10 Këshilla për Dizajn për të rritur Shkallën e Konvertimit të Uebfaqes

Mësoni si të merrni vendime të arsimuara në dizajnin dixhital që do t’i ndihmojnë përdoruesit të kryejnë veprimet në faqen tuaj të internetit dhe të rritin nivelin e konvertimit tuaj.


Këshilla për hartimin për përmirësimin e niveleve të konvertimit

Dizajni dixhital është evolucionar.

Ashtu si moda, dizajni dixhital ka evoluar së bashku me Ueb. Kur fundet e kambanave u shkëmbyen për xhinse të dobëta, logot 3D shkuan mirë. Mos harroni trendin neon? Ato ngjyra me zë të lartë qetësuan në paletat moderne moderniste që shihni sot. Uebfaqet shkuan nga përdorimi i të njëjtave skedarë të prerjeve të cookie-ve për të zhvilluar modelet e tyre unike gjeometrike.

Dizajni po mbizotëron në Ueb sepse funksionaliteti tani pritet.

Hapi tjetër është tërheqja e përdoruesve me përmbajtjen dhe estetikën tuaj. Për ta bërë këtë, ka disa rregullat e projektimit ju duhet t’i përmbaheni. Pas tyre do të mbajë markën tuaj të qëndrueshme dhe përdoruesit e angazhuar. Kur zbatohen si duhet, këto këshilla jo vetëm që do të tërheqin vëmendjen e audiencës tuaj, por gjithashtu do të rrisin nivelin e konvertimit tuaj.

Le të fillojmë!

1. Bazat: Zgjedhja e shkronjave

këshilla për krijimin e një fonti

Nëse sapo po filloni udhëtimin tuaj si një dizajnues dixhital, paralajmërimi i drejtë, përcaktimi i shkronjave do t’i bëjë ose prishë planet tuaja. Zgjedhja e shkronjave perfekte është si të zgjidhni kravatën e duhur për një intervistë – duhet të mendoni. Në të njëjtën mënyrë një kravatë sjell një veshje në jetë, zgjedhja juaj e shkronjave harmonizon veprat tuaja artistike dhe mesazhin.

Kur bëhet fjalë për bazat e projektimit, krijimi i një familje shkronjash të përbërë nga tre ose katër shkronja është rregulli i pranuar përgjithësisht. Sigurisht, mund të përfshini më shumë nëse dizajni e kërkon atë, por në mënyrë që të mbani markën tuaj të qëndrueshme, do të doni një themel të fortë për të ndërtuar jashtë.

Mos harroni të mbani në mend mediumin e punës suaj. A do të shtypni një gazetë? Shkronjat Serif ̶ fontet me vija të vogla të zbukuruara në fund të çdo shkronje ̶ janë të shkëlqyera për të shtypur, dhe disa nga shkronjat më të njohura Serif janë Caslon dhe Garamond. A është kjo thjesht për kanalet tuaja të mediave sociale? Po të jetë kështu, Sans Serif shkronjat mbizotërojnë në fushën dixhitale. Ju mund të lexoni më shumë në disa prej shkronjave trending të spërkatura në internet.

2. Bazat: Skema e ngjyrave

Këshillat e dizajnit - zgjedhja e ngjyrave të duhura

Sigurohuni që të mbani marrëdhënie të mira me zonjën Rainbow sepse pa të, gjërat mund të bëhen mjaft gri. Si stilist, ngjyrat janë miku juaj më i mirë. Të kuptuarit se cilat ngjyra shkojnë mirë dhe cilat nuk janë thelbësore për një dizajn koheziv dhe të ekuilibruar mirë.

Ka miliona vende që mund të filloni, por një pikë fillestare e sigurt për çdo fillestar është zgjedhja e ngjyrave nga një paletë monokromatike. Kjo do të thotë të mbash të njëjtën ngjyrë ndërsa hijeshon gradualisht më të lehta ose më të errët. Nëse doni të qëndroni në zonën tuaj të rehatisë, provoni skemat e ngjyrave analoge ose triadike. Duke parë një rrotë me ngjyra, ngjyrat analoge janë të njëpasnjëshme; ata janë menjëherë pranë njëri-tjetrit. Ngjyrat Triadike janë ato që formojnë një trekëndësh barabrinjës në timonin e ngjyrave. Për ata që mund të kenë gjeometri në flakë, kjo do të thotë tre ngjyra që janë të vendosura në mënyrë të barabartë duke formuar një trekëndësh në rrotën e ngjyrave.

Nëse ndiheni sikur ecni në anën e egër, përdorimi i një skeme plotësuese të ngjyrave të ndara do t’ju japë një mundësi tjetër. Për këtë, zgjidhni një ngjyrë, pastaj zgjidhni ngjyrën direkt të kundërt të saj, dhe dy ngjyrat në të dyja anët. Këto katër ngjyra do të përbëjnë skemën tuaj të ngjyrave plotësuese plotësuese!

Ndiheni për një sfidë? Hidhni hapin tjetër dhe hidhni një vështrim në teorinë e ngjyrave. Sugjeron që ngjyra të ndryshme nxisin emocione të ndryshme. Për shembull, ndërsa ngjyrat e ngrohta si e kuqja dhe portokalli japin një ndjenjë eksitimi dhe energjie, ngjyrat e ftohta si blu dhe jeshile prodhojnë një efekt të qetë dhe qetësues. Teoria e ngjyrave është veçanërisht e popullarizuar në industrinë ushqimore ku, sipas ConceptDrop, zonë e kuqe dhe e verdhë e përdorur për të nxitur urinë. Për të përzënë normat e konvertimit për faqen tuaj të internetit, vendosni cilat ngjyra i përshtaten markës tuaj më së miri dhe si mund të përdorni në mënyrë efektive tonet themelore të tyre.

3. Bazat: Hierarkia

Këshilla për hartimin e hierarkisë së përmbajtjes

Krijimi i një hierarkie logjike dhe të menduar mirë nuk është thjesht një parim i mirë i dizajnit, është një praktikë më e mirë e SEO. Përdoruesit dhe motorët e kërkimit njësoj do të shpërblejnë një faqe interneti të shtruar mirë me më shumë vizita. Për Google, gjithçka është nëse ata janë në gjendje ta kuptojnë strukturën e faqes tuaj.

Mendoni se çfarë është më e rëndësishmja dhe porosisni secilën artikull në përputhje me rrethanat. strukturë ideale për një faqe në internet do të ishte një piramidë me faqen tuaj në krye, e ndjekur nga një seri faqesh kategorish. Ky skicë gjithashtu mund të zbatohet për çdo faqe individuale. Filloni me titullin, datën, titrat, dhe më pas ndiqni me kopje.

4. Bazat: Përqindja

Gjithçka në faqen tuaj të internetit duhet të jetë proporcionale. NUK zgjatni foto ose shkruani thjesht për të mbushur hapësirë ​​ose për të arritur një estetikë specifike. Bërja e fotove në disa pixel më të gjerë ose bërja e shkronjave pak më e gjatë për të mbushur hapësirën nuk është përgjigjja. Duket e padëmshme në fillim, por shtrirja e fotove shkakton një tendosje në piksele, duke ulur cilësinë e saj. Në mënyrë të ngjashme, zgjatja ose zgjerimi i tekstit shtrembëron shkronjat dhe shpesh është e vështirë të përsëritet me rreshta të shumta. Alsoshtë gjithashtu një zakon i dobët për të hyrë brenda, kështu që kurseni veten dhe mos u bini në atë model në radhë të parë!

Kur përdorni Adobe Illustrator ose Adobe InDesign, sigurohuni që të përdorni kontrollet e raporteve përkatëse për të mbajtur fotot tuaja nga kutia. Në Illustrator, shtypni butonin Shift ndërsa rregulloni pamjet tuaja. Për InDesign, do të duhet të shtypni butonin Shift dhe tastin Ctrl njëkohësisht ndërsa rregulloni imazhet tuaja për t’i mbajtur ato proporcionale.

Merrni kohën për të siguruar që çdo artikull në faqen tuaj të internetit është proporcionale me njëri-tjetrin për të arritur pamjen që po kërkoni. Uebfaqet me imazhe ose dizajne që nuk janë proporcionale duken amatore dhe mediokre. Përdoruesit e rritur në epokën dixhitale kanë një standard më të lartë dhe janë më të shpejtë për të klikuar nëse nuk i pëlqejnë diçka në një faqe në internet. Mund të jetë pak më shumë punë, por rezultati përfundimtar, një faqe në internet me qëllim, ia vlen!

Fakti i shpejtë: Mbi 38% e vizitorëve tuaj do të ndalojnë së angazhuari me një faqe në internet nëse përmbajtja / paraqitja është tërheqëse.

5. Mos kini frikë të shkoni negativ!

Këshilla për hartimin e hapësirës negativeBurimi i figurës

Hapësira negative nuk është hapësirë ​​boshe.

Përplasja e shumë informacioneve në faqen tuaj do të mposht përdoruesit tuaj dhe, sinqerisht, thjesht duket keq. Përdorni hapësirë ​​negative për të krijuar një dizajn të qëllimshëm dhe domethënës. Zgjidhni asgjë nga logoja juaj në një vlerësim si fokusi juaj, dhe pastaj lini pjesën tjetër të kartonit të artit siç është. Lejoni atë pikë fokale të bëjë të gjitha fjalimet për ju. Ende nuk jeni i bindur? Shikoni këto marka të mahnitshme duke shfrytëzuar hapësirën negative në potencialin e tij të plotë.

6. Një imazh me cilësi të lartë është me vlerë mijëra përdorues

Me kamera smartphone të barabarta me DSLR, nuk ka asnjë justifikim për një foto me cilësi të dobët, veçanërisht nëse po përpiqeni të tregoni një produkt për faqen tuaj në eCommerce. Të gjitha imazhet tuaja duhet të jenë me cilësi të lartë. Sigurohuni që kuratoni me kujdes imazhet tuaja sepse fotografia zakonisht merret si fakt, dhe fotografitë tuaja në internet janë gjëja më e afërt që përdoruesit duhet të shohin produktet tuaja personalisht.

Kini kujdes edhe për sfondin dhe ndriçimin edhe në fotot tuaja. A ka ndonjë ngjyrim ngjyrash që duhet të modifikoni? A duhet që imazhi të copëtohet? Këto janë të gjithë elementët e dizajnit të fotografive që duhet të merren parasysh. Vizato përdoruesit në produktet tuaja duke marrë një faqe nga libri i Sophia Amoruso, #Girlboss, dhe krijoni imazhe që tregojnë siluetën e produktit tuaj. Merrni biznesin tuaj dhe shkoni nga e-gjiri në Silicon Valley duke ngarkuar imazhe me cilësi të lartë.

7. Bëni Thirrjen Tuaj për Veprim & Shkeljet psikologjike

Këshilla për krijimin e thirrjeve për veprim

Mos luani hile për përdoruesit tuaj – sigurohuni që ata të dinë saktësisht se çfarë po kërkoni prej tyre dhe çfarë dëshironi të bëjnë ata. Dizajnoni faqen tuaj në shtëpi me një qëllim specifik në mendje dhe mirëpresni përdoruesit tuaj me një thirrje të vetme për veprim. Përveç kësaj dhe specifike për industrinë e tregtisë elektronike, sigurohuni që fjalët tuaja “blej tani”, “arka këtu” ose “shitje” janë të gjitha të dukshme dhe të dukshme. Shtimi i një elementi të urgjencës do të ndihmojë gjithashtu t’i shtyjë përdoruesit të veprojnë.

Përdorni Dëshminë SocialeUseProof.com është një shërbim i fuqishëm që forcon provat sociale dhe dihet se rrit shitjet mesatarisht me 10%.

8. Thjeshtoni procesin

Drejtimi i një faqe elektronike eCommerce do të thotë që ju dëshironi përdoruesit të bëjnë blerje. Lërini ta bëjnë saktësisht atë dhe nuk për të komplikuar procesin me një bandë skedash të panevojshme!

Sa më shumë herë ata duhet të godasin butonin e pasëm (ose të shikojnë për ikonën e karrocës) për të shkuar atje ku dëshirojnë, aq më shumë shanse që thjesht do të heqin dorë dhe do ta heqin procesin tërësisht.

Sherice Jacob

Mbajeni atë të thjeshtë dhe shkoni për një proces me një hap. Më e rëndësishmja, lejo që ata të kontrollojnë karrocën e tyre në një deri në dy hapa të thjeshtë. Mos u jepni blerësve tuaj një justifikim për t’u larguar! Drejtoni tarifat e konvertimit duke thjeshtuar procesin e arka.

9. Pa befasi

Jini të përparuar dhe të drejtpërdrejtë për atë që përdoruesit tuaj mund të presin në faqen tuaj të internetit. Shmangni kostot e fshehura ose tarifat që shfaqen gjatë procesit të arkëtimit të klientit tuaj. Në mënyrë që përdoruesit tuaj të kryejnë CTA tuaj, ata duhet të kuptojnë dhe të shohin një rrugë të qartë për përfundimin. Bëni rrugën e tyre të qartë dhe mos i surprizoni në arkë.

Fakti i shpejtë: Mbi 28% e përdoruesve do të braktisin karrocën e tyre nëse do të takohen me shpenzime të papritura të transportit, dhe 23% e përdoruesve do të braktisin karrocën e tyre nëse duhet të bëjnë një llogari të re.

10. Përvoja e klientit është Përvoja e Re e Përdoruesit

Krijoni një seksion në faqen tuaj, ku blerësit mund të shkojnë për të qëndruar të azhurnuar dhe të informuar. Kjo do t’u japë përdoruesve një vend të veçantë ku mund të shkojnë për të gjitha pyetjet e tyre personale. Nëse jeni duke shitur rroba, cila është politika juaj e kthimit? A ka marka juaj ndonjë kupon të ri? Po sikur sendi që ata morën të ishte i dëmtuar?

Kjo është e rëndësishme për drejtimin e konvertimeve tuaja sepse flet për kënaqësinë e klientit tuaj. Krijimi i një seksioni FAQ ose diçka e ngjashme gjithashtu do t’ju lejojë të jeni të arritshëm edhe pasi të keni regjistruar përgjigjet e shërbimit tuaj të klientit për ditën. Sipas HelpScout, konsumatorët zbuluan se agjentët e shërbimit të klientëve nuk ishin në gjendje të gjenin përgjigjet e pyetjeve të tyre 50% të kohës! Ne krye te kesaj, 82% e klientëve kanë lënë një kompani për shkak të përvojës së keqe të klientit. Integroni këtë faktor kritik në modelin tuaj dixhital për t’u treguar konsumatorëve tuaj që ata vijnë së pari!

përfundim

Këto 10 këshilla të projektimit janë të gjitha parimet e mira që duhet të ndiqni gjatë gjithë karrierës tuaj dixhitale. Nga bazat e deri te vendimet më komplekse të dizajnit, këto zgjedhje duhet të bëhen me qëllim. Mbani vëmendjen tuaj në estetikë dhe shikoni që niveli juaj i konvertimit të rritet!

Për të rimarrë, këtu është një vështrim i dytë:

 1. Bazat: Zgjedhja e shkronjave
 2. Bazat: Skema e ngjyrave
 3. Bazat: Përqindja
 4. Bazat: Hierarkia
 5. Mos kini frikë të shkoni negativisht! (Kur është fjala për të hartuar të paktën)
 6. Një foto me cilësi të lartë vlen një mijë përdorues
 7. Bëni thirrjen tuaj për veprim të dukshme!
 8. Thjeshtoni procesin e arkëtimit
 9. Jini të sinqertë me përdoruesit tuaj në lidhje me ato me të cilat merren, pa asnjë surprizë!
 10. Përvoja e klientit dhe dizajni dixhital shkojnë paralelisht

Good luck dhe design on!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map