10 arsye pse biznesi juaj ka nevojë për marketing në media sociale

Mendoni se media sociale është thjesht një strategji tjetër midis formave tradicionale të marketingut? Shikoni sesi marketingu i mediave sociale mund të jetë i dobishëm për biznesin tuaj.

Pse të përdorni marketing në mediat sociale

Bizneset, veçanërisht ato që janë krijuar me dekada, e shohin marketingun në mediat sociale si një tjetër taktikë.

Ajo që pronarët e bizneseve nuk e dinë është se ka 3.80 miliardë përdorues aktivë të mediave sociale në botë. Dhe cilat janë shanset që shumica e klientëve tuaj të synuar janë këtu?

Prandaj, bërja e marketingut në mediat sociale si një pasardhës është si të lini pas dore klientët tuaj të mundshëm. Kjo mund të jetë e dëmshme për biznesin tuaj.

Thënë kështu, ne kemi renditur dhjetë arsyet që biznesi juaj ka nevojë për marketing në media sociale:

1. Për të ndërtuar marrëdhënie me audiencën tuaj

Media sociale fillimisht u krijua për të ndihmuar njerëzit të lidheshin me miqtë dhe të dashurit e tyre që jetojnë shumë larg. Në ditët e sotme, pronarët e biznesit të zgjuar përdorin këtë teknologji për të ndihmuar në krijimin e një marrëdhënie domethënëse me audiencën e tyre dhe klientët e mundshëm.

Ju mund të filloni duke krijuar dhe shkëmbyer përmbajtje që janë të rëndësishme për ndjekësit tuaj. Pra, nëse zotëroni një restorant që shet ushqim organik, mund të përdorni mediat sociale për të njoftuar audiencën tuaj për përfitimet e të pasurit nga një dietë organike.

A merrni gjithmonë pyetje të bëra zakonisht nga ndjekësit tuaj të mediave sociale? Flisni për të në rrjetin tuaj social!

Një mënyrë e shkëlqyeshme për ta bërë këtë është të presësh një Facebook Live ose të fillosh një kanal në YouTube, ku i përgjigjesh pyetjeve të bëra shpesh nga audienca.

Nëse doni të provoni kripën e biznesit tuaj, si dhe të ndërtoni besueshmërinë tuaj, mbani mend se marketingu në media sociale është një mënyrë për ta arritur atë.

2. Për të përmirësuar besnikërinë e markës

Në përputhje me ndërtimin e një marrëdhënie domethënëse me audiencën tuaj, marketing në media sociale gjithashtu ndihmon në përmirësimin e besnikërisë së markës.

Në fakt, një studim i botuar nga Convince&Convert zbuloi se 53% e amerikanëve janë besnikë ndaj markave që ndjekin në mediat sociale.

Këtu është gjëja: Pasuesit besnikë të mediave sociale angazhohen me biznesin tuaj duke reaguar, komentuar dhe shpërndarë përmbajtjen tuaj. Për të mos përmendur që ata do të blejnë dhe rekomandojnë produktet ose shërbimet tuaja.

Pra, si mund të ndërtoni besnikërinë e markës duke përdorur mediat sociale?

  1. Krijoni një komunitet të njerëzve me të njëjtën mendje rreth markës tuaj.
  2. Bëni ata të parët që marrin përmbajtje cilësore nga ju.
  3. Shpërbleeni ndjekësit tuaj besnikë të mediave sociale.
  4. Përdorni mediat sociale për të ofruar shërbim yjor të klientit.
  5. Jini të qëndrueshëm në zbatimin e strategjisë tuaj.

Vetëm mbani në mend se ndërtimi i besnikërisë së markës është më shumë sesa të kesh mijëra ndjekës dhe fansa të mediave sociale. Bëhet fjalë për një komunikim të dyanshëm me audiencën tuaj, si dhe angazhimin e tyre për të vazhduar të bëjnë biznes me ju.

3. Të drejtoni trafikun në faqen tuaj të internetit

Përveç ndërtimit të marrëdhënieve domethënëse dhe besnikërisë së markës, mund të përdorni gjithashtu media sociale për të drejtuar trafikun në faqen tuaj të internetit. Dhe ne besojmë kështu në Agjensia e Reklamimit të Udhëzimeve NYC NYC.

Përndryshe, trafiku i faqes suaj të internetit do të kufizohet vetëm në një burim specifik, gjë që rrit ekspozimin e biznesit tuaj ndaj rreziqeve.

Për shembull, burimi juaj kryesor dhe i vetëm i trafikut në internet janë motorët e kërkimit. Shtë e mundur që trafiku të bjerë pas një azhurnimi kryesor të algoritmit. Prandaj, do t’ju duhet një burim tjetër i trafikut (në këtë rast, llogaritë e biznesit tuaj të mediave sociale) për të zbutur rrezikun.

Një nga mënyrat më të thjeshta për të drejtuar trafikun e faqeve në internet duke përdorur media sociale është krijimi dhe publikimi i përmbajtjes në faqen tuaj të internetit dhe më pas shpërndarja e tij në rrjetet tuaja sociale. Një mënyrë tjetër do të ishte të drejtoni fushata reklamimi në mediat sociale, në mënyrë që të gjeneroni rezultate për biznesin tuaj.

4. Për të bërë reklama me kosto efektive

Siç u përmend më herët, ju mund të bëni reklama në mediat sociale në mënyrë që të gjeneroni rezultate për biznesin tuaj. Në fakt, një studim i vitit 2016 nga eMarketer zbuloi se shpenzimet e reklamave dixhitale do të arrinin në 113.18 miliardë dollarë në vitin 2020.

Për një, reklamat dixhitale (përfshirë mediat sociale) krijojnë mundësi të reja reklamimi për biznes në një nivel lokal dhe kombëtar. Për dallim nga reklamimi tradicional, ju mund ta përqendroni buxhetin tuaj të reklamave në shënjestrimin e njerëzve që jetojnë në një shtet të veçantë ose ata që kanë interesa të veçantë.

Së dyti, duhet të paguani vetëm kur dikush klikon në reklamën tuaj. që do të thotë; ju mund të zgjidhni nëse do të rritni buxhetin tuaj ose do ta ndani atë diku tjetër në varësi të mënyrës se si reklama juaj po performon.

Së treti, reklamimi i mediave sociale ju ofron mundësinë të dini më shumë rreth klientëve tuaj të synuar, falë një bollëk të teknologjisë së marketingut dixhital në dispozicion në ditët e sotme. Këto ju lejojnë të bëni kopje më të mira reklamash, të cilat mund të kenë një ndikim pozitiv në fundin e biznesit tuaj.

5. Përvetësoni me lehtësi klientët e rinj

Duke folur për drejtime gjeneruese, marketing në media sociale ju lejon të merrni me lehtësi klientë të rinj për biznesin tuaj.

Ju mund ta bëni këtë në mënyrë organike duke folur rreth asaj se si produkti ose shërbimet tuaja mund t’i ndihmojnë klientët tuaj të mundshëm në median sociale.

Thuaj, ju zotëroni një palestër lokale. Në vend që të tregoni pajisjet tuaja, mund të flisni për atë se si programi juaj kardio ishte në gjendje të ndihmonte një nga patronët tuaj të ndjehej i sigurt për veten e tij.

Ndërkohë, mund të drejtoni një reklamë në mediat sociale për të promovuar palestrën tuaj. Dhe mënyra më e mirë për të tërhequr klientë të rinj duke përdorur këtë taktikë është të ofroni zbritje për anëtarët e rinj.

Nëse shesni produkte si veshje palestër ose shtesë, nga ana tjetër, mund të përfitoni nga skedari i dyqaneve të Facebook. Kjo veçori ju lejon të shtoni një lloj funksionaliteti të tregtisë elektronike në faqen e biznesit tuaj. Ju mund edhe ta bashkoni atë me një chatbot, në mënyrë që të mund të automatizoni disa pjesë të procesit të blerjes në internet.

Kjo gjithashtu mund të vijë në ndihmë kur jeni duke bërë një fushatë të rishikimit ose dëshironi të kërkoni vlerësime dhe rekomandime në mediat sociale.

6. Të rritet konvertimi

Kur të keni mbaruar, ju mund të sillni me mijëra drejtime të kualifikuara në biznesin tuaj, të cilat mund t’i shndërroni në klientë që paguajnë. Si rezultat, ju mund të merrni për të rritur konvertimin dhe shitjet tuaja.

Dhe në mënyrë që të bëni të drejtën e marketingut tuaj në median sociale, duhet të keni parasysh që media sociale është vendi ku bizneset bëhen dhe veprojnë si njerëz.

Do të thotë, mos krijoni dhe shpërndani vetëm përmbajtje në mediat sociale. Ndërveproni me njerëz që do të linin një koment në postimet tuaja. Edhe më mirë, postoni diçka që do t’i shtyjë ata të lënë një koment.

Mos u mbështetni vetëm në chatbot-in tuaj për t’iu përgjigjur pyetjeve të klientëve. Merrni kohën për të parë pyetjet e mediave sociale dhe përgjigjeni atyre personalisht. Aq më tepër, nëse është kaq unike që chatbot-i juaj nuk mund ta deshifrojë atë.

7. Për të rritur shitjet

Sigurisht, me rritjen e konvertimit, vjen rritja e shitjeve. Mendje, 74% e blerësve thanë që media sociale kishte ndikuar në vendimin e tyre për blerje.

Këtu janë statistikat e tjera të marketingut në mediat sociale që duhet të mbani në mend:

  • 71% e konsumatorëve ka më shumë të ngjarë të blejnë një produkt bazuar në referimet në mediat sociale. (HubSpot)
  • 31% e konsumatorëve shfletojnë produkte të reja për të blerë në mediat sociale. (Aimia)
  • Postimi në median sociale i një marke mund të ndikojë në 78% të vendimeve për blerjen e konsumatorëve. (Forbes)

Pra, çfarë do të thotë për ju? Ju duhet të ndërtoni një strategji solide të marketingut mediatik në mënyrë që kjo platformë t’ju ndihmojë të rritni të ardhurat e biznesit tuaj.

8. Për t’u kapur përpara nga konkurrentët tuaj

Nëse zotëroni një fillim ose një biznes të vogël, ka më pak të ngjarë që të mund të garoni kundër një korporate të madhe ose një ndërmarrje. Kjo është për shkak se ata kanë para për të drejtuar një fushatë reklamimi dhe reklamimi në mbarë vendin.

Media sociale ju ndihmon të keni një fushë të barabartë lojërash kundër markave të tilla të mëdha.

Sigurisht, kafeja juaj është relativisht e vogël në krahasim me Starbucks, por ju mund të merrni pjesë në komunitetin tuaj të klientëve besnikë. Për të mos përmendur që mund të përqendroni përpjekjet tuaja në promovimin e biznesit tuaj në një demografi specifike.

Së fundmi, ju mund të keni një histori të ndryshme për të treguar në lidhje me kafene tuaj në krahasim me Starbucks.

9. Të Lejoni Synimin dhe Kthimin

Bukuria e marketingut të mediave sociale, veçanërisht marketingut në Facebook, është se mund të drejtoni një fushatë retartuese duke përdorur pixel reklamash.

Një piksel është një copë kodi që mund të futni në faqen tuaj të internetit për t’ju ndihmuar të optimizoni fushatat tuaja reklamuese duke kuptuar sjelljen në internet të vizitorëve tuaj.

Thuaj, ju zotëroni një dyqan në internet dhe që një pjesë e madhe e vizitorëve të faqes suaj kanë tendencë të shtojnë artikuj në karrocën e tyre në internet pa proceduar në arkë. Drejtimi i një fushate reklamuese të reklamimit ju lejon të synoni këta vizitorë të faqes me një reklamë që do t’i tërheq ata për të përfunduar blerjen.

Kështu, ju merrni për të shpëtuar atë që mund të kishte humbur mundësi.

10. Për të marrë njohuri të vlefshme të klientit

Për më tepër se lidhja me audiencën tuaj, shndërrimi i tyre në klientë dhe përmirësimi i të ardhurave tuaja, marketingu i mediave sociale gjithashtu ju lejon të mësoni më shumë rreth tyre.

Ju mund të përdorni mjete të dëgjimit të mediave sociale që ju lejojnë të dini se çfarë thonë njerëzit për ju dhe biznesin tuaj në internet. Duke vepruar kështu ju mundëson të hidheni në mundësi ku mund të shfaqni aftësitë tuaja brenda kamareve tuaja.

Thuaj, ju jeni një trajner palestër dhe ju pengoheni në postin e statusit të dikujt se çfarë të hani nëse dëshiron të humbasë peshë. Ju mund të bashkoheni në bisedë, t’i jepni këtij personi disa shembuj dhe mund të ndërtoni një marrëdhënie kuptimplotë prej andej.

Ta themi thjesht, dëgjimi social mund të ndihmojë në rritjen e biznesit tuaj.

A përdorni media sociale për të ndihmuar në promovimin e biznesit tuaj dhe rritjen e shitjeve? Si ju ka përfituar? Le ta dëgjojmë historinë tuaj në pjesën e komenteve më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me