Kysymyksiä Web-suunnittelijan palkkaamisessa

Pienyrityksen omistajan opas ammattimaisen web-suunnittelijan palkkaamiseen ja mitä kysymyksiä kysyä vuokrausprosessin aikana. Kuinka haastatella web-suunnittelijaa.


Opas ammattitaitoiseen web-suunnitteluun

Edellisessä artikkelissamme kerroimme parhaista paikoista löytää web-suunnittelija. Tässä artikkelissa käsittelemme kuinka verkkosuunnittelija palkata ja mitä kysymyksiä sinun tulisi kysyä vuokrausprosessin aikana.

Oletetaan, että olet valinnut hyviä ehdokkaita ja olet valmis ottamaan seuraavan vaiheen ja ottamaan heihin yhteyttä. Valmistautuminen ennen haastattelua antaa sinulle paremman aseman kerätä tarvitsemiasi tietoja ja tehdä paras valinta. Tässä on joitain tärkeitä kysymyksiä, joita voit kysyä itseltäsi ennen web-suunnittelijoiden tapaamista tai haastattelua:

Contents

Kysymyksiä itsellesi ennen tapaamista web-suunnittelijan kanssa

Verkkosuunnittelutyöhön pääsy ammattilaiselle on iso askel, ja on tärkeää, että ymmärrät selkeästi odotuksesi ja tavoitteesi varmistaaksesi, että verkkosivustosi onnistuu.

Ota asiat omiin käsiisi esittämällä itsellesi alla olevat kysymykset.

K: Millaista verkkosivustoa rakennan?

On hyvä idea olla mahdollisimman selkeä visiossasi verkkosivustolle, jonka haluat rakentaa. Onko se ”esitepaikka”, joka tarjoaa tietoja nykyisestä tiili- ja laastinliiketoiminnastasi? Oletko käynnistämässä verkkokauppasivustoa, joka myy tuotteita tai palveluita? Kehitätkö foorumia tai sosiaalisen median sivustoa, joka on tarkoitettu kapealle yleisölle?

Tietäen rakennettavan sivustotyypin auttaa ohjaamaan Web-suunnittelijavalintasi. Jotkut verkkosuunnittelijat ovat erikoistuneet verkkokauppaan, toiset tekevät fantastisia sivustoja esittelemään salkkuasi tai korostamaan konsulttiyrityksen etuja. Tässä mielessä voit tarkistaa kunkin verkkosuunnittelijan työn ja taidot varmistaaksesi, että ne sopivat hyvin rakennettavan verkkosivustotyypin tarpeisiin..

K: Aionko luoda ja muokata sisältöä itse tai pyydän joku muu tekemään sen?

Jos sinulla on olemassa sisältöä esityksistä, myyntikirjeistä tai markkinointimateriaaleista ja tarvitset vain verkkosuunnittelijaa ”laittamaan sen verkkoon”, voit etsiä ehdokkaan, joka sopii erinomaisesti staattisen perussivun luomiseen..

Toisaalta, jos aiot pitää blogia tai päivittää verkkosivustosi sisältöä säännöllisesti, tarvitset web-suunnittelijan, joka voi auttaa sinua määrittämään sisällönhallintajärjestelmän (CMS), kuten WordPress tai Joomla.

Muista harkita aikaa sisällön luomiseen. Jotkut web-suunnittelijat tarjoavat myös sisältöä osana palveluitaan. Jos tarvitset säännöllisesti sisältöä tai grafiikkaa, mutta sinulla ei ole aikaa, on hyödyllistä palkata web-suunnittelija, joka voi tuoda kaikki nämä palvelut pöydälle tai tarjota neuvoja ja neuvoja siitä, mistä ne löytyvät..

K: Mitkä ovat verkkosivustoni tavoitteet??

Verkkosivustot ovat enemmän kuin kauniita kuvia ja hienoja interaktiivisia tehosteita, ne ovat tehokkaita työkaluja, jotka on suunnattu liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamiseen. Sinun tulisi kysyä itseltäsi: Kuinka verkkosivustoni aikoo saavuttaa liiketoiminnan tavoitteet?

Ajattele mitä haluat ihmisten tekevän verkkosivustollasi. Tilaako se sähköpostilistasi? Tai saako ihmiset ottamaan sinuun yhteyttä palveluitasi koskevilla kyselyillä? Ehkä sinulla on verkkokauppasivusto ja haluat ihmisten ostavan tuotteitasi?

Rakentamalla verkkosivustosi tavoitteitasi ajatellen, pystyt arvioimaan sen menestyksen vaikeiden tosiseikkojen perusteella epämääräisten käsitysten, subjektiivisten esteettisten mielipiteiden tai viimeisimmän web-suunnittelun villityksen perusteella.

K: Kuka on kohdeyleisöni ja miten he pääsevät verkkosivustolleni?

Ennen kuin palkat web-suunnittelijan, mieti huolellisesti ihanteellinen asiakas tai asiakas. Verkkosivustosi päätavoite on olla magneetti kohdeyleisöllesi, ja sen tulisi olla suunniteltu palvelemaan heitä heidän laskeutuessaan kotisivullesi.

Kysy itseltäsi nämä kysymykset ymmärtääksesi kohdeyleisösi ja kuinka he pääsevät verkkosivustollesi:

 • Mitä kohdeyleisöni etsivät?
 • Mitä ongelmia tai tarpeita käsittelen heille?
 • Kuinka kohdeyleisöni etsii ratkaisuja?
 • Mitä vastauksia he odottavat löytävänsä ongelmiinsa?
 • Mihin viesteihin he vastaavat parhaiten?

Kohderyhmillesi tarjoaman ruokailun lisäksi haluat varmistaa, että verkkosivustosi toimii hyvin ja että sinulla on mahdollisuus seurata esitystä sen perusteella, kuinka yleisösi käyttäytyy sivustossasi. Esimerkiksi, millä sivuilla he käyvät? Kuinka kauan he viettävät jokaisella sivulla? Mitä laitteita he käyttävät verkkosivustolle pääsyyn? Näiden vastausten tunteminen auttaa sinua keskittymään sivustosi tavoitteisiin enemmän ja auttaa sinua löytämään oikean verkkosuunnittelijan rakentamaan sen.

Voi olla, että et tiedä vastausta kaikkiin näihin kysymyksiin. Loppujen lopuksi siksi vuokraat web-suunnittelijan, joka auttaa yritystäsi saamaan verkkoasi. Jos näin on, tarkista, että mahdolliset ehdokkaat tarjoavat myös apua markkinoinnissa tai voivat osoittaa sinut oikeaan suuntaan löytääksesi vastauksia.

K: Kuinka aion ohjata liikennettä verkkosivustolleni?

Kun olet tunnistanut kohdeyleisösi, sinun on silti saada heidät käymään sivustollasi. Internet on meluisa paikka, ja tarvitset strategian melun vähentämiseksi ja ihmisten huomion kiinnittämiseksi. Ei riitä, että “laitat verkkosivustosi verkkoon”, ja toivottavasti ihmiset löytävät sen, sinun on ohjattava liikennettä sivustoosi johdonmukaisesti.

Tässä on joitain kysymyksiä, joiden avulla voit ohjata suunnitelmaa ohjata liikennettä sivustoosi:

 • Kuinka ihmiset oppivat verkkosivustostani?
 • Mitä sisältöä tarjoan pitää heidät kiinni ja pitää heidät takaisin?
 • Voinko tehdä sen itse vai tarvitsenko verkkoammattilaisen apua liikenteen ohjaamiseen?

Kun kehität selkeän kuvan kohdeyleisöstäsi ja kuinka kiinnittää heidän huomionsa ja ohjata heidät sivustoosi, suunnitelmasi verkkosivustosi tavoitteiden saavuttamiseksi alkaa selkeyttää ja olet valmis keskustelemaan tuottavammin nettisivujen suunnittelija.

Tässäkin et ehkä tiedä kuinka ohjata liikennettä verkkosivustoosi. Sekin on OK. Se on yksinkertaisesti vielä yksi asia, joka pitää mielessä vuokrausprosessissasi. Etsi verkkosuunnittelija, joka voi auttaa sinua ohjaamaan liikennettä sivustoosi, tai kysy neuvoa etsimään tarvitsemiasi resursseja.

K: Mikä on budjettini??

On todennäköistä, että “Mikä on budjettisi?” on yksi ensimmäisistä, ellei ensimmäinen, kysymys, jonka web-suunnittelijat kysyvät, kun lähestyt heitä ensimmäisen kerran. On parempi kysyä itseltäsi etukäteen ja varautua paremmin, kun tapaat web-suunnittelijaa sivustosi rakentamisesta.

Kun olet päättänyt verkkosivustosi tavoitteista, joudut varaamaan budjetin. Toisin sanoen kuinka paljon olet valmis investoimaan saavuttaaksesi nämä tavoitteet? Sen lisäksi, että sillä on hyvää liike-elämän järkeä, se pitää sinut myös maadoittuneena, kun keskustelet verkkosivustojen ominaisuuksista web-suunnittelijan kanssa. Esimerkiksi, jos budjetti on alle 5000 dollaria, kysytään todennäköisesti täysimääräistä verkkokauppaa, blogia ja räätälöityä suunnittelua..

Pitämällä realistiset odotukset budjetistasi, sivustosi tavoitteista ja missä se sopii yrityksesi suunnitelmiin, auttavat varmistamaan, että ensimmäinen keskustelu web-suunnittelijan kanssa sujuu hyvin.

K: Tarkastelin tarkkaan ehdokkaiden verkkosivustojen tietoja?

Useimmat web-suunnittelijat ja verkkoyritykset lisäävät verkkosivustoilleen tonnia tietoa, joka voi olla sinulle arvokasta. Tässä on muutamia asioita, jotka voit oppia selaamalla heidän sivustojaan:

 • Niiden tarjoamat palvelut
 • Käynnistysprosessi asiakkaille
 • Projektinhallintaprosessi ja työkalut
 • Aiemmat ja nykyiset asiakkaat
 • Portfolio työtä

Kysymyksiä Web-suunnittelijalle haastatteluprosessin aikana:

Tutkittuaan yllä olevat kysymykset valmistautuaksesi seuraavaan vaiheeseen on asennettava haastattelut web-suunnittelijoiden kanssa. Pienyrityksen omistajana tunnet haastattelujen ja kokousten järjestämisen sekä henkilökohtaisesti että etäyhteyden kautta. Lista hyvin harkituista kysymyksistä on avain onnistuneeseen haastatteluun.

Joidenkin erikoistuneiden web-suunnittelu- ja kehitysverkkosivustojen tekninen ja žargonilla täytetty kieli voi kuitenkin tehdä haastavaa luoda luettelo hyvistä kysymyksistä, jopa haastattelujen suorittamiseen perehtyneelle..

Auttaaksemme palkkausprosessisi tuottavuutta, olemme keränneet tärkeimmät kysymykset Web-suunnittelijoita haastattelemalla:

K: Mitä palveluita tarjoat?

On hyvä tietää web-suunnittelijan tarjoamat täydet palvelut ennen vuokraamista. Jotkut web-suunnittelijat tarjoavat vain verkkosivustojen suunnittelua, eivätkä tarjoa taustaohjelmien kehittämistä tai koodauspalveluita. Toiset voivat tarjota lisäpalveluita, kuten web-hosting, hakukoneoptimointi (SEO), pay-per-click (PPC) markkinointi, sähköpostitiedotteet ja paljon muuta.

Jopa silloin, kun näet nämä palvelut verkkosivustojen suunnittelijan sivustolla, kannattaa kysyä kysymys. Voit suorittaa edelleen due diligence -tarkistuksen kysymällä, suorittaako sama ammattilainen vai asiantuntijaryhmä kaikki heidän palvelut suunnittelusta SEO: seen. Viimeinen vaihtoehto voi olla toivottavampi korkealaatuisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Vaikka monet web-suunnittelijat kykenevät käyttämään muutamaa erilaista hattua, asiantuntijana oleminen monilla aloilla on vaikeaa yhdelle henkilölle.

K: Mikä on kokemukseni teollisuudestani asteikolla 1-10?

Jotkut verkkosuunnittelijat tai verkkoyritykset ovat erikoistuneet verkkosivustojen rakentamiseen tietyntyyppisille yrityksille, esimerkiksi ravintoloille, asianajajille tai autojen korjaamolle. Toimialallasi kokemusta omaavan verkkoammattilaisen palkkaaminen voi tuottaa lisäarvoa projektillesi: he tietävät verkkosivustosi tarvitsemat toiminnallisuudet ja miten ne toteutetaan, he tietävät kohdeyleisösi ja etsimäsi sekä tietävät, ketkä ovat kilpailijoitasi. ovat ja voivat auttaa sinua saavuttamaan tuloksia.

Yksi asia, josta on oltava varovainen, kun verkkosivustojen suunnitteluyritys on erikoistunut tiettyyn alaan, varmista, että mallit eivät ole liian ”evästeleikkureita”, etenkin kun haluat erottaa itsesi kilpailusta. Kuitenkin, kun tavoitteesi on vain saada tiili- ja laastiliiketoimintasi verkossa uusimpien parhaiden käytäntöjen avulla, on parasta valita suunnittelija, jolla on kokemusta teollisuudestasi.

K: Voitteko näyttää minulle uusimman verkkosivuston, joka liittyy projektiini? Voisitko käydä läpi prosessin, jolla olet suunnitellut sivuston?

Portfoliosta on apua, mutta se voi nopeasti vanhentua suunnittelijan suorittaessa projektit. Pyydä nähdä viimeaikainen työ saadaksesi parhaan kuvan mahdollisen web-suunnittelijan taidoista. Vielä parasta, pyydä katsomaan heidän rakentamaansa viimeisintä verkkosivustoa, joka liittyy projektiisi. Vaikka he eivät ole aiemmin työskennelleet yrityksesi kanssa yrityksessäsi, pyydä heitä näyttämään viimeaikainen esimerkki, joka vastaa läheisesti tavoitteitasi.

Kysy joitakin lisäkysymyksiä sen lisäksi, kuinka “hyvät” esimerkit näyttävät, jotta ymmärrät paremmin kunkin verkkosuunnittelijan lähestymistapaa projektiin:

 • Mitä ongelmia ratkaisit?
 • Miksi valitsit ratkaisun X ratkaisun Y sijaan?
 • Mitä prosessia seuraat?
 • Mitkä olivat sivuston tavoitteet??
 • Saavutitko nämä tavoitteet??
 • Kuinka vakuutit saavuttaneesi nämä tavoitteet?
 • Voinko ottaa yhteyttä asiakkaaseesi saadaksesi lisätietoja?

K: Mitkä ovat pätevyytesi??

Monet web-suunnittelijat ja web-ammattilaiset ovat itseopiskelijoita. Siinä ei ole mitään vikaa, varsinkin kun otetaan huomioon vaikuttava valikoima ilmaisia ​​ja maksettuja oppimateriaaleja verkkosivujen suunnitteluun, kehittämiseen, verkkomarkkinointiin, SEO ja muihin taitoihin.

Jotkut verkkosuunnittelijat ovat valmiita menemään ylimääräisen mailin ja täydelliset sertifikaatit parempaan asemaansa markkinoilla alan luotettavina asiantuntijoina. Jotkut esimerkit ovat Microsoftin sertifioimat kehittäjät ja PHP-sertifioidut kehittäjät.

Melko usein sertifioidut kehittäjät veloittavat korkeampia hintoja, mutta ole varovainen, että saat mitä maksat – koodausmaailmassa tunnustettu sertifikaatti vanhenee nopeasti eikä se itsessään takaa onnistunutta tulosta tai edes se, että web-suunnittelija tuntee uusimmat parhaat käytännöt.

K: Mitä SEO tai Internet-markkinointipalveluita tarjoat?

Jotta verkkosivustosi olisi onnistunut, kohdeyleisösi tarvitsee löytää sinut. Lisäksi sinun on kiinnitettävä heidän huomionsa ja annettava houkuttelevaa sisältöä tai pakottava syy vierailla sivustollasi. Ollaksesi varma, että verkkosivustosi näkyy sosiaalisissa ja hakutuloksissa ja erottuu joukosta, se on koodattava oikein ja mainostettava strategisesti..

Kysy ehdokkaista, onko heidän joukkueessaan hakukoneoptimoinnin (SEO) asiantuntija tai verkkomarkkinoinnin strategia. Ei ole mitään hyötyä rakentaa hienoa verkkosivustoa, jos se saa vain kourallisen kävijöitä joka kuukausi.

K: Antaisitko yksityiskohtaisen ehdotuksen??

Verkkosuunnittelijasi yksityiskohtainen ehdotus voi auttaa sinua ymmärtämään kaikkia tarjoamiaan palveluita ja niihin liittyviä maksuja. Se on hyvä merkki, kun potentiaalinen verkkosuunnittelijasi tai verkkoyritys kysyy paljon kysymyksiä yrityksestäsi ja asiakkaistasi. Hienot ehdotukset perustuvat hyvään käsitykseen yrityksesi tarpeista ja ne on suunnattu tarjoamaan ratkaisuja, jotka vastaavat näitä tarpeita.

Muista kysyä ehdotusta koskevia selkeyttäviä kysymyksiä. Näin minimoidaan epämiellyttävien yllätyksien riski, jotka saattavat vaarantaa projektin onnistumisen myöhemmin tiellä.

K: Voisitko tarkistaa nykyisen sivustoni ennen kuin aloitat työskentelyni uudella sivustollani?

Kun sinulla on olemassa oleva sivusto, ymmärtäminen, mikä tekee ja ei toimi sinulle, on hyvä lähtökohta uuden sivuston kehittämiselle. Jos verkkosuunnittelijasi antama vastaus on kuuluva ”Kyllä!”, Se on hyvä osoitus siitä, että he hyödyntävät oppimiasi kokemuksia ja välttävät nykyisen sivustosi kanssa tekemiäsi virheitä..

Panoksesi tarkistusprosessiin on myös erittäin tärkeä. Jos suunnittelet verkkosivustosi uudelleen, mitkä ovat syyt siihen? Mitä tarkempi voit olla siitä, miksi sivustosi tarvitsee päivityksen, sitä helpompi verkkosuunnittelijalla on ymmärtää yrityksesi tarpeita ja verkkosivustosi tavoitteita.

K: Kuinka kauan verkkosivustoni valmistuminen kestää?

Kaikkien saamiesi verkkosivustoehdotusten tulisi sisältää arvioitu valmistumisaika. Laadukas verkkosivujen suunnittelu vie aikaa ja kiireisillä suunnittelijoilla on usein muita asiakkaita. Web-suunnittelun aikataulut voivat muuttua vaatimusten muuttuessa, joten valmistumispäivämääräsi voidaan siirtää takaisin alkuperäisestä arviostasi. Tämä on toinen syy, miksi on tärkeää saada selkeä kuva siitä, mitä haluat suorittaa sivustollasi.

On tärkeää ymmärtää, että verkkosivusto ei ole koskaan täysin valmis. Käynnistämisen jälkeen tehdään säätöjä sen mukaan, kuinka monta ihmistä vierailee verkkosivustolla, kuinka moni heistä tulee takaisin, kuinka moni kävijä tilaa tilaajaluettelosi tai napsauttaa Lisää ostoskoriin -painiketta ja vierailijoilta saamasi palautetta ja muuta sidosryhmät, kuten tuotteiden myyjät.

Tietysti haluat avata sivustosi mahdollisimman pian, mutta projektin kiirettäminen ei auta. Menestyvän lopputuloksen varmistamiseksi on viisasta olla mukana hankkeessa niin paljon kuin mukavasti, työskentelemällä yhdessä web-suunnittelijasi kanssa: jakaa liiketoimintaosaamista ja tietoa asiakkaillesi, tarjota rakentavaa palautetta ja tarjota grafiikkaa, kuvia tai sisältöä Web-suunnittelijasi täytyy siirtyä eteenpäin projektin kanssa. Jos viivästyt näiden tietojen toimittamista, siirrät väistämättä verkkosivuston julkaisupäivää.

K: Pystynkö laajentamaan verkkosivustoni liiketoiminnan kasvaessa?

Jos aiot laajentaa verkkosivustoasi liiketoimintaasi kasvaessa, sinun tulee harkita tätä nyt. Uuden toiminnallisuuden lisäämiseksi saatetaan tarvita täydellinen suunnittelu, jos verkkosivustoa ei ole kehitetty tulevaisuutta ajatellen. Varmista, että lisäät uusia ominaisuuksia sivustoosi tarvittaessa. Yksi hyvä esimerkki tässä on WordPress-alusta, jota voidaan helposti laajentaa lisäämällä uusia laajennuksia.

Toinen tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon tulevassa kasvussa, liittyy verkkosivustosi isännöintiin. Varmista, että verkkosivustosi voidaan skaalata käsittelemään suurempaa liikennemäärää tarpeen mukaan joko uuden isännöintisuunnitelman kautta tai yhdistämällä se sisältöjakeluverkkoon. Kysy mahdolliselta kehittäjältä: Voitko auttaa minua muuttamaan hosting-suunnitelmia tai sivustoni kokoonpanoa käsittelemään lisää liikennettä tulevaisuudessa? Antaisitko tämän tai suositellun resurssin apua varten? Kuinka paljon se maksaa?

K: Mitä sisällönhallintajärjestelmää käytät?

Suurin osa verkkosivustoista on rakennettu sisällönhallintajärjestelmällä (CMS), joka erottaa taustakoodin suunnittelusta ja sisällöstä. Tämän pitäisi antaa sinun päivittää sivustosi tiettyjen osien sisältöä tarvitsematta oppia monimutkaista verkkokoodia.

Kaikkia CMS-alustoja ei kuitenkaan luoda yhtäläisiä. Pyydä nähdä demo järjestelmästä, jota suunnittelija aikoo käyttää. Jos verkkosuunnittelijasi käyttää patentoitua CMS: ää, muista kysyä, kuinka helppoa verkkosivuston siirtäminen toiseen CMS: ään on. Sinun on pohdittava, mitä tapahtuu, jos kehittäjä lopettaa CMS-tuen tai yritys itse lopettaa liiketoiminnan. Varmista, että verkkosuunnittelijasi käyttää yleisesti saatavilla olevaa alustaa, jolla ei ole merkkejä katoamisesta yön yli – WordPress, Joomla ja Drupal ovat kaikki hyviä esimerkkejä CMS-järjestelmistä, joihin voit luottaa.

K: Voiko tiimini käyttää ja muokata verkkosivustoa heti, kun se on julkaistu?

CMS-kysymykseen liittyen haluat tietää, voitko tehdä muutoksia sivustoosi. Suunnittelijan luottaminen päivittämään sisältöä voi aiheuttaa viivästyksiä, kun joudut muuttamaan jotain nopeasti. Kysy, mitä voit muokata, kun verkkosivusto on julkaistu, ja varmista, että tiedät kuinka paljon se maksaa, jos tarvitset verkkosuunnittelijaasi muutoksen tekemiseen.

Haastatellessasi potentiaalisia web-suunnittelijoita, voit myös kysyä, tarjoavatko he sinulle koulutusta, jolla voit oppia päivittämään verkkosivustosi itse. Jos valitset hyvän CMS: n, kuten toimittamasi esimerkit, on helpompaa oppia päivittämään sisältöä itse.

K: Tarjoatko jatkuvaa huoltoa, kun sivustoni on julkaistu? Entä jos jokin rikkoutuu? Tarjoatko mitään takuuta??

Ohjelmistoa päivitetään jatkuvasti, ja verkkosivustosi yhden tyyppisiin koodeihin tehdyt muutokset voivat saada aikaan toisen koodin, mikä edellyttää lisämuutoksia, jotta kaikki toimisi yhdessä oikein.

Älykäs siirto kysyä, millaista ylläpitoa tarvitaan verkkosivustollesi ja mitä vaihtoehtoja Web-suunnittelija tarjoaa. Jotkut sisällönhallintajärjestelmät on integroitu erikoistuneeseen hosting-ympäristöön, joka auttaa minimoimaan asiakkaiden ylläpitotehtävät päivittämällä sivustosi automaattisesti.

Sinun tulisi kuitenkin varautua tilanteeseen, jossa jokin menee pieleen: esimerkiksi koodikannassa on virheitä tai tietoturva-aukkoja, jotka havaitaan vasta käynnistyksen jälkeen, päivitykset vaativat koodin lisämuutoksia tai pahimmassa tapauksessa verkkosivustosi hakkeroidaan.

Selvitä, mitä odotat verkkosivujen suunnittelijalta näissä olosuhteissa, kysy kuinka paljon se maksaa ja kuinka kauan heidän tuki on saatavilla.

K: Kuinka paljon kaikki maksaa?

Yksi yrityksesi tärkeimmistä kysymyksistä on, kuinka paljon koko verkkosivusto maksaa. Hinnoittelu perustuu moniin tekijöihin ja kukin verkkokehitysyritys hinnoittaa palvelunsa eri tavalla. Web-suunnittelu on edelleen suhteellisen uusi ala, ja hinnoittelustandardeja on vähän. Tunnit, sopimukset ja kiinteät hinnat ovat kaikki yleisiä. Kehitysprosessit ja alustat vaihtelevat yhtä paljon kuin kullekin vaadittavat taitotasot. Suunnittelet budjetoimaan useita tuhansia dollareita räätälöityyn verkkosivustoon, jossa on perustoiminnot. Laaja räätälöinti, mukaan lukien verkkokauppa, tietenkin lisää kustannuksia. Muista arvioidessasi vaihtoehtoja, että ammattimainen verkkosivusto maksaa enemmän kuin naapurin veljenpoika voi koota edullisen hinnan.

K: Haluanko omistaa verkkosivustoni, verkkotunnukseni, omaisuuteni?

Toinen kriittinen huolenaihe yrityksille on verkkosivuston ja sen kaikkien osien tekijänoikeudet tai laillinen omistajuus. Haluat, että sinulla on sopimus, joka määrittelee selvästi verkkosivustosi omistajuuden. Tämän sopimuksen avulla voit siirtää verkkosivustosi toiselle suunnittelijalle tulevaisuudessa tai lisätä siihen omat muutoksesi aiheuttamatta mitään lisäkustannuksia tai sakkoja. Jos sinulla ei ole sopimusta yrityksesi suojelemiseksi, se olisi kuin talon ostaminen ja avainten jättäminen jonkun toisen käsiin. Et halua ottaa tätä riskiä.

Toinen tekijänoikeuksiin liittyvä huomio on sivuston rakentamiseen käytetyn sisällön, grafiikan, kuvien tai videoiden omistus. Jos nämä tarjoaa web-suunnittelija tai web-toimisto, kuka omistaa ne, kun verkkosivusto on valmis? Onko heillä lisenssi, jonka avulla voit käyttää niitä verkkosivustollasi? Onko niiden käytölle asetettu ehtoja? Kuka on oikeudellisesti vastuussa väärinkäytöstä? Toinen tapa varmistaa, että sinulla on selkeä sisällön lisensointi- ja käyttöoikeudet, varmistaa, ettet pääse “lukittuihin” omaan taloosi.

K: Mitä minun on toimitettava, ennen kuin verkkosivustolla työskentely alkaa?

Keskustelu siitä, mitä sinun tulee tuoda pöytään, auttaa sinua välttämään viivästyksiä projektiaikataulussa ja väärinkäsityksiä web-suunnittelijasi kanssa. On elintärkeää, että sinulla on ymmärrys mitä sisältöä tai sisältöä sinun on tarjottava.

Tähän voi kuulua:

 • Kopio
 • kuvat
 • Videot
 • logot
 • Lakiasiat, esimerkiksi ehdot, yksityisyyden suoja jne.
 • Kirjautumistiedot kirjautumiseksi isännöinti kirjanpitoon (jos olet tekemisissä hosting-yrityksen kanssa)
 • Ensiluokkaiset laajennukset ja teemat, jotka joudut ehkä ostamaan

Kaiken kaikkiaan verkkosivuston suunnittelu on valtava projekti, joka tarvitsee panostasi: selvitä verkkosuunnittelijasi kanssa, mitkä ovat velvollisuutesi, ja tee parhaasi täyttääksesi sivusi sopuun.

K: Voitteko näyttää minulle yhden halvimmista verkkosivustoista ja yhden kalleimmista verkkosivustoista, joissa olet työskennellyt?

Jos olet käynnistämässä pienen verkkosivuston, jossa on vakiovarusteisia ominaisuuksia, kuten postituslista ja yhteyslomake, niin luultavasti se ei maksa rakennuksen kättä ja jalkaa. Haluat kuitenkin lopulta saada laadukkaan tuotteen. Toisaalta sinulla voi olla mielessä suuri verkkosivusto, joka sisältää verkkokaupan ja muut ominaisuudet, ja haluat olla varma, että se ei maksa sinulle enemmän kuin pitäisi. Pyydä nähdä erilaisia ​​esimerkkejä työstä varmistaaksesi, että verkkosuunnittelijasi tekee korkealaatuista työtä johdonmukaisesti projektien välillä riippumatta siitä, ovatko ne kohtuuhintaisia ​​tai laadukkaita..

K: Mitkä olivat suurimmat haasteet työskennellessäsi asiakkaidesi kanssa ja mitä teit niiden ylittämiseksi?

Verkkosuunnittelija-asiakassuhteella, kuten kaikilla liikesuhteilla, voi olla joitain ylä- ja alamäkiä. Verkkosuunnitteluprojekti on pitkäaikainen sitoutuminen, ja sekä asiakas että web-suunnittelija sijoittavat paljon aikaa ja vaivaa lopputuotteeseen. Joskus mielipide-erot, viivästykset, väärinkäsitykset tai tekniset kysymykset rasittavat suhdetta. Yksi asia, joka sinun on tiedettävä, on kuinka mahdollinen verkkosuunnittelijasi selviää näistä haasteista. Heidän vastauksestaan ​​saat käsityksen siitä, millainen työskentely kyseisen web-suunnittelijan kanssa olisi: jos web-suunnittelija syyttää negatiivista tulosta asiakkaaseen, se on varmasti punainen lippu.

Viimeisimmät neuvoja verkkosivujen suunnittelijan palkkaamiseen

Nämä kysymykset auttavat sinua tunnistamaan ja palkkaamaan yrityksesi parhaan web-suunnittelijan. Inhimillinen tekijä on kuitenkin aina. Vaikka yrität minimoida väärän web-suunnittelijan valinnan riskiä, ​​ei ole luodinkestävää tapaa tietää kuinka työskentelet yhdessä.

Anna web-ammattilaisellesi pieni kokeiluprojekti ennen sitoutumista pitkäaikaiseen verkkosivustojen suunnittelu- ja kehitysprojektiin. Se on älykäs siirto varmistaa, että suhde toimii molemmille osapuolille.

johtopäätös

Viestintä mahdollisen verkkosuunnittelijasi kanssa on avainta – älä ajattele kahdesti kysymysten esittämistä ja samansuuruisen viestinnän odottamista.

Jos sinulla ei ole mielestäsi oikeaa ottelua, siirry eteenpäin, kunnes löydät yrityksellesi parhaiten sopivan verkkoammattilaisen. Hidas ja vakaa lähestymistapa web-suunnittelijan palkkaamiseen säästää yrityksesi aikaa ja rahaa myöhemmin.

Kun olet varma, että olet tehnyt oikean valinnan, seuraavat vaiheet sisältävät projektin tilaamisen ja suhteiden aloittamisen web-suunnittelijalle oikealla jalalla. Katso Vinkit Web-suunnittelijan kanssa työskentelemiseen saadaksesi lisätietoja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map