtu ka një mbështetje pak më të mirë për (shumë) shfletuesit e vjetër..

Ku ta vendosni kodin

Do të kopjoni dhe ngjitni linjën e kodit që Google ju jep në pjesa e skedarit tuaj HTML. Pra, duke përdorur fontin Khula që zgjodha më lart, do të duket kështu:

Këshillë e shpejtë: Ju gjithashtu mund të specifikoni stilet e shkronjave duke i shkruar ato në url, të ndara me presje. Për shembull: “https://fonts.googleapis.com/css?family=Khula:bold, italic, GuximtarTeksti

Përdorimi i fontit në fletën tuaj të stilit

Tani ju thjesht telefononi në font si zakonisht brenda tuaj CSS Kodi. Për qëllime demonstrimi, teksti juaj kryesor dhe paragrafi mund të duket si ky:

h1
font-familje: ‘Khula’, sans-serif;
pesha e shkronjave: 700;
madhësia e fontit: 48px;
}
p {
font-familje: ‘Khula’, sans-serif;
pesha e shkronjave: 400;
madhësia e fontit: 16px;
}

Këshillë e shpejtë: Sigurohuni që të përfshini një font të kthimit, siç janë “serif”, “sans-serif” ose një font të ngjashëm të sigurt në internet në një rast të rrallë që Font Google juaj nuk arrin të ngarkojë.

Këshilla për bashkimin e shkronjave tuaja

Të vendosësh se cilat shkronja të grupohen së bashku, ndonjëherë mund të jenë një ekuilibër i ndërlikuar artistik për të goditur. Nga njëra anë, zgjedhja e fontit tuaj do të jetë më efektive kur ka mjaft kontrast në stilet; secila font në faqen tuaj duhet të qëndrojë nga të tjerët dhe të fitojë një arsyetim për përdorimin e tij. Nga ana tjetër, ju nuk dëshironi që shkronjat tuaja të shmangen shumë larg njëra-tjetrës në mënyrë stilistike, gjë që mund të jepte përshtypjen se ato ishin zgjedhur rastësisht.

Këshillë e shpejtë: Mendoni se çfarë emocioni ose ideje ngjall një font të veçantë. Mundohuni ta bashkoni me një font tjetër që ngjall të njëjtin emocion ose ide. ’Shtë gjithçka për të gjetur shkronjat e duhura që flasin për markën tuaj unike. Do ta njihni atë në mënyrë të natyrshme kur një font ndihet si marka juaj ose nëse ai jep sinjale të përzier.

Serif dhe Sans-Serif

Një metodë e provuar dhe e vërtetë është të bashkoni një font serif me një sans-serif. Stilet e tyre priren të kundërshtojnë mirë së bashku, duke ofruar një dallim të lehtë midis titujve dhe paragrafëve.

Eksperimentimi është thelbësor

Kur zgjedh fonts për një faqe të re, më pëlqen të shkarkoj të gjitha opsionet e mundshme të Google Font në kompjuterin tim dhe të luaj me ta në një dokument të përpunimit të fjalëve. Montimi i pajisjeve me madhësi dhe peshë të ndryshme dhe krahasimi i kombinimeve krah për krah është një mënyrë efektive për të përcaktuar çiftimin më të mirë të mundshëm. Duke marrë kohën për të eksperimentuar, ju madje mund të zbuloni se duke përdorur një i hollë ndryshimi i një fonti të caktuar bën që teksti më i mirë titull se sa të përdorni një font krejtësisht të veçantë. (Zgjidhja më e thjeshtë është shpesh herë më e mira.)

përfundim

Google Fonts është një burim i fuqishëm për DIYers që nuk duan të paguajnë për fonte të shtrenjta me porosi në faqen e tyre të internetit. Por me fuqi të madhe vjen një përgjegjësi e madhe: typografia kërkon mendim të kujdesshëm që ajo të bëhet mirë, dhe jo çdo font atje ka një fitues. Shpresojmë që ky udhëzues të ju ndihmojë të drejtoni në drejtimin e duhur, duke ju frymëzuar që të gjeni atë çiftim perfekt për të kapur personalitetin e markës tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map