10 designtips til at øge dit websteds konverteringsfrekvens

Lær, hvordan man træffer veluddannede beslutninger i digital design, der hjælper brugerne med at udføre handlinger på dit websted og øge din konverteringsfrekvens.


Designtips til forbedring af konverteringsfrekvenser

Digital design er evolutionær.

Ligesom mode har digital design udviklet sig langs Internettet. Da klokkebunden blev skiftet ud for tynde jeans, gik 3D-logoer fladt. Kan du huske neontrenden? Disse høje farver blev stille ned i de moderne minimalistiske paletter, du ser i dag. Hjemmesider gik fra at bruge de samme cookie cutter-layouts til at udvikle deres egne unikke geometriske mønstre.

Design dominerer internettet, fordi funktionalitet nu forventes.

Det næste trin er at lokke brugerne med dit indhold og æstetik. For at gøre dette er der visse designregler du skal overholde. Hvis du følger dem, vil du holde din branding konsistent og brugere engagerede. Når de implementeres korrekt, fanger disse tip ikke kun dit publikum opmærksomhed, men øger også din konverteringsfrekvens.

Lad os begynde!

1. Det grundlæggende: Font Choice

designtips til valg af font

Hvis du lige er begyndt på din rejse som en digital designer, vil en retfærdig advarsel, hvis du bestemmer skrifter enten gøre eller ødelægge dine designs. At vælge den perfekte skrifttype er som at vælge det rigtige slips til et interview – det tager nogle tanker. På samme måde som et slips bringer et tøj til livet, harmoniserer dit skrifttype dit kunst og budskab.

Når det kommer til grundlæggende design, er det almindeligt accepterede at oprette en skrifttypefamilie bestående af tre eller fire skrifttyper. Du kan selvfølgelig medtage mere, hvis designet kræver det, men for at holde din branding konsistent, vil du have et solidt fundament til at bygge ud af.

Glem ikke at huske mediet for dit arbejde. Skal du udskrive et nyhedsbrev? Serif-skrifttyper ̶ skrifttyper med de små pyntet linjer i slutningen af ​​hvert bogstav ̶ er fremragende til udskrivning, og nogle af de mest populære Serif-skrifttyper er Caslon og Garamond. Er dette udelukkende for dine sociale mediekanaler? Hvis så, Sans serif skrifttyper dominerer den digitale verden. Du kan læse mere om nogle af de tendenserende skrifttyper, der er sprøjtet over internettet.

2. Det grundlæggende: farveskema

Designtips - valg af de rigtige farver

Sørg for at holde et godt forhold til fru Rainbow, for uden hende kan tingene blive ret grå. Som designer er farver din bedste ven. At forstå, hvilke farver der passer godt sammen, og hvilke der ikke er, er afgørende for et sammenhængende og velafbalanceret design.

Der er millioner af steder, du kan begynde, men et sikkert udgangspunkt for enhver nybegynder er at vælge farver fra en monokromatisk palet. Det betyder, at du holder den samme farve, mens du gradvis skygger lysere eller mørkere. Hvis du vil bo i din komfortzone, kan du prøve analoge eller triadiske farveskemaer. Ser man på et farvehjul, er analoge farver fortløbende; de ligger lige ved siden af ​​hinanden. Triadiske farver er dem, der danner en ligesidet trekant på farvehjulet. For dem, der måske har flunket geometri, betyder dette tre farver, der er jævnt fordelt og danner en trekant på farvehjulet.

Hvis du har lyst til at gå på den vilde side, vil du bruge en delt komplementær farveskema give dig en anden mulighed. For dette skal du vælge en farve, derefter vælge farven direkte modsat den og de to farver på hver side. Disse fire farver udgør dit opdelte komplementære farveskema!

Har du lyst til en udfordring? Tag næste skridt og kig ind i farveteori. Det antyder, at forskellige farver fremkalder forskellige følelser. For eksempel, hvor varme farver som rød og orange giver en følelse af spænding og energi, giver kølige farver som blå og grøn en rolig og beroligende virkning. Farveteori er især populær i fødevareindustrien, hvor der ifølge ConceptDrop, rødt og gult område, der bruges til at inducere sult. For at få omdannelseskurser til dit websted skal du vælge, hvilke farver der passer bedst til dit brand, og hvordan du effektivt kan bruge deres underliggende toner.

3. Det grundlæggende: hierarki

Designtips til indholdshierarki

Oprettelse af et logisk og gennemtænkt hierarki er ikke kun et godt designprincip, det er en SEO-praksis. Brugere og søgemaskiner både vil belønne et veludformet websted med flere besøg. For Google handler det om, hvorvidt de er i stand til at forstå din webstedsstruktur eller ej.

Tænk over, hvad der er vigtigst, og bestil hvert element i overensstemmelse hermed. Det ideel struktur for et websted ville være en pyramide med din startside øverst, efterfulgt af en serie kategorisider. Denne oversigt kan også anvendes på hver enkelt side. Start med titel, dato, undertekst, og følg derefter op med kopi.

4. Det grundlæggende: Proportion

Alt på dit websted skal være proportionalt. Stræk IKKE fotos eller skriv blot for at udfylde plads eller opnå en bestemt æstetik. At gøre fotos et par pixels bredere eller gøre skrifttypen lidt højere for at udfylde plads er ikke svaret. Det ser ud til at være ufarligt i starten, men at udstrække fotos forårsager en belastning på pixels og reducerer kvaliteten. På lignende måde forvrænger eller udvider tekst tekst bogstaverne og er ofte vanskelige at replikere med adskillige linjer. Det er også en dårlig designvaner at komme ind på, så red dig selv og fall ikke i det mønster i første omgang!

Når du bruger Adobe Illustrator eller Adobe InDesign, skal du sørge for at bruge de respektive ratio-kontroller for at forhindre, at dine fotos skæv. I Illustrator skal du trykke på Shift-tasten, mens du justerer dine billeder. For InDesign skal du trykke på Shift-tasten og Ctrl-tasten samtidig, mens du justerer dine billeder for at holde dem proportionale.

Tag dig tid til at sikre, at hver vare på dit websted er proportional med hinanden for at opnå det look, du kigger efter. Websteder med billeder eller designs, der ikke er proportionerlige, ser amatørmæssige og middelmådige ud. Brugere, der er vokset op i den digitale tidsalder, har en højere standard og er hurtigere at klikke ud, hvis de ikke kan lide noget på et websted. Det kan være lidt mere arbejde, men slutresultatet, et målrettet websted, er det værd!

HURTIG FAKT: Over 38% af dine besøgende stopper med at arbejde med et websted, hvis indholdet / layoutet er uattraktivt.

5. Vær ikke bange for at blive negativ!

Designtips til negativ pladsBilledkilde

Negativ plads er ikke tom plads.

At skjule for meget information på din startside vil overvælde dine brugere og ser helt ærligt bare dårligt ud. Brug negativt rum til at skabe et målrettet og meningsfuldt design. Vælg alt fra dit logo til et tilbud som dit fokus, og lad derefter resten af ​​tegnebrættet være som det er. Lad dette fokuspunkt gøre alt det, du taler for dig. Stadig ikke overbevist? Tjek disse fantastiske mærker ved hjælp af negativ plads til sit fulde potentiale.

6. Et højkvalitetsbillede er tusinder af brugere værd

Med smartphone-kameraer svarende til DSLR’er er der ingen undskyldning for et foto af dårlig kvalitet, især hvis du prøver at markedsføre et produkt til dit eCommerce-sted. Alle dine billeder skal være af høj kvalitet. Sørg for at sammenlægge dine billeder omhyggeligt, fordi fotografering normalt tages som en kendsgerning, og dine online billeder er det tætteste, brugerne har at se dine produkter personligt.

Vær også opmærksom på baggrunden og belysningen i dine billeder. Er der en farvetone, du har brug for at redigere? Skal billedet beskæres? Disse er alle foto designelementer, der skal tages i betragtning. Træk brugere ind i dine produkter ved at tage en side ud af Sophia Amorusos bog #Girlboss, og opret billeder, der viser dit produkts silhuet. Tag din forretning og gå fra e-bay til Silicon Valley ved at uploade billeder i høj kvalitet.

7. Gør din opfordring til handling tilsyneladende & Psykologiske triggere

Designtips til opfordring til handling

Spil ikke tricks på dine brugere – sørg for, at de ved nøjagtigt, hvad du beder om dem, og hvad du vil have dem til at gøre. Design din startside med et specifikt formål i tankerne, og byd dine brugere velkommen med en enkelt opfordring til handling. Derudover skal du sikre dig, at dine “køb nu”, “kasse her” eller “salg” nøgleord er synlige og tydelige og specifikke for e-handelsbranchen. Tilføjelse af et presserende element hjælper også brugerne til at handle.

Brug socialt bevisUseProof.com er en kraftfuld service, der forstærker det sociale bevis og er kendt for at øge salget i gennemsnit på 10%.

8. Forenkle processen

At køre et e-handelswebsted betyder, at du vil have brugere til at foretage køb. Lad dem gøre nøjagtigt det og gør ikke komplicerer processen med en masse unødvendige faner!

Jo flere gange de er nødt til at trykke på tilbage-knappen (eller kigge efter kurvikonet) for at gå hen, hvor de vil, jo flere chancer vil de simpelthen give op og droppe processen helt.

Sherice Jacob

Hold det enkelt, og gå til en et-trins proces. Mere vigtigt er det, at de kan tjekke deres kurv i et til to enkle trin. Giv ikke dine kunder en undskyldning for at forlade! Drev dine konverteringsfrekvenser ved at forenkle betalingsprocessen.

9. Ingen overraskelser

Vær forhånd og ligetil hvad dine brugere kan forvente på dit websted. Undgå skjulte omkostninger eller gebyrer, der pop op under din kundes checkout. For at dine brugere skal gennemføre dine CTA’er, er de nødt til at forstå og se en klar sti til færdiggørelse. Gør deres sti klar, og overrask dem ikke ved kassen.

HURTIG FAKT: Over 28% af brugerne vil opgive deres indkøbsvogn, hvis de er mødt med uventede forsendelsesomkostninger, og 23% af brugerne vil opgive deres indkøbsvogn, hvis de er nødt til at oprette en ny konto.

10. Kundeoplevelse er den nye brugeroplevelse

Opret et afsnit på dit websted, hvor shoppere kan gå for at holde sig opdateret og informeret. Dette giver brugerne et specifikt sted, de kan gå til for alle deres personlige forespørgsler. Hvis du sælger tøj, hvad er din returpolitik? Har dit brand nogen nye kuponer? Hvad hvis varen de modtog var mangelfuld?

Dette er vigtigt for at føre dine konverteringer, fordi det taler til din kundetilfredshed. Oprettelse af en FAQ-sektion eller noget lignende vil også give dig mulighed for at være tilgængelig, selv efter at dine kundeservicerepræsentanter er logget af for dagen. Ifølge HelpScout, forbrugere fandt, at kundeserviceagenter ikke kunne finde svarene på deres spørgsmål 50% af tiden! Oven i købet, 82% af kunderne har forladt et firma på grund af dårlig kundeoplevelse. Integrer denne kritiske faktor i dit digitale design for at vise dine forbrugere, at de kommer først!

Konklusion

Disse 10 designtips er alle gode principper, der skal følges gennem hele din digitale karriere. Fra det grundlæggende til mere komplekse designbeslutninger bør disse valg træffes målrettet. Hold øje med æstetikken, og se din konverteringsfrekvens stige!

For at sammenfatte, her er et andet kig:

  1. Det grundlæggende: Font Choice
  2. Det grundlæggende: farveskema
  3. Det grundlæggende: Proportion
  4. Det grundlæggende: hierarki
  5. Vær ikke bange for at gå negativt! (Når det kommer til design i det mindste)
  6. Et foto i høj kvalitet er tusind brugere værd
  7. Gør dit kald til handling synligt!
  8. Forenkle betalingsprocessen
  9. Vær ærlig med dine brugere om, hvad de har at gøre med, ingen overraskelser!
  10. Kundeoplevelse og digital design går hånd i hånd

Held og lykke og design videre!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me