10 Këshilla Thelbësore për Testimin e A / B sitit tuaj të tregtisë elektronike

Si të provoni dhe matni normat e konvertimit për biznesin tuaj në internet përmes Testimit të Ndarjes A / B & 6 vende ku të filloni zbatimin e këtyre testeve.


Split Testing për të rritur normat e konvertimit

Testimi A / B, ose testimi i ndarjes është një metodë e testimit të përdorshmërisë dhe përvojës së përdoruesit të faqes suaj të internetit. Ai përfshin krijimin e dy ose më shumë versioneve të faqes tuaj dhe krahasimin e rezultateve të secilit për të identifikuar mënyrën më të mirë të drejtimit të përdoruesve direkt me produktin ose shërbimin tuaj.

Për dallim nga format e tjera të testimit të përdorshmërisë, gjëja e shkëlqyeshme në lidhje me testimin A / B është se siguron një mundësi për të provuar faqen tuaj me tregjet live. Një test i bërë mirë do të sigurojë jo vetëm informacion të vlefshëm për marketing të ardhshëm, por gjithashtu mund të paguajë vetë për këtë proces. Ai gjithashtu mund të ketë një efekt të dobishëm anësor në atë që mund të ndihmojë që njerëzit të përfshihen në faqen tuaj të internetit ose produktin tuaj, thjesht thjesht sepse shumica e njerëzve pëlqejnë përmbajtje të re.

Testimi i ndarjes në tregti elektronike

Ju mund të gjeni një shumë informacione kontradiktore në lidhje me sa kohë duhet të prisni përpara sesa të ridizajnoni faqen tuaj të internetit, me varg që pretendojnë midis 6 muajve dhe 3 vjet. Sidoqoftë, realisht duhet të jeni duke ridizajnuar faqen tuaj kur dhe nëse ajo ndalon të jetë efektive. Si mund të tregoni? Treguesit e dukshëm mund të përfshijnë shitjet e mbetura, ose prova që njerëzit vizitojnë faqen tuaj dhe largohen para blerjes, ose mund të jetë se thjesht po mërziten. Testimi A / B ose ndarja mund të ndihmojë me këtë, ta mbani biznesin tuaj në gishtat e këmbëve dhe në të njëjtën kohë mbani klientët ose përdoruesit tuaj të interesuar.

Ndryshimi për hir të ndryshimit nuk është domosdoshmërisht një gjë e mirë, megjithatë ndryshimi për t’i mbajtur njerëzit të angazhuar është, veçanërisht nëse rrit nivelin tuaj fundor.

A E DINI? Testimi A / B është treguar se gjeneron 20-25% më shumë drejtime për faqet e e-commerce, dhe 30-40% më shumë për faqet B2B.

Metodologjia – Këshilla për Testimin Efektiv A / B

Këshillë 1. Së pari bëni disa testime paraprake

Ashtë një ide e mirë për të bazuar studimin tuaj në disa mendime të të tjerëve përpara se të filloni. Ndonjëherë ne u afrohemi shumë shumë faqeve të internetit për të vërejtur probleme që të tjerët do të shohin menjëherë. Unë përshkroi disa prej këtyre metodave më parë që ju mund t’i hidhni një sy. Ndërsa një ushtrim i tillë si klasifikimi i kartave mund të sigurojë disa informacione të vlefshme, të paktën ju duhet të bëni një provë korridore për të marrë disa ide themelore për fushat që mund të përmirësohen.

Këshillë 2. Madhësitë e mostrës

Për dallim nga format e tjera të testimit të përdorshmërisë të cilat sugjerojnë se mund të provosh më pak se 10 persona, me testimin A / B do t’ju duhet të punoni me një kampion shumë më të madh.

Ndërsa nuk dua t’ju bëj një ligjëratë të detajuar në lidhje me statistikat, ju ende duhet të jeni të vetëdijshëm për disa koncepte, dhe veçanërisht rëndësinë e statistikave. Kjo mund të duket e komplikuar, megjithatë thjesht është një provë nëse rezultatet që merrni mund të jenë reale, ose nëse ato thjesht janë për shkak të fatit. Për të qenë në gjendje të keni besim të mirë në rezultatet tuaja, në masë të madhe varet nga madhësia e kampionit tuaj, ose nga numri i njerëzve që ju duhet të testoni për të ulur mundësinë që rezultatet tuaja të mos jenë të rastësishme.

Në mënyrë tipike nëse mund ta merrni veten me një siguri 95% se rezultatet tuaja janë të sakta, kjo është diçka që mund ta merrni si mjaft të besueshme. Me fjalë të tjera, me këtë nivel, do të kishte vetëm një gjasë 5% që rezultatet e tua të vijnë për shkak të fatit.

kurbë normale

Shtë e rëndësishme të theksohet se vetëm sepse diçka është statistikisht domethënëse, nuk do të thotë se efekti është i madh. Për shembull, thoni që mund të merrni një nga 10,000 njerëz për të blerë produktin tuaj në një fushatë, por në një tjetër, ju merrni dy nga të njëjtin mostër. Megjithëse rezultatet mund të ishin statistikisht të rëndësishme, dhe ju mund të pretendoni se rezultatet tuaja u dyfishuan, realisht ju vetëm keni një rritje prej 0.01 përqind. Kjo është rrallë ajo që shumica do ta konsideronte “sukses”. Sidoqoftë, nëse mostra është vetëm 100, atëherë ai nivel i rritjes do të nënkuptojë shumë më tepër. Për këtë arsye, ju do të dëshironi të përcaktoni një bazë fillestare të rezultateve që dëshironi të arrini nga testet tuaja.

Kohëzgjatja e kohës që dëshironi të mbani testin tuaj varet kryesisht nga madhësia e mostrës që mendoni se duhet të përcaktoni nëse rezultatet tuaja janë të vlefshme.

Ja një kalkulator i dobishëm për përcaktimin e madhësisë tuaj të mostrës.

Këshillë 3. Filloni me disa hipoteza

Zgjidhni disa fusha që subjektet tuaja zgjodhën në # 1 më lart, dhe vendosni këto si fusha të ndryshme për të provuar. Hipotezat nuk janë teori; ato janë një grup i “supozimeve” të arsimuar që ju, shkencëtari që tani jeni do të bëni përpara se të filloni testimin. Bëni një listë të këtyre, me rezultate të përcaktuara qartë se çfarë rezultatesh prisni të gjeni.

Këtu janë disa pyetje shembuj:

  • Do një buton “blerje tani” në të djathtën e sipërme të faqes të ketë më shumë efekt sesa një në pjesën e poshtme të majtë?
  • A do të keni lidhje në faqet e jashtme të hapura në një dritare të re, t’i mbani njerëzit në faqen tuaj? A do t’i bëjnë ata njerëzit të largohen për shkak të shumë informacioneve?

Këshillë 4. Testoni teoritë tuaja

Bëni shënime të hollësishme në rezultatet tuaja. Krahasoni efektet kundër statistikave të përdorimit të faqes tuaj. Identifikoni informacionin që ndryshon. Shtë një ide e mirë të shikoni se në sa faqe klikojnë njerëzit përpara se të largohen, cili është raporti midis numrit të faqeve të klikuara përmes shportës së blerjes ose informacionit të kontaktit dhe raportit të vizitave në shitje apo kontakte aktuale. Google Analytics ofron disa detaje të shkëlqyera në lidhje me përdorimin në faqen tuaj, përfshirë ato që përdorin klientët dhe nga nga vijnë. Një nga karakteristikat e mia të preferuara është “shtegu përmes faqes” ose “përdoruesit rrjedhin” i cili ju tregon se si përdoruesit përdorin në të vërtetë faqen tuaj:

Pamja e ekranit Google Analytics e Përdoruesve të Fluksit

Këshillë 5. Testoni teoritë individuale një në një kohë

Një gabim i zakonshëm që njerëzit bëjnë me testimin A / B është përpjekja për të provuar gjithçka menjëherë. Problemi me këtë qasje është se ju mund të mashtroheni nga rezultatet që merrni. Ju nuk e dini se cilat ndryshime keni bërë me atë efekt. Kjo mund të bëjë që ju të bëni ndryshime në gjë të gabuar dhe mund të dëmtojnë fundin tuaj.

Këshillë 6. Përdorni testimin shtesë

Pasi të keni përcaktuar se njëra metodë funksionon më mirë se tjetra, vazhdoni të testoni hipoteza shtesë bazuar në rezultatet që keni gjetur. Ju mund të zbuloni se një metodë funksionon për t’i sjellë njerëzit më tej gjatë rrugës, por jo atje ku dëshironi që ata të jenë (siç është blerja e produktit tuaj në të vërtetë!) Vazhdoni të kërkoni për të gjetur mënyra më të mira për të arritur përdoruesin në pikën e fundit. Me fjalë të tjera, për të marrë hua një term nga shitjet, gjeni një qasje që do ta shndërrojë faqen tuaj në “më të mirë”.

Këshillë 7. Testoni Versione të ndryshme të faqes tuaj në të njëjtën kohë

Ka shumë faktorë se sa mund të ndikojnë dhe ndoshta të çojnë në rezultate mashtruese të testit. Për shembull, ju mund të drejtoni një reklamë të ndryshme në vende të ndryshme, të cilat mund të ndryshojnë llojet e njerëzve që mund të keni arritur. Rezultatet tuaja mund të hidhen për shkak të një sezoni pushimesh, ndryshimit të kërkesës ose nëse është thjesht një kohë më e ngadaltë e vitit. Për këtë arsye, ju duhet të ekzekutoni të dy mostrat e testit tuaj njëkohësisht, në mënyrë që të zvogëloni gjasat që faktorët e jashtëm të ndikojnë në vlefshmërinë e rezultateve tuaja.

A E DINI? Google ekzekutoi mbi 7,000 teste A / B në 2011.

Këshillë 8. Pranoni që Mund të Jeni të gabuar.

Shtë shumë e zakonshme që njerëzit të kërkojnë dhe të gjejnë informacione që konfirmojnë atë që ata tashmë besojnë. Kjo quhet “paragjykim konfirmimi” dhe është një gabim, dhe nëse nuk shmangni mund të ketë pasoja serioze në fund të fundit. Jini të gatshëm të ndryshoni mendimin tuaj bazuar në rezultatet tuaja. Ndonjëherë ju mund të keni nevojë të filloni nga fillimi.

Këshillë 9. Të kuptuarit e rezultateve

Një gabim jashtëzakonisht i zakonshëm, veçanërisht me studiuesit e rinj, është të gaboni korrelacionin me kauzalitetin.

Me fjalë të tjera, vetëm se dy gjëra ndodhin në të njëjtën kohë nuk do të thotë që një gjë shkaktoi tjetrën. Rezultatet tuaja pozitive mund të mos jenë për shkak të modeleve tuaja të ndryshme; mund të ishte rastësi. Ju mund të keni parë një rritje të popullaritetit në një kohë të caktuar, për shkak të një kërkese të papritur në treg, ose faktit që reklama juaj filloi të godiste njerëzit e duhur. Rreziku i këtyre llojeve të gabimeve është se ju mund të bëni ndryshime që mund të jenë joefektive, ose më keq, të dëmshme. Per kete arsye:

Këshillë 10. Provo dhe provo përsëri

Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse rezultatet e # 6 më lart nuk janë ato që prisnit, ose për t’u siguruar që nuk bëni gabime në # 8. Merrni rezultatet e testit tuaj të mëparshëm dhe provoni dhe zhvilloni hipoteza të reja. Provoni ato. Bëni ndryshime dhe provoni përsëri. Vazhdoni të përpiqeni derisa të merrni rezultate pozitive. Testoni rezultatet tuaja pozitive në rrethana të ndryshme. Gjithashtu, kurrë mos supozoni se biznesi juaj është në të zezë se nuk mund të jetë më mirë!

Shouldfarë duhet të provoj?

E shkëlqyeshme, ju thoni, “tani unë kam një dorezë për metodologjinë, por tani duhet të di se cilat pjesë të faqes time duhet të testoj.” Testimi A / B mund të bëhet në shumë seksione të ndryshme të faqes tuaj të internetit.

Faqja Kryesore – Në mënyrë tipike gjëja e parë që doni të provoni është faqja kryesore e faqes tuaj të internetit. A ndryshon dizajni i faqes kryesore të faqes suaj? A bëjnë ndryshime imazhet? Si për shpjegimet e hollësishme të produktit tuaj?

Faqet e ndalimit – Po në faqet e uljes? Me fjalë të tjera, provoni faqet ku njerëzit hyjnë në faqen tuaj. Kjo zakonisht nxitet nga fushatat tuaja të marketingut, qofshin ato marketing përmes emailit, reklama ose faqet e SEO. Faqet e ndalimit janë një nga fushat më të mira për të eksperimentuar duke i lagur këmbët tuaja me testimin A / B, sepse ato mund të ndryshohen lehtë. Me siguri do të shihni më shumë trafik në këto faqe. Përdorni ato për të gjetur mënyra për të drejtuar më tej trafikun në faqen tuaj.

A E DINI? Bizneset me mbi 40 faqe ulje janë treguar që krijojnë 12 herë më shumë avantazhe sesa ato me vetëm 1-5.

Thirrje për veprim – A po u ofroni njerëzve oferta të drejtpërdrejta për të blerë artikullin tuaj, ose t’ju kontaktojnë në lidhje me shërbimet tuaja? A po i largoni njerëzit duke kërkuar që ata të japin informacione personale përpara se të mësoni më shumë? Provoni metoda të ndryshme këtu.

Besimi i përdoruesit – A ju ndihmon përfshirja e lidhjeve me deklaratat e intimitetit? Po në lidhje me lidhjet me faqet e konfirmimit / besueshmërisë së palëve të treta, siç është Better Business Bureau. A bëjnë ndonjë ndryshim lidhjet me rekomandimet? Sa për vlerësimet e klientëve?

Pjesë individuale të secilës faqe – A sjell teksti në lëvizje në faqe sjell rezultate më të mira? Po për vendin ku vendosni butonin “blerje tani”? A funksionon mirë lundrimi i faqes tuaj për njerëzit, apo heqin dorë dhe largohen? Po në lidhje me mënyrat për t’i bërë njerëzit të zgjedhin listën tuaj të postës? Shikoni secilin element dhe përpiquni të imagjinoni se ato prezantohen në një mënyrë tjetër.

Testi A / B Përtej Uebsajtit tuaj – Një tjetër gjë që është e lehtë për tu harruar është se ka shumë vende të tjera për të përdorur testimin A / B përtej uebfaqes tuaj. Ju mund të bëni teste në ndonjë nga aktivitetet tuaja të marketingut në internet ose ndonjë gjë që i drejton njerëzit në faqen tuaj të internetit. Provoni këtë në postat elektronike të marketingut dhe reklamat tuaja. Një nga avantazhet e kësaj është që ofron një mënyrë të shkëlqyeshme për të vlerësuar faqet e ndryshme të uljes. Ju mund të dërgoni reklama identike (mbani mend rregullin për testimin e një elementi në të njëjtën kohë) me ndryshimin e vetëm që ai e sjell klientin në një vend të ndryshëm uljeje. A funksionon më mirë se të tjerët? Vazhdoni t’i shkulni këto.

përfundim

Testimi A / B ose i Splitit mund të duket si shumë punë, megjithatë koha e kaluar mund të jetë e vlefshme. Nëse ndiqni udhëzimet e mësipërme, do t’i kurseni vetes shumë dhimbje koke dhe do të keni një shans shumë të mirë për të përmirësuar nivelin e fundit për faqen tuaj në eCommerce..

Gjithashtu, duke marrë parasysh faktin se mund të bëhet me një sit aktiv, dhe që ju mund të shihni rezultate në kohë reale duhet ta bëjë atë më të kënaqshme. Nëse e konsideroni këtë si pjesë të marketingut tuaj të biznesit në tërësi, me siguri do të shihni rezultate më të mira sesa të mos i bëni ato fare. Dhe mos harroni, ngazëllimi në shikimin e shtyrjes ose rritjes së shitjeve tuaja e bëjnë tërë procesin shumë më të këndshëm. Nëse sapo po filloni, konsiderojeni veten me fat pasi do të filloni përpara kurbës. Nëse nuk e keni bërë më parë, së shpejti mund të pyesni veten pse nuk keni qenë duke e bërë atë të gjithë së bashku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map